Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати з Відня на 1 день

  1. замок Франценсбург
  2. замок Кройценштайн
  3. село Грінцинг
  4. місто Клостернойбург
  5. Холм Каленберг
  6. замок Графенегг
  7. Бенедиктинський монастир в любій
  8. замок Хохостервіц
  9. На Шопінг в аутлет Парндорф
  10. замок Ліхтенштейн
  11. Одноденний тур по Дунаю
  12. концтабір Маутхаузен
  13. Римський табір Карнунт
  14. фортеця Хардегг
  15. Центр виноробства LOISIUM - WeinErlebnisWelt
  16. замок Артштеттен
  17. Терми Laa an der Thaya
  18. Баден - курортне місто
  19. Халльштатт
  20. Братислава
  21. Зальцбург
  22. Брно
  23. Будапешт
  24. Грац

Якщо ви вже подивилися всі визначні пам'ятки Відня і відвідали всі музеї Відня, то вам стане в нагоді інформація про те, куди можна з'їздити з Відня на 1 день. Такий варіант дозвілля підійде любителям піших прогулянок і туристам, які хочуть зробити красиві фотокартки.

Найзручніше добиратися до перерахованих пунктів призначення на електричках Австрійських залізниць. При бронюванні заздалегідь ви можете купити квитки на електричку онлайн з хорошою знижкою. Ще існує варіант поїздки на орендованому автомобілі або в складі організованої екскурсії.

замок Франценсбург

  • Назва на німецькій мові: Burg Franzensburg
  • Відстань від Відня: 25 км на південь
  • Як дістатися: автобус № 200 з центрального ж / д вокзалу Відня Wien Hauptbahnhof (N) до станції Laxenburg Franz-Josephs Platz, потім 3 хвилини пішки

Франценсбург - це замок на воді у Лаксенбург в Нижній Австрії, який був побудований в період з 1801 по 1836 рік. Замок був названий на честь правив в ті часи імператора Франца II або I, який спорудив замок посеред замкового парку в якості музею поруч з уже існуючими замками Лаксенбург на штучному острові в ставку парку. Франценсбург в минулому служив літньою резиденцією династії Габсбургів і знаходиться в південній частині Віденського лісу.

Романтичний замок і навколишній ставок вбудовані в парк площею 250 гектарів, який був спроектований в кінці 18 століття в стилі англійських ландшафтних садів. В саду є ліси, луки, кілька каналів, турнірна майданчик, лицарська колона », мармуровий бюст імператора і альтанка. Парк є популярним місцем для прогулянок. У замку пропонуються екскурсії з гідом (вартість вхідного квитка - 11 Євро), а влітку - театральні вистави. За ставку в літню пору можна покататися на човні.

За ставку в літню пору можна покататися на човні

замок Кройценштайн

  • Назва на німецькій мові: Burg Kreuzenstein
  • Відстань від Відня: 25 км на північ
  • Як дістатися: на електричці до станції Leobendorf-Burg Kreuzenstein, потім пройти пішки близько 40 хвилин

Замок Кройценштайн - це замок недалеко від Леобендорфа в Нижній Австрії. Замок розташований на висоті 265 метрів над рівнем моря. Він був побудований на руїнах середньовічного замку, датованого 12 століттям, який був зруйнований під час Тридцятилітньої війни. Замок був перебудований в 19 столітті графом Іоганном Непомука Вільчеком на гроші з великих сілезьких вугільних шахт, що належать цій родині. Замок Кройценштайн цікавий тим, що він був побудований з частин середньовічних споруд, які сім'я скуповувала з усієї Європи, щоб створити автентичний замок. Таким чином, замок можна розглядати як оригінальне середньовічне будова. Замок іноді використовується як місце для зйомки фільмів.

Цей замок іноді плутають із середньовічним замком Ліхтенштейн, де в 1993 році був знятий фільм «Три мушкетери». Конфлікт німецького Вермахту і Червоної армії в 1945 році привів до крадіжки кількох рукописів із замку, а деякі приміщення замку Кройценштайн були сильно зруйновані під час Другої світової війни. Сьогодні в замку проводяться концерти класичної музики, а також в ньому працює ресторан австрійської кухні Burgtaverne Kreuzenstein, де можна покуштувати м'ясо оленя або дикого кабана з місцевих лісів. Замок можна відвідати тільки в рамках екскурсії. Вартість вхідного квитка на екскурсію - 10 Євро.

Вартість вхідного квитка на екскурсію - 10 Євро

село Грінцинг

  • Назва на німецькій мові: Grinzing
  • Відстань від Відня: 9 км на північ
  • Як дістатися: до села можна дістатися на прямому трамваї з Відня - трамвай № 38 від станції метро Schottentor / Universität

У передмісті Відня знаходиться мальовнича село Грінцинг, знаменита своїми питущими ресторанчиками з вином власного виробництва. Жителі села на протязі багатьох століть займалися виноробством і вирощували виноград. Сільце знаменита своїми хойрігерів, що в перекладі з німецької означає «питний заклад з молодим вином». У хойрігерів відвідувачам пропонують ситні блюда австрійської кухні і молоде вино, нерідко під акомпанемент живої музики. Якщо ви втомилися від пихатої імперської Відня, рекомендую звернути увагу на це спокійне, затишне і заспокійливо місце. Благо, добиратися до цього села дуже легко і швидко.

місто Клостернойбург

  • Назва на німецькій мові: Klosterneuburg
  • Відстань від Відня: 13 км на північ
  • Як дістатися: на електричці зі станції Wien Heiligenstadt Bf або Wien Franz-Josefs Bahnhof до станції Klosterneuburg

Місто Клостернойбург розташований в мальовничому місці на березі Дунаю в оточенні невисоких гір. Місто нерозривно пов'язаний з особистістю маркграфа Леопольда III і знаходиться біля підніжжя Віденського лісу. Місто знамените в першу чергу монастирем августинців, монастирською церквою, каплицею Леопольда, монастирською бібліотекою з більш ніж 30 000 старовинних томів. У монастир августинців з'їжджаються паломники з усього світу. До речі, монастир є відомим виноробним центром Австрії.

Монастир Клостернойбург був заснований августинцами на початку 12 століття. Монастир стоїть на березі Дунаю в мальовничому регіоні Нижньої Австрії. Він знаменитий такими реліквіями, як Верденский вівтар і статуя Клостенбургской мадонни. Вартість вхідного квитка - 9 Євро, якщо ви захочете приєднатися до групової екскурсії по замку, то доплатите всього 2 Євро. У монастирі також доступний аудіогід на 14 мовах. У монастирі є скарбниця і великий винний льох. Під час служб церква при монастирі буває закрита. Монастир стоїть на березі Дунаю в мальовничому регіоні Нижньої Австрії. Вечірньої пори монастир дуже красиво підсвічується.

Холм Каленберг

  • Назва на німецькій мові: Kahlenberg
  • Відстань від Відня: 17 км на північ (в межах міста)
  • Як дістатися: на автобусі № 38А з Відня

Каленберг - це пагорб висотою 484 метри в Віденському лісі і один з найпопулярніших пунктів призначення при поїздці з Відня на 1 день. З пагорба відкривається неймовірний вид на все місто, а також на райони Нижньої Австрії і Дунай. На пагорбі працює сучасний ресторан і приватний університет Відня, заснований в 2007 році. Тут особливо приємно прогулятися річним або весняним днем ​​і оглянути Відень і її історичний центр з висоти. Вечірньої пори тут теж дуже красиво - вечірня Відень в вогнях лежить перед вами як на долоні. Поза всякими сумнівами, Каленберг - це найкраща безкоштовна оглядовий майданчик Відня.

замок Графенегг

  • Назва на німецькій мові: Schloss Grafenegg
  • Відстань від Відня: 64 км на північний захід
  • Як дістатися: найзручніше добиратися до замку Графенегг на орендованому автомобілі, тому що ж / д станція Wagram-Grafenegg Bahnhof знаходиться в 2 км від замку

Замок Графенегг входить в число найбільш значущих замків Австрії в стилі романтичного історизму. Замок був зведений в 15 столітті. Замок знаменитий тим, що в ньому проводяться виставки і літній музичний фестиваль - найбільший фестиваль класичної музики. У 2012 році тут знімався австрійський фільм «Маленька леді».

Палацовий комплекс оточений садом. В архітектурі замку Графенегг простежуються стилі нео-готики, готики, бароко та ренесансу. Замок буде дуже цікаво відвідати з екскурсією - його багате внутрішнє оздоблення, обшиті деревом кімнати, предмети антикваріату, кахельні печі і вироби зі срібла не залишать відвідувачів байдужими. Вартість вхідного квитка в замок - 6 Євро.

Вартість вхідного квитка в замок - 6 Євро

Бенедиктинський монастир в любій

  • Назва на німецькій мові: Stift Melk
  • Відстань від Відня: 88 км на захід
  • Як дістатися: на електричці з головного залізничного вокзалу Відня (Wien Hbf) до станції Melk Bahnhof

Бенедиктинський монастир знаходиться в землі Нижня Австрія неподалік від міста Мельк в долині Вахау. Монастир є одним з перших монастирів даного регіону і був зведений в 11 столітті, в 2000 році він був включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Історія монастиря нараховує ж майже 1000 років. Монастир пишається своїм званням найбільшого культурного ансамблю в Європі.

Монастир є чудовим зразком барокової архітектури Австрії. Гідна окремої згадки бібліотека монастиря, в якій зберігається більше 80 000 томів книг, понад 1000 рукописів. Монастир неймовірно багато прикрашений всередині: стелі з ліпниною, сходи на зразок сходів в базиліці Сан-Петро у Ватикані - це точно варто побачити! Внутрішнє оздоблення монастиря можна оглянути як в рамках екскурсії з гідом (вартість квитка - 13 Євро), так і самостійно (вартість квитка - 11 Євро). На відвідування рекомендую закласти хоча б 3-4 години.

На відвідування рекомендую закласти хоча б 3-4 години

замок Хохостервіц

  • Назва на німецькій мові: Burg Hochosterwitz
  • Відстань від Відня: 288 км на південний захід
  • Як дістатися: Найзручніше добиратися до замку Графенегг на орендованому автомобілі, тому що він знаходиться далеко від Відня і немає прямого потягу. Найближча до замку жд станція Launsdorf-Hochosterwitz Bahnhof знаходиться в 2 км, від Відня до станції їхати більше 4 годин.

Середньовічний замок-фортеця Хохостервіц знаходиться в землі Каринтія зовсім поруч з Тиролем. Замок розкинувся на мальовничому пагорбі, вкритому густими лісами. Перша згадка про замок відноситься до 9 століття. Подейкують, що саме цей замок був прототипом діснєєвськой заставки, а не замок Нойшванштайн у Баварії. Підйом на замок здійснюється на панорамному ліфті на висоту 150 метрів. Це, мабуть, один з найбільш неприступних замків Європи, який ніколи не захоплювався ворогами. У замку виставлена ​​звичайна замкова атрибутика - лицарські обладунки, зброю. Вартість відвідування замку - 13 Євро. За відгуками туристів робити в самому замку особливо нема чого, і досить помилуватися їм здалеку.

Якщо поїдете в замок на машині, то можете також відвідати сусіднє місто Марія-Заль з Собором Вознесіння Діви Марії, а також місто Гурк з Собором Успіння Діви Марії 12 століття.

Якщо поїдете в замок на машині, то можете також відвідати сусіднє місто Марія-Заль з Собором Вознесіння Діви Марії, а також місто Гурк з Собором Успіння Діви Марії 12 століття

На Шопінг в аутлет Парндорф

  • Назва на німецькій мові: Parndorf
  • Відстань від Відня: 52 км на південь
  • Як дістатися: До аутлета можна дістатися на таксі, орендованому автомобілі або на громадському транспорті. З центру Відня до Парндорф відправляється автобус-шатл. Місце відправлення - Віденська опера за адресою Opernring 3-5. Вартість квитка на автобус - 11 Євро.
  • Час роботи: з 09:30 до 20:00 щодня, по неділях закрито.
  • Кількість магазинів: більше 70

Постійні гості Австрії вже знають знамениту мережу аутлетов Парндорф. Так ось, один з найпопулярніших аутлетов цієї мережі знаходиться біля Відня. Аутлет виглядає як ціле село, в якій представлені магазинчики таких марок, як Pierre Cardin, Guess, Armani, Michаel Kors, Lacoste і ще купа всяких брендів. Тут можна з величезними знижками купити найрізноманітніші типи одягу і взуття - від спортивної до лакшери брендів. Особливо популярний аутлет під час розпродажів в січні і липні. Ще один плюс аутлета - це наявність повернення ПДВ (Такс Фрі) прямо в будівлі аутлета.

замок Ліхтенштейн

  • Назва на німецькій мові: Burg Liechtenstein
  • Відстань від Відня: 26 км на південний захід
  • Як дістатися: до замку Ліхтенштейн ходить автобус № 262 (Mödling - Gießhübl), а також автобус № 270; вам треба буде зійти на зупинці Maria Enzersdorf Siedlungsstraße. Зручніше за все буде дістатися до замку на машині - запаркувати автомобіль на безкоштовній стоянці, ви всього за 10 хвилин дійдете до замку.

Фортеця була закладена на початку 12 століття і залишалася резиденцією династії Ліхтенштейнів до 1295 року. Протягом всього 14 століття замок набував свої нинішні розміри, а в 16 столітті був істотно розширено. За час існування серед правителів замку були члени іменитих аристократичних сімей. У їх числі угорський король Матяш I Корвін. До речі, зовнішній вигляд і вежі замку Ліхтенштейн нагадують замок Корвін, розташований в Румунії і побудований батьком Матяша I Корвіна. Завдяки потужним укріпленим стін і веж, в наші дні замок зараховується до найбільш вражаючим зразкам середньовічної архітектури і укріплень. З північного балкона замку відкривається дивовижний краєвид на околиці, весь Відень і навіть на Братиславу. Поруч з замком знаходиться найбільше підземне озеро Європи Зеегротте (Seegrotte Hinterbrühl), за яким можна пропливти на екскурсійної човні.

Вартість відвідування замку - 9 Євро; при комбінованому відвідуванні замку Ліхтенштейн і природного парку Шпарбах - 10 Євро; при відвідуванні замку Ліхтенштейн і замка Вільферсдорф - 10 Євро.

Цей замок можна відвідати, замовивши екскурсію: Середньовічна Австрія. В гості до князів і монахам в Віденський ліс .

В гості до князів і монахам в Віденський ліс

Одноденний тур по Дунаю

Цікавий варіант проведення дозвілля у Відні - прогулянка на кораблику. На кораблику можна відправитися в найближчі до Відня європейські столиці - Братиславу та Будапешт. Одна і найцікавіших прогулянок на кораблику включає відвідування долини Вахау, включеної в список Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Не пропустіть прогулянку по Дунаю - другої за протяжністю річці в Європі, що протікає через цілих 10 країн.

концтабір Маутхаузен

  • Назва на німецькій мові: KZ Mauthausen
  • Відстань від Відня: 168 км на захід, поряд з містом Лінц
  • Як дістатися: швидше і зручніше за все можна дістатися на поїзді до міста Лінц.

Концентраційний табір Маутхаузен пропрацював з 1938 по 1945 роки. Серед в'язнів табору було багато вихідців з Радянського Союзу, Угорщини та Польщі. Розташування табору було обрано не випадково - поряд з ж / д шляхами (для зручності перевезення полонених) в околицях гранітного кар'єру, де потрібна робоча сила. За весь час існування табору за його стінами побувало близько 200 тисяч чоловік. Табір Маутхаузен був трудовим табором для політичних в'язнів, в якому люди піддавалися звірячим тортурам і побиттю. В ході екскурсії по концтабору ви можете дізнатися про те, де спали і в яких умовах працювали в'язні.

Римський табір Карнунт

  • Назва на німецькій мові: Carnuntum
  • Відстань від Відня: 42 км на схід, на шляху до Братислави
  • Як дістатися: з Відня в Карнунт ходить автобус № 274 до зупинки Petronell Freilichtmuseum, а також пряма електричка до станції Petronell-Carnuntum Bahnhof.

Римський військовий табір Карнунт - це величезний музей під відкритим небом та історичний парк з римськими руїнами. У комплексі можна подивитися на руїни амфітеатру і гладіаторських арени, фундаменти будинків і термальних бань і інші стародавні розкопки. Вартість вхідного квитка - 11 Євро. Перші згадки про Карнунте відносяться до часу правління Августа Великого, коли імператор Тіберій зробив табір базою для своїх операцій в кампаніях проти вождя древнегерманского племені маркоманов - Маробода.

За часів стародавніх римлян Карнунт був основним центром торгівлі бурштином, який привозили з півночі і продавали торговцям з Італії. Важливість табору Карнунт підкреслює той факт, що в ньому зупинявся імператор Марк Аврелій і тут же він написав частину своєї збірки думок «До самого себе».

фортеця Хардегг

  • Назва на німецькій мові: Burg Hardegg
  • Відстань від Відня: 95 км на північ, на кордоні з Чехією в Національному парку Podyjí близько Знайомі
  • Як дістатися: на орендованому автомобілі, тому що поруч немає станцій ж / д

Фортеця Хардегг розташована в однойменному місті біля річки Дія в Нижній Австрії. Замок розташований на висоті 317 метрів над рівнем моря. Гарний вид на замок відкривається з оглядового майданчика, розташованого на чеській стороні (назва чеською мовою: Hardeggská vyhlídka). Фортеця розташована в неймовірно гарному місці - в національному парку в оточенні скель, гір, річки. Все це створює неймовірно заспокійливу картинку, від якої не так просто відірватися. Перша згадка про замок відноситься до 12 століття. Зовні він виглядає як неприступна і таємнича середньовічна фортеця.

Центр виноробства LOISIUM - WeinErlebnisWelt

  • Назва на німецькій мові: LOISIUM - WeinErlebnisWelt
  • Відстань від Відня: 75 км на північний захід
  • Як дістатися: швидше і зручніше за все можна дістатися на орендованому автомобілі.

LOISIUM - WeinErlebnisWelt - це цілий світ вина. Це місце зарекомендувало себе як центр вина і культури в Нижній Австрії. У підвальному лабіринті, вік якого налічує близько 900 років (протяжність - 1,5 км), ви дізнаєтеся, як виноград перетворюється на вино. У винному магазині в центрі для відвідувачів виставлено близько 200 сортів вина, включаючи вина для дегустації на місці. 80% асортименту представлено білим вином, що залишилися 20% - червоним вином. У вартість вхідного квитка (13,5 євро) входить відвідання винного погребу з аудіогідом + дегустація одного сорту вина.

замок Артштеттен

  • Назва на німецькій мові: Schloss Artstetten
  • Відстань від Відня: 103 км на захід
  • Як дістатися: швидше і зручніше за все можна дістатися на орендованому автомобілі.

Замок Артштеттен знаходиться в мальовничому місці - долині Вахау в Нижній Австрії. Замок Артштеттен був резиденцією династії Гогенберга - нащадків ерцгерцога Франца Фердинанда. Часом заснування замку прийнято вважати 13 століття. Сам замок для відвідування закритий, тому що в ньому донині проживають нащадки його власників. Для відвідування відкритий тільки музей при замку, де зібрані цікаві речі представників династії. Замок оточує красивий парк, де можна прогулятися в гарну погоду. Вартість відвідування замку - 7,2 Євро (за умови набору групи з не менш ніж 15 учасниками).

Терми Laa an der Thaya

  • Назва на Німецькій мові: Laa an der Thaya
  • Відстань від Відня: на кордоні з Чехією, 68 км на Північ від Відня
  • Як дістатіся: на електрічці до станції Laa an der Thaya або на орендованого автомобілі

Цілюще джерело «Laa Thermal Nord I» містить натрій, хлорид, йод і мінерали. Вода з цього джерела подається в усі басейни термального комплексу. Температура води - 42 ° C. Крім різних плавальних басейнів, тут також безліч зон відпочинку для відпочинку та релаксації. Термальні басейни підуть на користь людям з такими захворюваннями: захворювання серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, неврологічні, офтальмологічні та інші. Термальний комплекс басейнів і саун Laa an der Thaya відкритий щодня з 09:00 до 22:00. Вартість 3-годинного відвідування терм - 18, 5 Євро. За кожен розпочатий годину ви доплачуєте 1,7 Євро. В оренду за додаткову плату можна взяти халат і рушники.

Баден - курортне місто

  • Назва на німецькій мові: Baden або Baden bei Wien
  • Відстань від Відня: 40 км на південний захід
  • Як дістатися: на електричці до ж / д станції Baden b.Wien Bahnhof (час у дорозі - близько півгодини) або на міському трамваї з Відня

Баден - знаменитий курортне містечко, розташоване недалеко від Відня (не плутати з німецьким Баден-Баденом!). Населення містечка - 25 000 чоловік. Гарячі сірчані джерела Бадена користувалися популярністю ще за часів стародавніх римлян. У місті зосереджено 15 купалень, більшість з яких з теплою водою. З визначних пам'яток в Бадені - найбільший австрійський розарій, замок імператора, традиційні австрійські кабачки - Хойрігер, виноградники і мальовничі парки. У Бадені любив зупинятися композитор Бетховен. Це улюблене місце відпочинку австрійської знаті. Сюди приїжджають за спокоєм і умиротворенням після хаотичного ритму австрійської столиці.

Халльштатт

  • Назва на німецькій мові: Hallstatt
  • Відстань від Відня: 289 км на захід
  • Як дістатися: на електричці до ж / д станції Hallstatt Bahnhof (час у дорозі - 3 години 40 хвилин) або на орендованому автомобілі

Халльштатт - це мальовниче місто і озеро в Альпах. Види засніженого Халльштатта можна нерідко побачити на листівках в сувенірних кіосках Австрії. Сам по собі місто Халльштатт невеликий: в ньому є центральна площа з ратушею, автомобільна доріжка уздовж озера і невелика кількість будиночків. Населення цього дивного містечка - всього 700 осіб. Місто цілком є ​​пам'ятником під охороною ЮНЕСКО. Розташований Халльштатт в австрійському регіоні Зальцкаммергут, де здавна добували сіль. Тож не дивно, що найпоширеніші подарунки з Халльштатта - це мішечки з кам'яною сіллю.

Раджу вам обов'язково відвідати оглядовий майданчик «5 пальців» (5 Fingers) - найживописнішу оглядовий майданчик Альп на висоті 2100 метрів. Крім того, заслуговує відвідування і гігантська льодова печера (Giant Ice Cave), а також печеру мамонта.

Крім того, заслуговує відвідування і гігантська льодова печера (Giant Ice Cave), а також печеру мамонта

Братислава

  • Назва на німецькій мові: Bratislava
  • Відстань від Відня: 80 км на схід
  • Як дістатися: на поїзді до ж / д вокзалу Bratislava hl.st. (Час в дорозі - 1 година), на орендованому автомобілі, на автобусі з зупинки на околиці Відня U2 Stadion, Busterminal Stadioncenter, Engerthstrasse, pl.6 до зупинки в центрі Братислави Autobusová stanica Nivy (час у дорозі - 1,5 години), в рамках організованої екскурсії, на кораблику і центру Відня

Братислава - неймовірно душевний місто в Словаччині зі смачною кухнею і цікавими пам'ятками. Потрапивши в Братиславу з Відня, ви відразу відзначите нижчі ціни на проїзд, проживання та харчування. У Братиславі обов'язково варто помилуватися на величний замок - Братиславський град - символ міста і всієї країни, прогулятися по милим і затишним вуличках Старого міста, подивитися на сучасний вантовий міст через Дунай, покуштувати національну гордість - суп-щі «Капусниця». Якщо ви поїдете з Відня до Братислави на прокатної машині, то раджу вам також відвідати прилеглі замки: Червене-Камінь і зруйнований замок Девін.

За Братиславі проводиться безліч авторських індивідуальних екскурсій за прийнятними цінами. например, екскурсія Тисячолітній Місто (Тільки за попереднім замовленням).

например,   екскурсія Тисячолітній Місто   (Тільки за попереднім замовленням)

Зальцбург

  • Назва на німецькій мові: Salzburg
  • Відстань від Відня: 296 км на захід
  • Як дістатися: на поїзді до ж / д станції Salzburg Hbf (час в дорозі - 1 година), на орендованому автомобілі, на автобусі з зупинки Wien Erdberg VIB (час у дорозі - 5-7 годин), з індивідуальною екскурсією

Австрійське місто Зальцбург - батьківщина знаменитого композитора Моцарта. Своєю назвою місто зобов'язане солі, яку тут добували не одне тисячоліття. Зальцбург розташований в передгір'ях Альпійських гір, а його старе місто дуже добре зберігся і навіть був внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Головна домінанта Зальцбурга - велична фортеця Хоензальцбург, що розкинулася на скелі над містом. До речі, Зальцбург - зручна відправна точка для відвідування знаменитих австрійських гірськолижних курортів.

Дізнатися більше про Зальцбурзі ви зможете під час неформальної Екскурсії-прогулянки по Старому Зальцбургу , А оглянути неприступну фортецю Хоензальцбург можете на екскурсії Фортеця - Високий Зальцбург .

Дізнатися більше про Зальцбурзі ви зможете під час неформальної   Екскурсії-прогулянки по Старому Зальцбургу   , А оглянути неприступну фортецю Хоензальцбург можете на   екскурсії Фортеця - Високий Зальцбург

Брно

  • Оригінальна назва міста: Brno
  • Відстань від Відня: 136 км на північ
  • Як дістатися: на поїзді до ж / д станції Brno hl.n. (Час у дорозі - 1,5 години), на орендованому автомобілі, на автобусі з зупинки U2 Stadion, Busterminal Stadioncenter, Engerthstrasse, pl.3 до зупинки AN u hotelu Grand (час в дорозі - 2 години), з індивідуальною екскурсією

Брно - столиця чеського регіону Моравія, де проводиться безліч галузевих виставок і розташовані офіси міжнародних компаній. Головна визначна пам'ятка - Собор Святих Петра і Павла з кісткосховище. Обов'язково спробуйте в Брно пиво з місцевої пивоварні під назвою Starobrno і купіть пачку іншу місцевого сиру бренду Gran Moravia. По дорозі в Брно, якщо поїдете туди на машині, можна заскочити в замки Леднице і Валтіце і покуштувати там вина.

Брно - досить розвинений і цікаве місто і тут є пізнавальна екскурсія російською мовою Брно - легенди серця Моравії , Яку можна замовити тільки через сайт.

Брно - досить розвинений і цікаве місто і тут є пізнавальна екскурсія російською мовою   Брно - легенди серця Моравії   , Яку можна замовити тільки через сайт

Будапешт

  • Оригінальна назва міста: Budapest
  • Відстань від Відня: 243 км на схід
  • Як дістатися: на поїзді до ж / д станції Budapest-Keleti (час у дорозі - 2 години 40 хвилин), на орендованому автомобілі, на автобусі з зупинки U2 Stadion, Busterminal Stadioncenter, Engerthstrasse, pl.5 до зупинки Kelenföld vasútállomás M - Etele tér (час у дорозі - близько 3 годин), з індивідуальною екскурсією, на кораблику

Будапешт - ще одна велична столиця на Дунаї поряд з Віднем і Братиславою. Будапешт відомий своїми купальнями і термами, смачними стравами з паприкою, гуляшем. Які об'єкти Будапешта заслуговують відвідування? Все просто: Королівський палац, Рибальський бастіон, найкрасивіший Парламент в Європі, головний ринок, культовий ресторан "The Pub", в якому побували «Орел і решка». Якщо ви все таки поїхали в Будапешт, то вас може зацікавити екскурсія про нічне життя Будапешта Нічна панорама і життя Будапешта .

Грац

  • Назва на німецькій мові: Graz
  • Відстань від Відня: 200 км на південь
  • Як дістатися: на поїзді до ж / д станції Graz Hbf (час у дорозі - 2,5 години), на орендованому автомобілі, з індивідуальною екскурсією, на автобусі (час у дорозі - 2,5 години)

Грац - друге за величиною австрійське місто після Відня, місто студентів (тут розташовано 4 університети та вчиться 55 000 студентів). Грац дуже фактурний і красиве середньовічне місто. Грац знаменитий своїми годинниками та розташованими поруч замком Хартберг, а також палацом Херберштайн, які можна включити в програму поїздки. Також в Граці є ще один цікавий для туристів об'єкт - замок Еггенберг. В Грац можна відвідати насичену оглядову екскурсію Прогулянка по центру величного Граца , Яку можна купити заздалегідь.

Автомобіль можна заздалегідь орендувати через популярний сайт Rentalcars , Де порівнюються ціни у всіх відомих прокатних контор. І навіть в сезон тут можна знайти вільне авто в будь-якій точці Відня або Австрії.

І навіть в сезон тут можна знайти вільне авто в будь-якій точці Відня або Австрії

Вам такоже может буті цікаво

Які об'єкти Будапешта заслуговують відвідування?

Новости