Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Колесо огляду у віденському парку Пратер, Австрія

Приємною зоною відпочинку для жителів Відня став розташований в південній частині Леопольдштадт громадський парк Пратер (Prater)

Приємною зоною відпочинку для жителів Відня став розташований в південній частині Леопольдштадт громадський парк Пратер (Prater). Він простягнувся на 5 км уздовж берега між Дунайським каналом Donaukanal і самим Дунаєм. Цікавим парковим атракціоном є що знаходиться тут старе Колесо огляду Riesenrad.

Незвичайне Колесо огляду у Відні було побудовано в 1897-му році на честь 50-річного ювілею перебування на престолі австрійського імператора Франца Йосифа I. Riesenrad є одним з найперших подібних атракціонів в світі. Схожі колеса оглядів так само були встановлені в Лондоні і Чикаго, проте до наших днів уціліло лише Колесо Riesenrad у віденському парку Пратер.

Схожі колеса оглядів так само були встановлені в Лондоні і Чикаго, проте до наших днів уціліло лише Колесо Riesenrad у віденському парку Пратер

Автором оригінального проекту став англійський інженер Вальтер Бассет. На роботи з будівництва віденського Колеса огляду у нього пішло 8 місяців. Riesenrad було встановлено біля входу в парк Пратер. Воно має висоту 64,75 метрів і в період з 1920 по 1985 було найвищим в світі.

Воно має висоту 64,75 метрів і в період з 1920 по 1985 було найвищим в світі

На подив незвичайний на ті часи атракціон не користувався успіхом у городян і в 1907-му році практично збанкрутував. У 1916 Riesenrad був засуджений до демонтажу, але через складність і дорожнечу роботи по його знесенню так і не почалися, тому Колеса огляду вдалося вціліти.

У 1916 Riesenrad був засуджений до демонтажу, але через складність і дорожнечу роботи по його знесенню так і не почалися, тому Колеса огляду вдалося вціліти

Спочатку Колесо огляду мало 30 гондол. Під час Другої Світової війни атракціон був серйозно пошкоджений в результаті бомбардування і відновлені були тільки 15 з них. Все гондоли мають свій порядковий номер, але щоб уникнути нещасливого числа 13 були залишені тільки парні числа.

Все гондоли мають свій порядковий номер, але щоб уникнути нещасливого числа 13 були залишені тільки парні числа

Пофарбовані в червоний колір досить місткі гондоли є вагончики з комфортною обстановкою і елегантним інтер'єром. Тут стоять столики, за якими можна випити чашечку кави або замовити романтичну вечерю, підлоги кабінок встелені м'якими килимами, а стіни обшиті червоним деревом. Поїздка на дивовижному ретро-колесі огляду для дорослого коштуватиме 8 євро, а для дітей старше трьох років 3,5 євро.

Поїздка на дивовижному ретро-колесі огляду для дорослого коштуватиме 8 євро, а для дітей старше трьох років 3,5 євро

Віденське Колесо огляду Riesenrad в міському парку Пратер є однією з найцікавіших пам'яток красивого австрійського міста і завжди привертає увагу численних туристів.

Віденське Колесо огляду Riesenrad в міському парку Пратер є однією з найцікавіших пам'яток красивого австрійського міста і завжди привертає увагу численних туристів

Гігантська колесо огляду HighRoller знаходиться в Лас-Вегасі. А однією з популярних сучасних пам'яток столиці Англії є Лондонське око .

Читайте так же в блозі:

Новости