Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будинок Хундертвассера - MashaPasha путівники

Цей незвичайний житловий будинок в Відні (Австрія) у туристів не менш популярний, ніж всесвітньо відомі собори і палаци міста.

Розташований будинок Хундертвассера недалеко від центру міста за адресою Кегелграссе 36-38. Найближча станція метро - Рохусграссе, звідки до будинку треба пішки йти хвилин десять. Від центру міста сюди можна дійти десь за пів години.

Названий будинок по імені австрійського архітектора Фриденсрайха Хундертвассера. Хоча, насправді, в будівництві будинку брав участь і інший відомий архітектор - Йозеф Кравино.

Цей незвичайний житловий будинок в   Відні   (Австрія) у туристів не менш популярний, ніж всесвітньо відомі собори і палаци міста

Вид на найвищу частину будинку Хундертвассера у Відні, Австрія.

Будинок Хундертвассера має дуже незвичайний вид - він різнокольоровий, з численними аплікаціями зі скла і кераміки, вікнами різного розміру, химерними балкончиками, арками і виступами. На даху і відкритих трасах будинку висаджені дерева і чагарники. Зовні цей будинок чимось нагадує роботи всесвітньо відомого іспанського архітектора Антоніо Гауді.

Усередині будинок Хундертвассера так само дуже незвично виглядає. Однак, в живу це побачити досить складно, оскільки будинок житлової та екскурсії в його внутрішні приміщення не проводять.

Навпроти будинку Хундертвассера розташована "село Хундертвассера" - невеликий торговий центр, побудований в стилі цього будинку з сувенірними крамницями і кафе, а так само оригінальним громадським туалетом. У 400 метрах від будинку за адресою Untere Weißgerberstraße 13 так само знаходиться інший будинок роботи цього архітектора (Будинок мистецтв галерея Кунстхаус) (нім. KunstHausWien). Однак, він вже менш популярний у туристів.

Новости