Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бад-Гаштайн 2019: як дістатися, де зупинитися, що подивитися

  1. Як дістатися в Бад-Гаштайн
  2. Зальцбург - Бад-Гаштайн: як дістатися
  3. Мюнхен - Бад-Гаштайн: як дістатися
  4. Відень - Бад-Гаштайн: як дістатися
  5. Де зупинитися в Бад-Гаштайні
  6. Бад-Гаштайн: готелі та апартаменти
  7. Що подивитися в Бад-Гаштайні

Перейти до розділу:

Як дістатися в Бад-Гаштайн

Курорт Бад-Гаштайн - це не типовий альпійське містечко з головною розвагою у вигляді катання, а ціла система розваг, що включає гірськолижне катання, термальні джерела, активну культурну життя і навіть казино. Та й сам курорт виглядає нетипово, замість малоповерхових шале всюди історичні будівлі 19 століття будівлі, що говорять самі за себе. Курорт отримав свою популярність досить давно, а в місцевих радонових водах лікувалися ще німецькі імператори.

Бад-Гайштайн знаходиться в однойменній долині Гаштайн, де відповідно розмістилося 4 гірськолижних населених пункти - це Дорфгаштайн, Бад-Хофгаштайн, Бад-Гаштайн і Спортгаштайн. Всі вони знаходяться на різній висоті, і кожен з них, крім гірськолижного катання, має в своєму розпорядженні термальним комплексом з повним набором спа-послуг.

Дістатися в Бад-Гаштайн можна за допомогою громадського транспорту, трансферних послуг, а також на орендованому авто. Найближче до Бад-Гаштайн з великих міст розташований Зальцбург, але також туристи часто відвідують курорт і з Мюнхена чи Відня.

Зальцбург - Бад-Гаштайн: як дістатися

Відстань між Зальцбургом і Бад-Гаштайн становить близько 105 км. Зручність розташування Бад-Гаштайна полягає в тому, що через курорт проходить залізничне сполучення між північчю і півднем країни, тому в Бад-Гаштайн з будь-якого міста Австрії можна дістатися на швидкісному поїзді. З Зальцбурга поїзди ходять кожні 2 години, починаючи з 8 ранку і протягом усього дня (крім нічних годин). Час у дорозі становитиме близько 1,5 годин. Потяги прямі, пересадок не потрібно.

Також, в будь-який час доби дістатися з Зальцбурга в Бад-Гаштайн можна за допомогою послуг трансферу. Індивідуальний трансфер можна замовити на спеціалізованих сервісах, які надають подібні послуги. До таких, зокрема, відносяться Kiwitaxi , Intui.Travel та інші. Час у дорозі становитиме близько 1 години 15 хвилин. За допомогою трансферу зручно перевозити гірськолижне спорядження, крім того, виїхати можна відразу з аеропорту, тоді як у випадку з поїздом, доведеться самостійно добиратися з аеропорту на ж / д вокзал.

Також дістатися до Бад-Гаштайна з Зальцбурга можна на орендованому авто. Дана послуга дуже поширена в Зальцбурзі, знайти пункти прокату можна навіть в аеропорту. Забронювати авто можна і заздалегідь на спеціалізованих сервісах Rentalcars , Autoeurope, Economybookings та інших. Для оформлення машини в прокат потрібно паспорт, права міжнародного зразка і банківська карта для оплати послуг. Зальцбург і Бад-Гаштайн з'єднані автомобільною трасою № А10 (відстань - 105 км, час в дорозі - 1 година 20 хвилин).

Зальцбург і Бад-Гаштайн з'єднані автомобільною трасою № А10 (відстань - 105 км, час в дорозі - 1 година 20 хвилин)

bez_uk / Нічний Бад-Гаштайн

Мюнхен - Бад-Гаштайн: як дістатися

Мюнхен і Бад-Гаштайн розташовані на відстані 224 км між собою. Що стосується громадського транспорту, то 4 рази на день виїхати з Мюнхена в Бад-Гаштайн можна на прямому швидкісному поїзді, час в дорозі складе 3,5 години. Потяги відходять від головного ж / д вокзалу Мюнхена.

З Мюнхена можна також замовити індивідуальний трансфер в Бад-Гаштайн, причому прямо з аеропорту і в будь-який час доби. У такому випадку час в дорозі складе приблизно 2 години 50 хвилин. Замовити послуги трансферу можна на сервісах по бронюванню Kiwitaxi , Intui.Travel і інших аналогічних.

Ще один спосіб дістатися з Мюнхена в Бад-Гаштайн - це орендувати машину. Оренда авто в Мюнхені - опція надзвичайно популярна серед туристів, знайти офіси прокату можна в будь-якому районі міста, а також в аеропорту прильоту. Мюнхен і Бад-Гаштайн з'єднані швидкісної автомобільної трасою № А8, дістатися також можна і по сусідній трасі № А10. Відстань складе 225 км, час в дорозі - близько 2,5 годин, в залежності від завантаженості доріг.

Відень - Бад-Гаштайн: як дістатися

Відень знаходиться на найбільшій відстані від Бад-Гаштайна серед великих міст регіону - в 379 км. Між містами курсують прямі потяги, правда, час у дорозі становить не менше 4,5 годин в одну сторону. Потяги відправляються з Відня двічі в день - вранці і вдень.

Трансфер з Відня в Бад-Гаштайн займе трохи менше часу - близько 4 годин. Крім того, зручність послуг трансферу полягає в тому, що їх можна замовляти цілодобово. Забронювати послуги заздалегідь можна на Kiwitaxi , Intui.Travel і інших схожих сервісах. Виїхати можна прямо їх аеропорту, або з будь-якого іншого району міста.

Оренда авто у Відні - ще одна популярна опція, що замінює не тільки послуги трансферу, але і дозволяє вільно пересуватися по всій Австрії, не прив'язуючись до розкладу громадського транспорту. Відень і Бад-Гаштайн з'єднує автомобільна траса № S6 (відстань 379 км, час у дорозі - 4-4,5 години). Також проїхати можна по трасі № А1 через Зальцбург (відстань - 395 км, час у дорозі - 4-4,5 години).

Також проїхати можна по трасі № А1 через Зальцбург (відстань - 395 км, час у дорозі - 4-4,5 години)

bez_uk / Катання в Бад-Гаштайні

Де зупинитися в Бад-Гаштайні

Бад-Гаштайн - вельми популярний туристичний напрям, причому місця розміщення користуються попитом цілий рік, тому що Бад-Гаштайн славиться не тільки гірськолижним катанням, але й термальними джерелами. Розташуватися в Бад-Гаштайні можна в готелях різної категорії зірковості, апартаментах, будинках для відпустки, гостьових будинках, шале. Крім Бад-Гаштайні знайти місця для проживання можна також на сусідніх курортах - Бад-Хофгаштайні, Дорфгаштайн, Мальніц і т.д. - всі вони мають єдину зону катання.

Бад-Гаштайн: готелі та апартаменти

У Бад-Гаштайні можна знайти як класичні готелі, так і апарт-готелі, різниця у них в оснащеності (в номерах апарт-готелів, як правило, є своя кухонна зона). Традиційно хороші відгуки від гостей отримують такі готелі, як Hotel Alpenblick 3 * зі спа-центром, басейном і панорамним видом, Mondi-Holiday Bellevue 4 * з критим басейном, фітнес-залом і безкоштовним паркуванням, Hotel Barenhof зі своїм власним оздоровчим центром. Дані готелі розташовані центрі Бад-Гаштайна, в пішій доступності від канатної дороги.

Що стосується апартаментів, то зняти тут можна будь-які варіанти - від демократичних до розкішних. Так, популярністю користуються такі апартаменти: Haus Klaffenbock в альпійському стилі з панорамним терасою, Appartement Anne з балконом і видом на гори, Haus Franzis з сімейними номерами і безкоштовним паркуванням. Переглянути доступні варіанти розміщення в Бад-Гаштайні і околицях на питання, що цікавлять Вас дати можна на спеціалізованих сервісах, там же можна забронювати вподобаний варіант заздалегідь. До таких сервісів, зокрема, відносяться Booking , Hotellook та інші.

Що подивитися в Бад-Гаштайні

Бад-Гаштайн славиться своїм гірськолижним катанням. Протяжність трас тут становить понад 220 км, при цьому 60 км - це легкі траси, 117 км - середньої складності і 28 км - складні. Загальна кількість підйомників, які обслуговують курорт, становить 50 одиниць техніки (бугельні, крісельні, вагонні, кабіна підйомники і фунікулер). У Бад-Гаштайні відкритий сноу-парк, є великі можливості для фрірайду, обладнані 2 хаф-пайпа. Загальна протяжність для бігових лиж становить 90 км. В цілому, можна сказати, що на увазі специфіки, Бад-Гаштайн більше підходить для тих катальщіков, які вже мають певний досвід в катанні. Також Бад-Гаштайн вважається курортом, дружнім сноуборду. Тут же відкриті і 3 санні траси. Високий сезон триває в Бад-Гаштайні з 22 грудня по 4 січня і з 26 січня по 15 березня, в цей період відповідно ціна на скі-паси підвищується.

Крім гірськолижного катання, Бад-Гаштайн славиться своїми термами. Справа в тому, що регіон багатий радоновими водами і соляними штольнями, які, як вважається, сприятливо впливають на організм. Найвідоміший на курорті термальний комплекс - це Felsentherme. У басейнах комплексу використовується вода з натуральних джерел з радоном.

На території комплексу можна знайти відкриті і криті басейни, спортивний басейн, басейн з різними видами підводного масажу, водоспадом і гротом. Відвідувати термальний комплекс Felsentherme можна всією сім'єю. Оздоровчий центр відкритий цілий рік з 9 ранку до 9 вечора. Вартість квитків, що включають відвідування басейнового комплексу і сауни, починається від 24 євро з людини. Детальніше про ціни на офіційному сайті Felsentherme-> (На англ.)

)

VillageHero / Водоспад Гаштайна

У сусідніх населених пунктах також є різні термальні комплекси. Так, Дорфгаштайн розташований аквацентр Solarbad, його відмінність полягає в тому, що тут є велика водна гірка і десткое майданчик, що в сукупності робить комплекс привабливим для відпочинку сім'ями з дітьми. У Бад-Хофгаштайні теж є свій термальний комплекс, який носить назву Alpentherme. Даний комплекс має тематичні спа-зони для відпочинку.

У самому Бад-Гаштайні також є, на що подивитися. Особливою популярністю користується водоспад Гаштайна, розташований в центрі курорту. Висота водоспаду складає 340 метрів, а сам водоспад має 3 порога. Пам'ятка відкрита для огляду абсолютно безкоштовно. Також в місті знаходиться кілька цікавих церков і каплиць різних епох, вілл та інших історичних будівель. Читайте також і про інші гірськолижних курортах Австріі-> .

Читайте також і про інші   гірськолижних курортах Австріі->

Ondrej Pospisil / Схили в околицях Бад-Гаштайна

Будемо раді відповісти на Ваші запитання в коментарях!

На замітку :

Вирушаючи в подорож по Австрії, не забудьте оформити туристичний страховий поліс, який є обов'язковим вже на стадії оформлення туристичної візи. Страховку можна оформити самостійно, не виходячи з дому. Для цього існують спеціальні сервіси, такі як Tripinsurance , Cherehapa та інші. Придбати поліс можна в режимі онлайн, а потім роздрукувати його на звичайному принтері.

Фото на початку статті: VillageHero

Новости