Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Відня Швехат: онлайн-табло, термінали, сервіси, як дістатися

  1. термінали
  2. зали очікування
  3. Онлайн-табло аеропорту Швехат
  4. Як дістатися з аеропорту Відня в центр
  5. Аероекспрес CAT
  6. електричка S7
  7. Автобус номер VAL01
  8. таксі

Аеропорт Відня Швехат

Віденський міжнародний аеропорт Швехат є центральним транспортним вузлом, який з'єднує безліч авіаліній в західну і східну Європу і являє собою базу для Austrian Airlines. Тут обслуговуються ні мало ні багато понад двісті напрямків по Європі і на інші материки. Диспетчерська вежа аеропорту висотою більше 100 метрів є базою для операторських служб Fraport, Vienna Airport Handling, Swissport і Austrian Airlines.

термінали

Схема терміналів аеропорту Швехат

Всього в аеропорту чотири звичайних пасажирські термінали, а також особливий VIP-термінал:

  • Термінал 1. Як правило, використовується авіакомпаніями Austrian Airlines, Star Allianc, Emirates, Air Berlin, Nikki та інші.
  • Термінал 1А. Приймає рейси лоу-кост компаній та інших бюджетних перевізників.
  • Термінал 2. Міжнародні авіарейси. Використовується авіакомпаніями Air France, British Airways, Iberia, Qatar Airways, Sky Europe і т.д.
  • Термінал 3. Обслуговує міжнародні авіарейси. В цьому терміналі розташовується центральна зона прильоту, яка приймає пасажирів усіх терміналів.
  • VIP & General Aviation Terminal. В цьому терміналі обслуговуються пасажири приватних і бізнес-рейсів і інших клієнтів, які замовили VIP-послуги.

Потоки прилітають і відлітають туристів грамотно розділені - на перший поверх прибувають тільки прилетіли, а на другий поверх проходять відлітають пасажири.

зали очікування

сучасний аеропорт

  1. Зал А - транзитна зона;
  2. Зал В - для пасажирів європейських рейсів Шенгенської зони;
  3. Зал С - для пасажирів європейських і міжнародних рейсів;
  4. Для VIP пасажирів існує 9 окремих залів. Також для пасажирів бізнес-класу і пасажирів з карткою Star Gold функціонує зелений Коридор Fast Lane, який спрощує прохід через виходи забезпечення безпеки.

Аеропорт, по суті, є автономним містечком з власним бізнес-центром, двома готелями і дуже розвиненою інфраструктурою.

Хоч він називається Віденським, але розташований біля містечка Schwechat (це 16 км від Відня), який дав йому назву Flughafen Wien - Schwechat.

Онлайн-табло аеропорту Швехат

послуги

Всі пасажири можуть скористатися:

  • камерами схову;
  • послугами ресторанів, кафе і магазинів;
  • безкоштовним Wi-Fi.

Також тут є бізнес-центр з конференц-залом, відділення банків і пункти обміну валют, медпункт і представництва туристичних компаній. Крім цього, недалеко від аеропорту розташовується п'ятизірковий готель NH Vienna Airport з ресторанами, барами та іншими послугами. При необхідності в готелі можна замовити послуги няні для дітей.

В аеропорту Відня найвищий рівень комфорту для пасажирів: кругом м'які шкіряні диванчики, багато розеток для зарядки девайсів, є зручні крісла зі столиками для пасажирів, охочих попрацювати під час очікування свого рейсу.

Поїсти можна в зоні вильоту, а також перед проходженням контролю в цілодобових Café + Co Bar, МакДональдс і інших точках громадського харчування. Місцеву кухню можна покуштувати в кафе Brahms & Liszt, Demel, Café Melange або Johann Straus.

Банкомати знаходяться в головному залі, зоні прильотів, біля гейтов і на паркінгах. Є обмінники, але придбати євро краще заздалегідь, курс обміну не найвигідніший.

Точки безмитної торгівлі DutyFree займають досить велику територію. Працюють, в основному, з 5-6 ранку і до 21-22 вечора.

Як дістатися з аеропорту Відня в центр

аеропорт Швехат

Аероекспрес CAT

Швидкісний потяг «City Airport Train» (CAT) (станція Wien Mitte / Landstraße - аеропорт) за 16 хвилин доставить вас з аеропорту в центр Відня і за тільки ж часу назад. Він курсує з 30-хвилинним інтервалом з 5.36 ранку до 23.36 вечора.

Якщо брати квиток тільки в одну сторону, то вартість проїзду складе 11 €. А якщо брати відразу зворотний квиток - то 17 € в обидва боки. При наявності туристичної картиVienna Card: в одну сторону - 10 €, в обидві сторони - 16 €. Проїзд для дітей до 14 років безкоштовний.

Квиток на «City Airport Train» можна придбати через інтернет, в спеціальному автоматі або в центрі туристичної інформації аеропорту. Якщо купувати квиток у провідника - ціна буде вище. Квиток обов'язково потрібно прокомпостувати перед початком поїздки.

електричка S7

Електричка ходить до станції Wien Mitte / Landstraße - аеропорт.

Потяги курсують з 30-хвилинним інтервалом з 4.30 ранку до 24.17 вечора. Їхати до кінцевої станції - 25 хвилин.

Вартість квитка на одну поїздку - 4,40 €, тобто потрібно купити два квитки по 2,20 €. Їх також необхідно прокомпостувати. Цей квиток буде включати і проїзд на метро до готелю.

Якщо є проїзний, то потрібно придбати тільки додатковий квиток за 2,20 € на додаткову зону і обов'язковому порядку прокомпостувати його.

Квитки на одну поїздку можна купити в спеціальних автоматах або в центрі туристичної інформації в аеропорту.

Автобус номер VAL01

Автобус в аеропорту

Автобус лінії VAL01 (Line 1 187 Airport - Vienna Meidling - Westbahnhof) йде від аеропорту Швехат до західного вокзалу Westbahnhof, при цьому проїжджає з зупинкою вокзал Meidling. Ціна 8 €. Відправлення від аеропорту кожні 30 хвилин щодня починаючи з 6:05 ранку і до 00.04. Від вокзалу Westbahnhof відправлення починається з 5:10 ранку і до 23.10 вечора щопівгодини.

Вартість проїзду вказана орієнтовна. Краще уточнювати на місці, можливі зміни.

таксі

Замовити трансфер з аеропорту на таксі можна дістатися до готелю можна заздалегідь. У такому випадку вас зустрінуть з табличкою в зоні прильоту і відвезуть до входу в готель. Це дуже зручно в будь-якому випадку, а якщо пасажирів 2 і більше осіб або є маленька дитина, то на таксі добиратися буде простіше і не набагато дорожче. Вартість - близько 40 €.

Новости