Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чудовий століття Стамбула

  1. Що вас чекає
  2. організаційні деталі
  3. Замовте екскурсію на будь-який з доступних днів в календарі
  4. 36 відгуків мандрівників

Пропоную вам поринути в Стамбул 16 століття, в епоху правління Сулеймана Пишного - наймогутнішого султана Османської імперії. Вам відкриються секрети архітектури Мімара Синана, цікаві подробиці з життя султана і головні особливості побуту того часу. Ви побачите самі грандіозні пам'ятки Стамбула, вип'єте найкращу каву в місті і заглянете в старовинні ремісничі лавки, де до сих пір створюють декор в османському стилі.

Індивідуальна екскурсія для 1-4 чоловік

тривалість

4.5 години

діти

Можна з дітьми

€ 120 за екскурсію

Ціна за 1-4 чоловік, незалежно від числа учасників

Що вас чекає

Життя великого султана
Ви опинитеся в епоху Сулеймана I, при якому Османська імперія досягла апогею розквіту. Я розповім найцікавіші, історично важливі факти з біографії султана і членів його сім'ї, а також про те, чому султаншу слов'янських кровей назвали Роксоланою. Ви відвідаєте останнє земне пристановище Сулеймана і його сім'ї, дізнаєтеся, в якому хамаме великий султан відвідував spa-процедури, як був влаштований його повсякденний побут і життя придворних.

Зрозуміти архітектуру Пишного століття
Проходячи по історичних вулицях зі старовинними будиночками, ви представите, як виглядав Стамбул століття Пишного, адже саме при Сулеймані стався розквіт османської архітектури. Ви побачите роботи знаменитого Мімара Синана, навчитеся «читати» фасади міста і дізнаєтеся про архітектурні хитрощі того часу на прикладі найбільшої мечеті Стамбула. А після відвідайте оглядовий майданчик, з якого відкривається прекрасний вид на протоку Босфор.

Побут простих жителів в епоху Сулеймана
Ви дізнаєтеся про життєвий уклад і побут звичайних городян за часів Пишного століття: де вони працювали, що їли і як проводили час. Ми заглянемо в майстерню до спадковим ремісникам, де створюють декор для будинку в османському стилі. Пообідаємо в харчевні, в якій майже 100 років готують справжню турецьку кухню за старовинними рецептами, і спробуємо улюблений напій солдатів султанської армії. Прогулюючись по торговим вуличках, ви дізнаєтеся, де продають найсмачнішу каву в Туреччині, а потім поринете в аромат спецій і прянощів Єгипетського базару.

організаційні деталі

Прогулянка буде досить тривалою, належить багато ходити, тому рекомендуємо одягнутися по сезону і вибрати для екскурсії зручне взуття без підборів.

Замовте екскурсію на будь-який з доступних днів в календарі

  • Це індивідуальна екскурсія російською мовою, гід проведе її для вас і вашої компанії.
  • На сайті ви оплачуєте 20% вартості, а решту грошей - гіду на місці. Ви можете задати гідові будь-які питання до оплати.

день вільний

день наповнений

Знижка 32%

Замовити

При замовленні вам не потрібно нічого платити.

Задайте гіду будь-які питання

по екскурсії. по екскурсії

гід в Стамбулі

Зазвичай відповідає протягом 4 годин.

Привіт! Мене звуть Ксенія, мені 28 років. Я знавець історії Османської Імперії. Друзі прозвали мене «стамбульський слідопит», адже мені відомі місця, про які не знають навіть місцеві аксакали. Будучи тутешнім жителем, вивчила культуру, традиції, кухню і негласні правила, за якими живуть сучасні нащадки османів. Зі Стамбулом ми друзі, але якщо чесно, закохана я в нього по вуха! Співаю йому оди, складаю в його честь вірші, а він ділиться зі мною своїми маленькими секретами, а іноді і великими таємницями ...

Детальніше

36 відгуків мандрівників

Написати відгук можуть тільки відвідали екскурсію мандрівники

36 відгуків на інші екскурсії гіда

Новости