Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турфірми в Україні не дають знижки на подорожі в затоплену Чехію

  1. Орфографічна помилка в тексті:

5 червня 2013, 8:56 Переглядів: 5 червня 2013, 8:56 Переглядів:   Туроператори вважають, що в Чехії все нормально

Туроператори вважають, що в Чехії все нормально. Фото: AFP.

Сотні українських туристів їдуть в затоплену Прагу і охоплену заворушеннями Туреччину, не дивлячись на те, що екскурсії на улюблених туристичних маршрутах обмежені, пише ТСН .

"Тих туристів, які були заселені на річці Влтава, ми їх переселили. Екскурсії деякі скориговані. Закрито Карлів міст. До середи ще закрита екскурсія в Крумловський замок і зоопарк. Кафе, музеї, ресторани працюють", - повідомив директор туроператора "Діоніс-Прага -Україна "Василь Фанок.

У турагенції, яке спеціалізується на Чехії, кажуть, що ні відмін, ні зниження цін, ні додаткового страхорванія не буде. Однак туристів не стало менше.

"Ситуація, яка склалася на даний момент в Празі, не є надзвичайною. Тобто, це йде дощ, який подобається деяким туристам", - запевняє Фанок.

Найпопулярніший тур до Європи - на автобусі за 2 тис. Грн на 5 днів - таким і залишився. У ніч на 4 червня автобусам з українськими туристами через повінь довелося стояти на кордоні Німеччини і Чехії. І, як запевнили в турфірмі, жодної скарги вони не отримали. Тепер же дорога відкрита, а погода хороша.

Незважаючи на оптимізм турагентств, Міністерство закордонних справ України називає ситуацію критичною і вже видало рекомендації мандрівникам на замітку. В Чехію, Німеччину і Австрію їхати не забороняють, тільки просять враховувати, що там повінь.

До Туреччини радять їхати тільки на територію готелів на узбережжі і уникати великих міст і скупчень людей. У зв'язку з терористичними актами, наполягають утриматися від поїздок в Ірак , Ліван і Сирію. А також не планувати подорожей до Гвінеї, де зараз лютує спалах менінгіту.

Читайте також: Слідом за Прагою під водою ризикує опинитися німецький Дрезден

Провідні туроператори вже взялися просувати найдорожчі курорти - Мальдіви і Таїланд. А також Єгипет і Арабські емірати.

Але саме Туреччина, в якій поки що не помітити ні Стамбула, ні більшості екскурсій в великих містах, - лідер на туристичному ринку.

"Курорти там не постраждали. Де готелі, узбережжі, відпочинок проходить за планом, ніяких проблем немає", - зазначив директор туроператора "Май тревел" Ярослав Курочка.

Опитування населення свідчать, що українцям, які вже зібралися в подорож, повені та революції плани не змінюють.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Турфірми в Україні не дають знижки на подорожі в затоплену Чехію". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости