Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Пхангане. Все що потрібно знати про Пхангане: погода, карта, пам'ятки, готелі

  1. пляжі Пханган
  2. Погода
  3. особливості готелів
  4. Пам'ятки і розваги
  5. кухня
  6. транспорт

Острів Пханган (Koh Phangan) входить в п'ятірку найбільших островів Таїланду . Він розташований на півдні Сіамської затоки, всього лише в 15 км на північ від острова Самуї . У перекладі з тайського Пханган означає «піщана коса». І оскільки під час відливів навколо острова з'являються піщані коси, Пханган отримав саме таку назву.

Пханган - дуже красивий мальовничий острів. Пханган воліють для відпочинку любителі комфорту, а також молодь - під час проведення гучних вечірок.

Саме тут кожен місяць відбувається головна подія, за яке Пханган прозвали «тихоокеанської Ибицей» - Full Moon Party, Вечірка Повного Місяця. Сюди з'їжджаються тисячі молодих тусовщиків з усього світу, талановиті діджеї, щоб вдосталь натанцюватись під повним місяцем прямо на пляжі. Тут же проводяться й інші, менш масштабні дискотеки: Вечірка Чорного Місяця і Половини Місяця. Остання відбувається в самому серці пханганскіх джунглів.

Тури в Пханган

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

пляжі Пханган

На Пхангане розташовано більше двох десятків пляжів. Дрібний пісочок білого кольору і найчистіша вода смарагдового кольору - візитна картка пляжів острова.

Серед пляжів Пханган є відвідувані узбережжя, де завжди відпочиває досить велика кількість туристів. Але є і зовсім не популярні місця, де можна усамітнитися і побути наодинці з такою казковою природою.

Порт Тонг Сала (Thong Sala), куди прибувають пороми, краще не розглядати для пляжного відпочинку. Популярні пляжі Пханган - Хаад Рін (Haad Rin), де проходять вечірки Full Moon Party, Ме Хаад (Mae Haad), Хаад Яо (Haad Yao), Тонг Най Пан Яй і Тонг Най Пан Ной (Tong Nai Pan Yai / Noi).

Пляжі, де можна насолодитися тишею і спокоєм - Хаад Ян (Haad Yuan Beach), Хаад Вай (Haad Wai Beach). Пляж Малібу (Malibu Beach) запам'ятається всім любителям чогось новенького: тут на білому пісочку ростуть яскраво-зелені хвойні дерева конусоподібної форми.

На Пхангане НЕ занудьгують любителі снорклинга і дайвінгу - морські мешканці дозволяють розглянути себе всім бажаючим На Пхангане НЕ занудьгують любителі снорклинга і дайвінгу - морські мешканці дозволяють розглянути себе всім бажаючим.

Погода

Клімат острова Пханган, як і Самуї , Вигідно відрізняється від клімату інших курортів Таїланду. Тут не так яскраво виражені сезон дощів і сезон спеки. Важливо відзначити, що відпочинок на Пхангане буде комфортним не тільки взимку, але і влітку. Великі хвилі і каламутне море тут відсутні в будь-який час року.

Найбільша кількість опадів випадає з жовтня по грудень, але короткі зливи в цю пору року навряд чи зіпсують ваш відпочинок. Середньорічна температура повітря на Пхангане - 30 °, води - 28 °.

особливості готелів

Проживання на острові вважається аж ніяк не найдешевшим в Таїланді . Зате готелі пропонують проживання на узбережжі або в горах. Можна орендувати номер в готелі або ж окремий будиночок.

Пам'ятки і розваги

Пам'ятки і розваги

У джунглях острова Пханган ховаються красиві водоспади. Найвідоміший - багаторівневий водоспад Than Prawet. Він розташований серед пралісу. Другий за пополярності, але перший за красою - водоспад Than Sadet. Він вважається священним, звідси береться вода для урочистих церемоній за участю короля Таїланду. Водоспад об'єднується природними басейнами, що розтягнувся на 3 км. Тим, хто хоче стрибнути в чашу водоспаду, радимо відвідати водоспад Wang Sai. Природні басейни дуже глибокі і широкі, відмінно підходять для купання. Якщо до стрибка ви ще не готові, вирушайте до лісового озера Гавкотом Сон. У ньому живе безліч риб, але ловити їх заборонено. Сюди приємно приходити всією родиною - поки батьки відпочивають в тіні дерев, діти граються на водних атракціонах.

Крім водоспадів, на острові Пханган є маса інших розваг: прогулянки верхи на слонах, каякінг, міні-гольф, водні розваги (лижі і мотоцикли).

Масажні та spa-салони розташовані буквально на кожному кроці: тут ви зможете не тільки розслабитися, але і підлікуватися.

На острові можна забратися на кілька оглядових майданчиків, звідки відкривається захоплюючий вид на острів і безкрає море навколо нього. Неподалік від Пханган є маленький острівець Ко Ма, де є невеликий кораловий риф з його яскравими мешканцями. Для дайвінгу потрібно буде від'їхати трохи подалі. На території Національного Морського парку Анг Тонг є кілька дивовижних місць, в яких можна побачити рідкісних морських мешканців на відстані витягнутої руки.

кухня

Ви зможете щодня насолоджуватися тайської їжею в кафе і ресторанах острова, а заодно і милуватися настільки прекрасними видами Сіамської затоки. Місцеві жителі запропонують вам свіжі морепродукти, тайські основні страви і смачні десерти.

Не забувайте радувати себе чудовими фруктовими коктейлями і свіжими фруктами .

Не забувайте радувати себе чудовими фруктовими коктейлями і свіжими   фруктами

транспорт

Дістатися до острова Пханган можна щодня з Самуї на поромі або моторному човні. Час в дорозі залежить від обраного транспорту і складе всього лише 20-60 хвилин.

Переміщатися по острову найзручніше на орендованому транспорті - автомобілі або мотобайк. Але дороги тут здадуться досить складними - багато поворотів, підйомів і спусків. Перш ніж зважитися орендувати автомобіль або скутер, будь ласка, ознайомтеся з інформацією про транспорті Таїланду .

Таксі - найбільш доступний і зручний варіант переміщення. А самим захоплюючим, але і найдорожчим транспортом по острову є поїздка на довгохвостої човні (лонгтейле). Слід врахувати, що дістатися на деякі пляжі острова можливо тільки по воді.

Новости