Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найвужчий в світі будинок побудували в Варшаві

У Варшаві споруджено будинок, по праву носить звання самого вузького будинку в світі. Його максимальна ширина становить 150 сантиметрів, мінімальна - 92 сантиметри. У Варшаві споруджено будинок, по праву носить звання самого вузького будинку в світі

Незвичайне будівля з'явилося на північній околиці Варшави - території колишнього єврейського гетто часів Другої світової, зазначає портал Look At Me . Цей будинок вважається своєрідним меморіалом місту, який пережив бомбардування і руйнування.

На трьох поверхах будівлі розташувалися ванна кімната, кухня, спальня і вітальня. Польський архітектор Якуб Щесни визнає, що жити в його будинку буде тісно, ​​а самим мешканцям доведеться пристосуватися до "космічному кораблю", пише Euromag.ru .

Першим мешканцем рекордно вузького будинку стане ізраїльський письменник Едгар Керет. На думку Щесни, "його творчість відмінно підходить проекту". Сам Керет бачить в цій арт-інсталяції меморіал, присвячений його коріння. Він проживе в найвужчому в світі будинку близько місяця. Потім там поселяться інші представники творчих професій, додає " Багнет ".

Потрапити в будівлю можна по спеціальній драбині, яка управляється дистанційним пультом. Водопостачання в незвичайному будинку організовано за аналогією систем, які застосовуються на катерах - воно повністю незалежно від міських систем каналізації. Електрика ж буде поставлятися через сусідні будівлі. Будівництво футуристичного будинку обійшлася в 61 тисячу доларів.

Про головні події читайте в стрічці новин

Новости