Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Cкажи «привіт» світу, або Чому Посткроссинг об'єднує

  1. Як я дізналася про Посткроссинг
  2. перші труднощі
  3. Перші «подорожі»
  4. Що ж сказати?
  5. одні плюси
  6. Інструкція:
  7. Скільки коштують марки?

Коли я була маленькою, мені здавалося, що мати друга по листуванню - це надзвичайно. Представляла, як, приходячи зі школи, буду з нетерпінням відкривати поштову скриньку, в якому буде лежати зім'ятий, трохи порваний, але такий довгоочікуваний конверт або просто листівка з «привітом» з далеких міст і країн. Я виросла, але дитяча мрія так і залишилася жити в мені. І саме Посткроссинг допоміг втілити її в життя.

ДОВІДКА

Посткроссинг - проект, створений 14 липня 2005 для обміну листівками. Сервіс об'єднує більше 750 тисяч чоловік зі всієї земної кулі. З них близько 30 тисяч - білоруси. За час існування проекту його учасниками було відправлено близько 50 мільйонів листівок!

Як я дізналася про Посткроссинг

Одного разу мені захотілося взяти участь в якомусь цікавому проекті або русі. Я стала роздумувати, що допоможе мені поліпшити знання іноземних мов, дозволить поспілкуватися з людьми різних національностей і культур. Насамперед на розум прийшли сайти мовного обміну. Але я вирішила, що соціальні мережі і так відбирають багато часу, тому потрібно шукати менш «віртуальні» варіанти. І тоді я згадала про листівки. Почала шукати способи обміну ними. Так я потрапила на сайт postcrossing.com.

РЕКЛАМА

перші труднощі

Спочатку я не зовсім розуміла принцип роботи системи: як відправляти листівки, як дізнатися, що вони дійшли, які марки потрібні, що писати на листівках? Була тисяча питань і жодної відповіді. Розібратися допомогли блоги на офіційному сайті Посткроссинг, а також співробітники пошти, які пояснили принцип ранжирування марок.

Розібратися допомогли блоги на офіційному сайті Посткроссинг, а також співробітники пошти, які пояснили принцип ранжирування марок

Листівки з Гонконгу (зверху), Південної Кореї (зліва), Індії (праворуч). Архів автора

Перші «подорожі»

Мої перші п'ять листівок полетіли в випадково вибрані системою Німеччини, США, Нідерланди, Фінляндію і Росію. Цікаво, що листівка в Нідерланди (Амстердам) йшла п'ять днів, а ось в Росію (Москва) - близько місяця (жарти про «Пошту Росії» в той момент були дуже актуальні).

Перші п'ять листівок, які прийшли мені, були з Німеччини (від 63-річного дідуся з околиць Бремена), Португалії, Росії, Канади і Туреччини.

Що ж сказати?

Коли пройшло перше враження від отримання листівок, я зрозуміла, що мене однаково радує і сама листівка, і текст на зворотному боці картки, і марки. А коли все три складові підбираються з душею (це відразу видно), ти просто знаходишся в ейфорії перші кілька годин після отримання листівки.

Але з кожним разом хочеться чогось ще більш незвичайного, і, отримуючи в черговий раз листівку з Німеччини, розумієш, що є ж ще так багато «незвіданих» тобою країн, що ти вже чекаєш не дочекаєшся, коли ж прилетить звісточка з самої « рідкісної »країни. «Рідкісна» країна - це мрія посткроссера. Так називають ті держави, де на сайті Посткроссинг зареєстрований тільки один користувач. Багато хто хоче або отримати від нього заповітну звісточку, або самим послати йому щось незвичайне.

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Листівки з Великобританії і Німеччини (перший ряд), з Тайваню і Австрії (другий ряд).

Такими країнами є Ангола, Буркіна-Фасо, Бурунді, Конго, Ліберія, Малі, Сан-Марино, Мікронезія, Східний Тимор, Тувалу, Північна Корея (зареєстровано два користувача, але один з них не з'являвся на сайті вже більше восьми років, а другий (його звуть Кім) був останній раз 4 грудня, але у нього поки немає жодної відправленої / отриманої листівки). Багато, можливо, і не підозрювали, що такі країни існують!

Тому величезний плюс від заняття Посткроссинг - це повторення (вивчення) курсу географії. Раптом вам прийде листівка від єдиної людини, який захоплюється Посткроссинг, з Сан-Марино - і ви раптово зрозумієте, що саме в цій країні хочете провести відпустку цього літа?

Мені тільки одного разу прийшли листівки з Південної Кореї, Гонконгу, Індії та Великобританії. Я ж тільки один раз відправляла листівки в Бельгію, Індонезію, Малайзію, Румунію, Швейцарію і Таїланд.

одні плюси

Посткроссинг - це можливість знайти нових друзів! Я вже деякий час спілкуюся з дівчиною з Кракова, листівку якої відправила понад півроку тому. Її чомусь зачепило моє послання, тому, реєструючи картку, вона запитала мене, чи не хочу я продовжити спілкування з нею. І це нормально! Багато посткроссера навіть їздять один до одного в гості. Ти стаєш відкрито цьому світу, як ніколи раніше.

А ще бувають кумедні збіги: недавно я отримала листівку з Нідерландів від дівчини-студентки, яка так само, як і я, вчиться на редактора, шукає себе в журналістиці і обожнює книги. Крім усього іншого, вона мені прислала листівку з такою ж серії, яку я придбала на Варшавському книжковому ярмарку! Більшого збіги не придумаєш.

Листівка з Нідерландів, з тієї ж серії, яку автор придбала в Варшаві.

Крім того, завдяки написанню послань ти прокачуєш свою англійську. Навіть якщо останній раз англійські букви ти бачив в шкільному підручнику, все перекладені слова залишаються в голові, формуючи непоганий словниковий запас!

Посткроссинг займаються всі. Від малого до великого. Я отримувала листівки від бабусь і дідусів, від маленьких дітей (зрозуміло, що відправлені не без допомоги дорослих), від таких же студентів, як і я. Посткроссинг не має обмежень. Тому відкидайте всі упередження і - вперед, дійте! Скажіть «привіт» цього чудового світу!

Скажіть «привіт» цього чудового світу

Листівка від 4-річної дівчинки з Нідерландів (зверху рожева), з США (знизу блакитна), з Китаю (праворуч).

Інструкція:

  • зайти на сайт;
  • зареєструватися, тобто створити свій профіль, де вказати wish-лист (листівки якої тематики ви б хотіли отримати), свою дату народження (необов'язково), знання мов (бажано);
  • натиснути send a postcard (відправити листівку);
  • отримати п'ять випадкових адрес користувачів;
  • відправити їм листівки;
  • як тільки перша листівка дійде - регулярно перевіряти свою поштову скриньку, так як саме після реєстрації листівки одержувачем до вас почне «летіти» листівка від іншого користувача.

Важливо: не забувати вказувати на листівці номер, який система їй привласнює, так як саме завдяки його реєстрації (одержувач листівки реєструє її на сайті) люди дізнаються, що їх листівки потрапили адресату.

Скільки коштують листівки?

Листівки стоять по-різному, і вибір їх величезний. Наприклад, на пошті можна купити листівки із зображенням Барановичів за 0,25 рубля, в той же час якась оригінальна листівка в інтернет-магазині може коштувати від 1 до 4 рублів.

Скільки коштують марки?

Ціна може коливатися від 1,20 руб. до 1,56 руб. в залежності від типу.

  • «N» (1,20 руб.) Міжнародна листівка непріоритетних;
  • «M» (1,44 руб.) Міжнародна листівка пріоритетна;
  • «Н» (1,56 руб.) Міжнародні листи, бандеролі, дрібні пакети до 20 г, непріоритетна.

Автор: Поліна МОРГУН

Що ж сказати?
Раптом вам прийде листівка від єдиної людини, який захоплюється Посткроссинг, з Сан-Марино - і ви раптово зрозумієте, що саме в цій країні хочете провести відпустку цього літа?
Скільки коштують листівки?
Скільки коштують марки?

Новости