Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Lex.bg - Закони, положення, Конституція, кодекси, Державний бюлетень, Положення про виконання

НАЗНАЧЕННЯ НА ДІЯЛЬНІСТЬ РОЗМІЩЕННЯ ДОМІВ

Діє з 27.02.2009

Прийнята наказом Ради Міністрів № 40 від 18.02.2009

Пром. SG. шт. 16 від 27 лютого 2009 року , am. SG. шт. 61 від 9 серпня 2011 року

Для перегляду цієї сторінки потрібна підтримка Adobe Flash Player 9 (або вище)!

Для перегляду цієї сторінки потрібна підтримка Adobe Flash Player 9 (або вище)

Глава перша.
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Глава друга.
ВИМОГИ ДО ПРИКЛАДНОГО ДОМУ

Ст. 3. (1) ломбардом є особа, яка професійно надає грошові кредити, забезпечені заставою на рухомих майнах.

(2) Ломбард не повинен займатися іншими комерційними операціями, за винятком випадків, коли це необхідно у зв'язку з виконанням його бізнесу.

(3) Ломбард не може надавати іпотечні кредити на нерухоме майно та обмежені реальні права, набувати право власності або користуватися нерухомим майном проти надання кредиту готівкою, а також укладати зворотні контракти на продаж викуп.

(4) (Зміни та доповнення - ДВ, № 61/2011) Ломбард не приймає рухомого майна - рухомих культурних цінностей національного та міжнародного значення, зброї та боєприпасів, крім холодної зброї.

(5) У товаристві особи, яка професійно надає грошові кредити, забезпечені заставою на рухомому майні, включається назва "ломбард".


Ст. 4. (1) Ломбарди надають споживачеві наступну інформацію:

1. його назва та позначення "ломбард";

2. загальні умови закладеної діяльності (загальна вартість послуги - збори, комісії та інші витрати, безпосередньо пов'язані з кредитом, критерії, на основі яких ці витрати можуть змінюватися, період часу, протягом якого надана інформація є дійсною, та тощо);

3. методи оцінки та умови зберігання прийнятих ставок;

4. суми та терміни наданих кредитів;

5. умови задоволення у випадках неповернення кредитів;

6. умови дострокового погашення кредиту та повернення предмета застави;

7. умови повернення предмета застави у випадках, передбачених ст. 22.

(2) Інформація в п. 1, пункти 1, 3 - 5 і 7. Вона повинна бути однозначною і не вводити в оману клієнтів ломбардів. Інформація повинна бути написана на чистому монохромному фоні з контрастним кольором, друкованим шрифтом і однаковим розміром і літерами. Решта інформації за п. 1 розміщується в зручному для користувача місці.

(3) Інформація про реєстрацію за ст. 7 поміщений на видному місці.


Ст. 5. Прокурором, керуючим, членом керівного та наглядового органу або необмеженою відповідальністю учасником у ломбарді не може бути особа, яка:

1. засуджений за навмисне злочин загального характеру;

2. визнано неплатоспроможним як фізична особа-підприємця або як учасник необмеженої відповідальності в комерційній компанії або в процесі банкрутства;

3) є керівником, членом керівного або наглядового органу товариства або кооперативу, припиненого через неплатоспроможність протягом останніх двох років, що передували даті оголошення про банкрутство, якщо є незадоволені кредитори;

4. позбавлений права займати посаду фінансової відповідальності.


Ст. 6. (1) (Виправлено - ДВ, № 61/2011) Ломбард має комерційне приміщення, що включає приймальну зону та склад для зберігання закладених предметів. Закладений предмет може зберігатися у ліцензійному сховищі, що відображено в реєстрі за ст. 10, абз. 1.

(2) Комерційні приміщення та обладнання ломбарду повинні відповідати вимогам пожежної безпеки, забезпечуватися камерами безпеки та сигнальним обладнанням (СОТ).

(3) Комерційні приміщення ломбарду не можуть здійснювати будь-який інший вид бізнесу, крім діяльності з надання грошових кредитів, забезпечених заставою на рухомих майнах.

(4) ломбарду зобов'язаний своєчасно повідомити всіх своїх клієнтів, чиї речі присутні, у разі зміни їх комерційних приміщень.


Глава третя.
ВИМОГИ ДО ДІЯЛЬНОСТІ БЕНЕФІЦІЙНОГО ДОМУ

Ст. 7. (1) Ломбард має бути зареєстрований у порядку:

1. Комерційний закон і Закон про комерційний реєстр;

2. Стаття 13, абз. 2 Закону про валютні операції до здійснення операцій з дорогоцінними металами та дорогоцінними каменями.

(2) Ломбард вводиться як адміністратор персональних даних за Законом про захист персональних даних.

(3) Ломбард приймає внутрішні правила контролю і запобігання відмиванню коштів. Внутрішні правила включають критерії для виявлення підозрілих операцій, операцій та клієнтів, спрямованих на фінансування тероризму. Прийняті внутрішні правила затверджуються Головою Державного агентства з питань національної безпеки після подання їх відповідно до ст. 16, абз. 3 Закону про заходи щодо боротьби з відмиванням коштів.


Ст. 10. (1) Ломбард повинен зберігати в кожному окремому бізнес-приміщенні реєстр згідно з додатком № 2 і готувати щоденний реєстраційний запис про всі операції за ст. 14.

(2) Після укладення, відповідно, виконання будь-якої операції за ст. 14 в реєстрі за п. 1 додається наступна інформація:

1. дані про заставодавця - найменування, ПІН / ПНГ, адреса реєстрації, номер посвідчення особи; для внесення таких даних працівник ломбарда вимагає документ, що посвідчує особу;

2. дані про укладену угоду - номер і дату укладення; кількість використовуваної кількості; строк погашення сплаченої суми та сплату нарахованих відсотків і зборів;

3. (нові - ДВ, № 61/11) дані, що вказують місце зберігання об'єкта та коли об'єкт зберігається у ліцензованій сейфній адресі ліцензованого сховища та номер депозитного сертифіката;

4. (попередній пункт 3 - ДВ, стор. 61/11) відомості про закладений предмет / об'єкти - точний і чіткий опис товару, включаючи модель, марку, рік виробництва, серійний номер, якщо такий є; для автотранспортних засобів - марка, модель, державний реєстраційний номер, номер шасі та двигуна, номер запасного колеса, індикація пробігу, вантажівка - корисне навантаження, документ про право власності;

5. (попередній пункт 4 - ГС 61/111) відомості про виконання зобов'язань за угодою - дату та суму платежів, здійснених власником квитка; вид погашених зобов'язань - основний, відсотки, збори; дату передачі предмета застави власнику застави;

6. (колишній пункт 5 - С.Г. 61/11) дані про продовження терміну дії договору, якщо такі є, та про умови його подовження;

7. (нумерація з пункту 6 - ДВ, № 61/2011) відомостей про передачу прав та обов'язків на квиток.


Ст. 11. (1) Ломбард повинен зберігати в кожному окремому приміщенні підприємства реєстр згідно з додатком 3 і готувати реєстраційний запис про продаж товарів у відповідних торгових приміщеннях.

(2) Після кожної продажу в реєстрі за п. 1 негайно вводиться наступна інформація:

1. номер квитка;

2. найменування, PIN / PNG та адресу покупця;

3. дата і місце продажу;

4. номер та дату реєстрації, коли товар був проданий за ст. 160 Закону про зобов'язання та контракти;

5. ціна продажу;

6. розмір зобов'язання, забезпеченого проданою продукцією;

7. суму решти ціни після вирахування забезпеченої відповідальності.

(3) Ломбард не пізніше, ніж через 24 години після продажу, повинен сповістити власника квитка в письмовій формі або на іншому тривалому носії, даючи можливість власник застави зберігає інформацію, адресовану йому, таким чином, що дозволяє легко використовувати її протягом періоду часу, що відповідає цілям, для яких інформація призначена, і яка дозволяє незмінним відтворенням збереженої інформації.

(4) (Виправлення - ДВ, бр. 61/2011) Власник квитка може лише один раз протягом року з моменту повідомлення про продаж предмета просити ломбарду надати йому безкоштовну інформацію з реєстру за п. 1 і з протоколу за п. 2, п. 4, щоб дізнатися про продаж предмета застави та вилучити його з реєстру.

(5) (Новий - ДВ, № 61/2011) Інформація з реєстру за п. 1 і з протоколу за п. 2, п. 4, який надається власнику квитка, не може містити персональних даних про покупця предмета, що знаходиться в заставі.


Ст. 13. (1) Якщо після укладення угоди за ст. 14, представник ломбарду заповнює електронну реєстраційну форму за зразком, затвердженим Міністром внутрішніх справ, дозволяючи ідентифікувати майно, незважаючи на відсутність знака, моделі, серійного номера тощо, у тому числі за допомогою зйомок з Цифрова камера закладеної речі і довговічні вторинні функції, які роблять його унікальним.

(2) Електронна форма реєстрації п. 1 - електронний документ у значенні ст. 3, абз. 1 Закону про електронний документ і електронний підпис.

(3) Електронна форма реєстрації п. 1 надсилається до кінця робочого дня, наступного за днем ​​укладення угоди через Інтернет і передається для обробки в автоматизовану інформаційну систему, створену та підтримувану Міністерством внутрішніх справ.

(4) Інформація за п. 1 зберігається на відповідному перевізнику протягом щонайменше одного року після укладення угоди.


Глава четверта.
СПЕЦІАЛЬНІ ПРАВИЛА ДЛЯ ОПЕРАЦІЙ, ДОГОВОРЕНИХ ПРИКЛАДНИМ ДОМОМ

Ст. 14. (1) Ломбард укладає з позичальником договір, надаючи йому грошовий кредит, забезпечений заставою на рухомому майні, а позичальник зобов'язаний погасити запозичену суму і сплатити договірні відсотки та збори.

(2) Договір між ломбардом і позичальником укладається у вигляді стандартного квитка згідно з додатком 4. Квитковий квиток формується в двох ідентичних копіях - по одному для ломбарда і позичальника.

(3) Після укладення договору заставодержатель заповнює декларацію відповідно до моделі згідно з додатком 5. \ t

(4) Для застави іноземної речі в ломбарді власник майна вимагає письмового доручення з нотаріальним посвідченням підпису і змісту.

(5) Для застави автотранспортного засобу в ломбарді вимагається нотаріально завірена копія документа про майно або будь-який інший документ, з якого виникає право розпорядження застави.

(6) Рухомий предмет передається Ломбарду.


Ст. Стаття 19. (1) Ломбард зберігає заставлене рухоме майно під наглядом хорошого трейдера, вживаючи всі необхідні заходи для забезпечення їх цілісності та порядку та для захисту від нападу третіх осіб.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 61/2011) Зберігання закладених предметів здійснюється тільки в приміщенні закладу або у ліцензованому сховищі.

(3) (Доповнено - ДВ, № 61/2011) Кожен пункт зберігається в окремому пакеті, на якому написано номер квитка. Великі розміри статей, упаковка яких призводить до незручностей або витрат, що перевищують звичайні, можуть зберігатися без упаковки, в цьому випадку номер квитків має бути постійно прикріплений до них.

(4) Зберігання заставленого автотранспорту здійснюється на охоронюваній автостоянці.

(5) Зберігання закладених цінностей здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства.

(6) Ломбард не може використовувати застави, які він має.

(7) Ломбард повинен відшкодувати заставодержателю у разі пошкодження або знищення закладеного предмета, якщо це не підтвердить, що збиток або знищення викликані форс-мажорними обставинами.

(8) Ломбард повинен негайно повідомити заставу у разі пошкодження, знищення або пошкодження третіми особами предмета застави, а також у разі небезпеки.

(9) Заставник може в будь-який час перевірити документом або іншим чином присутність, умови та умови зберігання предмета застави.

(10) Якщо після порушення п. 1-5 або 6, існує ризик знищення, пошкодження або пошкодження третіми особами закладеного предмета, заставник має право вимагати його негайного повернення. У цьому випадку діють інші умови контракту.


Ст. 21. (1) Якщо власник квитка повертає суму позики і сплачує всі відсотки та збори, що нараховуються ломбарду, він негайно передає товар охопленому підприємству.

(2) Виплата за п. 1 може бути зроблений власником квитка на ранній стадії. У цьому випадку ломбарди не можуть збільшувати процентні ставки або стягувати додаткові комісії на підставі дострокового виконання.

(3) На зразок квитка, що належить позичальнику, слід зазначити, що закладений предмет передано йому, і він підписує його під знаком.

(4) Для кожного здійсненого платежу ломбард видає платникові чек із зазначенням дати, суми сплаченої суми, типу основної суми - відсотків, зборів та підпису працівника ломбарду, який приймає оплату.


Ст. 23. (1) Після закінчення строку, передбаченого ст. 22, абз. 1 ломбард може продати закладений предмет, якщо його закладена ціна нижче 5 000 грн.

(2) Ломбард не може набувати права власності на об'єкти, що підлягають продажу, на умовах, передбачених п. 1.

(3) Право власності на заставлене майно переходить на покупця з моменту продажу.

(4) Якщо закон вимагає, щоб передача права власності на майно здійснювалася в спеціальній формі, уповноважений представник ломбарду здійснює продаж відповідно до цієї форми. У цьому випадку витрати на передачу здійснюються за рахунок покупця.

(5) Ломбард не може стягувати плату за продаж, здійснений, коли він відповідає пункту. 1.

(6) (Виправлена ​​- ДВ, бр. 61/2011) Якщо ціна, отримана за нерухомість, перевищує грошове зобов'язання, забезпеченого нею, ломбарду повідомляє позичальника і протягом 30 днів сплачує різницю власнику квитка.


Глава п'ята.
КОНТРОЛЬ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРЕВАГІВ

Ст. 30. Органи контролю за ст. 29 мають право:

1. вільний доступ до комерційних приміщень ломбарду;

2. вимагати необхідні документи у зв'язку з здійсненням ними контролю;

3. вимагати інформацію про діяльність ломбарду;

4. залучати фахівців у відповідній галузі, коли експертиза є особливо складною і потребує спеціальних знань;

5. скласти акт про встановлення порушень.


Ст. 31. Органи контролю за ст. 29 зобов'язані:

1. точно встановити факти в контролі, що здійснюється ними;

2. надавати обов'язкові вказівки щодо усунення виявлених невідповідностей та порушень;

3. робити висновки щодо заперечень щодо встановлених порушень;

4. повідомляти відповідний спеціалізований контрольний орган у випадках, коли вони вважають, що було порушено інший нормативний акт;

5. своєчасно подавати факти контролю, здійсненого ними, до органів МВС у разі підозри у вчиненні злочину.


Глава шоста.
АДМІНІСТРАТИВНІ ТА ОСОБЛИВІ ПОЛОЖЕННЯ

Перехідні та заключні положення

§ 1. Всі особи, які надають грошові кредити, забезпечені заставою на рухомому майні або мають у своїй діяльності здійснення такої діяльності, зобов'язані протягом 6 місяців з дня набрання чинності цієї постанови привести свою діяльність у відповідність з нею або зупинити її.


§ 2. Постанова приймається на підставі п. 23, абз. 2 Перехідних та заключних положень Закону про внесення змін та доповнень до Закону про валюту (ДВ, № 60 від 2003 року).


§ 3. Постанова набирає чинності з дня її оприлюднення в Державній газеті.


Додаток 2 до ст. 10, абз. 1


(Доповнено - ДВ, № 61/2011)



РЕЄСТРАЦІЯ КОНВЕРСНИХ ОПЕРАЦІЙ Назва, Дані Дані Дані Дані Дані PIN / PNF та для входу в сховище для виконання розширеної передачі звернення до жінки зареєстрованого офісу майно - зобов'язання щодо права на дату опису договору за договором застави, позики та умов подарунка, знака, дати і ціни, заняття тривалої суми та кількість часу, термін для серійного номера, в т.ч. плата за ціну оплати, нарахування, основна сума основної суми та процентна ставка, а також виданий документ платника

Додаток 4 до ст. 14, абз. 2


(Доповнено - ДВ, № 61/2011)



БЕНІФІКОВАНИЙ БИЛЕТ № ....................... 1. Ломбард: ............

з зареєстрованим офісом та адміністративною адресою: ........................................... .................................................. .................................................. ...........................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

UIC на БУЛСТАТ: .............................................. .................................................. ........,

представлені та керовані .............................................. .................................................. .................................................. ..............................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

Точна адреса комерційних приміщень: ............................................ .................................................. .................................................. .......................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

2. Позичальник: .............................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..............

Personal ID / LLC Ні ................................................. .................................................. ..........................,

видано на .............................. Міністерством внутрішніх справ ................ .................................................. .................................................. .................................................. ..

Постійна адреса: ............................................... .................................................. .................................................. .................................................. .......

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

Поточна адреса: ............................................... .................................................. .................................................. .................................................. .............

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

3. Дата укладення кредитного договору:

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

4. Розмір кредиту: ................................ (........... .) ................................................ .................................................. .................................................. ..

(тип валюти) ............ (сума) (на словах)

Щомісячна ставка відсотка: ............................................. .................................................. .................................................. ..................................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(словами)

Суми, що стягуються: ............................................. .................................................. .................................................. ...............................................

5. Строк кредитування: ............................ Термін погашення: .............. .................................................. .................................................. .................................................. .

6. Заставлене майно: ............................................. .................................................. .................................................. .................................................. .........

Бренд: ....................................... Модель: ........ .................................................. .................................................. .................................................. .......

Рік випуску: ............ Серійний номер: ............................... .................................................. .................................................. ...........................................

Для транспортних засобів:

Тривалість. Рег. № ............. Номер корпусу: .............................. .................................................. .................................................. ...............................................

№ двигуна ..................... Корисне навантаження: ....................... .................................................. .................................................. .............................................

Кількість запасних шин: .............................................. .................................................. .................................................. .................................................. .....

Читання одометра: .............................................. .................................................. .................................................. .................................................

7. Інші особливості предмета застави: .......................................... .................................................. .................................................. ............................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

8. Інші умови позики ............................................ .................................................. .................................................. .................................................. .

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(узгоджений спосіб погашення кредиту, умови дострокового погашення кредиту, місце зберігання майна, повернення предмета застави тощо)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

Позичальник знайомий з умовами контракту та приймає його.

Позичальник: ................................................ .................................................. .

Для ломбарду: .............................................. ...............................................

(назви документів, що засвідчують особу, надруковані рукописом)

(назви документів, що засвідчують особу, надруковані рукописом)

Додаток 5 до ст. 14, абз. 3


ДЕКЛАРАЦІЯ за ст. 14, абз. 3 Постанови про діяльність ломбардів

Підписувач: .............................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..............

(ім'я, прізвище, прізвище) PIN / PNG

l. Ні ..., виданий на ........... .................................................. .................................................. ................................................

Міністерством внутрішніх справ ................................................ .................................................. .................................................. .................................................. .....................

Постійна адреса: ............................................... .................................................. .................................................. .................................................. .......

(район, муніципалітет, селище)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(Вул., №, бл., Вн., Фл., Ап.)

Поточна адреса: ............................................... .................................................. .................................................. .................................................. .............

(район, муніципалітет, селище)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(Вул., №, бл., Вн., Фл., Ап.) ДЕКЛАРАТИ:

Сьогодні, .........................., я ставлю в заставу наступне рухоме майно: .............. .................................................. .................................................. .................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(марка, модель, рік випуску, серійний номер)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(для транспортних засобів - державний реєстраційний номер, номер шасі, номер двигуна, для вантажних транспортних засобів - корисне навантаження)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(інші символи, що дозволяють ідентифікувати властивість) 0 Я володію рухомим

описані в цій заяві, яку я отримав через .................................................. .................................................. .................

0 Я роблю ставку на рухомий елемент, описаний у цій заяві, як проксі свого власника ..........................., PIN / PNG ... .................................................. .................................................. ................,

з постійною адресою: .............................................. .................................................. .................................................. .................................................. ........

.................................................. .................................................. .....................................;

поточна адреса ................................................ .................................................. .................................................. .................................................. ............

Я усвідомлюю відповідальність за ст. 313 NC.

Заявник: ................................................ .................................................. .................................................. .................................................. .............

(підпис)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................

(три імена на документі, що засвідчує особу, які написані особисто декларантом)

Новости