Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як приготувати класичний суп Харчо з свинини з рисом по пошаговому рецептом з фото

  1. Суп харчо зі свининою і рисом - класичний рецепт приготування
  2. інгредієнти
  3. Поради щодо вибору інгредієнтів
  4. послідовність приготування
  5. Приготування супу харчо - відео
  6. Подача страви і можливі варіанти доповнення

Зміст: 1 Суп харчо зі свининою і рисом - класичний рецепт пріготовленія1.1 Інгредіенти1.2 Поради щодо вибору інгредіентов1.3 Послідовність пріготовленія1.4 Приготування супу харчо ...

Якщо ви любите незвичайні, пряні, ароматні і гострі перші страви, суп харчо якраз те, що вам потрібно. Це національне грузинське блюдо підкорило серця багатьох європейців. Найголовніше те, що такий суп можна приготувати в домашніх умовах і з різних доступних продуктів.

І сьогодні, ви дізнаєтеся, як зварити смачний суп харчо з використанням мінімальної кількості інгредієнтів.

Суп харчо зі свининою і рисом - класичний рецепт приготування

Кухонний інвентар: каструля місткістю не менше 3 л; Пательня; дерев'яна ложка або лопатка; ніж; дошка для нарізання; столова ложка; кухонний рушник.

інгредієнти

Картопля невеликих розмірів 200 г Лук (невеликий) 1-2 шт. Рис круглий 80-100 г М'ясо (свинина) 350-400 г Томат або помідори 3-4 ст. л. або 2-3 шт. Масло для обсмажування 1-2 ст. л. Приправа «Хмелі-сунелі» 0,5-1 ст. л. Сіль, зелень, червоний перець за смаком Лавровий лист 1-2 шт. Часник за смаком, в середньому 2 зубки Вода для приготування 3-4 літри

Поради щодо вибору інгредієнтів

Рис. Для того щоб приготувати не тільки смачний, але і гарний суп харчо, використовуйте круглий рис, який при варінні не злипається. Також важливо, щоб сам рис мав нейтральним запахом, інакше запах готового супу може бути несподіваним.

М'ясо. Щоб приготувати цю страву, потрібно взяти свіжу і якісну свинину.
При купівлі у свіжого м'яса повинні бути наступні характеристики

При купівлі у свіжого м'яса повинні бути наступні характеристики

  • Запах повинен бути нейтральним і не відштовхуючим. Якщо м'ясо пахне неприємно і є виразний запах свині, не варто купувати такий продукт. Навіть після термообробки ви не позбудетеся від цього неприємного і специфічного запаху.
  • Колір повинен бути блідо-рожевим. Якщо у м'яса темно-червоний колір - це стара свинина, якщо занадто рожевий, значить, його піддали хімічній обробці, щоб поліпшити зовнішній вигляд продукту. А якщо м'ясо занадто бліде - це показник того, що тварина годували величезною кількістю продуктів з гормонами. Таке м'ясо не тільки не натуральне, але і може бути шкідливим для людини.
  • Свіже м'ясо в розрізі не повинно бути занадто мокрим, а сік повинен бути прозорим. Взагалі, якщо ви бачите, що в м'ясі багато вологи, не купуйте такий продукт, найбільш невинною причиною може бути наступне: продавець пішов на хитрість і за допомогою води збільшив вагу м'яса. Більш шкідливою причиною може бути використання фосфатів у м'ясі.
  • І, звичайно ж, свіжа свинина не повинна бути занадто м'якою і в'ялою. Будьте уважні і купуйте таку продукцію у перевірених продавців.
  • Для приготування супу найкраще підійде грудинка, але якщо ви запаслися м'ясом з інших частин, це не привід не варити суп харчо.

Спеції. Суп харчо - це пряний, густий і гострий суп, в якому повинно бути багато зелені. Тому спеції в ньому просто необхідні. Найважливішою і необхідною спецією для приготування харчо вважається Хмелі-сунелі. Ще можна використовувати тклапі, висушену на сонці м'якоть сливи, зелень: петрушку, кінзу, коріандр, базилік. Ну і звичайно ж часник, цибуля, різні сорти перцю і лавровий лист.

Спеції повинні бути свіжими, краще придбати їх безпосередньо перед приготуванням страви.

Чи знаєте ви? З лавровим листом потрібно бути обережним. Занадто велика кількість цієї спеції може зіпсувати смак страви, тому, на 3-5 л супу буде достатнім покласти 1-2 середніх лаврових ліста.Все інші продукти також повинні бути свіжими і якісними.

послідовність приготування

підготовка продуктів

  1. Добре вимийте свинину, поріжте невеликими шматочками і прокип'ятіть 10 хвилин. Таким чином, ви позбудетеся від гормональних речовин і медикаментів, якими могли годувати свиню і зможете убезпечити свою родину.
  2. Картоплю і цибулю помийте, очистіть від шкірки і поріжте невеликими кубиками, рис потрібно максимально вимити від крохмалю, для цього ретельно промийте його, мінімум 3 рази і замочіть у воді.
  3. Якщо ви будете використовувати помідори замість томату, тоді і їх теж добре помийте.

приготування бульйону

  1. Залийте воду в каструлю і поставте на вогонь.
  2. А коли вона закипить, покладіть підготовлене м'ясо, доведіть до кипіння, і варіть бульйон на маленькому вогні 40-45 хвилин.

Приготування заправки для супу

  1. У розігріту сковороду влийте рослинне масло, додайте порізану цибулю, перемішайте і обсмажте до прозорого стану, приблизно хвилини 3.
    Додайте томат або дрібно порізані помідори, перемішайте і обсмажте 2-3 хвилини.

Приготування супу харчо

  1. У бульйон, який проварити 40 хвилин, додайте заправку з помідорами і цибулею, рис і варіть до готовності рису.
  2. Поки суп з рисом вариться, підготуйте спеції.
  3. Якщо ви будете класти часник, почистіть його і дрібно поріжте. Як тільки рис зварився, покладіть в суп спеції, часник, лавровий лист, зелень і сіль і прокип'ятіть на маленькому вогні 5 хвилин.

Знаєте мул ви? У каструлю з супом із зелені варто класти кріп, петрушку або зелений лук. Решта трави краще класти перед подачей.Суп харчо зі свининою і рисом готовий.


Суп харчо зі свининою і рисом готовий

Приготування супу харчо - відео

Ви зможете побачити як легко і швидко приготувати на обід спрощений варіант смачного супу харчо зі звичайних і поширених продуктів.

Подача страви і можливі варіанти доповнення

Готовий суп харчо, звичайно ж, потрібно подавати в гарячому вигляді. У нього можна додати додатково зелень і сметану, яка поєднується з усіма інгредієнтами в цьому супі.

Такий суп досить ситний, поживний і не потребує доповнення іншими стравами, хіба що тільки хлібом або лавашем. Якщо ви хочете приготувати класичний варіант грузинського страви, готуйте суп харчо з яловичини . У яловичини немає такого специфічного запаху, як у баранини, і суп виходить дуже смачним.

Самим дієтичним варіантом, звичайно ж, вважається суп харчо з курки , Який також дуже смачний і підійде для будь-якого обіду. А якщо ви віддаєте перевагу більш корисні методи обробки продуктів, приготуйте суп харчо в мультиварці .

Грузинське блюдо суп харчо зазнало безліч змін і сьогодні можна знайти величезну кількість найрізноманітніших рецептів. Я пропоную вам дуже простий і доступний рецепт, а головне, що це теж дуже смачно. Пробуйте!

Надсилайте свої відгуки та варіанти приготування супу харчо, а також, залишайте коментарі.

Чи знаєте ви?
Знаєте мул ви?

Новости