Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вибираємо готель - Харчування - Який готель вибрати

  1. 1. Вивчіть типи харчування, пропоновані готелем.
  2. 2. Вивчіть розміри ресторану
  3. 3. Вивчіть шведський стіл
  4. 4. Трохи про ресторанах a'la carte
  5. І ще кілька порад:

Ми знімаємо найкрутіші відео про готелі і дуже пишаємося цим. Ми впевнені в тому, що подивившись одне наше відео, уже можна вибрати правильний готель без витрачання часу на читання відгуків. Для цього вам лише необхідно звертати увагу на незначні, здавалося б, нюанси, які потім можуть стати запорукою гарного відпочинку.

Саме тому ми підготували серію оглядів про те, як правильно вибрати готель і на які деталі на відео і відпочинку необхідно звертати увагу.

вивчивши ресепшн і номера , Ми переходимо до ресторанів, мабуть, найскладнішого і важливого місця в готелі. У всіх нас різні смаки і переваги в їжі, тому ніколи не можна бути впевненим точно, що нам все сподобається. Проте, будь-якого ресторану можна провести «первинну оцінку» і зрозуміти, чи підійде він саме вам.

1. Вивчіть типи харчування, пропоновані готелем.

Пам'ятайте, що не всі готелі в світі користуються системою All Inclusive, відомої нам по курортам Туреччини або Єгипту, тому перед поїздкою подумайте про цілі відпочинку, смакові переваги і пропонованих типах харчування.

Спочатку розберемося, що до чого:

RO (room only) - без харчування,

BB (bed & breakfast) - тільки сніданок, напої не включені,

HB (half board) - напівпансіон, включає в себе сніданок і вечеря. Деякі готелі пропонують на вибір сніданок і обід або сніданок і вечеря, напої не включені.

FB (full board) - повний пансіон, включає в себе сніданок, обід і вечерю, напої не включені

AI (all inclusive) - «Все включено». У більшості випадків даний тип харчування передбачає мінімум триразове харчування, а також безкоштовні напої місцевого і іноземного виробництва.

Звичайно, кожен з цих типів має свої підвиди, типу приставок «Ультра» і «Плюс». Особливо такими речами люблять балуватися турецькі готелі: якщо у вас просто AI, то напої вам будуть наливати тільки місцевого виробництва, а ось з UAI можуть і розщедритися на щось іноземне.

Перед бронюванням вам буде обов'язково запропоновано вибрати бажаний тип харчування. Пам'ятайте, що чим менше ви плануєте є в готелі, тим дешевше може вийти путівка, проте в такому випадку подумайте про те, де будете харчуватися на відпочинку і у скільки це обійдеться.

Людям з проблемним шлунком при поїздці в екзотичні країни рекомендуємо брати «Все включено» або «Повний пансіон» і вибирати готелі міжнародних готельних мереж, де харчування більш стандартизовано. Сім'ям з дітьми, особливо з малюками, рекомендуємо заздалегідь дізнатися, чи є в готелі «дитячий стіл», а в разі його відсутності запастися дитячим харчуванням на час поїздки.

Якщо ви плануєте багато подорожувати, а не сидіти в готелі, то тут має сенс хоча б приблизно розрахувати той час доби, в яке ви будете прибувати в готель, можливо час вечері або обіду до цього часу вже закінчиться і ваші страви в будь-якому випадку вас не дочекаються. Чи має сенс тоді платити більше?

2. Вивчіть розміри ресторану

Тепер настав час включити відео і зрозуміти, яке приміщення займає ресторан і як розташовані столи. У будь-якому випадку буде краще, якщо вони будуть стояти досить далеко один від одного, а приміщення ресторану буде просторим і в міру затишним. Столи зі стравами повинні стояти окремо від самого шведського столу, інакше повз вас постійно будуть ходити інші гості з повними тарілками.

Подивіться на ресторани готелів Dreams Beach Resort 5 * і Sol Y Mar Sharks Bay 5 * : У першого ресторан поділений на зони, а самі столи знаходяться на комфортній відстані один від одного, у другого ж столи стоять впритул до шведського столу, чому гості товпляться в одній зоні, пропускаючи один одного.

Подивіться на ресторани готелів   Dreams Beach Resort 5 *   і   Sol Y Mar Sharks Bay 5 *   : У першого ресторан поділений на зони, а самі столи знаходяться на комфортній відстані один від одного, у другого ж столи стоять впритул до шведського столу, чому гості товпляться в одній зоні, пропускаючи один одного

Якщо ваш готель складається з декількох корпусів, бунгало і вілл, то розраховуйте на те, що ресторан повинен бути досить великим, щоб вмістити всіх гостей. Ви ж не хочете стояти на вході і чекати, поки звільниться стіл? Хорошим рішенням може бути наявність кількох ресторанів з шведським столом, проте в більшості готелів головний ресторан один.

3. Вивчіть шведський стіл

Тут відразу слід звернути увагу не тільки на розмір шведського столу, але і на його наповнення. Так, багато готелів застосовують перевірений прийом: роблять великий стіл, що складається на 60% салатів, зроблених з непопулярних страв в попередні прийоми їжі.

Таємничі салати в готелі Ring Beach Hotel 5 * не вселяють довіри.

Зверніть також увагу і на відкриту підготовку: багато готелів люблять готувати гарячі страви прямо на очах у гостей. Це є додатковим плюсом до якості харчування (якщо цей кухар добре готує, звичайно).

Це є додатковим плюсом до якості харчування (якщо цей кухар добре готує, звичайно)

У готелі Grand Palladium Punta Cana Resort 5 * у кухарів все під контролем: паельї вистачить на всіх.

Зовсім не звертайте уваги на фрукти: ми не можемо точно стверджувати, що в ваш приїзд їх буде стільки ж. У жарких країнах, як і у нас, є свої сезони збору врожаю, тому не зліться, якщо якийсь фрукт на столі буде позбавлений смаку: можливо, просто зараз не його сезон.

Погляньте і на кількість осіб у шведського столу. В ідеальному варіанті всім повинно вистачати місця і їжі, проте в багатьох тісних ресторанах у найпопулярніших страв збираються черги. Думаємо, під час відпустки вам не захочеться боротися за останній шматочок м'яса у величезній черзі.

4. Трохи про ресторанах a'la carte

Переважно на час відпочинку ви будете мати можливість відвідати 1 раз ресторан a'lacarte безкоштовно. Складно говорити про якість харчування в таких ресторанах: у багатьох недорогих готелях наявність ресторану a'la carte є виправданням наявності 5-зірок, проте ні сервісом, ні смачними стравами такі ресторани похвалитися не можуть. А ось в ресторанах з напівпансіоном або сніданком такі ресторани можуть бути порятунком в ті випадки, коли їсти хочеться, а виходити за територію готелю лінь.

A'la carte ресторан в готелі Constantinou Bros Asimina Suites 5 * розташований на березі моря і пропонує на обід дуже апетитні страви. Перевіряли особисто;)

І ще кілька порад:

- Не біжіть прямо до відкриття ресторану, багато туристів приходять навіть заздалегідь і стоять в дверях, боячись, що їжа потім може закінчитися, проте буквально через півгодини народу може бути менше, а кількість страв не зменшиться,

- не набирайте сумнівних салатів, краще візьміть кілька видів нарізаних овочів і зробіть власний салат (соусів на шведському столі зазвичай теж дуже багато),

- не користуйтеся заздалегідь столики кепками, сумками і шарфиками, краще ввічливо попросіть офіціанта допомогти з пошуком місця

- не лайте готель за те, що там було 2 види м'яса, 2 види риби, креветки, кальмари і вам цього здалося мало. Невже вдома ви готуєте більше? :)

- якщо годують вже зовсім погано, то швидше за вирушайте в довколишні магазини і купите якісь продукти там, не мучте себе і свій шлунок. Холодильник з міні-баром є в переважній більшості готелів.

Наступного разу поговоримо про всі додаткові послуги готелів: СПА-центри, тренажерний зали, бари, міні-клуби та ігрові кімнати.

Інші огляди серії "Вибираємо готель":

1. Лобі і ресепшн

2. Номери

Чи має сенс тоді платити більше?
Ви ж не хочете стояти на вході і чекати, поки звільниться стіл?
Невже вдома ви готуєте більше?

Новости