Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шпалери в коридор: 5 ідей для дизайну і 26 фото

  1. 1. Кам'яна стіна
  2. 2. Цегляна кладка
  3. 3. Східний колорит з бамбуковими шпалерами
  4. 4. Килимові шпалери
  5. 5. Стіна з водоспадом та іншими 3D-ефектами

Шпалери в коридор: 5 дивовижних способів дизайну

січень 08/15

Кожному господарю хочеться, щоб його будинок справляв на оточуючих тільки найкращі враження. Оскільки коридор є першим приміщенням, яке бачать люди, заходячи в житло, його дизайну варто приділити пильну увагу.

Сьогодні існує маса оригінальних оздоблювальних матеріалів, які здатні втілити в життя найнеймовірніші інтер'єрні рішення. Ми не раз згадували про них на сторінках «Будинок Мрії». Однак, незважаючи на величезну різноманітність, якщо справа стосується обробки стін, більшість людей все ж віддають перевагу давно знайомим і звичним шпалер. І це цілком виправдано: шпалери практичні, відрізняються демократичною ціною і легким способом кріплення. До того ж, сучасні шпалери в коридор зможуть стати основою для створення самого неймовірного дизайну.

До того ж, сучасні шпалери в коридор зможуть стати основою для створення самого неймовірного дизайну

Шпалери в коридор

Шпалери в коридор

Червоні шпалери в коридор

Червоні шпалери в коридор

Шпалери з візерунком в коридорі фото

Шпалери з візерунком в коридорі фото

Шпалери комбіновані з панелями в коридорі

У цьому огляді запропоновано 5 цікавих ідей для клеєння шпалер в коридорі, які пожвавлять приміщення і будуть постійно піднімати настрій.

1. Кам'яна стіна

Використання в якості обробки для стін натуральних матеріалів - це завжди цікаво, незвично і виразно. Наприклад, якщо в оформленні використовується кам'яна стіна, вона, без сумніву, стане головним акцентом інтер'єру. Але, на жаль, камінь - дуже складний матеріал в плані обробки і, до того ж, він відрізняється досить високою ціною. Однак цього натурального матеріалу існує відмінний аналог - шпалери, які в точності імітують його фактуру.

Найчастіше, шпалери під камінь в коридорі використовуються як декоративний елемент. Шпалери такого типу можна комбінувати практично з будь-якими іншими оздоблювальними матеріалами. Наприклад, шпалерами, що імітують кам'яну поверхню, можна обклеїти нижню частину стін, пустити їх як вертикальні смуги або обклеїти ними виступи і ніші . Також дуже цікаво виглядає інтер'єр, в якому використовується акцентні стіна з кам'яними шпалерами . Словом, цей, здавалося б, простий оздоблювальний матеріал стає основою для втілення відразу декількох цікавих дизайнерських рішень. Тільки, вибираючи кам'яні шпалери в передпокій, віддавайте перевагу більш світлим відтінкам або ж комбінуйте темні шпалери з іншими світлими матеріалами.

Шпалери під камінь в коридор

Шпалери під камінь в коридор

Кам'яна стіна в коридорі шпалери

Кам'яна стіна в коридорі шпалери

Які шпалери вибрати в коридор

2. Цегляна кладка

Груба, необроблена цегельна кладка відрізняється власною привабливістю. Такі деталі як не можна краще передають характер сучасних інтер'єрів, що відображають концепцію свободи, нескореності та індустріальних устремлінь.

Звичайно, ви можете повністю зняти обробку зі стін, оголюючи заховані в їхніх надрах цеглини , Однак навряд чи це буде виглядати красиво. У той час як шпалери, що імітують цегельну кладку, виглядають одночасно акуратно і стильно.

Так само, як і попередній варіант, шпалери під цеглу в коридорі найкраще використовувати в якості додаткової обробки. Наприклад, їх можна комбінувати з дерев'яними або металевими стіновими панелями для коридору , Поєднувати разом з шпалерами нейтральних тонів або прикрасити ними стіни, вкриті фарбою.

Наприклад, їх можна комбінувати з дерев'яними або металевими   стіновими панелями для коридору   , Поєднувати разом з шпалерами нейтральних тонів або прикрасити ними стіни, вкриті фарбою

Шпалери під цеглу в коридор

Шпалери під цеглу в коридор

Шпалери під сірий цегла в коридор фото

Шпалери під сірий цегла в коридор фото

Шпалери цегляна стіна в коридорі фото

Шпалери цегляна стіна в коридорі фото

Шпалери, що імітують цегельну стіну фото

3. Східний колорит з бамбуковими шпалерами

бамбукові шпалери являють собою полотна, створені з натуральної сировини. Однак цей матеріал виділяється серед побратимів не тільки екологічною чистотою, а й своїм унікальним дизайном. Для оздоблення коридору вони сподобаються тим, хто любить еко-стилі , А також небайдужий до витонченого східного колориту. І зовсім не обов'язково повністю обклеювати стіни бамбуковими шпалерами, адже їх краса не меркне навіть в тандемі з іншими матеріалами.

Найпоширеніший спосіб оформлення прихожей за допомогою бамбукових шпалер - це створення на їх основі декоративних панелей. Такий варіант оформлення буде цікаво виглядати в довгих і високих приміщеннях. Якщо ж ваш коридор низький, оформите шпалери у вигляді вертикальних вставок висотою від стелі до підлоги. Крім того, шпалери з бамбука можна використовувати і в якості невеликих декоративних вкраплень або вставок-картин.

Бамбукові шпалери в коридорі фото

Бамбукові шпалери в коридорі фото

Шпалери бамбукові в коридорі

Шпалери бамбукові в коридорі

Шпалери з бамбука в коридорі фото

4. Килимові шпалери

Колись килими на стіні були ознакою розкоші і прагненням відповідати модним тенденціям. Пізніше такий спосіб оформлення інтер'єру став мало не моветоном. Однак дизайнери, переробивши давно забутий прийом, створили кардинально новий оздоблювальний матеріал під назвою тафтинг-шпалери. Основою для таких шпалер служить синтетичний матеріал, який зверху покривається коротким ворсом. В результаті, виходить якийсь симбіоз між звичними шпалерами та килимовим покриттям.

В дизайні коридору тафтинг-шпалери створять атмосферу затишку та домашньої м'якості. Залежно від того, якими параметрами відрізняється приміщення, ви зможете підібрати світлі, темні або різнокольорові шпалери. Крім того, оригінальна фактура цього покриття відкриває безмежний простір для втілення самих хитромудрих дизайнерських ідей - створення картин-вставок, декоративних акцентів, візерунків і т.д.

Тафтинг-шпалери в коридор

Тафтинг-шпалери в коридор

Які шпалери поклеїти в коридорі

Які шпалери поклеїти в коридорі

Золоті шпалери в коридор фото

Золоті шпалери в коридор фото

Варіанти шпалер для коридору

Варіанти шпалер для коридору

Вибір шпалер для стін в коридор

5. Стіна з водоспадом та іншими 3D-ефектами

Хто з нас не мріє про власний оазисі або, наприклад, водоспаді ? Завдяки розвитку будівельного ринку та появи нових матеріалів ці мрії цілком можна втілити в реальність, досить тільки підібрати відповідні шпалери.

Напевно ви пам'ятаєте знамениті фотошпалери , Які кілька десятиліть тому підкорювали серця людей своєю реалістичністю. Прогрес не стоїть на місці, і сьогодні на зміну тонким плівковим шпалер прийшли ще більш реалістичні 3D-шпалери і шпалери з флуоресцентним наповненням.

Якщо ви оформите стіну коридору 3D-шпалерами, наприклад, із зображенням водопаду, лісової галявини або морської гладі, створиться враження, що простір кімнати не обмежується звичними стінами. Крім того, що таке покриття виглядає дуже ефектно, воно ще й значно розширює простір коридору.

Крім того, що таке покриття виглядає дуже ефектно, воно ще й значно   розширює простір   коридору

Фотошпалери в коридор

Фотошпалери в коридор

Фотошпалери на двері в коридор

Фотошпалери на двері в коридор

Фотошпалери на стіну в коридорі

Фотошпалери на стіну в коридорі

Оздоблення коридору фотошпалерами

Оздоблення коридору фотошпалерами

3D-фотошпалери в коридорі

3D-фотошпалери в коридорі

Шпалери з реалістичним зображенням в коридор

Шпалери з реалістичним зображенням в коридор

Об'ємні картинки в коридор фото

Такими ж властивостями володіють і шпалери з флуоресцентним наповненням, але їх відмінність полягає в тому, що завдяки особливому покриттю вони не тільки виглядають трехмерно, але і фосфоріцірующее в темряві.

Вибираючи шпалери в коридор, вивчіть різні варіанти оформлення. Адже навіть найпростіший оздоблювальний матеріал здатний створити цікавий і незвичайний дизайн.


Новости