Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Повноцінний відпочинок за 4 дні: куди поїхати на травневі свята

  1. Хочу на пляж. Ізраїль, Червоне море
  2. Хочу туди, де мало туристів. Франція, Ансі (Аннесі)
  3. Хочу на природу. Росія, Карелія
  4. Хочу відправитися в подорож на автомобілі. Європа
  5. Хочу подивитися сусіднє місто

До травневих вихідних залишилося вже зовсім небагато і в цьому році у нас буде чотири вихідних дня з 29 квітня по 2 травня. Ми вирішили запропонувати цікаві варіанти коротких поїздок. Вам залишається тільки вирішити, в якому форматі ви хочете провести вихідні.

Хочу на пляж. Ізраїль, Червоне море

Ізраїль, Червоне море

Фото: Shutterstock.com

Навіть самі терплячі до початку травня втомлюються чекати літа. Три-чотири дні на морі - достатній термін, щоб зігрітися, подзагореть і вже зовсім спокійно проводити останній весняний місяць. З огляду на стислі терміни, ми радимо летіти до Ізраїлю на узбережжі Червоного моря. Це час тут вважається найкращим для відпочинку - вода вже дуже тепла, але до виснажує спеки ще далеко. Прямий переліт з Москви в з Москви в Тель-Авів займає всього 4,5 години, а звідти можна поїхати на автобусі, наприклад, в Ейлат. По дорозі варто заїхати на крокодилячу ферму і подивитися руїни стародавнього міста Ір Авот, де росте найстаріше дерево в країні. Червоне море славиться яскравим підводним світом, тому з води можна не вилазити годинами і при цьому не занудьгувати. Під час неспішної вечірньої прогулянки по місту подивіться найбільший співаючий фонтан в Ізраїлі і відвідайте акробатическое уявлення Вау-Шоу.

переліт готель

Хочу туди, де мало туристів. Франція, Ансі (Аннесі)

Франція, Ансі (Аннесі)

Фото: Shutterstock.com

Кращий відпочинок для втомленого міського жителя - виїзд на природу, де можна забути про шум машин і людських голосів, слухати спів птахів, дихати свіжим повітрям і занурюватися в думці, абсолютно не пов'язані з роботою і побутом. Французький Прованс відмінно підходить для такого проведення часу, наприклад, місто Аннесі, розташований на березі однойменного озера. Вид на водну гладь і засніжені гори дуже сприяє відновленню душевної рівноваги. Тут можна оселитися в затишному готелі в центрі міста, обідати на відкритих терасах і прогулюватися по набережних і мостовим, а коли захочеться побути наодинці з собою, просто покататися уздовж берега озера до відокремленого місця і насолодитися альпійської природою. Їхати до Аннесі найзручніше з Женеви, рейсові автобуси, які відправляються кілька разів на день, доставлять вас на місце всього за годину.

переліт готель

Хочу на природу. Росія, Карелія

Росія, Карелія

Фото: @ alex.mazurov / Instagram.com

Тим, хто засидівся за робочим столом, піде на користь по-справжньому активний відпочинок, в ідеалі з елементами екстріму. Рафтинг - варіант для тих, у кого немає якоїсь особливої ​​підготовки, але хто жадає яскравих емоцій і нових переживань. Під час сплаву по річці тіло працює, а голова відпочиває і занурюється в споглядання, тим більше, що навколо - неймовірно красива природа. У Росії дуже багато гірських річок і озер, по яких проходять маршрути для рафтингу різного рівня складності. Почати можна з Карелії, найпростіший маршрут протяжністю близько ста кілометрів проходить по річці Шуя, що протікає через наймальовничіші місця цього регіону. Другий за популярністю серед новачків - спуск по Суні, під час якого можна попутно подивитися на другий за величиною водоспад Європи - Ківач.

Авіаквитки в Карелію

Хочу відправитися в подорож на автомобілі. Європа

Європа

Фото: @zhenhappy

Хто не любить романтику дороги? Сісти в автомобіль, відкрити вікна, включити голосніше музику і вичавити педаль газу! Теплий весняний вітер, що змінюються картинки і почуття, що ось воно, життя. В дорозі чотири дні розтягуються по відчуттях на цілий тиждень, адже стільки всього встигає статися і пробігти перед очима - люди, міста, навіть країни. Нетривалий дорожній тріп краще планувати на невеликі відстані, щоб кожні кілька годин їзди змінювалися відпочинком в якомусь гарному місці або невеликому місті. І, звичайно, краще за все для цього підходить Європа: можна долетіти до Копенгагена, орендувати автомобіль і покататися через Німеччину до Амстердама, або ж, якщо хочеться поменше одягу і побільше сонця, - від Амстердама до Барселони. Загалом, варіантів маса, ми навіть зробили кілька тематичних добірок:

забронювати автомобіль

Хочу подивитися сусіднє місто

Хочу подивитися сусіднє місто

Фото: @lisa_sakva / polina_vegas_ / Instagram.com

Якщо їхати далеко не хочеться, можна відправитися вивчати сусіднє місто. Або відправитися в тур по містах, наприклад, об'їхати все Золоте кільце Росії. Або відкрити вже знайомий місто з незнайомою боку. Наприклад, відправитися на екскурсію по покинутим особняків і палаців в Петербурзі, прогулянку по дахах (це небезпечно, але дуже захоплююче) або сплав на байдарці по міських каналах.

Фото на превью: Shutterstock.com

Новости