Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де поїсти раків в Алушті

На цікавить наших читачів питання «Де поїсти раків в Алушті» відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру» Питання:

Я з компанією друзів їжу в Алушту. Хочемо нарешті відпочити біля моря, попити пива і наїстися раків. Де там можна купити варених раків?

14.07.2018 michael002


Відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру»

ру»

Раків добувають не в морі, а в прісних водоймах в центральній або західній частині Криму . Їх ловлять по-старому, руками місцеві жителі. Улов зазвичай продають перекупникам, які і доставляють його в ресторани і кафе приморських міст, в ту ж Алушту , Де туристи не пропускають нагоди поїсти ситних і смачних ракоподібних.

Раками торгують прямо на пляжах. Господині варять їх в відрах і виносять до набережної. Ще живих раків можна купити на ринку в рибних рядах і приготувати самостійно, якщо в розпорядженні відпочиваючих є кухня.

Ті туристи, які не хочуть зв'язуватися з самостійним приготуванням їжі, направляються в пошуках раків у численні пляжні і міські кафе. Найпопулярніше заклад, де подають тільки дари моря, приготовані різними способами, називається «Барабуля-бар». Місця тут небагато. Розсиджуватися, смакуючи делікатеси і насолоджуючись приємною бесідою з друзями, не вийде. Але швидко перекусити смаженою барабулькою або ставридка, з'їсти відерце раків з 12 штук, яке коштує 700 рублів, ніхто не завадить.

У кількох ресторанах міста, наприклад, в «Villa Vanilla», «SantaCruz», подають привізних варених лангустінов з смачним соусом. Блюдо коштує близько 800 рублів.

Де там можна купити варених раків?

Новости