Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Валянки, ложки і трійки

  1. 1 день
  2. 2 день
  3. Вартість туру:
  4. У вартість туру входить:
  5. Калязін
  6. Кашин

Тури по Золотому кільцю > Тури з дітьми > Валянки, ложки і трійки

Калязін - Фабрика валянок - Тверська Баба Яга - програми "В гостях у казки" + "Родовід дерев'яної ложки" - Кашин - програма "Російська трійка"

1 день

Збір о 07:45 ст. м. Бабушкінський

Відправлення о 08:00.

прибуття в Калязін .

Сьогодні від колишнього міста залишилися кілька вулиць, 3 церкви, монастирські острова та дзвіниця Миколаївського собору. Тепер кам'яна дзвіниця - пам'ятка чудової архітектури, головна визначна пам'ятка Калязина.

Екскурсія на фабрику валянок "Тримай ноги в теплі", відвідування магазину "Русские валенки".

Фабрика з виробництва валянок завжди привертала увагу багатьох туристів. Ви побуваєте на захоплюючій екскурсії, під час якої дізнаєтеся, як виготовляють російську-народну валяне взуття, так всім знайому з самого дитинства, які обряди пов'язані з цією зручною взуттям. Після екскурсії можна буде придбати пару відмінних валянок. Найпопулярніша модель - прикрашена дзвіницею, яка вважається символом Калязина!

Ну а далі - в гості до Бабі Язі! Ця зовсім не зла, а дуже привітна, хоч і хитра бабуся давно вже стала живим символом Калязина. Для великих і маленьких буде цікава розважальна анімаційна програма "В ГОСТЯХ У КАЗКИ", де вас чекає зустріч Величальна з Бабою Ягою та Домовим, частування чаєм на травах, гадальними пиріжками з різними начинками, ворожіння "Від Баби Яги" і дегустація ягідних наливок чотирьох видів від Ягусі Тверській.

Далі нас чекає інтерактивна програма "Родовід дерев'яної ложки". Ви відвідаєте унікальну виставку ложок ручної роботи, дізнаєтеся про походження ложки, навчитеся правилам користування різними ложками, дізнаєтеся про прикмети і забобони, пов'язаних з цими звичайними, на перший погляд, столовими приборами. А також ігри, конкурси, загадки, колективні танці від Тверської Бабусі-Ягусі. Кожному дістанеться сувенір-оберіг від Яги в подарунок.

Обід з дегустацією міцних напоїв.

Переїзд і розміщення в санаторії "Кашин".

Вечеря. Вечірня музична розважальна програма.

2 день

Сніданок. Звільнення номерів.

Оглядова екскурсія " Кашин - місто російської серця ".

Чудовий, романтичний місто Кашин - один з найдавніших на Тверській землі!

У Кашину ми обов'язково побуваємо біля бювету і продегустіруем лікувальну мінеральну воду "Кашинская"; відвідаємо Вознесенський собор, де зберігаються мощі святої благовірної Анни Кашинський - покровительки міста і хранительки домашнього вогнища; зайдемо в фірмові Кашинського магазини, в яких можна придбати смачні хлібо-булочні вироби і найсвіжішу випічку заводу "Ера", вино-горілчані вироби ЛГЗ "Верес", мінеральну воду джерел № 12, № 18 санаторію "Кашин".

Після чого відправимося на захоплюючу анімаційну програму "Російська трійка" на території кінно-спортивного комплексу!

В програмі:

  • Показові виступи та фігурна їзда кращих порід коней, володарів золотих та срібних медалей Всеукраїнських виставок.
  • Дегустація та придбання кумису "від Емельянича" - свіжого, натурального кисломолочного продукту з кобилячого молока.
  • Ігрова програма з кіньми.
  • Відвідування племінної стайні, знайомство з сучасними умовами утримання елітних коней, годування тварин з руки.
  • Майстер-клас по запряжці коні і російської упряжки, урок верхової їзди, катання на конях у супроводі інструктора верхом або в екіпажі.
  • Частування гарячим чаєм з бальзамом.

Обід.

Відправлення в Москву.

Приїзд до Москви пізно ввечері, в залежності від транспортної ситуації.

Вартість туру:

Категорія номера Санаторій Кашин 2-х місцевий 6750 Доплата за 1-но місний 1200 Знижка на дітей 500

У вартість туру входить:

  • Обслуговування автобусом з Москви (турклас, іномарка);
  • Послуги гіда - супроводжуючого;
  • Вхідні квитки в музеї;
  • Проживання в санаторії;
  • Анімаційний-інтерактивні програми;
  • Екскурсійне обслуговування і харчування за програмою

Путівник по туру:

Г ород Калязін відомий, звичайно ж, всім нашим туристам, так як фотостоп у його знаменитій дзвіниці, що підноситься прямо з води недалеко від берега, входить в усі програми вихідного дня Углич-Мишкін Г ород Калязін відомий, звичайно ж, всім нашим туристам, так як фотостоп у його знаменитій дзвіниці, що підноситься прямо з води недалеко від берега, входить в усі програми вихідного дня "Углич-Мишкін". На жаль, як правило, екскурсійна програму по Калязин на цьому закінчується. Не дивно! Адже після розливу майбутнього Углицького водосховища від колишнього Калязина залишилася лише третина території. Але і тут є що подивитися. Крім архітектури міста та його нечисленних уцілілих церков ми відвідаємо фабрику валянок, де можна буде придбати найзручнішу для російської зими взуття (звичайно, городяни тільки посміхнуться - мовляв, як екзотика, а ви спробуйте по зимовому лісі, по цілині, по недоторканим заметах походити нехай навіть в найкращій взуття - побачите, валянки підійдуть для цього набагато більше!) потім ми відправимося до Бабі Язі, яка спочатку пригостить вас чайком з смакотою, потім поворожити, а потім в казковій формі розповість історію російської дерев'яної ло ки. На другий день вас чекає знайомство з ще одним незаконно забутим стандартними туристичними маршрутами волзьких містечком - Кашин, дегустація його мінеральних вод та участь в анімаційній програмі "Російська Трійка".

Калязін

Ці місця називають російською Атлантидою. При спорудженні Каналу імені Москви, зробив столицю портом п'яти морів, під воду пішли землі з лісами, полями, селами, монастирями і навіть ціле місто Молога. Калязин пощастило більше - він уцілів, втративши історичного центру, де розташовувався Троїцький монастир, заснований місцевим святим - преподобним Макарієм Калязинской. Тепер центральна вулиця міста, що носить ім'я Карла Маркса, обривається у кромки води, звідки відкривається вид на напівзатоплену дзвіницю Миколаївського собору. Люди здавна селилися біля впадіння в Волгу річок Жабне і пуди. Там, де зараз піднімається з води дзвіниця, стояв монастир, що носить ім'я "Нікола на Жабне". Виниклий навпроти нього Троїцький монастир швидко розростався, користуючись увагою правителів країни, а в роки Смутного часу став одним з центрів опору інтервентам. Під стінами Калязина князем Скопин-Шуйський була здобута перемога, свідки якої - старовинні гармати - займають сьогодні почесне місце біля входу в краєзнавчий музей.

Кашин

Побудований на високому березі річки Кашінкі кремль з 15 вежами, вигідно використовуючи особливості рельєфу, захищав місто від ворожих набігів. Сьогодні ці укріплення нагадують лише залишки земляних валів і кріпаків ровів, так виявлений археологами напівзруйнований підземний хід. Тільки сама Твер у всій губернії перевершувала Кашин по числу парафіяльних храмів. Чи не менше 70 церков доводилося на три з половиною тисячі жителів міста за часів перших Романових. Відбувалися звідси зодчі трефами Шарутин і Баженов Огурцов будували Теремно палац в Москві.

Схожі тури: Тури в Калязін | Тури в Кашин

Новости