Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

HotelTV | Поради готельєрам: що робити, якщо в готелі поганий Wi-Fi

У зв'язку із загальною економічною ситуацією в країні, зараз непростий час для індустрії гостинності, і такий сервіс, як Wi-Fi є обов'язковим атрибутом кожного готелю. Але мало просто організувати бездротову мережу, необхідно забезпечити надійний і швидкісний доступ в Інтернет, інакше, негативні відгуки постояльців про погану якість Wi-Fi в соц. cетях або на TripAdvisor надовго зіпсують імідж готелю, що, безумовно, негативно позначиться на продажах.

Wi-Fi мережу - це не тільки доступ в Інтернет

Отже, що ж необхідно знати отельеру про організацію Wi-Fi мережі в готелі і її застосуванні. Wi-Fi мережу - це бездротова мережа для доступу до мережі Інтернет, але не тільки це.
Грамотно спроектована Wi-Fi мережу може використовуватися як корпоративна (локальна) мережу, на базі якої можливо організувати систему IP-відеоспостереження, контролю і управління доступом, телефонію і т.д., управління якими здійснюється централізовано.

За своєю суттю бездротова Wi-Fi мережу - це сукупність Wi-Fi обладнання: точки доступу, до яких підключаються користувачі (постояльці), а також маршрутизатори, репітори та інше обладнання. При інсталяції цієї мережі кабель не використовується, що виключає "грубі" монтажні роботи, і, в свою чергу, дає можливість в найкоротші терміни і з мінімальними витратами організувати мережу з доступом в Інтернет в уже працюючої готелі, не порушуючи зробленого ремонту.


Типова схема розташування точок доступу на поверсі готелю
Зони покриття Wi-Fi сигналу

Причини поганого Wi-Fi

Читаючи в мережі відгуки про готелі, нерідко можна натраплять на подібні скарги постояльців: "... повільно вантажаться сторінки ...", "... доводиться по кілька разів підключатися до Wi-Fi ...", "... сильно гальмує при перегляді відео ..." і т.д .

Потрібно розуміти, що швидкість загального каналу Інтернет (трафік), що надається провайдером для готелю, ділиться між активними абонентами, тобто тими абонентськими пристроями, які в даний момент приймають / передають дані. При веб-серфінгу навантаження на канал не висока (користувач відкрив сторінку і читає). Але якщо кілька користувачів дивляться on-line відео або використовують торренти, тоді канал "забивається" повністю, швидкість завантаження (передачі) даних падає, і інші користувачі можуть і не отримати доступ в Інтернет взагалі.

Найчастіше, під час переміщення постояльця зі своїм мобільним пристроєм усередині будівлі готелю і по прилеглій території з'єднання з мережею Інтернет може перериватися. Причиною подібних неприємностей є, в першу чергу, неправильно спроектована Wi-Fi мережу і відсутність безшовного роумінгу, при якому перемикання абонентських пристроїв між точками доступу має відбувається автоматично без втрат даних.

Серед основних причин незадовільної якості Wi-Fi доступу:

• недостатня пропускна здатність загального каналу Інтернет, що надається провайдером,
• неправильний розподіл трафіку між користувачами,
• недостатня кількість точок доступу (погана зона покриття),
• недостатня потужність Wi-Fi обладнання,
• непрофесійне Wi-Fi обладнання, призначене для домашнього використання,
• Wi-Fi обладнання встановлено в місцях, схильних до впливу перешкод.

Як усунути проблеми

Зрозуміти справжні причини незадовільної роботи Wi-Fi мережі і усунути їх з мінімальними фінансовими вкладеннями може тільки компанія, що спеціалізується на Wi-Fi-рішеннях для готелів, має висококваліфікованих IT-інженерів і відповідне обладнання.

RCI Consulting є однією з таких компаній, чий успішних досвід побудови Wi-Fi мереж для HoReCa підтверджений роками стабільної роботи і великою кількістю відгуків від вдячних клієнтів.

Як правило, комплекс заходів з виявлення проблем в роботі Wi-Fi мережі включає в себе:

• Обстеження об'єкта та проведення радіовимірювань (радіообследованіе)

Результат: перевірка реальної швидкості загального каналу Інтернет, визначення активних джерел радіозавад і т.д.


радіопланування

• радіопланування

Результат: побудова моделі радіопокриття, розрахунок потужності і карта інтенсивності Wi-Fi сигналу, точки розміщення Wi-Fi обладнання, підбір обладнання і т.д.

Незначні, на перший погляд, речі, такі як конструкція стін і дверей, міжповерхові перекриття, розміщення сейфів, ліфти, мікрохвильові печі та інші електроприлади можуть негативно впливати на якість сигналу.

За результатами проведення зазначених вище заходів можливі наступні способи поліпшення Wi-Fi сигналу:

• розширення пропускної здатності основного каналу Інтернет або підключення ще одного (це питання вирішується з провайдером),
• настройка пріоритетів або обмежень на Wi-Fi обладнанні,
• додавання кількості точок доступу,
• правильний підбір і заміна Wi-Fi обладнання.

Яке Wi-Fi обладнання вибрати

Сьогодні на ринку Wi-Fi обладнання присутні безліч брендів. Різниця між дорогими і дешевими рішеннями для організації готельної Wi-Fi мережі полягає, як правило, більшою зоні покриття, більшій кількості абонентів, що підключаються, більш високого ступеня захисту (безпеки) і більшій кількості функцій управління.

Підбір Wi-Fi обладнання проводиться згідно з результатами радіовимірів і радіопланування. Дуже часто "бюджетні" Wi-Fi рішення здатні в повній мірі забезпечити якісний доступ в Інтернет, і витрати на покупку більш дорогого устаткування будуть невиправданими.

Серед недорогих Wi-Fi брендів: Ubiquiti, Miktotik, Engenius. Вендори більш високого класу: Ruckus, CISCO, Aruba, Motorola.

Гарантія безпеки використання готельного Wi-Fi

Постояльці готелю повинні бути впевнені в захищеності інформації, яку вони передають по мережі (наприклад, введення персональних даних, паролів, номерів банківський карт і т.д.).

Безпека Wi-Fi мережі забезпечується за допомогою пароля доступу до мережі та алгоритмів шифрування даних (WEP, WPA, WPA2). Не рекомендується використовувати в готелі постійний пароль для доступу до Wi-Fi, так як зловмисники з легкістю можуть заволодіти ним. Уникнути подібної проблеми допоможе функція «хотспот», яка дозволяє створювати безліч тимчасових паролів для доступу до готельної бездротової мережі. Наприклад, гостю, що приїхав на 3 дні дається відповідно пароль, який буде діяти 3 дні, а для відвідувачів, які прийшли в конференц-зал готелю, на час конференції.

Новости