Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Про перельоті сірих гусей

Сірі гуси Hallhani ehk roohani Anser anser

Майже тиждень штормову погоду змусила і великих птахів залишитися вичікувати більш придатних для перельотів попутних вітрів.

Зупиняються у нас під час осіннього перельоту сірих гусей у нас може бути лише близько двадцяти п'яти тисяч. Звичайно ж, на узбережжі, так як в глибині материка сірих гусей можна зустріти дуже рідко. Для спостережень за перельотами зручні місця на материку в Матсалу і Сільма. На острові в Хійумаа, близько Кяйна. На острові Сааремаа, в околицях Вілсанді, в бухті Кюдема, на затоках Linnu - Suurlaht і Mullutu - Suurlaht, хороші місця для спостереження є ще і в інших місцях. Під час перельотів сірих гусей можна зустріти і над Таллінном. У східній Естонії на великих верхових болотах можна зустріти гуменников в перелітних зграях, а також одиночних великих сірих гусей. Сірі гуси досить великі, вагою від двох до чотирьох кілограмів, при цьому вони найсвітліші з гусей.

Переліт сірих гусей завершується, проте, спостерігаючи летить трикутник, ми можемо помітити на тлі сіро-бурого оперення чітко виражений світлий передній край крил, якого у інших гусаків не побачити, гучне крякання якось знайомо, адже ми маємо справу з попередниками наших домашніх гусей .

Якщо вам вдасться підійти ближче до цих обережним птахам, наприклад, що харчуються на прибережних пасовищах, то напевно ви помітите рожево-оранжевий дзьоб і лапки. Молодих птахів можна відрізнити від старих по сіро-рожевим лапок.

Спостереження за сірими гусьми: LINK

Сірі гуси. Залив Матсалу

Новости