Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кобулеті - один з кращих курортів Кавказу

У 24 км від Батумі лежить друге місто Аджарії Кобулеті - один з кращих курортів Кавказу, що славиться своїми цілющими мінеральними водами У 24 км від Батумі лежить друге місто Аджарії Кобулеті - один з кращих курортів Кавказу, що славиться своїми цілющими мінеральними водами. Кобулеті розташований уздовж Чорноморського узбережжя на широкій смузі піщаного і дрібно-галькового пляжу.

Клімат курорту субтропічний, характерний великою кількістю тепла і вологи. Зима м'яка, без снігу зі Середня температура січня + 5 ° С, літо сонячне і тепле з середньою температурою липня + 28 ° С. Кобулеті круглий рік потопає в заростях чайних і цитрусових плантацій, евкаліптового і бамбукових пальм.

Мінеральні джерела знаходяться в двох кілометрах від міста. Цілющі води цих джерел застосовуються внутрішньо при різних захворюваннях органів травлення, порушення обміну речовин, захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок і сечовивідних шляхів. При гіпертонічних і гінекологічних захворюваннях, хворобах кісток і суглобів, захворюваннях нервової системи та шкіри дуже корисні мінеральні ванни.

У Кобулеті є все для повноцінного відпочинку. Можна зіграти в шезлонгах на упорядкованих пляжах, займатися активними видами відпочинку, взявши напрокат яхти, катамарани та скутери. Вся прибережна територія забудована житловими котеджами, перед якими розміщуються кафе, бари, клуби і магазини. Поруч - парк атракціонів. І ввечері Кобулеті перетворюється в галасливий, веселий курортне місто з відмінними ресторанами, затишними кафе і активним нічним життям барів, клубів і дискотек. За бажанням відпочиваючих проводяться захоплюючі екскурсії по історичних місцях Грузії, а так само зробити тур в сусідню Туреччину.

Новости