Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Донецьку встановили туалет за 400 000 грн., А двірникам дадуть пилососи по $ 35 тисяч

Без мітли. Завдяки Євро-2012 донецьким двірникам, озброєним «слонами», не доведеться навіть нахилятися. Фото С. Ваганова

У Донецьку встановили туалет за 400 000 грн., А двірникам дадуть пилососи по $ 35 тисяч Руденко Євген https://cdn.segodnya.ua/img/article/2550/55_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/ article / 2550 / 55_tn.jpg 2011-07-01T09: 01: 31 + 03: 00 Україна Місто готується до Євро-2012

У Музичному парку нижче " Донбас Арени "донецька мерія нарешті презентувала два мобільних туалетних комплексу чеського виробництва ціною 398 тис. Грн. Всього до Євро-2012, як уже повідомляла" Сегодня ", в місті з'явиться 10 таких комплексів, оснащених окремими кабінками, рукомийники, бойлерами і електрообігрівачами.

Як повідомили "Сегодня" в прес-службі міськради, ще 8 туалетів-вагонів встановлять в фан-зоні біля стадіону "Шахтар" в парку ім. Щербакова. Після трьох тижнів Євро комплекси загальною вартістю 4 млн грн. на радість донеччан перекочують на площу Леніна, бульвар Пушкіна і Пожежну площу.

Завдяки Євро простіше стане жити і донецьким двірникам. Мерія вже закупила 12 вуличних пилососів бельгійського виробництва. Ціна однієї машини, яка з легкістю поглинає сміття за допомогою хоботоподобной труби, - 291 тис. Грн. (Близько $ 35 тис.). Цифра вражає, але влада виправдовують витрати тим, що один такий пилосос замінить працю десятьох осіб. "Вони розподіляються зараз по районам. Шість штук буде в Ворошиловському, чотири - в Київському і два - в Калінінському районах", - розповів "Сегодня" Костянтин Савінов, начальник управління благоустрою та комунального обслуговування.

Без мітли. Завдяки Євро-2012 донецьким двірникам, озброєним "слонами", не доведеться навіть нахилятися. Фото С. Ваганова

Втім, комунальної спецтехнікою і туалетними комплексами європейців навряд чи здивуєш. Влада намагається зробити вулиці міста більш привабливими і зрозумілими для іноземців. Так, за словами Костянтина Савінова, до осені в місті за гроші спонсорів з'явиться тисяча табличок з назвою вулиць та номерами будинків на різних мовах, в т. ч. англійською. До Євро все вдома в центральній частині міста "заговорять" англійською.

"Також ми встановимо близько 2 тис. Дорожніх знаків і покажчиків на різних мовах", - пообіцяв начальник управління благоустрою.

Уже в цьому році постараються кардинально вирішити проблему з частими заторами на Ленінському проспекті. "Там буде реконструйовано чотири світлофорних об'єкти і трохи буде змінено рух по проспекту. Зараз фахівці опрацьовують це питання, потім він буде розглянутий на сесії міськради", - поділився планами з "Сегодня" Костянтин Савінов.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости