Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Ізраїль для росіян в 2019 році

  1. Візи в Ізраїль: загальна інформація
  2. Безвізовий в'їзд для росіян
  3. Продовження ізраїльської візи на місці
  4. Оформлення візи в Росії
  5. Порушення терміну перебування
  6. Відмова у в'їзді в країну або в наданні візи
  7. Особливі умови для відвідування окремих територій

Чи потрібна віза в Ізраїль в 2019 році громадянам Росії і як її отримати? Безвізовий в'їзд, типи віз, строки, документи, можливість продовження, відмова у в'їзді.

З недавніх пір між Росією та Ізраїлем діє домовленість про часткове візовий режим. Росіяни, які бажають відвідати країну в 2019 році, щоб погостювати, полікуватися або в туристичних цілях, не потребують попереднього оформлення візи.

Самостійно в Ізраїль →

Чи знаєте ви, що путівки до Ізраїлю можна придбати всього від 60 тисяч рублів (наприклад, тур на двох на 7 ночей з Москви)?

Гарячі тури шукайте на сервісах Level.Travel і Травелата - вони знайдуть кращі пропозиції серед різних туроператорів. Хочете заощадити? вивчіть наші 7 правил покупки турів онлайн .

Візи в Ізраїль: загальна інформація

На даний момент для ділових, приватних, лікувальних, туристичних візитів росіянам віза в Ізраїль не потрібна. Важливий нюанс - перебування на території країни в цьому випадку допускається до 90 днів, працювати не можна. Якщо мета поїздки - навчання або робота, то необхідно зібрати пакет документів і відвідати консульський відділ посольства в Москві, щоб оформити відповідну візу.

Всі візи діляться на два типи: "А" і "В".

Тип "А":

  • A1. Надається особам, які бажають переїхати в країну і отримати громадянство. Термін дії - до 3 років.
  • A2. Навчальна віза. Термін - 1 рік з можливістю продовження.
  • A3. Надається духовним особам для релігійних обрядів.
  • A4. Надається подружжю і дітям осіб, які мають візи A2 і A3.
  • A5. Надається для тимчасового проживання на території країни, зокрема подружжю громадян Ізраїлю, які поєднувалися шлюбом з іноземцями. Термін - 1 рік.

До візами групи "B" відносяться: В1 (робоча), В2 (туристична), В3 (для нестандартних ситуацій на 1 місяць), В4 (волонтерська).

Оренда авто →

Безвізовий в'їзд для росіян

Для безвізового в'їзду в Ізраїль в 2019 році росіянам потрібні наступні документи:

  1. Авіаквитки в обидва боки.
  2. Підтвердження фінансової спроможності - готівкові кошти або кредитна карта.
  3. Закордонний паспорт. Повинен бути дійсний протягом 6 місяців з моменту в'їзду. Краще, якщо в ньому не буде відміток про перебування в країнах, недружніх Ізраїлю (Ірану, Судану, Лівії, Сирії, Лівану, Ємену), тому що такі туристи становлять особливий інтерес для прикордонників.
  4. Для дітей - свідоцтво про народження, дозвіл на виїзд від батька і копія паспорта (одного або обох), якщо дитина їде з одним батьком або довіреною особою.
  5. Медична страховка. Не обов'язково, але бажано. Підійде стандартний поліс на суму до 30 тис. Євро. Без нього нададуть допомогу тільки в разі ДТП або теракту, інакше доведеться платити зі своєї кишені дуже великі гроші. Найзручніший (з особистого досвіду) сервіс підбору оптимальної страховки - Порівняй .
  6. Документи, що підтверджують характер і мету поїздки: це може бути запрошення від родичів, підтвердження броні в готелі (туристичний ваучер), довідка з клініки і т. П.

Після прильоту в країну необхідно бути готовим до прикордонного огляду і опитування з пристрастю. Іноді це займає багато часу. Якщо все добре, прикордонник видає на руки в'їзну візу з датою, без відміток у закордонному паспорті. Виняток - Ейлат і сухопутні кордони, там ставлять штампи. Візові збори відсутні, крім ситуації виїзду наземним транспортом (оплачується виїзний податок).

Читайте також про те, скільки коштує відпочинок в Ізраїлі тривалістю 3, 5, 7 і 10 днів і де краще відпочивати в Ізраїлі .

Читайте також про те,   скільки коштує відпочинок в Ізраїлі   тривалістю 3, 5, 7 і 10 днів і   де краще відпочивати в Ізраїлі

(Фото © Or Hiltch / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Продовження ізраїльської візи на місці

Туристи можуть перебувати в країні не більше 90 днів. Якщо виникла вагома причина, по якій необхідно продовжити своє перебування (хвороба або інша), то потрібно з'явитися в МВС, пред'явити фотографії, паспорт і письмові обгрунтування з поясненням причин для продовження, підтвердити свою фінансову спроможність, заповнити офіційний бланк. Якщо продовження пов'язане з лікуванням, то потрібна довідка з клініки. Вартість послуги - 175 шекелів, через посередника дорожче.

Як показує практика, найбільш охоче продовжують візу близьким родичам громадян Ізраїлю, зазвичай на термін від 180 днів до року.

Оформлення візи в Росії

Оформлення туристичної візи для відвідин Ізраїлю не потрібно. Для особливих ситуацій (робота, навчання, імміграція та т. П.) Віза оформляється в консульському відділі посольства країни в Москві, розташованому за адресою: вулиця Велика Ординці, будинок 56.

Для оформлення візи в Ізраїль в 2019 році росіянам необхідно зібрати пакет документів, зареєструватися на сайті посольства і записатися в електронній черзі на прийом. Потім відвідати посольство в призначений час, здати документи і отримати візу. Прийом здійснюється щодня з 9 до 12, крім вихідних та державних свят.

Порушення терміну перебування

Порушення термінів перебування на території країни без звернення до служби не вітається владою. Якщо це питання декількох днів, обумовлений проблемами здоров'я, транспорту або іншими поважними причинами, то можуть поставитися лояльно. В іншому випадку, занесуть інформацію в базу даних, і при наступному візиті в Ізраїль у прикордонників буде офіційний привід відмовити у в'їзді в країну. У найважчих випадках порушника депортують із забороною відвідування країни протягом 10 років.

(Фото © fabcom / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Відмова у в'їзді в країну або в наданні візи

Теоретично відмовити у візі в Ізраїль можуть кому завгодно. Наприклад, якщо людина порушувала закони під час минулих візитів: працював там без відповідного дозволу, залишався на більший термін або був депортований, то йому напевно відмовлять у візі.

Дуже часто відмовляють іноземцям, підозрюючи їх у таємному намір зайнятися нелегальною трудовою діяльністю в країні. Можуть відмовити в робочій візі, якщо ізраїльська компанія-роботодавець не мала ліцензії на момент оформлення візи або її прострочила.

Співробітникам посольства може просто не сподобатися поведінку або зовнішній вигляд здобувача. Студенту можуть відмовити, якщо консульство визнає його неплатоспроможним.

Багатьом туристам відмовляють у в'їзді, якщо іноземний громадянин не пройшов огляд, намагався провезти заборонені предмети, не зміг чітко відповісти на питання прикордонника, або у нього не вистачає документів для перетину кордону. Якщо в базі є відмітка про порушення імміграційного режиму раніше, то напевно відмовлять у в'їзді.

Рекомендації в даному випадку прості: не порушувати закони, перед поїздкою вивчити список заборонених до провезення предметів. Спокійно і правдиво відповідати на питання прикордонників, навіть якщо вони здадуться дурними і нетактовним. Сперечатися і щось доводити - марна справа. Отримавши відмову на в'їзд, в подальшому вибити дозвіл буде ще складніше.

Особливі умови для відвідування окремих територій

Не варто відвідувати закриті території - так звані зони конфлікту. Це небезпечно для життя і розцінюється як порушення закону. А відвідуючи Єрусалим і Віфлеєм - два знаменитих біблійних міста, які стоять в декількох кілометрах один від одного, доведеться пройти додатковий прикордонний контроль. Віфлеєм став предметом спору Ізраїлю і Палестинської автономії. Зараз він перебуває під юрисдикцією останньої і обнесений бетонною стіною. При проході в Єрусалим дуже сувора перевірка, до Віфлеєму - формальна.

При фотографуванні варто пам'ятати, що будь-які військові або стратегічні об'єкти - це табу для зйомок. Сюди можна віднести електростанції, аеропорт, військові частини, навіть вокзали. Цікавих фотографів очікують допити з пристрастю, обшуки і пильна увага служби безпеки, так що не варто створювати собі неприємності на відпочинку, адже вільний час можна витратити набагато цікавіше.

Цікавих фотографів очікують допити з пристрастю, обшуки і пильна увага служби безпеки, так що не варто створювати собі неприємності на відпочинку, адже вільний час можна витратити набагато цікавіше

(Фото © ishaip / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0)

Джерело вступного зображення: © tsaiproject / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0.

Хочете заощадити?

Новости