Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза на Кіпр для росіян в 2019 році: чи потрібен росіянам шенген, оформлення провізії самостійно онлайн

  1. Необхідність отримання візи
  2. Віза на Північний Кіпр
  3. Віза в офіційну Республіку Кіпр
  4. володарям Шенгену
  5. провізії
  6. Інші види віз
  7. Короткострокова віза категорії «C»
  8. Багаторазова віза категорії «C»
  9. Транзитна
  10. Перелік документів
  11. Віза для дітей
  12. терміни дії
  13. вартість
  14. процес оформлення
  15. терміни оформлення
  16. Відмова у візі
  17. Відмова у в'їзді
  18. висновок
  19. Контакти візових центрів, Посольств і Консульств Кіпру

Республіка Кіпр є дійсним членом Європейського Союзу, однак вона не входить в зону дії Шенгенської угоди. Тому віза на Кіпр для росіян в 2019 році необхідна для самої можливості відвідування цієї держави.

Отримати документ можна двома способами - через інтернет і через Консульський відділ Посольства Республіки Кіпр в місті Москва або Генеральне Консульство в Санкт-Петербурзі. У першому випадку дозвіл носить назву «провізії» і його отримують виключно для туристичних короткострокових відвідувань. Для інших цілей поїздки кіпрська віза для громадян Росії оформляється після особистої здачі необхідних документів до Консульського відділу. У 2019 росіянам віза на Кіпр потрібна незалежно від мети відвідування.
Які вирішили оформити PRO-візу без відмов, швидко і недорого, рекомендуємо візовий центр Online .

Які вирішили оформити PRO-візу без відмов, швидко і недорого, рекомендуємо   візовий центр Online

Кіпр включає в себе дві країни - офіційну Республіку Кіпр і турецьку Республіку Північного Кіпру

Необхідність отримання візи

На острові знаходяться дві різні держави. Туристичну популярність придбала саме грецька південна частина, туди можна купити пакетний тур або відправитися позасмагати на чудових пляжах самостійно.

Так звана Турецька Республіка Північний Кіпр - це невизнана анексована Туреччиною територія, яка мало цікавить для масового туризму, але може бути дуже привабливою для самостійних мандрівників.

Так як острів є дуже популярним напрямком для відпочинку у росіян, часто виникають питання про те, яка віза потрібна на Кіпр, про вартість візи на Кіпр для росіян, чи існує можливість оформити візу на Кіпр онлайн.

Віза на Північний Кіпр

Віза для росіян на Північний Кіпр не потрібна. Туреччина, незважаючи ні на що, вважає цю частину острова своєю територією і її відвідування для громадян Росії нічим не відрізняються від візових правил поїздки в саму материкову Туреччину.

Незважаючи на відсутність необхідності запиту візи для росіян на Північний Кіпр, після успішного відвідування острова можуть виникнути проблеми з в'їздом на його південну частину. При наявності будь-яких відміток у паспорті з турецької сторони в Республіку Кіпр мандрівника вже не пустять. На сайті Посольства прямим текстом написано, що відвідувачам сепаратистського утворення Турецької Республіки на півночі острова у видачі дозвільного документа обов'язково буде відмовлено.

Можна уникнути проблем, якщо попросити турецьких прикордонників не ставити штамп саме в паспорт, а обмежитися штампуванням готельного чистого аркуша паперу. У цьому випадку ніхто не буде знати про відвідування північній частині острова, і згодом проблем з отриманням візи на Кіпр для росіян в південну частину виникнути не повинно.

Світовою спільнотою Республіка вважається розділеної насильницьким способом. Туреччина вже давно хоче увійти в ЄС, проте Північний Кіпр не ввійде в Шенген через те, що вважається окупованих.

Такі химерні відносини тривають вже понад тридцять років, і туристична індустрія давно пристосувалася до подібного стану речей. Незважаючи на «грізні» коментарі та попередження офіційного Посольства, що закликають відмовитися від відвідування окупованих територій, туристичний потік на північну частину острова не зменшується.

Кожен мандрівник самостійно приймає рішення про відвідування цієї території на свій «страх і ризик». Не всі хочуть випробовувати долю, адже в майбутньому є можливість отримати відмову при подачі клопотання на шенгенську візу.

Віза в офіційну Республіку Кіпр

Так як Кіпр не входить до Шенгенської зони, то виникає необхідність в отриманні національної візи держави. Як уже було згадано, існує два шляхи отримання дозволу: можна оформити візу на Кіпр самостійно через Інтернет або прийти за нею особисто до Консульського відділу.

володарям Шенгену

Незважаючи на те, що шенгенська віза на Кіпр не потрібна, цей документ може допомогти у відвідуванні країни і позбавити від зайвої «тяганини» з отриманням національної візи.

Згідно з резолюцією Європарламенту від 2014 року, мультивізи Шенген всіх держав, що входять в цю зону, визнаються рівнозначними кіпрської. За Шенгену можна відправитися на острів як прямо з Росії, так і з будь-якого європейської держави.

Для громадян Росії - володарів шенгенських мультивіз категорій «C» і «D» дозволений вільний в'їзд в країну. Для тих, у кого в паспорті стоїть штамп короткострокового дозволу категорії «C», дозволяється в'їзд тільки з території країни, що належить до Шенгенської зони.

Правом відвідування Республіки мають також громадяни, які мають дозвіл на проживання в Європейському союзі (за винятком Ірландії і Великобританії).

провізії

Провізії на Кіпр видається тим громадянам Росії, хто збирається приїхати з туристичними цілями і оформляється через Інтернет. Необхідні умови для отримання провізії:

  • Прикордонний контроль повинен бути пройдений в міжнародних аеропортах міст Ларнака і Пафос, для в'їзду і виїзду через морський порт провізії не підійде;
  • В'їзд на територію відбувається один раз;
  • Турист летить прямим рейсом з Росії.

Про-віза на Кіпр самостійно оформляється дуже просто. Нижче описані кілька нескладних кроків по подачі заявки.

  1. На сайті Посольства заповнюється анкета. Бланк повинен містити всю особисту інформацію заявника, дані закордонного паспорта, дані готелю або апартаментів, де планується розміщення. При заповненні бланка необхідно використовувати тільки латинські літери.
  2. Далі необхідно зберегти документ в файл, назвати його своїм ім'ям (теж використовуючи латинську розкладку) і вислати його на електронну адресу Посольства.
  3. Отримати схвалення в цей же день або через день.

Електронний тип візи на Кіпр для росіян має кілька простих переваг:

  • Процес подачі заяви максимально спрощений, це добре економить час;
  • Потрібно лише закордонний паспорт, на відміну від численних паперів, запитуваних Консульствами інших держав;
  • Якщо про-віза робиться самостійно, то це ще й безкоштовна послуга.

Після отримання дозволу на в'їзд на свою електронну пошту необхідно роздрукувати документ. Він демонструється на прикордонному контролі в обох країнах. Наявність цього паперу дає повноцінне право на отримання візового штампа по прильоту.

Як можна побачити, оформлення візи на Кіпр самостійно по інтернету - досить швидкий і нескладний процес. Немає необхідності платити за це посередникам.

Інші види віз

У деяких випадках виникає необхідність отримання кіпрської візи для громадян Росії на інші цілі або терміни. Для цього існують інші типи документів, отримати які вже можна тільки через Консульський відділ.

Короткострокова віза категорії «C»

Документ необхідний, якщо метою поїздки є як і раніше туризм, але термін перебування перевищуватиме три місяці. Для таких випадків потрібно зробити візу на Кіпр з більш тривалим періодом дії.

Віза може розглядатися як робоча або гостьова, цей документ видається і для інших цілей відвідування країни, крім еміграції: робота, інвестиції, покупка нерухомості, відвідування родичів, візит на запрошення (як приватного, так і офіційним) і так далі.

Багаторазова віза категорії «C»

Ця віза на Кіпр видається для тих же цілей, що і короткострокова. Її відмінність від довгострокової полягає в збільшеному терміні дії. Документ оформляється на розсуд співробітників Консульського відділу. Зробити таку візу на Кіпр теж можна самостійно.

Транзитна

За транзитну візу на Кіпр дозволяється проїзд по території держави з метою проходження в інші країни. Видається, як правило, на один (одноразове дозвіл) або два проїзду, в рідкісних винятки - на кілька проїздів.

Існує ще один формат цього типу дозвільного документа - «транзитна віза аеропорту». Він не дає власникові право на вихід в місто. Але така віза на Кіпр для росіян не буде потрібно.

Перелік документів

Отримати візу на Кіпр можна самостійно і через турагентство Отримати візу на Кіпр можна самостійно і через турагентство. В обох випадках діє єдиний список потрібних документів.

  1. Спочатку необхідно завантажити візовий бланк і заповнити його за всіма правилами. Він знаходиться на сайті посольства. Обов'язкової вимоги використовувати англійські букви немає, проте свої прізвище та ім'я потрібно заповнити латинськими літерами. Бланк містить близько сорока пунктів, які крок за кроком потрібно акуратно заповнити.
  2. Буде потрібно закордонний паспорт. Його термін дії повинен перекривати дату терміну дії візи на три місяці.
  3. Два кольорових фото типового розміру 30 на 40 міліметрів. Одна з фотографій знадобиться, щоб наклеїти її на анкету.
  4. Також обов'язкові до надання копії непустих сторінок російського паспорта.
  5. Копія документа, що підтверджує наявність місця для проживання. Це може бути готель, приватна квартира, вілла, апартаменти.

Далі список різниться в залежності від цілей візиту заявника. Який тип візи потрібно запитувати на Кіпр буде залежати від індивідуальної конкретної ситуації:

  • Для тих, у кого є у власності нерухомість на острові, обов'язково до надання свідоцтво про право на цю власність, причому воно повинно бути завірено тільки кіпрським нотаріусом з його справжнім підписом;
  • Для тих громадян, кого запрошує роботодавець, буде потрібно: папір, що підтверджує статус компанії, запрошення, що містить вичерпні дані про співробітника, а також папери, в яких необхідно буде вказати всю повну інформацію про саму фірму-роботодавця;
  • Для відвідують родичів на запрошення потрібно надати лист-запрошення.

Якщо дивитися на список необхідних документів, то можна помітити, що відсутні обов'язкові вимоги про надання квитків, номери банківських рахунків. Не потрібно вказувати місце роботи і надавати фінансові гарантії. У кіпрського візового законодавства набагато менш суворі вимоги, ніж у інших європейських країн.

Віза для дітей

Як і раніше, в 2019 році дітям росіян віза на Кіпр теж потрібна. Візу на Кіпр для дитини можна отримати самостійно через Інтернет за тими ж правилами, що і для дорослого повнолітнього заявника. Єдине обмеження - у дитини повинен бути свій особистий окремий закордонний паспорт, тому як анкета на кожного претендента оформляється окремо. Якщо дитина вписується в паспорт одного з батьків, то електронний документ отримати вже не можна.

Для вивезення дитини з території Росії потрібно показати його свідоцтво про народження.

Для вивезення дитини з території Росії потрібно показати його свідоцтво про народження

терміни дії

Період дії дозволу категорії «C» обмежується 6 місяцями, роком або п'ятьма роками. За піврічний візі граничний термін перебування - 90 днів, по річний і п'ятирічної - 180 днів. П'ятирічний документ дається тільки на розсуд співробітників Консульського відділу.

Транзитне дозвіл категорії «B» діє півроку, але термін перебування за нею обмежується лише п'ятьма днями.

вартість

Цікавий момент пов'язаний з вартістю візи на Кіпр. З певного часу влада острова ухвалили рішення ввести пільги при отриманні дозволів для громадян деяких країн. В цей пільговий список увійшла і Росія. Вартість візи на Кіпр для росіян в 2019 році дорівнює 0 рублів. Мабуть, така лояльна візова політика покликана привернути якомога більше російських туристів на острів.

Для осіб, які подають заяву на території Росії (громадяни України та інших країн СНД), віза на Кіпр коштує від 10 до 34 євро.

процес оформлення

Спочатку необхідно визначити, який документ буде потрібно. Можна отримати візу на Кіпр самостійно або довірити цю роботу туристичному агентству. Якщо необхідний короткостроковий в'їзний документ, то віза на Кіпр самостійно через інтернет оформляється швидко і просто. Якщо ж потрібен інший тип документа, то необхідно дотримуватися алгоритму:

  1. Документи і заповнена анкета особисто приносяться в Консульський відділ. Якщо одна людина подає папери за всю сім'ю, то потрібно бути готовим пред'явити копії документів, здатних довести спорідненість. Пакет документів можливо відправити через кур'єрську доставку.
  2. Після подачі заяви залишається просто дочекатися схвалення (або отримати відмову).

терміни оформлення

Скільки робиться віза на Кіпр? У цьому питанні все гранично просто. Якщо запитується віза на Кіпр для росіян онлайн, то її можна отримати в цей же день або на наступний.

При подачі документів через Консульство теж довго чекати не доведеться. Робиться віза на Кіпр протягом одного дня. У плані термінів країна досить лояльна до російських громадян, зазвичай ніяких додаткових довідок не вимагають.

У плані термінів країна досить лояльна до російських громадян, зазвичай ніяких додаткових довідок не вимагають

Відмова у візі

Незважаючи на те, що отримання дозвільного документа для в'їзду в державу - це нескладний процес і схвалень за заявами приходить переважна більшість, існують і ситуації відмови. Нижче наведені основні причини, з яких заява може бути відхилена.

  1. Головна причина - це наявність прізвища заявника в «чорному списку» країни. Туди можна потрапити, якщо кіпрська влада виявили факт незаконного з їх точки зору відвідування північній частині острова.
  2. Кіпр поки не входить в шенгенську зону, але дотримується законодавство ЄС. Якщо на території країни у відвідувача залишився неоплачений штраф або було вчинено адміністративне правопорушення, то у видачі нового дозволу може бути відмовлено.
  3. Наявність штампа про відвідування Північної частини острова - майже гарантований відмова.
  4. Спроба надання фальшивих документів: готельного ваучера, запрошення або будь-яких інших паперів теж може бути причиною негативної відповіді.

Відмова у в'їзді

Така ситуація теж є можливою. Кінцеве рішення про допуск іноземця на територію держави завжди приймає офіцер митної служби безпосередньо на кордоні.

Можна сказати, що в більшості випадків відмови у в'їзді знову ж пов'язані з невирішеною проблемою турецької частини. Наприклад, не можна в'їхати на південну частину острова, а на материк відправитися з турецької території. Або навпаки - прилетівши зі Стамбула, краще не залишати острів через його грецьку частину.

Або навпаки - прилетівши зі Стамбула, краще не залишати острів через його грецьку частину

висновок

Основні тези, які необхідно тримати в голові:

  1. Кіпр не входить до Шенгену, потрібна національна віза;
  2. Ціна на візу на Кіпр для росіян в 2019 році як і раніше дорівнює нулю;
  3. На Кіпр без візи в 2019 році можуть потрапити власники багаторазових віз країн Шенгенської зони;
  4. На північну турецьку частину острова Кіпр можна вирушати взагалі без візи;
  5. Наявність відміток у паспорті про поїздку на турецьку сторону зводить до нуля шанси на отримання дозволу.

Уряд Республіки є одним з найбільш лояльних по відношенню до Росії, саме тому громадяни РФ так охоче відвідують цей курорт. За рахунок того, що вартість візи на Кіпр нульова, для сім'ї з декількох чоловік цей факт може служити важливим аргументом на користь подорожі саме туди.

Відсутність необхідності викладати кілька тисяч рублів для отримання дозволів на в'їзд відмінно береже сімейний бюджет. Крім нульовий ціни на візу для росіян радує досить проста процедура отримання дозволу і привітний прийом кіпріотів, який вони надають своїм гостям.

Контакти візових центрів, Посольств і Консульств Кіпру

Посольство Кіпру в Москві

  • Адреса: Москва, вулиця Кухарський, будинок 9;
  • Телефони: +7 (499) 575-03-10 (посольство), +7 (499) 575-03-00 (консульський відділ);
  • Години роботи: понеділок-п'ятниця з 09:30 до 16:30.

Консульство Кіпру в Санкт-Петербурзі

  • Aдрес: Санкт-Петербург, вулиця Фурштатская, будинок 27;
  • Teлефон: +7 (812) 456-22-55;
  • Години роботи: понеділок-п'ятниця з 09:30 до 16:30.

Відео: всі про відпочинок на Кіпрі

Новости