Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Туреччини для громадян Казахстану в 2019 році: чи потрібна вона, правила в'їзду в країну

  1. Умови безвізового в'їзду до Туреччини для казахських громадян
  2. Правила в'їзду з дітьми
  3. Скільки днів можна знаходиться в Туреччині
  4. Оформлення спеціального дозволу для більш тривалого перебування в країні
  5. Довгострокові візи, що видаються Туреччиною громадянам Казахстану


Віза до Туреччини для громадян Казахстану не потрібно, якщо перебування в країні не перевищить 30 діб. І відносно туристів з Туреччини діє безвізовий режим на таких же умовах, тобто вони можуть в'їхати в дружню країну, не оформляючи дозволу на в'їзд, якщо поїздка не триватиме ті ж 30 днів. Віза до Туреччини для громадян Казахстану не потрібно, якщо перебування в країні не перевищить 30 діб

Вид на столицю Туреччини - Анкара

Умови безвізового в'їзду до Туреччини для казахських громадян

Туристи з РК, збираючись в подорож по Туреччині, повинні підготувати наступний пакет документів:

  • закордонний паспорт, термін дії якого повинен перевищувати дату перетину кордону на 120 днів або більше;
  • документ, що підтверджує місце проживання туриста на території Туреччини, наприклад, бронь готелю або ваучер туристичного агентства;
  • проїзний документ на зворотний шлях;
  • медстраховка ;
  • підтвердження фінансових можливостей (підійде Виписка з банку ) Для здійснення подорожі - від 300 доларів США.

Зазвичай на прикордонному контролі потрібно тільки паспорт. Але якщо співробітник прикордонної служби попросить пред'явити якийсь ще документ з обов'язкового списку, а його у туриста не виявиться, то громадянину можуть і відмовити у в'їзді.

Але якщо співробітник прикордонної служби попросить пред'явити якийсь ще документ з обов'язкового списку, а його у туриста не виявиться, то громадянину можуть і відмовити у в'їзді

Наявність закордонного паспорта - обов'язкова умова для поїздки до Туреччини

Правила в'їзду з дітьми

Батьки, які збираються на відпочинок з дітьми, цікавляться, як здійснюється в'їзд неповнолітніх. Якщо мама з татом подбали заздалегідь і оформили дитині закордонний паспорт, то він їде на загальних умовах. При відсутності документа відомості про неповнолітнього і його фотографія повинні міститися в паспорті будь-якого батька.

якщо дитина їде в супроводі одного з батьків , То необхідно подбати і про нотаріально завіреному дозволі на виїзд дитини від того з батьків, який залишається вдома. якщо неповнолітнього супроводжує сторонній , То дозвіл повинні оформити і мама, і тато.

Скільки днів можна знаходиться в Туреччині

Громадяни, які прибули в Туреччину з Казахстану без візи, мають законне право пробути в країні до 30 днів. Відлік йде від дати прибуття, яка проставляється в паспорті кожного прибуває.

Турист має право на законних підставах продовжити перебування в країні, виїхавши в сусідню державу і повернувшись назад. Але для цього потрібен дозвіл на в'їзд в ту країну, куди виїжджає турист. Важливо пам'ятати, що загальний термін перебування в Туреччині не може перевищувати 90 днів протягом півроку.


Якщо це правило порушується, то туристу, крім грошових штрафів, загрожує ще одне покарання - в майбутньому йому заборонять в'їжджати на турецьку територію протягом певного періоду, що залежить від того, наскільки був порушений термін перебування в країні.

Оформлення спеціального дозволу для більш тривалого перебування в країні

Чи потрібна віза до Туреччини тому казахському підданому, який планує більш тривалу за часом поїздку, ніж 30 днів, дозволені щодо безвізового в'їзду? Потрібна, але іноді можна обійтися і без неї, якщо скористатися спеціальним дозволом.

Казахським громадянам, які прибули на турецьку територію щодо безвізового в'їзду, закон дозволяє 1 раз в рік перебувати в країні більше тривалий час. Для цього слід отримати дозвіл на проживання.

За ним необхідно звернутися в 1 з відділів, що займаються справами громадян іноземних держав. Працюють ці органи при Управлінні безпеки.

Зверніть увагу на відео: де і як продовжити турецьку візу.

Дозвіл можна отримати тільки в тому випадку, якщо закордонний паспорт має термін дії, що перевищує на 4 місяці дату останнього дня планованого перебування в країні. До заяви слід також докласти підтвердження місця проживання і фінансового стану, документи, які свідчать, що поїздка є туристичною. Турецька сторона вимагає ще і 4 фотографії заявника. Даний дозвіл доведеться сплатити, плюс до цього необхідно сплатити і держмито. Дозвіл буде готове протягом 10 днів.

Довгострокові візи, що видаються Туреччиною громадянам Казахстану

При необхідності затриматися в країні на тривалий час громадянину РК доведеться отримати візу. Довгострокові дозволу на в'їзд бувають різні: для власників житлової нерухомості, для громадян, які орендують житло, для поїздки в гості, для роботи в країні , Для водіїв міжнародних перевезень, для отримання освіти . Існують також і візи для тих, хто є чоловіком (дружиною) турецького підданого.

Для того щоб отримати 1 з таких віз слід підготувати пакет документів і звернутися в посольство Туреччини.

Посольство Туреччини в Астані:

  • Адреса: вулиця Жумабеков Ташенова, будинок 3;
  • Режим роботи: будні дні з 9:00 до 18:30, обідні перерву 13: 00-14: 30;
  • Телефон: +7 7172 70-47-04.

У нього входять:

  • візова анкета, в яку обов'язково вклеюється фотографія;

Завантажити бланк турецької візової анкети можна по засланні .

  • ксерокопія закордонного паспорта - тієї сторінки, де містяться особисті відомості про претендента на отримання візи;
  • підтвердження наявності фінансових засобів: виписка з банку про стан рахунку, Довідка про доходи , Довідка з місця постійного працевлаштування і т. Д .;
  • документ, що підтверджує мету подорожі: запрошення від приватної особи (для гостьової візи) або від турецької компанії (для ділової або робочої), свідоцтво про володіння власністю на території Туреччини, договір про оренду житла і т. д.

Дозвіл на в'їзд готується 1,5-2 місяці. Такий тривалий термін пов'язаний з тим, що консульські служби запитують підтвердження з Туреччини.

В даний час громадяни Казахстану мають можливість оформити візу в електронному вигляді. Для цього слід зайти на сайт турецького посольства , Заповнити анкету і сплатити консульський збір.

Дивіться у відео: оформлення електронної турецької візи.

Вартість візи - 50 доларів США. робочий дозвіл обійдеться ще дорожче: доведеться додатково сплатити 150 доларів, але тільки в тому випадку, якщо рішення про видачу буде позитивним.

Туреччина досить лояльно ставиться до громадян іноземних держав, тому відмови у візі вкрай рідкісні. Але вони все-таки трапляються: причинами можуть бути помилки в документах, наявність судимості у заявника, надання фальшивих документів або помилкової інформації. Відмовлять у візі і тим, хто в попередні поїздки порушував імміграційне законодавство країни.

Новости