Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Туреччини

  1. Віза до Туреччини для громадян Російської Федерації Все частіше став звучати питання: «Скасували...
  2. Віза до Туреччини для громадян Білорусі
  3. Віза до Туреччини для громадян Казахстану, Азербайджану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану
  4. Віза до Туреччини для громадян Молдови та Вірменії
  5. Віза до Туреччини для громадян Грузії

Віза до Туреччини для громадян Російської Федерації

Все частіше став звучати питання: «Скасували візу до Туреччини?». Повідомляємо, що з 16 квітня 2011 року набула чинності угода між Росією і Туреччиною про безвізовий режим. Тобто віза до Туреччини для росіян з квітня 2011 року не потрібна. Для відвідин Туреччини потрібно мати загальногромадянський закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше трьох місяців на момент виїзду з Туреччини, але віза-марка в нього тепер не вклеюється.

Для відвідин Туреччини потрібно мати загальногромадянський закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше трьох місяців на момент виїзду з Туреччини, але віза-марка в нього тепер не вклеюється

Віза до Туреччини для росіян не потрібна, головне взяти з собою паспорт

У липні 2011 року турецьким урядом прийнято рішення про те, що без отримання візи росіянам в Туреччині можна перебувати до 60 днів. Також скасовано візи громадянам Туреччини при відвідуванні Росії в туристичних цілях.

Скасування віз до Туреччини все ж обмежує росіянам термін перебування в цій країні. Російські туристи можуть перебувати на території Туреччини без отримання віз не більше 90 днів за півроку (за 180 днів). Підсумовуються терміни всіх короткострокових безвізових відвідувань країни в цей період.

Чи потрібна віза до Туреччини, якщо термін перебування в країні складе більше 30 днів? Якщо після закінчення 30-денного терміну російському туристу знадобиться затриматися в Туреччині, то в такому випадку йому потрібно звернутися в Відділ у справах іноземних громадян Управління безпеки Туреччини для отримання дозволу на проживання, яке видається на термін до трьох місяців.

При порушенні термінів перебування в Туреччині без належного оформлення візи передбачені санкції, які виражаються або у вигляді штрафу в розмірі до 250 турецьких лір (приблизно 165 $), або у вигляді заборони на відвідування країни терміном від 1 місяця до 5 років.

Росіяни, які летять до Туреччини з метою працевлаштування, зобов'язані отримати робочу візу, продовження якої здійснюється щорічно. Для цього потрібно звернутися в посольство Туреччини і надати всі необхідні документи: закордонний паспорт, заповнену візову анкету, трудовий договір і запрошення турецького роботодавця.

Віза до Туреччини для громадян України

З 01.08.2012 був скасований візовий режим між Україною і Туреччиною. Згідно з новими правилами, громадяни України можуть в'їжджати на територію Туреччини без візи терміном перебування до 30 днів.

Згідно з новими правилами, громадяни України можуть в'їжджати на територію Туреччини без візи терміном перебування до 30 днів

Туреччина для громадян України

Віза до Туреччини для громадян Білорусі

Аналогічно з Україною: вклеюється віза-марка по прильоту. Вартість візи для білорусів - 20 $, термін дії - 2 місяці.

Віза до Туреччини для громадян Казахстану, Азербайджану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану

Громадяни цих держав можуть перебувати в Туреччині без візи до 30 днів.

Віза до Туреччини для громадян Молдови та Вірменії

До 1 листопада 2012 року віза виходила після прибуття, термін дії був 30 днів. 1 листопада 2012 року Молдова і Туреччина підписали Міжурядову угоду про взаємне скасування віз. Зараз додатково буде потрібно підтвердити достатнє фінансове стан на відвідування країни з розрахунку 30 $ на добу на одну людину.

Віза до Туреччини для громадян Грузії

Громадяни Грузії можуть перебувати в Туреччині без отримання візи терміном до 90 днів.

Безвізовий режим для багатьох країн або ж легкий процес отримання туристичної візи роблять відпочинок в Турції ще більш популярним.

Читайте також:

Новости