Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Нові правила реєстрації іноземців ввела Росія

На час проведення Кубка конфедерацій з футболу з 1 червня по 12 липня 2017 року Москві, Санкт-Петербурзі, Казані і Сочі вводяться нові правила реєстрації іноземних громадян, повідомила прес-служба міністерства закордонних справ РК На час проведення Кубка конфедерацій з футболу з 1 червня по 12 липня 2017 року Москві, Санкт-Петербурзі, Казані і Сочі вводяться нові правила реєстрації іноземних громадян, повідомила прес-служба міністерства закордонних справ РК.

Громадяни Казахстану та інших країн СНД, які прибувають з 1 червня в згадані чотири міста, зобов'язані протягом доби з моменту прибуття зареєструватися за місцем тимчасового перебування в територіальних органах з питань міграції МВС РФ, які з 1 червня по 12 липня працюють цілодобово у посиленому режимі.

"Ці правила не поширюються на тих, хто прибув в зазначені міста до 1 червня і збирається приїхати після 12 липня. Також дані правила стосуються перебування тільки в Москві, Санкт-Петербурзі, Казані і Сочі. В інші міста Росії в'їзд здійснюється в колишньому порядку: громадяни Казахстану і СНД, які приїжджають в РФ строком не більше ніж на 30 днів, звільняються від обов'язку реєстрації за місцем перебування ", - пояснили у відомстві.

Відповідальність за реєстрацію громадян Казахстану і СНД, які проживають в готелі, санаторії, будинку відпочинку або інших місцях тимчасового перебування і проживання, несе приймаюча сторона в особі адміністрації.

Аналогічні правила будуть діяти і в наступному році під час проведення чемпіонату світу з футболу. З 25 травня по 25 липня 2018 року казахстанці і громадяни СНД, які прибувають в Москву, Санкт-Петербург, Казань, Сочі, Волгоград, Єкатеринбург, Калінінград, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, Самару, Саранськ, зобов'язані будуть реєструватися за місцем перебування протягом доби.

Як реєструватися?

Всі процедури по постановці на облік за місцем перебування здійснює приймаюча сторона, самому іноземному громадянину не потрібно звертатися в будь-які організації.

Приймаючою стороною можуть бути як громадяни Росії, так і постійно проживають в Російській Федерації іноземні громадяни, які мають дозвіл на проживання, а також юридичні особи, їх філії або представництва.

Після прибуття в місце перебування казаха і громадянам СНД потрібно пред'явити приймаючій стороні свій паспорт і міграційну карту, яка заповнюється при в'їзді в Російську Федерацію. При цьому вилучення паспорта та міграційної карти не допускається.

Приймаюча сторона заповнює спеціальний бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування і подає зазначений бланк, копію паспорта іноземного громадянина і міграційної карти в територіальний орган з питань міграції МВС Росії безпосередньо, поштою або через багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг.

Державне мито за постановку на облік за місцем перебування не стягується.

В організаціях поштового зв'язку функціонують спеціальні вікна, де приймаючій стороні нададуть бланк повідомлення для заповнення безкоштовно.

За послуги з прийому повідомлення в організації поштового зв'язку стягується відповідна плата.

Територіальний орган МВС Росії, організація поштового зв'язку або багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг, які отримали заповнене повідомлення і зазначені вище копії, проставляють в повідомленні відмітку про його прийомі і повертають відривну частину повідомлення приймаючій стороні.

Приймаюча сторона передає іноземному громадянину відривну частину повідомлення, яке підтверджує його постановку на міграційний облік.

При вибутті іноземного громадянина з місця перебування або виїзду його з Російської Федерації, відривна частина повідомлення залишається у іноземного громадянина.

У разі виникнення питань щодо перебування в Москві, Казані, Санкт-Петербурзі і Сочі, затримання співробітниками правоохоронних органів РФ казахстанці і громадяни СНД можуть звернутися до консульської установи.

Детальна інформація про нові правила, а також контакти уповноважених органів знаходяться на сайті МЗС РК.

ІА Новини-Казахстан | ІА Новини-Казахстан

джерело: http://russianskz.info

Прес-служба Росія в Киргизстані

Як реєструватися?

Новости