Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати візу до Єгипту в 2019 році (в тому числі Синайську)

  1. Чи потрібна віза для в'їзду до Єгипту (в тому числі для росіян, українців, білорусів і казахів)?
  2. Види єгипетських віз
  3. Робоча і ділова візи
  4. Короткострокове дозвіл на в'їзд для бізнесменів
  5. Короткострокова віза для роботи
  6. Дозвіл на проживання в Єгипті
  7. Довгострокове дозвіл з метою роботи і бізнесу
  8. Резидентський віза, видатна на 3 роки
  9. Національна віза з терміном дії 5 років
  10. Дозвіл на в'їзд для навчання
  11. Віза нареченої
  12. Синайська віза
  13. Де і яким чином можна оформити візу?
  14. Контактна інформація Посольства Єгипту в Москві
  15. Необхідні документи
  16. Оформлення візи для дитини
  17. Онлайн віза (Е-віза)
  18. Терміни розгляду заявок і оформлення візи
  19. Таблиця: вартість оформлення та терміни дії
  20. Можливі причини відмові
  21. Відео: віза в Єгипет (як отримати і як продовжити)

Єгипет - арабська держава, розташоване на двох материках: Синайському півострові і в Північній Африці. Країна з найдавнішою історією і безліччю культурних пам'ятників приваблює іноземців з усього світу. Багатогранність Єгипту дає кожному мандрівникові то, що він хоче отримати (дайвінг, відпочинок на пляжі, занурення в давню історію, шопінг і так далі). Незважаючи на гостинність влади, громадянам СНД все-таки слід отримувати дозвіл на в'їзд в країну пірамід. Видача віз для наших співгромадян завжди здійснювалася легко.

Чи потрібна віза для в'їзду до Єгипту (в тому числі для росіян, українців, білорусів і казахів)?

Вже досить довгий час офіційні джерела в Єгипті заявляють про швидке скасування візового режиму для наших співвітчизників. Однак на тлі катастрофи російського літака, що трапилася в результаті теракту від 31 жовтня 2015 року, і наступного «заморожування» чартерного сполучення з РФ, відбулося значне погіршення двосторонніх відносин між Москвою і Каїром.

Однак на тлі катастрофи російського літака, що трапилася в результаті теракту від 31 жовтня 2015 року, і наступного «заморожування» чартерного сполучення з РФ, відбулося значне погіршення двосторонніх відносин між Москвою і Каїром

Міграційний приплив до Єгипту значно зменшився після подій 2015 року

Закриття авіасполучення з Єгиптом вдарило по чартерним перевізникам. Цей ринок досі не прийшов до тями, пасажиропотік на міжнародних напрямках падає зараз у всіх авіакомпаній. Але якщо великі перевізники змогли в якійсь мірі нівелювати це зростанням внутрішніх перевезень, то чартерні авіакомпанії нічого протиставити не можуть.

Для росіян візит до Єгипту є досить непростим завданням, так як офіційні джерела не називають точних термінів відновлення авіасполучення. Але правила оформлення дозволів на в'їзд для росіян, українців, білорусів і казахів залишилися колишніми.

Види єгипетських віз

Візи можуть відрізнятися за метою поїздки, терміну та способу видачі. Вирішальним фактором є саме мета, т. К. Вона визначає умови дії документа.

Розрізняють такі різновиди візових дозволів для відвідування Єгипту:

  1. Туристична віза. Призначена для всіх видів туризму, оформляється в посольському установі, онлайн або по прильоту.
  2. Професійна віза. Призначається для працівників дипломатичних місій, членів екіпажів кораблів і літаків, міжнародних журналістів і представників інших професій, в документи яких туристична віза не може бути внесена. Для отримання необхідно підтвердження в роботи, дипломатичний паспорт або інші спеціальні документи.
  3. Студентська віза. Видається для отримання освіти у ВНЗ Єгипту. Крім того, може бути надана супроводжуючим, опікунам та законним представникам неповнолітніх дітей, які навчаються в школах, коледжах або ВНЗ Єгипту. Для отримання дозволу потрібно контракт на навчання, підтвердження оплати навчального курсу, довідка з навчального закладу про зарахування студента.
  4. Робоча віза. Необхідна всім особам, які мають намір вести в Єгипті легальну трудову діяльність.
  5. Резидентський віза. Призначена для іноземних громадян, які зареєстрували шлюбні відносини з резидентами Єгипту і власників об'єктів нерухомості. Візове дозвіл видається на 3 роки, власники можуть спокійно проживати в країні, проте працевлаштуватися не мають права. Щоб оформити візу, потрібно надати свідоцтво про одруження або контракт, документ, що підтверджує володіння нерухомістю в Єгипті, квитанції про оплату комунальних платежів.
  6. Бізнес віза. Видається підприємцям і бізнесменам, які планують ведення прибуткового бізнесу в Єгипті або інвестування значних коштів в економіку країни. Буде потрібно надати докази існування підприємства, бізнес-план і гарантії майбутніх інвестицій.
  7. Шлюбна віза (віза нареченої). Видається жінкам, котрі зареєстрували тимчасовий шлюбний контракт з громадянами Єгипту за умови, що вони мають намір оформити постійні шлюбні відносини. Термін дії дозволу становить 6 місяців. Видається виключно на підставі офіційного запрошення з боку партнера.
  8. Транзитна віза. Призначена для іноземних туристів, які перебувають в Єгипет для пересадки на інший літак або корабель. У даній ситуації Єгипетська республіка виступає країною-транзитером.
  9. Синайська віза. Особливий тип візового дозволу, призначений для іноземних туристів, що прямують в курортну зону Південного Синая.

Всі типи віз бувають одно-, дво- і багаторазовими. У першому випадку допускається продовження або переоформлення візового дозволу.

Зупинимося більш детально на деяких затребуваних типах єгипетських віз.

Короткострокова віза може бути отримана після прильоту в аеропорту

Робоча і ділова візи

Дозвіл на в'їзд в арабську республіку для виконання трудової діяльності видається іноземцям в двох варіантах:

  • короткострокова (до 12 місяців) віза;
  • довгострокова (до 5 років) віза, яка частіше видається висококваліфікованим фахівцям в будь-якої професійної області або ж власникам бізнесу.

Короткострокове дозвіл на в'їзд для бізнесменів

Короткострокова бізнес-віза видається тим іноземцям, які мають частку (понад 35 000 $) в статутному капіталі єгипетської фірми.

Законодавство Єгипту зобов'язує власника компанії 90% штату укомплектувати місцевим населенням.

Ця віза видається спочатку двічі на 180 днів, а згодом продовжується щорічно. При періодичних виїздах з арабської республіки і повернення в неї іноземцю доведеться проходити обстеження на ВІЛ, РВ і гепатит. Вартість аналізів коливається в межах 20 доларів.

Короткострокова віза для роботи

Дипломатичне відомство країни видає короткострокові робочі візи двох категорій:

  1. Якщо іноземний фахівець не придбав в Єгипті об'єкт нерухомості і не має резидентної візи, то йому буде потрібно пройти всі етапи легалізації трудової діяльності за кордоном. В цьому випадку єгипетська фірма направляє офіційне звернення в національне Міністерство праці з поясненням необхідності працевлаштування іноземця. Після цього державний департамент, який займається сферу бізнесу єгипетської фірми, направляє запит в дипломатичне відомство Єгипту, розташоване в рідній країні кандидата. Там він отримує тимчасову візу. Перебуваючи в Єгипті, іммігрант в обов'язковому порядку здає медичні аналізи на гепатит, ВІЛ та РВ, а після цього відправляє документи в паспортну службу. Контракт складається на двох мовах. У ньому фіксуються: термін перебування іноземця в республіці, умови оплати, трудовий розпорядок, місце проживання та зобов'язання фірми. У деяких випадках експерт може проходити інтерв'ю зі співробітником служби безпеки. В результаті розгляду всіх документів мігрант отримує піврічну робочу візу, яка згодом може продовжуватися ще на 12 місяців.
  2. Друга категорія робочої візи передбачає наявність у іноземця нерухомого майна в Єгипті. В цьому випадку здобувач не зобов'язаний їхати в дипломатичне представництво арабської республіки в своїй державі.

Час оформлення дозволу на в'їзд для здійснення трудової діяльності займає від 30 до 90 діб. Продовжити можна набагато швидше - від 1 дня до тижня.

Дозвіл на проживання в Єгипті

Можливість проживання в Єгипті можна отримати на підставі працевлаштування, ведення бізнесу, придбання нерухомості або возз'єднання сім'ї.

Можливість проживання в Єгипті можна отримати на підставі працевлаштування, ведення бізнесу, придбання нерухомості або возз'єднання сім'ї

Каїр - столиця Єгипту, його торговий, діловий і культурний центр

Довгострокове дозвіл з метою роботи і бізнесу

Бізнес-віза видається власникам або співвласникам великих підприємств, статутний капітал яких становить приблизно 2 млн $. Термін дії дозволу на в'їзд не перевищує 5 років і відноситься до категорії резидентських.

Важливо відзначити, що в іноземного фахівця, який виїхав з Єгипту більш ніж на півроку, відбувається анулювання візи незалежно від її категорії.

Резидентський віза, видатна на 3 роки

Дозвіл на в'їзд з можливістю місцезнаходження в арабській республіці три роки видається наступним категоріям мігрантів:

  1. Іноземки, які офіційно вийшли заміж за єгиптянина.
  2. Працівники державних організацій Єгипту.
  3. Дитина корінного єгиптянина.
  4. Іноземці, які щомісяця отримують пенсії від держави Єгипту.
  5. Іноземці, які попросили політичного притулку.
  6. Єгиптяни, які одружувалися з іноземкою і прийняли громадянство її держави.
  7. Іноземці, які відмовилися від отримання звичайного або спеціального дозволу на проживання.
  8. Фахівці, що працюють з міжнародного контракту.
  9. Мігранти, які погодили своє перебування з національним МВС.
  10. Дружина і діти особи, що оформила візу на трирічне перебування в Єгипті.
  11. Співробітники швейцарського Інституту архітектурних і археологічних досліджень в Єгипті.
  12. Проживають в будинках інвалідів і людей похилого віку.
  13. Дорослі діти батька, що має будь-який вид на проживання в арабській республіці. Умовою видачі дозволу є підтвердження рівня матеріального достатку, необхідного для проживання в країні.
  14. Покупці нерухомого майна, ціна якого перевищує 50 тисяч доларів.

Національна віза з терміном дії 5 років

Дозвіл на в'їзд в якості резидента з можливістю п'ятирічного перебування в Єгипті видається наступним категоріям іноземців:

  1. Подружжя та діти іммігрантів із зареєстрованим правом постійного або п'ятирічного перебування в арабській республіці.
  2. Засновники (співзасновники) єгипетських фінансових підприємств.
  3. Дружина (вдова) єгиптянина.
  4. Іноземці, які працюють за спеціальним міжнародним контрактом.
  5. Ті, хто має єгипетське походження повнолітні, а також які не досягли повноліття особи, що прийняли громадянство іншої держави.
  6. Ті, хто має батька або матір з єгипетським громадянством.
  7. Мігранти від 60 років, що живуть в арабській республіці 10 років (повинні мати постійний дохід).
  8. Покупці нерухомості, вартість якої перевищує 50 000 $;

Дозвіл на в'їзд для навчання

Єгипет надає іноземцям можливість отримати хорошу освіту в будь-яких своїх навчальних закладах. Молоді люди можуть вчинити як в інститути країни, так і в її міжнародні школи. Основним документом, який повинен надати претендент, є клопотання керівництва ВНЗ (школи), що гарантує надання вільного місця для іноземця. Якщо учень не досяг повноліття, то дозвільний документ може оформити батько або опікун підлітка.

Віза нареченої

Віза нареченої є специфічним видом, що видаються спеціально для іноземних жінок, які хочуть вийти заміж за єгиптянина. Законодавство Єгипту допускає укладення офіційного шлюбу в 2 видах: постійний і тимчасовий (орфі). Під тимчасовим браком розуміється цивільний союз іноземки і єгиптянина, який не передбачає серйозні обов'язки і матеріальну відповідальність чоловіка і дружини. У тимчасовому шлюбі іноземка отримує можливість проживання в Єгипті на півроку, а після укладення постійного контракту оформляє тривалу візу або навіть громадянство. Віза нареченої видається тільки один раз.

Синайська віза

Іноземець, який планує відвідати Синайський півострів, може не турбуватися про отримання візи. Після прибуття в Шарм-ель-Шейх, Дахаб або Табу мандрівникові просто ставлять штамп у паспорт. Цей вид візи видається іноземцям на 14 днів. Існують обмеження по території дії - виїжджати за межі Синайського півострова забороняється. У міграційній карті іноземець обов'язково повинен написати по-англійськи «Тільки Синай» (Sinai only).

Останнім часом почастішали випадки відмови видачі синайській візи нашим співвітчизникам з боку співробітників міграційних служб.

Одержувач синайській візи має право перебувати тільки на цьому полууострове і зобов'язується не залишати його межі

Де і яким чином можна оформити візу?

Більшість іноземців, які бажають отримати короткострокову візу, оформляють її вже на місці, так як процедура швидка і проста, вона не вимагає візиту в посольство.

Прикордонні пункти, в яких можна отримати візу:

  • порт Нувейби (паром з Йорданії);
  • аеропорти Хургади, Марса-Алам, Олександрії, Асьют, Луксора, Каїра, Шарм-ель-Шейха;
  • річковий порт Асуана;
  • КПП на кордоні з Лівією.

Отримуючи дозвіл на в'їзд з метою здійснення трудової діяльності, навчання або ведення бізнесу, мігранти повинні звернутися в Посольство Єгипту за кордоном. Всі необхідні документи збираються та подаються разом із заявою. У призначений термін можна забрати паспорт з готовою візою.

Для отримання візи іноземному громадянину не потрібно проходження будь-яких спеціальних процедур у вигляді здачі біометричних даних або інтерв'ю.

Контактна інформація Посольства Єгипту в Москві

  • Адреса: Москва, Кропоткинский провулок, будинок 12 (метро Парк Культури);
  • Телефони консульського відділу: +7 (499) 246-30-80, +7 (499) 246-30-96, +7 (499) 246-02-34.

Куди звертатися громадянам України, Білорусі, Казахстану та інших країн

Всі іноземці, які легально проживають в РФ, можуть отримати візу на території Росії в московському посольстві. В Україні посольство Єгипту відкрито в Києві , В Казахстані - в Астані (Інформація доступна тільки на арабському). В інших країнах СНД немає представництв Єгипту, тому їхні мешканці оформляють візу в Москві.

Необхідні документи

Для оформлення дозволу на в'їзд в арабську республіку іноземцю потрібно підготувати пакет документів, що включає:

  • закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 6 місяців з моменту закінчення поїздки;
  • ксерокопію першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;
  • 1 фотографію (чорно-біла або кольорова) 3 х 4 см;
  • анкету, заповнену англійською мовою і особисто підписану заявником ( бланк );
  • ксерокопію внутрішнього паспорта (сторінки з особистими даними та сторінки з пропискою або реєстрацією);
  • страховий поліс і його копію. Сума покриття повинна становити не менше $ 15 тис.

Правила оформлення фотографії

Для оформлення робочої візи іммігрант повинен підготувати:

  • заповнену форму заяви;
  • диплом про освіту, завірений в Мін'юсті;
  • страховку;
  • гарантійний лист, в якому майбутній роботодавець підтверджує необхідність запрошення іноземця саме з цією спеціальністю.

Оформлення візи для дитини

Батьки повинні мати такі документи:

  • нотаріально завірений дозвіл на виїзд з країни від одного з батьків, якщо неповнолітнього супроводжує опікун або один батько;
  • копія свідоцтва про народження.

Інформацію про дитину вписують в окрему анкету, а потім - в міграційну карту.

Онлайн віза (Е-віза)

Одним з найбільш популярних способів отримання візи до Єгипту є подача заявки в онлайн режимі. Щоб отримати Е-візу, необхідно відвідати офіційний портал https://visa2egypt.gov.eg/ , заповнити анкету.

Оформлення онлайн візи здійснюється наступним чином:

  1. Проходження реєстрації на сайті, отримання персонального логіна і пароля для доступу в особистий кабінет.
  2. Проходження авторизації на сайті, відкриття особистого кабінету.
  3. Перехід в розділ меню «Подати заяву».
  4. Визначення кратності візового дозволу. При оформленні через офіційний сайт заявникам пропонується два варіанти - одноразова і багаторазова віза.
  5. Заповнення анкети згідно зі встановленими вимогами та правилами, відправлення заявки на розгляд.
  6. Оплата консульського збору за розгляд заяви в режимі онлайн банківською картою.

портал https://visa2egypt.gov.eg/ є офіційним інструментом оформлення електронної візи, сертифікований МВС Арабської Республіки Єгипет. Для користувачів надано кілька мовних режимів, включаючи російську версію сайту. Завдяки цьому особливих складнощів з подачею заявки не виникне.

Рішення щодо видачі електронної візи приймається протягом 3-5 днів. На адресу електронної пошти, зазначеної в анкеті для зв'язку, буде спрямований візовий документ. Його необхідно роздрукувати та пред'явити при в'їзді разом з туристичним ваучером, закордонним паспортом, маршрутом поїздки, медичною страховкою і бронью готелю.

Терміни розгляду заявок і оформлення візи

Час розгляду заяв в московському посольстві Єгипту становить близько 3 робочих днів. У разі оформлення візи після прильоту в аеропорт арабської республіки, видача здійснюється протягом декількох хвилин.

Таблиця: вартість оформлення та терміни дії

Наслідки порушення візового режиму

Ставлення міграційних органів до іноземців, які проживають в Єгипті, є максимально лояльним. Але в разі порушення термінів перебування, передбачених конкретної візою, мандрівник буде зобов'язаний сплатити штраф. Його розмір за кожен місяць прострочення дорівнює 30 доларам. Якщо іноземцем були допущені будь-які серйозні правопорушення (наприклад, нелегальна робота), то йому може загрожувати депортація або тюремний термін.

Можливі причини відмові

Відмові у відачі дозволів на в'їзд є скоріше вінятком. Найбільш ширше причина - порушені правила оформлення документів. При отриманні довгострокової візи мандрівник повинен вкрай уважно збирати папери згідно з усіма вимогами міграційних служб. Політика офіційної влади Єгипту є досить гостинною і не чинить перешкод для гостей з інших країн, що бажають працювати, інвестувати або вчитися в арабській республіці.

Відео: віза в Єгипет (як отримати і як продовжити)

Поїздки в Єгипет, навіть беручи до уваги останні політичні події, все ще затребувані. Багата культура, східний колорит, відсутність адміністративних бар'єрів у працевлаштуванні, веденні бізнесу і навчанні створюють стимул для припливу закордонних фахівців, а також для вливання іноземних капіталів в різні галузі економіки. Актуальну інформацію про отримання віз запитуйте в Посольствах Арабської Республіки Єгипет.

Чи потрібна віза для в'їзду до Єгипту (в тому числі для росіян, українців, білорусів і казахів)?
Чи потрібна віза для в'їзду до Єгипту (в тому числі для росіян, українців, білорусів і казахів)?

Новости