Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Грузії, в'їзд зі штампом Абхазії

  1. Віза в Грузію
  2. Як поїхати в Грузію самому? Ціни, маршрут, FAQ
  3. Страховка на авто
  4. Туристична страховка в Грузію
  5. В'їзд до Грузії зі штампом Абхазії
  6. До Грузії з Сочі через Абхазію
  7. З Грузії в Абхазію, вимоги МЗС:
  8. З Грузії в Абхазію, а далі в Сочі

У даній статті розповім про візу до Грузії для росіян, білорусів та українців, а також про особливості в'їзду до Грузії, якщо у вашому паспорті є штампи про відвідування Абхазії. Чи можна в'їхати або виїхати з Грузії через Абхазію.

Віза в Грузію

Для росіян і українців. Віза не потрібна, якщо період перебування в Грузії не перевищує 1 рік. Закордонний паспорт повинен бути дійсний на весь термін перебування.

Якщо термін дії закордонного паспорта закінчується скоро, на кордоні при в'їзді можуть попросити пред'явити зворотний квиток в доказ того, що ви покинете Грузію до того, як термін дії закордонного закінчиться.

У дитини повинен бути свій закордонний паспорт, або дитина повинна бути вписана в паспорт одного з батьків. Додаткових документів на дитину оформляти не потрібно.

Як поїхати в Грузію самому? Ціни, маршрут, FAQ

Для білорусів. Віза не потрібна, якщо період перебування в Грузії не перевищує 1 рік. Загальногромадянський паспорт повинен бути дійсний на весь термін перебування.

Неповнолітні до 15 років, які подорожують до Грузії без супроводу дорослих, повинні пред'явити закордонний паспорт або лист-дозвіл батьків.

На кордоні ставиться штамп про в'їзд. Безкоштовно.

Страховка на авто

У Грузії немає обов'язкового страхування, тому додаткових страховок на авто для в'їзду до Грузії оформляти не потрібно.

Туристична страховка в Грузію

Страховка для Грузії не потрібно - вас пустять в країну і без неї. Однак медицина в Грузії платна, коштує дорого, тим більше для іноземців, тому бажано заздалегідь оформити страховий поліс. Можете почитати про те, яку страховку вибрати для Грузії

В'їзд до Грузії зі штампом Абхазії

Якщо до поїздки в Грузію ви бували в Абхазії, і в загране стоять штампи КПП Адлер, у вас будуть проблеми при в'їзді в Грузію, якщо штампи помітять. Таким чином, ви порушили ЗАКОН ГРУЗІЇ Про окуповані території

Найменше, що може бути - це вам відмовлять у в'їзді, але можуть і у в'язницю посадити. Краще поміняйте паспорт. На форумах радять затерти штамп, особливо якщо у вас багато російських штампів, але тут вже ваша справа. Якщо помітять псування документа, будуть ще більші проблеми. З такими речами краще не жартувати.

На майбутнє. Росіянам в Абхазію краще їздити по загальногромадянської паспорту. З'їздили туди-назад в Абхазію за звичайним паспортом, сховали його будинку і полетіли в Грузію по заграну - це оптимальний варіант, який не викличе проблем і додаткових питань.

Білорусам, бажаючим з'їздити в Абхазію, можна хіба що благати прикордонників не ставити штамп, якщо в перспективі планується поїздка в Грузію. Ну або паспорт доведеться міняти.

До Грузії з Сочі через Абхазію

Потрапити до Грузії по землі легально можна тільки через КПП "Верхній Ларс", що на Військово-грузинській дорозі . Також можна потрапити в Батумі по морю на кораблі "Комета" з Сочі (ходить раз на тиждень, коштує близько 100 $, в дорозі 5 годин)

Намагаючись проникнути через Абхазію, ви порушуєте Закон Грузії про окуповані території. Чому так?

1. З точки зору Грузії, Абхазія - це частина Грузії

2. Відповідно, як тільки ваша нога ступає на територію Абхазії, в паспорті має матеріалізуватися штамп Грузії, тому що саме так відбувається законне перетин кордону.

3. У зв'язку з тим, що грузинських прикордонників на кордоні Росії і Абхазії немає, грузинський штамп вам поставити нікому

4. Відповідно, ваше проникнення на територію Грузії з точки зору грузин є нелегальним.

Детальніше про те, як дістатися до Грузії по землі через Сочі, Владикавказ, Баку

З Грузії в Абхазію, вимоги МЗС:

З Грузії в Абхазію, вимоги МЗС:

Після цього, щоб дотриматися закону, вам потрібно буде знову повернутися до Грузії і виїхати з неї або по землі через КПП «Верхній Ларс», або через аеропорт Тбілісі, Батумі , Кутаїсі.

З Грузії в Абхазію, а далі в Сочі

Таку поїздку можна здійснити тільки один раз, після чого про відвідування Грузії забути раз і назавжди.
Якщо ви хочете відвідати Абхазію з боку Грузії, то потрібно повідомити абхазьку сторону про вашому подорожі з грузинської сторони, отримати на email дозвіл, роздрукувати, показати на абхазькій стороні. Після цього виїжджаєте в Росію.

Усе. Більше в Грузію вас не пустять, навіть якщо поміняєте паспорт (у прикордонників є програма сканування особи, в системі будуть ваші дані)

Якщо у вас є питання, що стосуються візи до Грузії або в'їзду до Грузії через Абхазію, задавайте їх, будь ласка, в коментарях до цієї статті.

PS Рекомендую почитати статті про те, як зняти квартиру в Тбілісі і як шукати житло в Батумі . Там я розповідаю, в якому районі зручніше оселитися і що врахувати при виборі житла.

Схожі статті:
11 способів купити дешеві авіаквитки в Грузію
Скільки буде коштувати відпочинок в Грузії?

Чарівної вам поезки в Грузію! З повагою, Міла Деменкова.

Віза до Грузії, в'їзд зі штампом Абхазії

Рейтинг: 5 (100%) голосів: 6

Як поїхати в Грузію самому?
Чому так?

Новости