Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в травні: куди краще поїхати за кордон

  1. Вікенд в травні: вибір країни для відпочинку у вихідні
  2. Кращі пропозиції щодо екскурсій в травні
  3. Шанувальникам культури і традицій: свята та фестивалі місяці
  4. Куди поїхати в травні: кращі гірськолижні курорти
  5. Куди поїхати на море на початку, середині і наприкінці травня
  6. В яку країну поїхати з дітьми в травні
  7. Країни для шопінгу в травні
  8. Де краще відпочити за кордоном: травнева екзотика
  9. Куди можна поїхати без віз в травні
  10. Куди не слід їхати на відпочинок в травні

Часто раптова спека в травні наводить на думку про те, що пора б задуматися, де відпочити. Поки багато хто готує шашлик і збираються на природу, інші думають, де краще відпочити на травневі свята за межами країни. Відпочинок в травні - прекрасне рішення розслабитися і набратися сил перед самим динамічним і насиченим часом в році. Про те, де найкраще відпочивати за кордоном в травні, ми поговоримо в цій статті.

Вікенд в травні: вибір країни для відпочинку у вихідні

Для того щоб відпочинок на початку травня не розчарував вас, необхідно добре обміркувати, куди ви хочете поїхати. Травневі свята - не надто довгий період для відпочинку, тому подорож потрібно планувати так, щоб встигнути повернутися до справ.

Деякі туристичні агенції спеціально до травневих свят розробляють велику кількість акційних турів, які користуються великою популярністю серед туристів, однак стежити за такими пропозиціями треба починати ще за місяць, так як їх швидко розкуповують.

При виборі, куди найкраще поїхати в травні, потрібно враховувати, що якщо ви плануєте відпочивати в країнах далекого зарубіжжя, процес оформлення документів буде набагато більш тривалим, тоді як організувати вихідні в країнах пострадянського простору буде простіше.

При виборі, куди найкраще поїхати в травні, потрібно враховувати, що якщо ви плануєте відпочивати в країнах далекого зарубіжжя, процес оформлення документів буде набагато більш тривалим, тоді як організувати вихідні в країнах пострадянського простору буде простіше

Відпочинок в травні

Найкращими пропозиціями для відпочинку в травні «по-швидкому» є екскурсійні автобусні тури по Європі (в море купатися ще прохолодно, але відпочити в оточенні історичних пам'яток - в самий раз), серед них - тур по Прибалтиці «Перлина Прибалтики», який розрахований на 3-4 дня; тур «Чехія-Польща-Угорщина» також користується особливою популярністю серед туристів, адже всього за 3 дні можна побувати в трьох європейських країнах. Spa-тур в Італію - прекрасний спосіб і відпочити, і оздоровитися за все за 3-4 дня. Якщо ж вас цікавить можливість нетривалого пляжного відпочинку в травні, ви можете відправитися в тур до Єгипту або ОАЕ - незважаючи на те, що тури в країни біля моря розраховані в середньому на тиждень, більшість туристичних компаній пропонують послугу «авторський тур», скориставшись якою ви зможете самостійно скласти програму свого відпочинку.

Кращі пропозиції щодо екскурсій в травні

Для тих, хто хоче відпочити не просто користуючись усіма благами пляжного відпочинку, будуть цікаві також найвдаліші екскурсійні туриВідень травні. Існує безліч турів, які пропонують дуже насичену програму. Звичайно ж, найпопулярнішим місцем паломництва туристів є «бабуся» Європа. В період травневих свят популярними є екскурсійні тури в Прагу і Чехію. Тут ви можете прогулятися старовинними вуличками Старого міста Праги, відвідати Староместскую площа, храм Діви Марії під Тином і Карлів міст. Одним з найцікавіших пропозицій є екскурсія «Привиди і приведення Праги». Особливістю цієї екскурсії є те, що вона зазвичай проводиться вночі.

Особливістю цієї екскурсії є те, що вона зазвичай проводиться вночі

Ратуша Старого Міста, Прага

Ще однією перлиною Чехії є історичне місто Ческі-Крумлов. Це місто включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а міська річка Влтавапросто вражає свої величчю.
Якщо ви шукаєте, де дешево відпочити в травні, можете сміливо вирушати до Кракова. З огляду на те, що добиратися сюди нескладно, поїздка обійдеться вам недорого. Тут ви можете відвідати площу Ринок, Маріацький костел, а також холмВавель, на якому за переказами жив дракон.

Подорожувати автобусом в травні вигідніше, ніж літаком або поїздом.

Якщо час дозволяє відправитися в подорож подалі, сміливо вибирайте Париж. Адже ніщо не може зрівнятися із задоволенням від вихідних, проведених в «місті кохання». Тут ви можете відправитися на екскурсію в Латинський квартал, який весь «просочений» історією, відвідати величні Нотр-Дам і Лувр, улюблений багатьма письменниками Люксембурзький сад і інші відомі пам'ятки столиці Франції.

Люксембурзький сад

Ще одним цікавим місцем для екскурсій є Нормандія. Це дуже мальовничий регіон, який розташовується в двох годинах їзди від Парижа. Тут побував Річард Левине Серце, і саме в серце Нормандії, в місті Руані спалили на багатті Жанну д'Арк.

Шанувальникам культури і традицій: свята та фестивалі місяці

Європа в травні не може порадувати комфортабельним пляжним відпочинком, але велика кількість фестивалів і свят сповна це компенсують. Уже в ніч з 30 квітня на 1 травня по всій Європі традиційно відзначають Вальпургієву ніч.

Уже в ніч з 30 квітня на 1 травня по всій Європі традиційно відзначають Вальпургієву ніч

Фестиваль Вальпургієва ніч в Великобританії

Вальпургієва ніч - традиційний фестиваль, який проводиться на честь квітучої весни. Свято названо на честь черниці Вальпургії, яка приїхала з Англії до Німеччини в 748 році, щоб заснувати монастир. У календарі святих 1 травня - її день.

Якщо ви є шанувальників англомовних країн і благородного віскі, пропонуємо вам відправитися до Великобританії. Тут протягом трьох днів проходить велике святкування на честь дня сажотрусів - це перший день; на другий день свято плавно переміщається в шотландський район Спейсайд, де зосередилися найвідоміші виробники віскі, серед них The Glenlivet і Glenfiddich. Ці відомі торгові марки в дні свята пропускають на свою територію всіх бажаючих і влаштовують дегустацію своєї продукції.

У Великобританії на сьогоднішній день налічується всього 600 професійних сажотрусів, які з іронією ставляться до своєї роботи, тому свято - це не хід сажотрусів, обмазаних сажею, а справжній фестиваль з піснями, танцями і гумором.

Для любителів квітів ідеально підійде Канада, адже саме тут 4 травня проводиться найбільший в світі фестиваль весняних квітів - тюльпанів, а організатором цього фестивалю є зовсім інша країна - Нідерланди. Саме Нідерланди щедро обдаровують країну квітами (20 000 цибулин в рік!) За порятунок своєї королівської сім'ї в роки Другої Світової Війни.

) За порятунок своєї королівської сім'ї в роки Другої Світової Війни

Фестиваль тюльпанів в Канаді

Шанувальників кіноіндустрії радісно привітає Канн. Тут проводиться найголовніший європейський кінофестиваль, однак, на жаль, доступ до головних заходів, які проводяться в рамках фестивалю, звичайним людям закритий. Але з огляду на, що в дні проведення фестивалю (11-12 травня) можна зустріти безліч своїх кумирів просто гуляючи вулицями міста, - це хороша компенсація.

Через туристичне бюро Франції можна забронювати собі місце на неофіційному заході - перегляді позаконкурсної програми фестивалю, яке проводиться під відкритим повітрям.

Якщо хтось не знає, що таке «білий джаз», на фестивалі в Дрездені вам розкажуть про це. Це другий за величиною фестиваль джазу в світі, який проводиться 13 травня і «передає естафету» фестивалю в Дюссельдорфі - «Jazz Rally». На тридцяти сценічних майданчиках виступає більше п'яти тисяч груп і виконавців.
Якщо ви не збираєтеся їхати далеко від дому, можете відвідати традиційне свято складальників троянд в Болгарії, який проходить 21 травня. Незважаючи на чисто національний характер фестивалю, щороку тут збираються тисячі туристів. Фестиваль проходить в мальовничій місцевості між Карлово і Казанлике.
Ще один національний свято відзначають в Празі 23 травня. Це свято «Кхаморо», або «Сонечко», адже саме так в перекладі з романської мови називають циган. Щорічно сюди з'їжджаються тисячі туристів, представників ромської національності та журналістів. Свято просто «дихає» циганської культурою, вона тут виявляється скрізь: в нарядах, в кухні, в музиці, в танцях.

Циганський фестиваль Кхаморо

З огляду на те, що в Празі завжди багато циган, місцеве населення не надто тепло відгукується про свято, кажучи про те, що тут такий фестиваль щодня можна спостерігати біля вокзалу.

Якщо ви - шанувальник чорного кольору і григоріанських хорів, запрошуємо вас відвідати фестиваль готичної культури в Лейпцігу, який традиційно проводиться 24-26 травня і збирає 20000 туристів. Північна Європа теж може порадувати вас карнавалом, участь в якому може взяти кожен бажаючий, а не тільки професіонали. Карнавал проводиться в Ольборзі (Данія) і починається з вибору короля і королеви, які потім очолюють парад і отримують ключ від міста. У цього заходу є свій сайт, на якому ви можете подати заявку як учасник або придбати квиток як глядач.

Куди поїхати в травні: кращі гірськолижні курорти

Відпочинок на морі в травні - прекрасний спосіб відволіктися від міських джунглів, однак не всіх цікавить, де можна позасмагати в травні. Багато туристів хочуть зануритися не в спекотне сонце, а в снігові замети. Відпочити з сноубордом і лижами в травні - рідкість, адже більшість гірськолижних курортів закінчують прийом туристів ще в кінці березня, а працювати залишаються не більше 50 курортів для любителів лиж по всьому світу.
Одним з таких курортів є Хинтертукс, розташований в Австрійських Альпах, де, крім усього іншого, часто проводяться великі вечірки та фестивалі, а якщо вам пощастить, ви зможете зустріти свого кумира з відомої футбольної команди - вони часто приїжджають сюди, щоб потренуватися або відпочити.

Одним з таких курортів є Хинтертукс, розташований в Австрійських Альпах, де, крім усього іншого, часто проводяться великі вечірки та фестивалі, а якщо вам пощастить, ви зможете зустріти свого кумира з відомої футбольної команди - вони часто приїжджають сюди, щоб потренуватися або відпочити

Гірськолижний курорт Хинтертукс

Ще один курорт, який радо прийме вас в травні, розташовується в Фінляндії. Це гірськолижний курорт Рука, який вважається одним з найдовших курортів серед неледнікових в Європі. На цьому курорті є 5-6 лижних трас і лижний парк.

Канадський курорт Вістлер-Блеккомб приймає відпочиваючих до останніх днів травня. З огляду на, що до травня товщина сніжного шару досягає 10 метрів, катання тут навесні не відрізняється від зимового гірськолижного відпочинку. Такий рівень снігу тут підтримується завдяки льодовику.

Курорт Тінь у Франції приймає туристів до середини травня. Якщо зима була сніжною, на курорті залишається понад 100 км траси, а дістатися до льодовика можна за допомогою підземного фунікулера.

Куди поїхати на море на початку, середині і наприкінці травня

Шанувальники пляжного відпочинку на травневих святах можуть насолоджуватися теплим морем в Туреччині, Греції, Тунісі, Хорватії. Однак, незважаючи на те, що повітря вже прогрілося, температура води вище 20 ° С не піднімається, хоча на Кіпрі і на Криті ви зможете насолодитися теплим морем. Пляжний відпочинок на Кіпрі в травні - це не тільки сонячні ванни, але місце, де є можливість вивчати історію Стародавньої Греції. Також на початку травня можна добре відпочити на Канарських островах і в ОАЕ - тут вода прогрівається до + 26 ... + 30 °. Якщо ви хочете «втекти» від міських джунглів подалі, вам добре підійде В'єтнам, Таїланд, Куба і Мексика - тут вже на початку травня буде спекотна погода. Чорногорія - ще одне місце, де в середині травня вже досить тепле море.

Чорногорія - ще одне місце, де в середині травня вже досить тепле море

Чорногорія

Не дивуйтеся, якщо в середині травня деякі курорти в Чорногорії будуть ще не до кінця обладнані.

З другої половини травня, за умови гарної погоди, на курортах Туреччини можна буде купатися в теплому морі, популярні з середини травня і тури в Єгипет. Вони радують своєю демократичною ціною і гарною погодою.
Кінець травня - період, коли туристичний сезон починається практично у всіх країнах. Для відпочинку в цей період, крім традиційних курортів Туреччини і Чорногорії, туристи все частіше вибирають пляжі Марокко (наприклад, курорт Агадір), на яких температура повітря прогріється до +27 ° С. У травні популярні «гарячі» путівки на Сейшели, зокрема - на острів Мае, а також путівки на Домінікану, яка більше відома як місце відпочинку тусовщиків.

Путівки в екзотичні країни в кінці травня набагато дешевше, ніж на початку червня.

В яку країну поїхати з дітьми в травні

Тим, хто планує на травень відпочинок з дітьми, будь то на море або де-небудь ще, краще продумати подорож заздалегідь, щоб поїздка була якомога більш комфортною для всіх членів сім'ї, особливо маленьких.

Тим, хто планує на травень відпочинок з дітьми, будь то на море або де-небудь ще, краще продумати подорож заздалегідь, щоб поїздка була якомога більш комфортною для всіх членів сім'ї, особливо маленьких

Подорож з дітьми бажано спланувати заздалегідь

Вибір місць для відпочинку в травні з дітьми вражає своєю різноманітністю. Найчастіше туристи вибирають морські курорти Туреччини і Єгипту, а серед європейських країн найчастіше мандрівники віддають перевагу Іспанії, Італії, Чехії та Фінляндії. Туреччина, Єгипет і Ізраїль - це прекрасний спосіб і оздоровити дитину під сонцем, і поліпшити його знання з історії.

У травні краще відмовитися від поїздки з дітьми в Шарм-ель-Шейх і віддати перевагу Хургаді, так як тут не так сильно відчувається прохолодний вітер з моря.

Країни для шопінгу в травні

Навесні як ніколи хочеться оновити гардероб. Тому багато хто вирушає за якісними товарами за кордон. Улюбленим місцем шопінгу по праву є Італія.Самий популярний спосіб вигідного шопінгу - аутлет. Тут ви можете купити брендові речі зі знижкою від 30 до 70%. Італія вважається найкращою країною для покупки шкіряних виробів. Природно, центром шопінгу в Італії є Мілан, однак і в Римі безліч місць, де можна вдало сходити по магазинах. Вулиці Sistina, Frattina, Borgognona і Via Condotti вражають різноманітністю магазинів.

Вулиці Sistina, Frattina, Borgognona і Via Condotti вражають різноманітністю магазинів

Шопінг в Туреччині

Ще однією популярною країною для весняного шопінгу є Туреччина. Це місце, де трикотажні вироби можна купити за більш демократичною ціною, ніж на батьківщині, і, крім того, отримати знижку при покупці на базарі, так як тутешні торговці люблять поторгуватися.

Якщо ваша мета - аксесуари преміум-класу, ви сміливо можете вирушати в Дубай. Тут ви зможете знайти розкішні коштовності, годинник і сумки. А ось за хутряними виробами потрібно вирушати в Грецію. Тут шубу хорошої якості можна купити в два рази дешевше, ніж у нас.

Де краще відпочити за кордоном: травнева екзотика

Якщо звичайні екскурсійні та шопінг-тури набридли, пропонуємо вам список місць, які відрізняються особливою екзотикою. Перше місце в цьому списку займає Маврикій. Температура тут не перевищує +20 ° С, однак це не завадить вам насолодитися видом згаслого вулкана Тру-о-Серф. В кінці травня можна відвідати орнітологічний заповідник на Сейшелах. Температура тут в середньому +29 ° С, хоча вже на початку червня вона спадає. Любителям екзотики сподобається і відпочинок в Індонезії, адже тут дуже доброзичливе, хоча і своєрідне населення, а деякі звичаї і зовсім можуть здатися дикістю.

Куди можна поїхати без віз в травні

Якщо ви вирішили відправитися на відпочинок в травневі свята в останній момент, і часу на оформлення візи вже не залишається, завжди можна вибрати країну, для в'їзду в яку віза не потрібна. Наприклад, в Марокко можна пробути без візи 90 днів, і для успішного перетину кордону знадобиться тільки закордонний паспорт. Крім пляжного відпочинку тут є на що подивитися, адже в Марокко налічується дев'ять об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, серед яких Касабланка, Марракеш і Рабат.

Ще одна країна, для відвідування якої не потрібна віза, - Чорногорія. Термін перебування без візи - 30 днів, чого цілком вистачить щоб відпочити і подивитися визначні пам'ятки, адже на початку травня купатися тут ще прохолодно.

Відпочинок в Вірменії без візи

Вірменія готова прийняти без візи з метою відпочинку на 180 днів. З 2014 року віза не потрібна і для відвідування Південної Кореї.

Літо в Південній Кореї, крім спеки, може принести ще й проливні дощі, тому травневі свята - найкращий час для подорожі сюди, адже в цей час відносна прохолода компенсується прекрасним видом квітучих дерев і квітів.

Куди не слід їхати на відпочинок в травні

Мабуть, мало кому захочеться просидіти велику половину відпустки в готельному номері. Якщо ви вирішите відвідати на травневі свята Ямайку - так може статися, адже, незважаючи на привабливість ціни (від 1300 євро), з травня по жовтень тут починається період дощів, так що поїздка на Ямайку в цей час може залишити тільки негативні емоції або застуду. Травневі свята - не найкращий час і для поїздки в Бразилію, а точніше до деяких її райони: наприклад, в Амазонії стартує сезон дощів, і дощових днів близько 17 на місяць. Для тих, хто в травні хоче потрапити в спеку, також не підійде Парагвай, адже середня денна температура тут становить 17 ° С, що не дозволить погрітися на сонечку, та й екскурсії в парки і прогулянки вздовж вулиць, які зберегли дух XIX століття, можуть пройти вдало лише при наявності светри.

Новости