Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вакансії і робота в Індії для росіян, українців в 2019 році

  1. Робота за фахом: затребувані професії
  2. Робота на Гоа
  3. Як знайти підходящу вакансію?
  4. Оформлення документів

Зовсім недавно це була злиденна країна з корумпованим урядом. Але в 1990 році відбулися зміни, почалася лібералізація економіки. Все частіше приводом для поїздки сюди стає робота, хоча рівень заробітної плати в Індії порівняно низький. Іноземців приваблює унікальність індійської культури в поєднанні з дешевими цінами на житло і продукти.

Іноземців приваблює унікальність індійської культури в поєднанні з дешевими цінами на житло і продукти

Згідно з офіційною статистикою, в 2019 році на півострові Індостан трудиться близько 60 тисяч іноземних громадян, без урахування мігрантів з Південно-Східної Азії. Насправді ця цифра навіть вище, так як багато хто працює без дозволу влади. Часто туристам не хочеться їхати звідси, вони залишаються на довший термін, ніж планували. Тому вони змушені заробляти собі на життя, щоб продовжити відпустку в цьому екзотичному місці.

Робота за фахом: затребувані професії

Найменш чисельна група емігрантів - це іноземці, які приїхали сюди з метою побудувати кар'єру. Вакансії для російських відкриті в таких галузях:

  1. Інформаційні технології (програмісти, мережеві адміністратори). Тут задіяно більше половини мігрантів, працевлаштованих за контрактом.
  2. Медицина. Потрібні хірурги, акушери-гінекологи, анестезіологи, онкологи. Лікарні забезпечені сучасним обладнанням і ліками набагато краще, ніж лікувальні установи Росії і України, а ось професіоналів не вистачає. Лікарю знадобиться підтвердити диплом, щоб працювати за фахом.
  3. Хімічна промисловість. Індія є найбільшим в світі постачальником лікарських препаратів, які називаються дженериками - це більш дешевий аналог препаратів з Європи і США. Потрібні фармацевти, хіміки, технологи.
  4. Освіта і соціальна сфера. Більшість населення досі недостатньо грамотне. Хоча постійно відкриваються нові школи і коледжі, хороших вчителів не вистачає. Знання англійської на рівні upper-intermediate і сертифіката IELTS, FCE, СAE або будь-якого іншого буде досить, щоб вчити дітлахів мови. Володарів наукового ступеня з радістю візьмуть викладати у вищому навчальному закладі.

Заробітна плата фахівців коливається від 300 доларів на місяць до 700-800 і вище. Для Індії це вважається пристойним доходом, так як середня зарплата тут близько 60 доларів для сільської місцевості і 80 в містах.

Для Індії це вважається пристойним доходом, так як середня зарплата тут близько 60 доларів для сільської місцевості і 80 в містах

Статистика середніх зарплат в Індії по роках. Індійських рупій в день.

Індійських рупій в день

Зарплати кваліфікованих фахівців в Індії - набагато вище середніх по країні

Найкраще заробляють жителі Мумбаї (його ще називають Бомбеєм), Нью-Делі, Калькутти і Гоа. Підписуючи контракт, зверніть увагу на те, щоб сума окладу була вказана з урахуванням податків. Тут вони досить великі: близько 25% від заробітку.

Мумбаї (Бомбей)

Робота на Гоа

Цей штат вважається головним курортом країни. Він розташований уздовж узбережжя Індійського океану. Південна частина - це фешенебельні готелі і шикарні ресторани, недешеві навіть за європейськими мірками. Обслуговуючий персонал в ці заклади підбирається дуже ретельно, без рекомендацій, досвіду і знання хінді сюди не влаштуватися. Північ більш демократичний, саме тут працює більшість іноземців. В основному це молодь, представники різних субкультур та творчих професій.

Для росіян, українців і білорусів без знання мови краще працювати в околицях пляжу Морджім. Його називають «російським селом», тому що 80% відпочиваючих - це росіяни. Але зі знанням англійської вакансії доступні практично де завгодно.

Готелі та пляжі Гоа - показник високого рівня туристичної галузі

Перш за все, затребувані такі співробітники:

  • аніматори;
  • покоївки;
  • кухонні працівники;
  • водії екскурсійних автобусів;
  • бармени;
  • офіціанти;
  • інструктора з дайвінгу, кайтсерфінгу.

Ще одна цікава посада - це менеджер, який приймає туристів. В його обов'язки входить зустріч туристичної групи, розміщення в готелі та допомогу з усіх питань, які можуть з'явитися у мандрівників. Він повинен викликати таксі, замовляти столики в ресторані, рекомендувати магазини, радити екскурсійні маршрути. Будь-які проблеми туристів вирішує саме ця людина.

Для творчих особистостей на Гоа відкриваються широкі можливості.

Йдеться про такі напрями:

  • вогняне шоу;
  • Світлина;
  • образотворче мистецтво, боді-арт;
  • йога, акробатика, танці;
  • електронна музика.

Вогняне шоу на Гоа

Фаєрщики, музиканти, ді-джеї, художники і фотографи заробляють на індійських курортах від 500 доларів на місяць і вище, потрібно тільки спритність і кмітливість. Цього вистачає, щоб знімати житло разом з 2-3 такими ж мігрантами, купувати продукти і розважатися. Зарплата обслуговуючого персоналу в готелі така ж, все залежить від чайових. Співробітники готелів можуть економити на оренді квартири, як правило, їх селять в номерах по 2-3 людини, а офіціантів і барменів годують в закладах. Але працювати доводиться практично без вихідних, в місяць виходить відпочити 3 або 4 дні.

Варто сказати кілька слів про Боллівуд.

Для зйомок в індійських фільмах і серіалів охоче беруть дівчат слов'янської зовнішності. Цінується фотогенічність. Знання мови не є принциповим, є багато ролей без слів, де потрібно тільки посміхатися або танцювати.

Знайти роботу в Боллівуді цілком реально, буваю навіть ролі без знання мови

Як знайти підходящу вакансію?

Працевлаштування за фахом зазвичай передбачає, що іноземець визначився з посадою ще до еміграції. Для цього потрібно шукати оголошення в інтернеті на сторінках, присвячених роботі в Індії для російських, або дивитися вакансії на сайтах великих компаній.

Для цього потрібно шукати оголошення в інтернеті на сторінках, присвячених роботі в Індії для російських, або дивитися вакансії на сайтах великих компаній

Популярний портал пошуку роботи в Індії monsterindia.com

Туристичні агентства за кілька тижнів до відкриття сезону набирають співробітників. Це можуть бути як вітчизняні фірми, так і індійські. Для аніматорів проводяться тренінги, а гідів знайомлять з визначними пам'ятками, які вони повинні будуть показувати туристам.

Роботу на Гоа можна знайти на місці. Досить походити по готелям, кафе, нічних клубах, і де-небудь обов'язково буде вимагатися персонал. Правда, потрібно дивитися в обидва, щоб індійці не обманули. Особливо багато вакансій в кінці сезону, коли співробітники, пропрацювавши кілька місяців, звільняються раніше покладеного терміну.

Оформлення документів

Робота в Індії вимагає робочої візи. Туристична для цього не підійде, а за порушення правил можуть депортувати з країни. Після офіційного працевлаштування можна переоформити туристичне дозвіл в Міграційної служби. Потрібно буде пред'явити трудовий договір, закордонний паспорт, довідку про відсутність ВІЛ-інфекції та сплатити мито.

Потрібно буде пред'явити трудовий договір, закордонний паспорт, довідку про відсутність ВІЛ-інфекції та сплатити мито

Робоча віза в Індію

Оформити візу заздалегідь можна електронним способом. Такий дозвіл буде діяти протягом 30 днів і обійдеться мандрівникові в 60 доларів. На сайті TVOA мігрант заповнює анкету англійською мовою і прикріплює відскановані документи (закордонний і внутрішній паспорт, квитки на літак і квитанція про оплату готелю, робочий контракт і запрошення від роботодавця в тому випадку, якщо оформляється робоча віза).

Зробити це необхідно не пізніше, ніж за тиждень до поїздки. У консульстві віза для громадян Росії оформляється швидше, за 3-5 днів, а ось в Україні та Білорусі для цього знадобиться не менше 10 днів. Незалежно від того, є метою поїздки відпочинок або працевлаштування, в Індії не будуть зайвими щеплення від інфекційних хвороб, таких як черевний тиф, правець, гепатит А.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

З деяких пір, а точніше з листопада 2014 року, для росіян і українців була введена електронна (оформлення здійснюється через інтернет) віза в Індію. Це нововведення дає туристам можливість оформити документ самостійно без відвідування будь-яких організацій. [Caption ...

Індійське держава знає свою популярність серед туристів Землі, тому її візова політика одна з найбільш дружніх по відношенню до приїжджають. Отримання і оформлення в'їзної візи в Індію стає простіше рік від року і для всього ...

Новости