Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туристична страховка онлайн: яку страхову вибрати + знижка

  1. Де зараз купувати страховку для поїздки за кордон: коротко, висновки
  2. Оформлення страховки онлайн через Черехапу за 5 хвилин
  3. Важливі опції і Лайфхак Черехапи
  4. Купити страховку Tripinsurance зі знижкою 15%
  5. Важливі опції у страховки від Tripinsurance
  6. Відгук про ERV (і Euro-Center асистанс)
  7. Сбербанк
  8. Відгук про Allianz (раніше Mondial Assistance)
  9. Тінькофф
  10. Відгук про Клас-асистанс
  11. GVA і ВТБ
  12. Відгук про MedAssist International
  13. Smile і Ингосстрах
  14. На що звернути увагу при покупці туристичної страховки (Франшиза, Денге, управління мотоциклом ..)
  15. Як скористатися медичною туристичної страховкою за кордоном
  16. Страховка при падінні з мотоцикла для водія і пасажира
  17. Чи потрібна взагалі медична страховка за кордоном?
  18. Про страховку для Таїланду
  19. Що робити якщо страховки немає, а потрібна медична допомога?
  20. Недорогі клініки в Таїланді, куди звертатися без страховки
  21. Відгуки та страхові випадки з особистого досвіду
  22. Звернення по страхової ERV
  23. Звернення по страхової с Клас-асистанс
  24. Страховий випадок, SOS-assistans (зараз не актуально)
  25. Страховий випадок з MedAssist International (комания ТСК)
  26. Знижка 15% на страховку Tripinsurance

Останні оновлення: квітень 2019   Хлопців, не втомлююся нагадувати - оформляйте страховку для поїздок за кордон

Останні оновлення: квітень 2019

Хлопців, не втомлююся нагадувати - оформляйте страховку для поїздок за кордон! Особливо якщо ви їдете в Азію і збираєтеся водити байк, або часто звертаєтеся за медичною допомогою. Скільки можуть коштувати збережені нерви, частини тіла, банківські рахунки, всі ці нескінченні репости про збори допомоги в разі аварій ...

Цей пост я вперше опублікувала в 2011 році, часи коли ще не було Черехапи і доводилося довго вивчати форуми та відгуки, щоб зрозуміти яку страховку купити перед кожною подорожжю. Плюс ці постійні історії аварій і зборів про допомогу, в загальному рекомендація купувати страховку - це прям крик душі. Зараз вивчення страхових дається легше, просто постійно відстежую, задаю питання страховим (ви можете задати своє в коментарях ↓) і оновлюю інформацію тут. І хоча я вже розслабилася і купую страховку не в усі країни, але переміщаюся так часто, що і інформацію шукаю практично кожен місяць. Так нехай вона приносить користь не тільки мені.

Де зараз купувати страховку для поїздки за кордон: коротко, висновки

Для початку коротко висновки і посилання для самих зайнятих і тих, хто давно читає мій блог, подробиці нижче. Для оформлення надійної туристичної страховки на сьогоднішній день я рекомендую сервіси:

  • Черехапа - можна сміливо вибирати будь-який варіант страхових із запропонованих, користуюся цим ресурсом багато років, зі списку запропонованих для мене номер один і рекомендую його в першу чергу. Хлопці постійно відстежують і оновлюють страхові, допомагають вирішувати проблеми якщо вони раптом з'являються. Перевага по страховим: Allianz, Альфа, Zetta, Сбербанк. Також варто заглянути і порівняти ціни і наявність страхових тут:
  • polis812.ru (Рекомендації: Zetta, Альфа),
  • Порівняй (ERV, Allianz),
  • Instore (ERV, Allianz + Телемедицина в подарунок, Тінькофф),
  • Tripinsurance (Знижка за моєю посиланню 15%).

Якісна і подорожче: ERV або Allianz (у обох компаній входить Денге, якісні госпіталі і відмінні відгуки).

Дешевше і теж якісна страховка (за відгуками): Тінькофф (недорого, відмінне обслуговування і з виплатами все супер), Сбербанк (найдешевша і працює страховка).

→ Вибираючи, зверніть увагу чи немає франшизи - вона не потрібна).

Оформлення страховки онлайн через Черехапу за 5 хвилин

Оформляючи страховку через Черехапу , Можна сміливо вибрати будь-яку із запропонованих страхових компаній. Розрахувати вартість, уточнити чи є франшиза в обраній країні і яка компанія-асистанс працює з даної страхової зручно і просто зробити прямо під час оформлення тут:

Купити страховку у Черехапи

Важливі опції і Лайфхак Черехапи
  • Громадянство. Оформити страховку он-лайн може громадянин будь-якої країни.
  • «Уже в подорож». Якщо ви вже перебуваєте в подорожі, при оформленні потрібно поставити галочку «вже подорожую». ❗Еслі ви не поставили галочку і купили поліс, перебуваючи в подорожі, то поліс буде недійсним у більшості компаній, крім: Ренесанс, Альфастрахування, Ліберті. Але і у цих компаній поліс почне діяти тільки через 5 днів після покупки його в подорожі.
  • Для візи. Поліс можна роздрукувати і використовувати для отримання візи.
  • Вартість туристичної страховки можна побачити після того, як ви вкажете вік, тривалість дії поліса і чи потрібні вам додаткові опції.
  • Якщо ви збираєтеся водити байк, то поставте галочку «водіння мотобайка» - це збільшить вартість поліса, але позбавить вас від величезних витрат в разі аварії.
  • Підтримка. У моїх страхових випадках хлопці з Черехапи завжди присутні на зв'язку і відмінно спрацьовують як посередники між мною і страховою компанією в разі непорозумінь - це суттєвий плюс даного сервісу, рекомендую користуватися обов'язково якщо раптом щось не так.

При покупці страховки у Instore

→ На сьогодні при покупці поліса Allianz у Instore в подарунок йде опція «Телемедицина». За допомогою телемедицини можна зв'язатися з російськомовним доктором цілодобово і через чат отримувати консультації он-лайн, як до візиту в госпіталь, так і під час і після. По ідеї це дуже зручна штука, особливо для мандрівників з маленькими дітьми, тк в нових країнах часто трапляється щось незрозуміле навіть у дорослих. А тут можна відразу запитати нема в групі таких же туристів, а у лікаря.

→ До речі, на даний момент Allianz пропонує одну з найбільш недорогих страховок в Китай - від 51 рубля на добу.

→ У сервісу Instore позитивні відгуки про роботу з Тінькофф. Тінькофф працює з Europ Assistance (створений в 1963 році у Франції, в даний час 100% акцій належить італійській страховій компанії Assicurazioni Generali. Позитивних відгуків про Europ Assistance досить багато, але і негативних вистачає). Але Тінькофф на сьогодні досить популярний бренд і дуже якісно працює служба підтримки, часом навіть сама страхова наполягає на виплатах.

→ А по Таїланду є непоганий бюджетний варіант - страховка від Макс . Особисто у мене поки відгуків про цю страховку немає, але вона зараз досить популярна у тайських мандрівників і недорога.

Купити страховку Tripinsurance зі знижкою 15%

За вартістю Tripinsurance хороша для Шенгену. Наявність франшизи $ 50, якщо ви вже в подорож.

Купити страховку зі знижкою 15%

Важливі опції у страховки від Tripinsurance
  • Їзда на мотоциклі включена. Їзда на орендованому авто і байці при наявності прав відповідної категорії, шолома, дотриманні правил дорожнього руху і відсутності сп'яніння вже входить у вартість страховки.
  • Можна розрахуватися PayPal, що буває іноді дуже важливо в подорожі (в деяких країнах не працюють сімкарти і відповідно мобільний банк).
  • Є програма Multitrip - поліс діє все 365 днів в році.
  • Уже в подорож. Можна оформити поліс вже перебуваючи в подорожі. Поліс почне діяти в такому випадку на 6-й день після покупки (галочок при оформленні немає, просто дату початку дії поліса потрібно вибрати шостим днем).
  • Франшизи немає для звичайних страховок, але якщо ви вже в подорож, франшиза $ 50.

Детально: яку страхову компанію вибрати, рейтинг асистанс компаній (оновлено 04.2019)

А тепер докладніше про страхові та асистансу: як їх вибирати, на що звертати увагу при покупці і як користуватися страховкою.

При виборі страховки важлива не тільки, або навіть не стільки страхова компанії, скільки компанія-асистанс або поєднання страхової та асистансу. Тому мій особистий рейтинг не тільки про страхові, а й про асистанси і їх поєднання.

Відгук про ERV (і Euro-Center асистанс)

Моя оцінка відмінно (як-то відвозили на швидкої на Пхукеті, побувала в хорошому госпіталі, компанія працювала швидко і приємно в спілкуванні), плюс відмінні відгуки від друзів і в інтернеті. Компанія працює з хорошими госпіталями, покриває лікування Денге, вагітність до 31 тижня, сонячні опіки, але дорожче, ніж інші. Вибір страхової суми в доларах може впливати на вартість страховки (дешевше!)

Сбербанк

Страхову хвалять, сама не зверталася поки, але відгуки хороші, плюс страховка одна з найбільш недорогих, включає Денге, сонячні опіки (перевіряйте актуальні опції при виборі). Купити можна на Черехапе.

Відгук про Allianz (раніше Mondial Assistance)

Оцінка відмінно, враховуючи численні відгуки. Хороші ціни для Шенгену і дорога страховка в Таїланд. Оформити поліс можна через Черехапу або Instore вибравши компанію Allianz.

Це одна з найстаріших страхових компаній. Заснована в 1890 році в Мюнхені, на російському ринку працює з 1990 року. Allianz працює тільки з власним ассистансом - Allianz Global Assistance, має найширшу мережу клінік по всьому світу.

Тінькофф

Все більше популярна і недорога страховка. працює з Europ Assistance (створений в 1963 році у Франції, в даний час 100% акцій належить італійській страховій компанії Assicurazioni Generali). Позитивних відгуків про Europ Assistance досить багато, але і негативних вистачає.

Процитую частково відгук про страхову Тінькофф від Instore : «З чим ми зіткнулися, так це з тим, що клієнти активно купують Тінькофф. Цей бренд їм подобається, більш того, там відмінна служба клієнтської підтримки, абсолютно лояльна до клієнтів. І часом навіть сама страхова наполягає на виплатах ».

Відгук про Клас-асистанс

Працює добре (враховуючи відгуки і мій досвід). Зараз Class-assistance варто оформляти зі страховою Ліберті або Альфа-страхування через Черехапу , Але дивіться уважно який асистанс у них на сьогоднішній день і є франшиза (недавно у Ліберті була помічена в країни Азії).

GVA і ВТБ

GVA - одна з найпопулярніших асистансів, тому багато поганих відгуків і багато хороших. У моїх друзів з цим ассистансом проблем не було, звернення завжди були успішними, але наявність негативних відгуків на форумах є. Оформляти страховку з ассистансом GVA на сьогоднішній день краще зі страховою компанією ВТБ і через Черехапу ↑

Відгук про MedAssist International

Новий асистанс, з яким працює ТСК. Ще дуже мало, але вони є - компанія працює. Оформити можна через Черехапу.
З особистого досвіду: недавно оформила тривалу страховку з цим ассистансом у ТСК для родичів і їм вже довелося скористатися нею. Якщо не брати до уваги непорозуміння при першому дзвінку (довелося нагадувати про те, що страховка покриває падіння з байка), все пройшло благополучно.

Smile і Ингосстрах

Асистанс Смайл працює з компанією Ингосстрах. Оформлення можливо через інтернет. Але відгуки неоднозначні і страховка дуже дорога, сама я цією страховкою жодного разу не користувалася.

На що звернути увагу при покупці туристичної страховки (Франшиза, Денге, управління мотоциклом ..)

Що таке франшиза - це те що нам не потрібно. Наявність франшизи означає скільки грошей ви будете платити за своє лікування самі - страхова компанія оплатить тільки понад цю суму. Стандартні франшизи можуть бути $ 100-200. Загалом, страховки з франшизами краще не брати, хоч і коштують вони дешевше. Цей факт потрібно уточнювати при оформленні. У Черехапи деякі компанії пропонують страховки з франшизою, це можна уточнювати в опціях.

Управління байком, скутером і пасажир на байку. Для їзди на мотоциклі у більшості компаній при оформленні потрібно поставити додаткову галочку, інакше страховка в разі аварії діяти не буде. У Черехапи галочка обов'язкове, у Tripinsurance їзда на мотоциклі вже входить в будь-який поліс.

Алкоголь в крові. У разі аварії або травм, при наявності алкоголю в крові, на страховку можна не розраховувати взагалі (хоча я знаю один чудовий і дивний випадок, коли людині все ж допомогли, але це абсолютно точно виключення з правила). У разі хвороби можна розраховувати на страхову, але деякі компанії навіть при застудах можуть зажадати зробити аналіз на алкоголь.

Купівля страховки в подорож. При покупці через Черехапу і в інших місцях обов'язково ставте галочку «Уже подорожую» - інакше страховка може виявитися недійсною. При купівлі у Tripinsurance можна не ставити ніяких галочок, але враховувати, що поліс почне діяти на шостий день після покупки (вибрати відповідну дату початку дії поліса - через 5 днів після покупки).

Серйозні і не дуже випадки звернень по страховці. Якщо ви застудилися, або потрапили в не дуже серйозну аварію на мотоциклі (перебуваєте в свідомості, можете ходити), то проблем в отриманні медичної допомоги бути не повинно ні з якою страховою компанією.

Лихоманку Денге зараз включають не всі страхові - потрібно дивитися в опціях, на Черехапе це дуже зручно - опції перераховані в правій колонці. Наприклад вона включена у ERV, Allianz, Сбербанк, Ліберті, ТСК і тд.

Якщо випадок серйозний і має бути тривала госпіталізація, то витрати на лікування (особливо в Таїланді) можуть бути гігантськими. Саме в таких випадках бувають всілякі непорозуміння в роботі страхових і в таких випадках потрібні надійні компанії і більші страхові суми, які ми вибираємо при оформленні страховки.

При будь-яких розбіжностей зі страховими завжди варто звертатися в підтримку (Черехапа, Tripinsurance).

Як скористатися медичною туристичної страховкою за кордоном

Перш ніж їхати в госпіталь, потрібно обов'язково зателефонувати в страхову компанію за номером, вказаним в полісі, і пояснити що з вами сталося. Після чого чекати відповідного дзвінка від компанії, яка скаже вам в який саме госпіталь вам їхати. При собі потрібно мати паспорт та страховий поліс. Поліс може бути роздрукованим на звичайному принтері або сфотографованим на телефон (в деяких клініках його просять вислати на е-майл, якщо немає роздрукованого) - головне, щоб було видно номер поліса і ПІБ.

Якщо ви телефонуєте з Таїланду, з тайського номера на російський, то замість «+» перед номером (наприклад +7 800 88х ххх) потрібно вказати спеціальний код:
004 - якщо у вас оператор DTAC,
006 - якщо у вас ТруМув.
В результаті має вийти: 004-7 800 88х ххх. В такому випадку дзвінок буде коштувати не 30 бат за хвилину, а 4-5 бат / хвилина.

:) Зараз вже ці коди не так актуальні, все користуються воцапом. Але залишу поки це тут.

Страховка при падінні з мотоцикла для водія і пасажира

Щоб отримати медичну допомогу за страховкою при падінні з мотоцикла, є три головних правила:

  1. У страховку повинна бути включена опція «Водіння мотобайка» - якщо ви збираєтеся їздити за кермом.
  2. При наявності алкоголю в крові на страховку можна не розраховувати.
  3. Якщо немає міжнародних або тайських прав відповідної категорії, то за правилами страхових компаній це не страховий випадок - ні для водія, ні для пасажира (← якщо пасажир знав, що у водія немає прав потрібної категорії). Але в реальності найчастіше страхові все-таки оплачують лікування.

→ На практиці зазвичай в першу чергу страхові компанії цікавить наявність алкоголю в крові водія, а наявність прав часто навіть не питають, але все-таки правила прописані і ось що мені пояснили з цього приводу зі страхової компанії:

  • Категорії прав в Росії та інших країнах можуть не збігатися, актуальною категорією для страхової вважається та, що діє в країні подорожі (а не проживання).
  • Якщо пасажир знав водія, тобто заздалегідь повідомлений, що у нього немає прав, то згідно з правилами страхування він передав управління особі без прав і це не страховий випадок.
  • Якщо ви впали на мото-таксі, і водій не мав прав, то в такому випадку відповідальність буде на ньому, всі претензії до компанії-перевізнику, але випадок також не страховий.

Загалом, в зв'язку з цим висновки: якщо трапилася аварія і прав потрібної категорії немає - спокійно дзвонимо в страхову (адже занепокоєння нам точно не допоможе), найчастіше страхова в цьому випадку працює і вас направлять в госпіталь для надання медичної допомоги.

→ Але про всяк випадок ось вам моя докладна інструкція Як отримати тайські права за 2 дні і 900 рублів >> і список госпіталів Таїланду, куди можна звертатися без страховки за більш доступною ціною можна знайти трохи нижче ↓

Чи потрібна взагалі медична страховка за кордоном?

Однозначно потрібна. І особливо вона потрібна в країнах Азії: Таїланді, Балі (!!!), В'єтнамі. Тому що тут ми найчастіше пересуваємося на байках. В Непал правда я страховку оформляти взагалі перестала, просто відчуваю себе там як вдома .. але краще для Непалу її купувати все ж.

В Європі, США та інших цивілізованих країнах життя більш передбачувана, але і лікування тут дуже дороге, тому страховку в Європу я намагаюся мати завжди і не тільки для візи.

Про страховку для Таїланду

З самого початку життя в Азії і до сих пір я постійно бачу оголошення на форумах і в групах про збір коштів (десятки тисяч доларів) на лікування для наших співвітчизників, які виїжджають за кордон без страховки. Не просто так страхові зараз дуже підвищили вартість страховок для Азії - дуже дорого ми їм обходимося.

Найдорожче в Азії - потрапити в аварію на мотоциклі, але навіть звичайна застуда може змусити вас розщедритися по повній. Занадто багато тут всяких несподіваних моментів, через які може знадобитися медична або будь-яка інша допомога (бронхіт, лихоманка Денге, змії, медузи, падіння на байку і ін, відмова у візі, скасування поїздок, втрата багажу і тп).

Страховку в Таїланд дешевше оформити перед поїздкою. Якщо ви вже перебуваєте в подорожі, то вартість буде вище: у Черехапи залишиться зовсім мало варіантів за високою ціною, а у Tripinsurance страховка в Таїланд в будь-якому випадку коштує недешево.

Що робити якщо страховки немає, а потрібна медична допомога?

Страховка в Таїланд зараз коштує дорого, а лікування в Таїланді - ацкі дорого. Якщо у вас все-таки немає страховки і ви захворіли, то є простий лайфхак, який можна використовувати в будь-якому місці.

Потрібно просто запитати у місцевих жителів або іноземців, які живуть в цьому місці давно, який госпіталь в даному місці обслуговує за реальними цінами (а не тим захмарними цінами, які платять за нас страхові компанії) і відправитися в цей госпіталь. Можна самостійно. Лікарі зазвичай говорять англійською всюди по Таїланді, якщо навіть не говорять, то доведеться спілкуватися жестами.

Недорогі клініки в Таїланді, куди звертатися без страховки

Госпіталі в Таїланді, які мені відомі і куди можна звернутися без страховки за більш прийнятними цінами (Цінник буде все одно вище російського):

      • Самуї - Натон госпіталь (Samui Government Hospital), Гугл координати: 9.521795, 99.935051.
      • Паттайя - найдешевший: Queen Sirikit Naval Hospital - знаходиться далеко на околиці, якщо їхати в сторону Районга (координати: 12.688508, 100.980729) і Pattaya Memorial Hospital - ближче до центру, але дорожче (координати: 12.935788, 100.886862).
      • Пхукет - Vachira Phuket Hospital, знаходиться в Пхукет-тауні (точка на карті: 7.896195, 98.383422) і Mission Hospital Phuket (точка на карті: 7.906708, 98.390796).
      • Бангкок - Praram 9 Hospital (точка на карті: 13.752959, 100.570849).

* Якщо ви знаєте свої госпіталі в різних країнах, де можна недорого отримати медичну допомогу, напишіть про них в коментарях - може бути комусь ця інформація дуже допоможе.

❗ Але будь ласка, враховуйте, що обслуговування навіть в недорогих тайських госпіталях буде набагато дорожче, ніж в російських лікарнях і в особливо важких випадках може знадобитися дуже багато грошей.

Відгуки та страхові випадки з особистого досвіду

Буду так само рада вашим відгуками про роботу зі страховими компаніями в коментарях (реєстрація для цього не потрібна) - можливо ваш досвід допоможе комусь.

Звернення по страхової ERV

Аварія на байку. Постраждав більше пасажир, ніж водій. Алкоголю в крові не було, але міжнародних прав категорії А теж не було (були російські із категорією М, чого недостатньо вірогідно). Хлопці все-таки подзвонили в страхову і допомогу пасажирові була надана без проблем. Страхова поцікавилася лише наявністю алкоголю в крові.

Взагалі, про цю страхової багато хороших відгуків, тому я її дуже рекомендую для оформлення.

Купити страховку ERV

Звернення по страхової с Клас-асистанс

Випадок з далекого вже минулого): сьогодні ми вперше скористалися страховкою. У Ромки з'явилися дивні відчуття в області кореня зуба, хоча сам зуб не хворів. Подзвонили в страхову, через 35 хвилин прийшла смс - нас відправили в Samui International Hospital (поганий госпіталь на Самуї). Ще через 10 хвилин зі страхової подзвонили, сказали, щоб ми проходили всі обстеження і ні за що не платили. Ми так и Зроби. Едінсвенний мінус був в тому, що паспорт у той час (це був 2011 год) залишали в лікарні до тих пір, поки компанія не сплатить все повністю. І за паспортом довелося потім повертатися. При цьому з'ясувалося, що страхова відмовилася оплачувати лікарні рентген зубів, тому що вони про це лікарню не просили. Довелося платити нам. Рентген двох зубів обійшовся в 3 тис. Бат. Навіть не уявляю скільки в такому випадку варто ціла голова).

Другий раз ми зверталися в Клас-асистанс, коли я захворіла на бронхіт. Я вважаю себе здоровою людиною і в Сибіру такими дурницями не хворію. Але тайські кондиціонери виявилися страшнішими за сибірських морозів. За страховці ніяких проблем не було. Клас-асистанс реагувала швидко і платити на цей раз нам нічого не довелося.

Страховий випадок, SOS-assistans (зараз не актуально)

На жаль цей асистанс зараз не працює з туристичним страхуванням, якщо ви дізнаєтеся, що він знову є - напишіть будь ласка про це в коментарях. Настя впала з байка (їхала як пасажир). Їй просто дуже пощастило - гальмувала головою об асфальт, без шолома, відбулася можна сказати легко - величезною шишкою на лобі, яка наступного дня «переповзла» на очі.

З місця аварії Настю відвезли в госпіталь, а ми зателефонували в страхову. Заздалегідь ми звичайно знали, що ця страхова працює з Бангкок-Самуї-Шпиталь. Все пройшло взагалі без проблем. Насті дали купу ліків, виписали рахунок, який оплатила страхова. Страховка була звичайнісінька, без включеного активного відпочинку.

Крім цього випадку було моє особисте звернення по страховці SOS (з госпіталізацією і швидкою допомогою) - враження найпозитивніші. Оцінка роботи SOS - відмінно.

Страховий випадок з MedAssist International (комания ТСК)

Моя мама в свої 68 років примудрилася потрапити в аварію на мотоциклі в Паттаї. Розбила байк, розбила шолом і пошкодила автомобіль, в який врізалася. Вночі, відразу після аварії, подзвонили в страхову (ТСК), менеджер відповів, що аварія на байку не є страховим випадком. Мама повірила їй на слово, тк страховку оформляла для неї я і тільки я знала, що галочка «активний відпочинок» в страховці точно є, але мене в Таїланді в той момент не було. На наступний ранок, після того як я, будучи в іншому місті, дізналася про ситуацію і зв'язалася з Черехапой, це непорозуміння з'ясувалося. У Черехапе працюють чудові хлопці - вони швидко відреагували, зв'язалися самі з ТСК, уточнили, що потрібна галочка в страховці варто і мамі моїй була надана вся необхідна допомога. Оформити страховку через Черехапу можна тут:

Купити страховку онлайн

Страховка у ТСК на момент оформлення (січень 2015) була найдешевша, в два рази дешевше інших, і я трохи переживала про те як буде працювати ця страховка. Але, за винятком того непорозуміння при першому дзвінку, все пройшло відмінно.

Знижка 15% на страховку Tripinsurance

На даний момент роздаю купони на знижку 15% ↑

Про страховку Tripinsurance:

  • Одна з надійних на сьогоднішній день.
  • Дорога для Азії (порівняйте ціни з Черехапой перш ніж брати навіть зі знижкою).
  • За вартістю хороша для Шенгену і деяких інших країн.
  • Хороша якщо оформляти страховку вже перебуваючи в подорожі (у Черехапи ця опція дорожче і зовсім мало варіантів).

Про появу купонів я оповіщаю передплатників в анонсах на нові статті, підписатися можна тут↵ .

Рекомендую заглянути:

© Ольга Салій. Копіювання матеріалу заборонено.

Сподобалось стаття? Буду дуже вдячна, если ви розповісте про неї друзям:

Що робити якщо страховки немає, а потрібна медична допомога?
Сподобалось стаття?

Новости