Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що потрібно для в'їзду в країни Євросоюзу на своєму автомобілі?

  1. Водійське посвідчення
  2. Документи на машину
  3. Медична страховка

У вас є шенгенська віза, свій особистий автомобіль і величезне бажання з'їздити на ньому в іншу країну? Тоді ця стаття для вас! Ми спитали автоінструктор , Які документи необхідно мати, здійснюючи поїздку за кордон на своїй машині. Так ось, для поїздки вам знадобитися деякі документи.

У вас є шенгенська віза, свій особистий автомобіль і величезне бажання з'їздити на ньому в іншу країну Водійське посвідчення

Першим в списку значиться, звичайно ж, закордонний паспорт з візою. Ну а на другому місці стоять водійські права. Як кажуть інструктори з водіння , Попросити пред'явити ВУ вас можуть на кордоні. Не думайте, що з російським посвідченням шлях до іншої держави закритий. На території більшості країн Європи наші « права »Питань не викликають. Однак тут слід врахувати один нюанс. Офіційно російське ВУ не рахується міжнародним документом, тому при оформленні авто в оренду або в разі аварії можуть бути деякі юридичні проблеми. Якщо ви хочете бути спокійним і впевненим під час поїздки, то рекомендується оформити міжнародне ВУ .

До формі ваших прав слід поставитися з усією серйозність, адже, наприклад, тимчасовий дозвіл не завжди дає право керувати авто в іншій країні. Навіть якщо вас з такою «времянки» впустять до Євросоюзу, то в подальшому можуть бути проблеми, так що краще не ризикувати.

Документи на машину

Обов'язково візьміть з собою ПТС (Паспорт авто) і свідоцтво про реєстрацію ТЗ, без якого за кордон вас просто не пустять. Даний документ повинен бути завжди при собі, і його разом з «правами» зазвичай пред'являють співробітникам дорожньої поліції. Як показує практика, свідоцтво просять показати як на російському кордоні, так і на будь-який інший.

Якщо у вас на руках тільки тимчасове свідоцтво про реєстрацію, то не виключені проблеми, коли ви будете перетинати кордон. Теоретично тимчасове свідоцтво, якщо його термін дії не закінчився, є повноцінним документом, але перед поїздкою по можливості поставте автомобіль на постійний облік. Це допоможе вам уникнути затримок і додаткових перевірок при перетині кордону.

Якщо машиною керує не її власник, то необхідно оформити доручення , Яка в обов'язковому порядку засвідчується нотаріусом. Крім підпису власника авто, в довіреності повинно бути вказано:

  • «З правом вивезення за кордон»
  • або «з правом виїзду за кордон».

До речі, переклад довіреності на мову країни, куди ви їсте, не потрібно. Не забудьте, що в довіреності повинні бути вказані ваші паспортні дані. А ось ступінь споріднення водія і власника машини значення не має. Якщо власник ТЗ в момент безпосередньо перетину кордону знаходиться в машині і буде поруч протягом усього періоду подорожі на території країни, письмова довіреність взагалі не потрібна.

Медична страховка

Ще один документ, який потрібно для поїздки в Євросоюз, - це медична страховка. Наявність з собою даного документа виправдано тим, що в Європі вартість медобслуговування вище, ніж в Росії.

Тому якщо у вас не виявиться медичної страховки або певної суми для оплати медичних послуг, то в ній можуть відмовити.

Страхувати краще всіх учасників поїздки на весь період, який ви збираєтеся провести за кордоном.

Відеоматеріал про єдиний для Євросоюзу зразку водійських прав:

Легкої дороги і щасливої ​​дороги!

У статті використано зображення з сайту osetia.autounas.ru

Новости