Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей можна перевозити через кордон без декларації

  1. В якому вигляді краще брати з собою гроші
  2. Правила вивозу валюти
  3. заповнюємо декларацію

Здійснити подорож без грошей неможливо навіть в межах власного регіону, не кажучи вже про далеку поїздку за кордон. Само собою, чим більшими грошовими запасами має турист, тим приємніше і комфортніше буде його перебування в чужій країні. У зв'язку з цим багатьох мучать питання, скільки грошей можна перевозити через кордон і як це зробити правильно, щоб у співробітників митниці не виникло претензій.

В якому вигляді краще брати з собою гроші

Варіантів вивезення грошей може бути три: Варіантів вивезення грошей може бути три:

  • готівкові;
  • банківська картка;
  • дорожні чеки.

Більшість виїжджаючих віддає перевагу, звичайно ж, першим варіантом, багато в чому завдяки його простоті. Адже що може бути легше, ніж піти в обмінний пункт і обміняти російські рублі на долари або євро.

Користування картою вже зажадає від її власника походу в банк з метою з'ясувати, чи зможе він даними електронним гаманцем скористатися за кордоном і яка буде комісія за зняття грошей. Зверніть увагу, що для таких поїздок найкраще мати окрему картку однієї зі світових платіжних систем, які приймаються в більшості країн, - Visa, Eurocard Card, MasterCard, American Express.

Третій спосіб - дорожні чеки - зовні нагадують звичайні гроші, тільки з підписом власника. Особливістю їх є той факт, що скористатися цими чеками зможе тільки та людина, яка на них свій підпис поставив. Придбати чеки можна в євро або в доларах за курсом Центрального Банку. Розраховуватися ними можна в усьому світі, а можна просто обміняти на звичайні гроші в спеціальних пунктах. Третій спосіб - дорожні чеки - зовні нагадують звичайні гроші, тільки з підписом власника

Правила вивозу валюти

Отже, збираючи свої грошові знаки в шлях, необхідно уважно вивчити норми, які регулюють цей процес. Перше, що потрібно запам'ятати: провезення валюти через кордон без декларації в 2015 році можливий тільки в розмірі 10 тисяч доларів.

На цьому, однак, приписи не закінчуються. Необхідно також врахувати, що:

  1. Зазначена сума - це загальна кількість грошей, яке ви можете вивезти. Наприклад, якщо у вас з собою буде 6 тисяч доларів, 4 тисячі євро і 50 тисяч рублів, вам доведеться заповнювати декларацію. У цьому випадку «зелений коридор» вам виявиться недоступний. Щоб підстрахуватися, необхідно заздалегідь уточнити, який курс по відношенню до долара буде встановлено в день вашого вильоту, перерахувати всі гроші в американський еквівалент і зрозуміти, за який надлишок вам доведеться відзвітувати перед митниками.
  2. Декларуванню не підлягають тільки кредитні картки, які ви з собою захопіть.
  3. Не забувайте, що дорожні чеки також мають статус валюти, а тому, підраховуючи загальну суму, яка у вас є з собою, не забудьте їх туди включити.
  4. Питання, скільки валюти можна перевозити через кордон, має, проте, невелику лазівку. Справа в тому, що сума в 10 тисяч доларів встановлена ​​на одну людину. А тому якщо ви їдете в подорож втрьох, скажімо, мама, тато, дитина, тоді на всю сім'ю дозволяється взяти з собою 30 тисяч доларів.

Не забувайте в загальна кількість грошей включити всі валюти, які у вас є з собою в день вильоту.

А що ж все-таки робити, якщо необхідно захопити набагато більшу суму? Вихід є. Для цього потрібно всього лише оформити банківську карту будь-якого іноземного банку, яка буде дійсна на території РФ. Справа в тому, що кошти на таких електронних гаманцях в загальну суму, обмежену десятьма тисячами американських доларів, не входять. А тому перевозити в такому вигляді ви можете скільки завгодно коштів. Митну службу будуть цікавити тільки готівку.

Зверніть увагу, що правила провезення валюти через кордон змушують, в тому числі, декларувати цінні папери, векселі, банківські чеки. Ці кошти також відносяться до розряду готівки.

Якщо ж сума, що вивозиться не перевищує встановлений ліміт, мандрівник може сам вирішити, вказувати її в декларації чи ні.

заповнюємо декларацію

Всі кошти, які вийшли за рамки дозволеного кількості грошей, необхідно вказати в спеціальному документі. Процедура ця дуже проста. Необхідно всього лише вписати у відповідні комірки в бланку запитувану інформацію. Всі кошти, які вийшли за рамки дозволеного кількості грошей, необхідно вказати в спеціальному документі

Не забувайте, що всі фінансові інструменти, і готівкові кошти необхідно вказувати тільки в доларовому еквіваленті, навіть якщо ви їх ввозите в будь-який інший валюті світу.

Зверніть увагу, що підготувати такий документ можна ще вдома. Бланки декларацій завжди можна знайти на сайті митної служби. Це багато часу не займе, зате не дозволить вам припуститися помилки і позбавить від зайвої метушні на митниці. Робити копію бланка потрібно на аркуші формату А4 з обох сторін.

При розгляді такого питання, як вартість декларування грошей при перевозі через кордон, потрібно зупинитися на двох пунктах:

  1. Сума, що перевищує ліміт, зажадає від вас документ з банку з підтвердженням джерела надходження цих грошей.
  2. У разі приховування сверхліміта вас очікує штраф у одноразовому або двократному розмірі від перевищеній суми.

Розмір санкції митники встановлюють в індивідуальному порядку.

А що ж все-таки робити, якщо необхідно захопити набагато більшу суму?

Новости