Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Навчимо економити на зв'язку в поїздках по Росії і за кордон

Літо вступило в свої права і відпустки у багатьох вже сплановані. І куди б ви не вирушили - зіграти на Чорне море, підкорювати Кавказ або ніжитися на далеких курортах, в будь-якому випадку навряд чи хто сьогодні зважиться залишити вдома свій мобільний телефон. Експерти МТС / Медіа розповіли нашому кореспонденту про те, як правильно підійти до організації мобільного зв'язку в поїздці. Запевняємо вас, що це не збір валізи: все набагато простіше.

рідні простори

Хороший спосіб дзвонити, спілкуватися по SMS і через інтернет в поїздках по Росії по «домашнім» цінами - один з тарифів лінійки Smart або ULTRA Хороший спосіб дзвонити, спілкуватися по SMS і через інтернет в поїздках по Росії по «домашнім» цінами - один з тарифів лінійки Smart або ULTRA. Справа в тому, що ці тарифи діють однаково як вдома, так і в будь-якому іншому російському місті. Наприклад, для абонента тарифу Smart Безлімітіще, який виїхав в Сочі або в Петербургіз Республіки Алтай, всі дзвінки на номери МТС або номери будь-яких операторів московського регіону будуть безкоштовні, дзвінки на місцеві номери в місті відпочинку - 5 рублів за хвилину після закінчення 350 безкоштовних хвилин, включених в тариф для дзвінків на будь-які номери в будь-якому регіоні Росії. Пакет інтернету в цьому тарифі також діє по всій Росії. Єдина різниця - при використанні мобільного зв'язку за межами домашнього регіону знімається символічні 15 рублів в день, а для тарифів Smart + і навіть цього застереження немає. Зазначені умови вірні для абонентів, які підключилися до тарифу лінійки Smart або перейшли на нього з 27 березня поточного року.

Якщо у вас інший тариф, то, можливо, його краще поміняти. Не заради поїздки, а заради вашої зручності в принципі. За фіксовану щомісячну плату в тарифах Smart у вас буде відразу три пакети послуг на спілкування: мобільний інтернет, дзвінки і SMS. Обсяг пакетів і плата за них підбирається в залежності від потреб - є чотири варіанти під будь-які звички в спілкуванні. А з 27 березня абоненти тарифів Smart Безлімітіще можуть взагалі не хвилюватися про трафік - невикористані мегабайти перейдуть на наступний місяць (в тарифі Smart + з потижневої оплатою - на наступний тиждень).

Чи не хочете міняти тариф? Тоді зверніть увагу на опцію «Скрізь як удома». Вона робить безкоштовними входять, а крім того, з цією послугою вихідні дзвінки на будь-які телефони всіх операторів по Росії будуть коштувати 3 рубля за хвилину. А ще - 100 безкоштовних вихідних SMS на добу. Послуга платна, але зовсім недорога. За підключення разово знімається 30 рублів, а потім - всього по 5 рублів на добу. Виходить, що двотижневу відпустку з цією послугою обійдеться вам в 100 рублів. Підключення: * 111 * 3333 #. Повторна відправка тієї ж команди відключить послугу: не забудьте зробити це після повернення.

У поїздках по Росії часто буде потрібен мобільний інтернет? Зверніть увагу на опцію «Суперб». За 300 рублів у вас буде 3 ГБ терміном на місяць. Такого обсягу трафіку вистачить на соціальні мережі, новини та інше корисне читання через браузер, електронну пошту. А ось відео дивіться, не надто захоплюючись: три-чотири фільми у високій якості - і ви будете на нулі. Перевірка залишку трафіку: * 217 #. Підключення та відключення: * 111 * 628 #. Зверніть увагу, що якщо ваш відпустку коротше місяці, а швидше за все, так і є, то ви цілком можете продовжити використовувати опцію після повернення - при наявності залишку трафіку, звичайно. За його вичерпання або за пару днів до закінчення місяця з дня підключення вимкніть «Суперб», якщо в ньому більше немає потреби.

Більше корисних послуг в подорожах по Росії:

  • «50 SMS в поїздках по Росії» - пакет з півсотні коротких повідомлень за 135 рублів. Купівля пакету: * 111 * 124 #. Залишок пакету: * 100 * 2 #.
  • «100 SMS в поїздках по Росії» - вдвічі більший пакет за 180 рублів. Купівля: * 111 * 125 #. Залишок пакету: * 100 * 2 #.
  • Всі вхідні SMS безкоштовні.
  • Всі дзвінки в контактний центр МТС за номером 0890 безкоштовні.
  • Інтернет-трафік мобільної версії сайту МТС www.pda.mts.ru безкоштовний.

далекі берега

Коль скоро ви їдете в іншу країну, то вам потрібно розуміти, що базова вартість послуг мобільного зв'язку за кордоном чимала Коль скоро ви їдете в іншу країну, то вам потрібно розуміти, що базова вартість послуг мобільного зв'язку за кордоном чимала. І найкращий спосіб захистити себе від значних грошових втрат - підключити одну з оптимізують опцій.

Для балакучих - цілу годину безкоштовних розмов. Опція «Вільне подорож» зручна для тих, хто говорить за кордоном досить багато. Працює вона в 45 країнах: Австралії, Австрії, Вірменії, Бельгії, Бразилії, Великобританії, Угорщини, Німеччини, Греції, Данії, Єгипті, Ізраїлі, Індонезії, Іспанії, Ірландії, Італії, Казахстані, Канаді, Кіпрі, Ліхтенштейні, Люксембурзі, Мальті, Мексиці, Молдові, Норвегії, Нідерландах, ОАЕ, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, США, Таджикистані, Тайвані, Таїланді, Туреччині, Україні, Франції, Чехії, Швейцарії, Швеції, Шрі-Ланці, Південній Кореї, ПАР, Японії. За 190 рулів на добу ви отримаєте годину розмов без будь-яких доплат, а після виходу з ліміту хвилина буде коштувати 10 рублів. Залишок хвилин можна дізнатися по команді * 100 * 1 # виклик. Підключення та відключення: * 111 * 943 # виклик. Не забудьте відключити опцію, як тільки повернетеся додому.

Усі вхідні - безкоштовно. Опція «Нуль без кордонів» обнуляє вартість перших десяти хвилин кожного вхідного дзвінка, але не більше 200 хвилин за місяць. Таким чином, ви завжди зможете відповісти на дзвінок і вирішити важливі справи, а ще розповісти про те, що у вас сьогодні було на сніданок і чи спроможен вітер на океанському узбережжі. «Нуль без кордонів» обходиться в 95 рублів на добу. Вхідні дзвінки після перевищення ліміту безкоштовних хвилин стоять 25 рублів за хвилину. Ліміт можна перевірити командою * 419 * +1233 # виклик. З вихідними викликами схема така. З 2 по 5 хвилину вихідного дзвінка - 25 рублів / хвилина, на вартість першої хвилини і хвилини, починаючи з сьомої, опція не впливає. Підключення та відключення: * 111 * 4444 #. «Нуль без кордонів» діє у всіх країнах за винятком Південної Осетії, Туркменістану, Куби, Мальдівах, Андорри, Тунісу, Сейшельських і Багамських островів, Ірану, Оману, Панами, Танзанії, Мадагаскару, Ямайки, Філіппін, Гуаму і Алжиру Не забудьте відключити опцію , як тільки повернетеся додому.

Якщо в роумінгу вам знадобиться і мобільний інтернет (адже без нього вже зовсім нікуди) скористайтеся однією з опцій «БІТ за кордоном» Якщо в роумінгу вам знадобиться і мобільний інтернет (адже без нього вже зовсім нікуди) скористайтеся однією з опцій «БІТ за кордоном». Вони годяться і для звичайного інтернет-серфінгу, і для соціальних мереж, і для роботи з поштою. Вартість опції залежить від того, в якій країні ви опинитеся. Так, повністю безлімітний доступ в інтернет за 450 рублів на добу ви отримаєте в наступних країнах: Італія, Греція, Німеччина, Чехія, Таїланд, ОАЕ, Великобританія, Швейцарія, Угорщина, Нідерланди, Литва, Латвія, Португалія, Сан-Марино, США, Канада, Україна, Іспанія, Ізраїль, Гонконг, Індія, Таджикистан, Болгарія, Сінгапур, Румунія, Словаччина, Шрі-Ланка, Тайвань, Малайзія, Індонезія. Перші 100 Мб трафіку ви зможете скачати на максимальній швидкості, а далі вона буде обмежена до 128 Кбіт / с, чого раніше вистачить на багато з того, що зазвичай потрібно в інтернеті в роумінгу - перевірити пошту і соцмережі, знайти адресу кафе і тому подібне.

У ряді країн (Хорватії, Китаї (крім Гонконгу і Макао), Естонії, Словенії, Ліхтенштейні, Іспанії, Туреччини, США, Канаді, Чорногорії, Єгипті, Франції, Кіпрі, Абхазії, Україна, Фінляндії, Австрії, Казахстані, Польщі, Вірменії, Киргизстані, Гернсі, Джерсі, о. Мен) 30 МБ на добу обійдуться вам в 380 рублів.

Подекуди (в Грузії, Азербайджані, Норвегії, Бельгії, Швеції, Узбекистані, Сербії, Південної Кореї, Мальті, Данії, Молдові, Ірландії, Люксембурзі, Боснії і Герцеговині, Албанії, Македонії, Гібралтарі, Фарерських о-вах) 30 МБ на добу будуть коштувати 550 рублів.

Умови по інших країнах можна прочитати на сайті МТС. Підключення опції нічого не варто, а плата за добу стягується тільки в тому випадку, якщо ви скористалися мобільним інтернетом. Підключення та відключення: * 212 #. Залишок трафіку: * 111 * 217 #.

Їдучи за кордон, важливо знати і те, що багато телефонів та планшети за замовчуванням самі намагаються оновити встановлені на них програми через мобільний інтернет. Щоб не допустити цього і уникнути несподіваних витрат, вимкніть на своєму гаджеті мобільний інтернет. Нижче -два скриншота розділів в настройках для пристроїв на iOS і Android.

Любителям смс-листування МТС припасла цілу розсип пакетів по 50 або 100 SMS для закордонних поїздок Любителям смс-листування МТС припасла цілу розсип пакетів по 50 або 100 SMS для закордонних поїздок. Пакети стоять від 250 рублів до 700, термін дії будь-якого пакета - 30 днів. Ось всі вони разом з командами на покупку - наводимо списком в порядку подорожчання:

«50 SMS в Європі» - * 111 * 1104 #

«100 SMS в Європі» - * 111 * 1103 #

«50 SMS в поїздках по світу» - * 111 * 1 102 #

«100 SMS в поїздках по світу» - * 111 * 1101 #

Перевірка залишку пакета: * 100 * 2 #

Інші корисні послуги і можливості при знаходженні за кордоном:

  • Дзвінки в службу підтримки МТС по телефону +7 (495) 766-01-66 безкоштовні.
  • Мобільна версія сайтів МТС безкоштовна.

Що робити, якщо закінчилися гроші на телефоні:

o Оплатити з банківської карти на сайті www.oplata.mts.ru (інтернет-трафік безкоштовний) або безкоштовно зателефонувати до Контакт-центру +74957660166.

o Скористатися послугами «Обіцяний платіж», «Поповни мені рахунок», «Пряма передача» - вони працюють точно так же, як і вдома.

І ще дещо

У МТС є два корисних мобільних додатки, які допоможуть вам в будь-яких поїздках.

По-перше, це «Мій МТС» - чітайтео додатку докладно в огляді МТС / Медіа. Це відмінний і дуже зручний інструмент для контролю балансу вашого мобільного рахунку і управління всіма вашими послугами. Додаток використовує мобільний інтернет, майте це на увазі.

По-друге, обов'язково встановіть собі «МТС Connect», і ви зможете при наявності безкоштовного доступу до мережі Wi-Fi спілкуватися з вашого мобільного номера по домашнім тарифами. Без доступу до Wi-Fi програма може використовувати мобільний інтернет.

PS Часто у від'їжджаючого в подорож людини виникає питання про те, скільки за дзвінок йому за кордон будуть переплачувати близькі. Відповідаємо: анітрохи, якщо люди дзвонять на звичайний мобільний номер, а не на набутий в місці відпочинку. Так що беріть з собою свій домашній номер, підключайте потрібні опції і відпочивайте спокійно і ... на всю котушку!

Чи не хочете міняти тариф?
У поїздках по Росії часто буде потрібен мобільний інтернет?

Новости