Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати в травні. 12 кращих ідей відпочинку на травневі свята

  1. 1. Канарські острови, Іспанія
  2. 2. Пляжний відпочинок в ОАЕ
  3. 3. Приморський відпочинок на острові Крит
  4. 4. Під сонцем Тоскани
  5. 5. Романтичні вихідні у Венеції
  6. 6. Королівський парк квітів Кекенхоф у Голландії
  7. 7. Міжнародний музичний фестиваль в Празі
  8. 8. Стамбул на травневі свята
  9. 9. Легкість буття в Лісабоні
  10. 10. З дітьми в Паризький Діснейленд
  11. 11. Готична Саламанка в Іспанії
  12. 12. Відпочинок на Мальдівах

Отже, літо вже майже зовсім поруч, однак багато хто мріє як-небудь обдурити повільну погоду, - всім хочеться поїхати на відпочинок вже в травні. Давайте визначимо куди можна поїхати в травні.

Травневі свята досить довгі, щоб їхати не тільки в найближчі країни. Ось 12 кращих напрямків для незабутнього відпочинку в травні:

1. Канарські острови, Іспанія

Отже, літо вже майже зовсім поруч, однак багато хто мріє як-небудь обдурити повільну погоду, - всім хочеться поїхати на відпочинок вже в травні

На фото: пляж Плайя де лас Тересітас на острові Тенеріфе

Раніше, ніж де б то не було в Іспанії, пляжний сезон відкривається на Канарських островах. Уже в березні тут купаються, а в травні і зовсім стоїть тепла, навіть спекотна погода. Тому плануйте на травневі відправитися на Тенеріфе або Гран Канарію, а можна і на обидва відразу, враховуючи, що між островами можна запросто пересуватися на поромі .

Якщо збираєтеся багато купатися, вибирайте південні пляжі. Якщо просто хочеться свободи і гарної природи - їдьте в північну частину островів. Не забувайте про крем від засмаги - сонце на Канарах смажить непомітно, але ефективно :)

Канарський лайфхак: якщо орендувати автомобіль , Тоді можна знайти дуже цікаві варіанти готелів і апартаментів в віддалених від пляжів, внутрішніх районах, острови.

Втім, за пляжним відпочинком не обов'язково їхати так далеко. В Іспанії є інші відмінні і недорогі курорти.

В Іспанії є інші відмінні і недорогі курорти

На фото: на пляжі Сан-Хуан, поряд з Аліканте

Тим, хто погано переносить спеку, рекомендуємо поїхати на пляжі Коста Бланки - погода комфортна, вода в морі трохи прохолодна, але купатися вже можна.

2. Пляжний відпочинок в ОАЕ

На фото: пляжний відпочинок в ОАЕ

Якщо поспішайте з відкриттям пляжного сезону, то поїздка в Арабські Емірати буде найкращим вибором. У травні там і купатися вже можна і інші розваги на рівні.

3. Приморський відпочинок на острові Крит

На фото: в травні сезон на острові Крит тільки відкривається. Можна чудово відпочити біля моря

В середині травня вже можна їхати на острів Крит для спокійного готельного відпочинку. Сезон ще не почався, проте всі принади острова вже в наявності, відкриваються ресторанчики і таверни, оживає транспорт. Купатися в морі ще прохолодно, але в цілому Крит ефектно оживає.

4. Під сонцем Тоскани

На фото: поїздка до Тоскани, Італії

Гарна ідея травневого відпочинку - поїхати подалі від великих міст на пошуки простий провінційної краси. Для цього орендуємо автомобіль і вирушаємо в італійську Тоскани. Нескінченні і мальовничі пагорби з виноградниками і оливковими деревами, дрібні середньовічні городки та ферми радують погляд і заспокоюють душу.

А якщо занудьгуєш, завжди є можливість покататися по найкращим італійським аутлетах .

5. Романтичні вихідні у Венеції

На фото: Романтичний травневий відпочинок у Венеції

Романтична атмосфера Венеції + приємний готель - ось основні складові шикарного подорожі удвох на травневі свята.
Дешевих готелів в Венеції не буває, місто цей все ж вибирають для розкішного відпочинку, але побувати в ньому хоча б раз, хоча б на одну ніч неодмінно варто того! Втім, можна знайти готелі за цілком прийнятну для Венеції ціною - спецпропозиції дивіться тут .

6. Королівський парк квітів Кекенхоф у Голландії

На фото: в травні варто поїхати подивитися королівський парк квітів Кукенхоф

Королівський парк квітів Кекенхоф (Keukenhof) - популярне місце не тільки в Голландії, але і у всій Європі . Якщо не вибрали куди поїхати в травні - вирушайте в Голландію помилуватися квітучими тюльпанами, гіацинтами і нарцисами. Кекенхоф - відмінна ідея для травневого природно-споглядального відпочинку.

7. Міжнародний музичний фестиваль в Празі

На фото: один з концертів фестивалю "Празька Весна". Прага

Любителям хорошої музики варто відправитися в Прагу , Де пройде традиційний музичний фестиваль «Празька весна». У травні зберуться кращі виконавці симфонічної та камерної музики з усього світу. Концерти проходять у різних місцях Праги, - в Громадській Будинку, в Рудольфінум і ін. Про квитках варто подбати раніше. Втім як і з готелями - у травні туристичний сезон вже набирає обертів. Так що бронювати хороший готель в Празі потрібно вже в квітні.
Недорогі готелі найкраще шукати тут .

8. Стамбул на травневі свята

Гуляти по весняному Стамбулу в травні - відмінна ідея для подорожі

Більшість туристів знайомі лише з пляжної Туреччиною. Однак крім курортів, є ще і величезний і колоритний Стамбул. Це зовсім інша Туреччина . В середині травня проведіть кілька днів в Стамбулі. Погуляйте по місту, відвідайте парки, базари і знамениту блакитну мечеть Софія, прокотитеся на кораблику по Босфору. Вам знадобиться інструкція Що подивитися в Стамбулі за 1 або 2 дні . Буде здорово!

9. Легкість буття в Лісабоні

На фото: травневі прогулянки по Лісабону

Щоб влаштувати собі справжню перезавантаження - їдьте на травневі в Лісабон. Що робити? В общем-то нічого особливого, - дивитися на квітучі дерева і черепичні дахи з оглядового майданчика Santa Luzia, насолоджуватися смачною випічкою, дегустувати португальські вина і портвейни в маленьких барах в районах Баірру Алту і Алфама, гуляти по всім семи пагорбах міста, дивитися на що проходять кораблі з набережної в районі Белем. Начебто все просто, але за тиждень вам здасться, що ви прожили в Лісабоні ціле життя.
Вам на допомогу наша інструкція Що подивитися в Лісабоні >>

10. З дітьми в Паризький Діснейленд

На фото: Паризький Діснейленд на травневі свята

Щоб відпочити від метушливого світу дорослих потрібно ненадовго знову зануритися в світ дитинства. Для цього з дітьми їдемо в Париж, в Діснейленд. Травень - найкращий місяць для відвідування Діснейленду: ще не жарко і не так багато туристів як влітку.

11. Готична Саламанка в Іспанії

На фото: Саламанка - один з наймальовничіших міст Іспанії

Відвідати іспанську Саламанку - відмінна ідея для тих, хто молодий душею і до того ж цікавиться готичної архітектурою. Саламанка в травні - це квітучі дерева, величезні собори, вузькі вулички з цікавими кафешками та барами, а навколо всього цього - галасливі і веселі студентські тусовки. Пожити кілька днів в Саламанці - це все одно як фанатам Гаррі Поттера побувати в цьому Хогвартсе :)

12. Відпочинок на Мальдівах

На фото: на Мальдіви їдуть за самотою і видами океану

Якщо до травневих свят додати ще тиждень-другий, можна дозволити собі повністю відключитися від звичної суєти, насолоджуючись комфортним самотою на одному з Мальдівських островів, в бунгало з видом на Індійський океан. Тим більше, ми вже писали, як з'їздити на Мальдіви зовсім недорого .

Куди ще варто поїхати на травневі свята?

Друзі, приєднуйтеся до нас в Друзі, приєднуйтеся до нас в   -   Facebook   або   Vkontakte   або   Однокласники   - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки - Facebook або Vkontakte або Однокласники - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки! А також фотки і поради мандрівникам в Інстаграм і Telegram .
← Жми «Подобається» і читай нас у Фейсбуці

Що робити?

Новости