Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дозвіл на вивезення дитини за кордон: кому, коли і навіщо потрібно

Кінець весни - початок літа, традиційно початок відпусток.
Нотаріальна контора, чергу. У черзі кілька людей стоять з дітьми: "Зараз, Сонечка, завіримо дозвіл від нашого тата, а через два дні полетимо з тобою на Кіпр . Там море, гори, пальми-ох !! "- підбадьорює стомленого дитини мама. Варто зауважити, що вартість такого дозволу, завіреного нотаріусом, коливається від 500 до 1500 рублів за Москві.

>> Шок-розпродажі: відмовні тури і помилкові тарифи авіаквитків, знижки -80% підпишись ВКонтакте

ЩО ЗА ДОЗВІЛ?
По широких просторах інтернету, ходять чутки про те, що якщо дитина перетинає кордон ТІЛЬКИ З ОДНИМ з батьків, проходячи через паспортний контроль в аеропорту або перетинаючи кордон на будь-якому наземному виді транспорту, необхідно обов'язково надати дозвіл на вивезення дитини за кордон від другого з батьків. І нібито без нього, ОДНОГО батька можуть розгорнути на кордоні і не пропустити з дитиною.
Виглядає воно наступним чином: ЩО ЗА ДОЗВІЛ

ЧИ ТАК ЦЕ?
Закон говорить про зворотне:
Відповідно до положень статей 20 і 21 Федерального закону від 15 серпня 1996 № 114-ФЗ «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» неповнолітній громадянин Російської Федерації, як правило, виїжджає з Російської Федерації, спільно хоча б з одним з батьків, усиновителів, опікунів або попечітелей.В разі виїзду з Російської Федерації неповнолітнього громадянина Російської Федерації спільно з одним з батьків згоди на виїзд дитини за кордон від другого з батьків не потрібна.

ТІЛЬКИ ЯКЩО
Якщо від нього не надходило заяви про незгоду на виїзд з Російської Федерації своїх дітей, оформленого відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2003 № 273 «Про затвердження Правил подачі заяви про незгоду на виїзд з Російської Федерації неповнолітнього громадянина Російської Федерації ».
Щоб уникнути конфліктних ситуацій в пунктах пропуску, ми рекомендуємо заздалегідь самостійно переконатися в тому, що другий батько не оформив на дитину тимчасового обмеження на виїзд за кордон. Уточнити це можна як у другого з батьків, так і в ФМС, яка відповідає за розгляд заяв про незгоду на виїзд неповнолітніх і веде їх централізований облік.

А ВИКЛЮЧЕННЯ Є? Є!
Якщо ви збираєтеся в подорож з дитиною в країни Шенгенського союзу і інші країни з візовим в'їздом, то така згода вам все ж доведеться оформити. Але скоріше не для проходження паспортного контролю. А для отримання візи дитиною. Всі подробиці про те, як отримати візу на дитину - рекомендуємо уточнювати в консульстві тієї країни, в яку ви збираєтеся подорожувати, так як правила для отримання візи дуже швидко і часто змінюються + різні країни - різні правила і заморочки.

А ЯКЩО БАТЬКИ В РОЗЛУЧЕННЯ?
Навіть якщо батьки в розлученні і у них після розлучення, збереглися рівні права на дитину. Ніякого дозволу на вивезення дитини за кордон від другого з батьків - НЕ ПОТРІБНО, якщо дитина подорожує з ОДНИМ з батьків, опікунів, піклувальників або усиновителів. Знову ж таки, тільки, якщо на одного з батьків в процесі розлучення не було накладено ніяких обмежень щодо дитини. І якщо один з батьків не склав заяву про незгоду на виїзд з Російської Федерації своїх дітей, оформлене відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2003 № 273 «Про затвердження Правил подачі заяви про незгоду на виїзд з Російської Федерації неповнолітнього громадянина Російської Федерації".
Якщо у дитини і виїжджає разом з ним батьків різні прізвища, рекомендуємо про всяк випадок, мати з собою нотаріально завірену копію свідоцтва про народження дитини.

>> Щотижневі добірки турів з дітьми .

ЯКЩО ДИТИНА МАНДРУЄ З бабусею чи тіткою?
Тут інше питання.
У разі якщо неповнолітній громадянин Росії виїжджає з Російської Федерації без супроводу батьків, усиновителів, опікунів або піклувальників, він повинен мати при собі крім паспорта нотаріально оформлена згода названих осіб на виїзд неповнолітнього громадянина Російської Федерації із зазначенням строку виїзду і держави (держав), яке ( які) він має намір відвідати. При цьому також досить згоди ОДНОГО з батьків, якщо від другого з батьків не надходило заяви про його незгоду на виїзд своїх дітей.
Тобто, якщо ви вирішили відправити вашої дитини в сонячну Чорногорію з його улюбленої бабусею, то буде досить нотаріально завіреної згоди від кого-то одного. Або Мами, або Папи.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДИТИНІ, ЩОБ ПОЧАТИ ВЖЕ ПОДОРОЖУВАТИ!?!?

  • Закордонний паспорт
  • В Абхазію , Білорусь, Вірменію, Казахстан і Молдову - Свідоцтво про народження з підтвердженим громадянством РФ (якщо подорожує з одним з батьків)
  • Нотаріально завірену копію свідоцтва про народження-якщо у батьків і дитини різні прізвища. (Не обов'язково, але редакція Тревелбелкі пройшла багато кордонів і знає, про що говорить.)
  • Згода від ОДНОГО з батьків - якщо дитина зібрався подорожувати з третіми особами, без супроводу батьків (Бабусі, Теті, Брати, тренери і. Тд)

ПІДВЕДЕМО ПІДСУМКИ

  • Згідно із законом РФ, якщо дитина подорожує з ОДНИМ з батьків - згоди від другого батька НЕ ​​ПОТРІБНО!
  • Якщо батьки в розлученні - згоди в цьому випадку, так само НЕ ПОТРІБНО!
  • Якщо ви збираєтеся відвідати з дитиною країну з візовим в'ездом- згоду ПОТРІБНО для оформлення візи на дитину, про нюанси оформлення такої згоди, уточнюйте в консульствах потрібних вам країн.
  • Якщо дитина подорожує з третіми особами - бабусі, тітки, тренери і т.д - потрібна згода від ОДНОГО батька.

Так що подорожуйте з дітьми, даруєте їм і собі нові враження, позитивні емоції і разом відкривайте цілі світи!

Не забудьте оформити медичну страховку хоча б на дитину, навіть для подорожей по Росії - страховки, які реально працюють тут .

Де жити в подорожах?

Готелі, вілли і апартаменти треба шукати на RoomGuru - цей сервіс порівнює ціни по всім системам бронювання, включаючи Booking.com і Agoda.com Не забудь купити страховку . Екскурсії російською беремо на Тріпстере , А якщо володіємо мовами на Viator

важливо:

Установи мобільний додаток Тревелбелкі iOS або Android і підпишись в телеграм - шок-тарифи з'являються там раніше, ніж в соціальних мережах. Квитки в музеї та визначні пам'ятки дешевше купувати заздалегідь на tiqets.com і musement.com щоб не стояти в очердь годинами. Затримали рейс - забирай 600 євро тут

А ВИКЛЮЧЕННЯ Є?
А ЯКЩО БАТЬКИ В РОЗЛУЧЕННЯ?
ЯКЩО ДИТИНА МАНДРУЄ З бабусею чи тіткою?
Де жити в подорожах?

Новости