Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де відпочити і куди поїхати за кордон: на море, злітати до В'єтнаму або полежати на пляжі в листопаді

  1. Куди поїхати відпочивати в листопаді
  2. Листопад на море - чи можливо це?
  3. Відпочинок в Еміратах
  4. Відпочинок у В'єтнамі і Таїланді
  5. Індія і Гоа восени
  6. Відпочинок на островах
  7. Мальдіви
  8. Куба
  9. Листопад на Домінікані
  10. Недорогий відпочинок в листопаді
  11. Подорож до Іспанії
  12. Відпочинок з дітьми

Досить часто буває так, що відпустка дають далеко не в самий «туристичний» сезон Досить часто буває так, що відпустка дають далеко не в самий «туристичний» сезон. Його можуть дати восени, а не довгоочікуваним влітку. Не варто засмучуватися, адже прекрасно відпочити можна і пізньої осені, коли «оксамитовий сезон» давно закінчився. Але все ж слід знати, де відпочити в листопаді за кордоном найкраще. А тому варто прислухатися до порад експертів.

Куди поїхати відпочивати в листопаді

Більшість росіян вважає за краще відпочивати влітку. Прийнято вважати, що саме в цей час вибір курортів набагато більше, простіше дістатися до моря, та й вибір готелів прекрасний. І найчастіше спрацьовує шаблонне мислення про те, що відпочинок з червня по вересень - найкращий.

У більшості випадків так воно і є, але має літній відпочинок і свої відчутні мінуси. Літні місяці є піковими для більшості відпочиваючих, а тому курорти Росії і Європи переповнені. Наслідком цього є зліт цін на путівки, проживання та екскурсії. Крім того, квитки зовсім бракує, а готелі переповнені.

Але є категорії людей, яким в силу професії не вдається піти у відпустку влітку. Жару теж переносять не всі, а саме вона супроводжує відпочинок влітку на курорті.

Але насправді вибрати відпочинок і курорт за своїми можливостями і фінансовому становищу досить просто в будь-який час року. Навіть якщо ваша відпустка припав на дощовий листопада не варто впадати у відчай, його теж можна провести з користю і задоволенням.

Листопад на море - чи можливо це?

У листопаді найкращий відпочинок можна знайти на пляжах Червоного моря і узбережжі Перської затоки У листопаді найкращий відпочинок можна знайти на пляжах Червоного моря і узбережжі Перської затоки. Тут влітку відпочивати можуть далеко не всі, адже спека тут стоїть страшний, а це можуть перенести не всі. Взимку ж море остигає до 21 градуса і піднімаються сильні вітри.

А ось восени, особливо пізньої ці широти стають оптимальними для відпочинку та приємного проведення часу. У листопаді прекрасним місцем для відпочинку стануть такі країни, як Арабські Емірати, Єгипет і Ізраїль.

Відпочинок в Еміратах

Листопад цьому регіоні досить м'який і тепёл. Повітря тут прогрівається до 32 градусів, що в поєднанні з вологим повітрям стає просто прекрасним кліматом для туристів. При цьому вода прогрівається до 24 градусів. До вечора температура трохи падає і туристи починають відправлятися на прогулянки та екскурсії.

Найактивнішим і незвичайним стане відпочинок в Дубаї. Тут розташовані найкрасивіші і оригінальні готелі в усьому світі. У цьому чудовому місті є безліч величезних торгових центрів, маса нічних закладів з чудовою музикою і кухнею.

Якщо хочете трохи заощадити на проживанні, варто зупинитися в Шарджі. Вона розташована неподалік від Дубая, а тому ви можете залишатися в центрі активного міського життя, але при цьому проживати в більш дешевому житло.

Хочете більше розваг? Тоді вам варто відправитися в Абу-Дабі. Цей курорт ще молодий, але активно розвивається. Готелі за рівнем комфорту практично нічим не поступаються Дубайським, але при цьому тут є більш світські розваги. Тут є траса «Формули-1», гольф-поля, картинні галереї. Все це оцінить навіть найдосвідченіший турист.

Всі інші місця відпочинку в Еміратах цілком можна назвати сімейними. Готелі тут найсучасніші, однак розваги знаходяться прямо на території готелю. А тому, якщо ви їсте відпочивати з дітьми, варто придивитися до Еміратів.

Відпочинок у В'єтнамі і Таїланді

Думаєте, куди поїхати в листопаді на відпочинок Думаєте, куди поїхати в листопаді на відпочинок? Тоді вирушайте до В'єтнаму. Це місце дуже популярно восени, але варто пам'ятати, що до середини листопада тут починаються сильні вітри і сезон дощів. У Нячанге в цей час постійно змінюється погода, зливи йдуть по кілька днів.

Найкращими курортами на цей сезон стануть південні регіони Фантьет і Фукуока. Варто тільки пам'ятати, що Фантьет розташований трохи північніше і в нього зрідка долітають дощі з сусіднього Нячанге. Але в цілому в цих містах панує тепла і дивно приємна погода.

До листопада в Таїланді сезон дощів давно закінчився, а тому сюди можна їхати сміливо, ви зможете чудово відпочити. На будь-якому курорті буде тепло і сонячно, а хіба не цього хочуть люди від морського узбережжя. Не варто їхати тільки на острів Самуї, тут дощі і бурі вирують до грудня.

Паттайя багата розвагами, насиченим нічним життям, морем екскурсій на материк і найближчі острова. Але море тут залишає бажати кращого, воно не відрізняється чистотою. Якщо ж є бажання скупатися або хоча б помочити ноги в морі, то варто вибрати пляж Джомтьен або район Наклуа.

В Пхукеті в листопаді панує дивно тиха і погожа погода. Вода на місцевих пляжах набагато чистіше, ніж Паттайя. Але варто пам'ятати, що плавати в хвилях океану буде досить складно, адже зворотні течії дуже сильні. Для відпочинку варто вибирати західне узбережжя, тому як на східному під час відливів можна буде милуватися тільки купинами з болотистим берегом. Як бачите, В'єтнам прекрасне місце для відпочинку пізньої осені.

Індія і Гоа восени

На Гоа в кінці осені починається справжній ажіотаж. Влітку і на початку осені нескінченні дощі роблять відпочинок в Індії просто неможливим. А ось з листопада країна починає чепуритися і знаходити нові фарби.

Листопада стане для вас тим місяцем, який дозволить провести прекрасний і дивно щасливий відпустку в Індії. В цей час натовпи туристів ще не встигли відвідати місцеві готелі, а персонал ще привітний і привітний. Правда, місцеві торговці будуть вас сильно турбувати, але це єдиний відчутний мінус відпочинку на Гоа.

Відпочинок на островах

Канари

Якщо ви хочете відпочинку в Іспанії, то в листопаді їхати сюди вже пізно Якщо ви хочете відпочинку в Іспанії, то в листопаді їхати сюди вже пізно. Але це абсолютно не відноситься до Канарських островів. Вони розташовуються на одній широті з Сахарою, а тому тут в цей час ще щосили триває пляжний сезон, а натовпи туристів продовжують штурмувати узбережжі океану.

Основними плюсами відпустки на Канарах в листопаді в тому, що температура повітря не особливо висока, а ось вода прогріта досить добре, що дозволяє купатися аж до середини зими. Та й туристів в цю пору року тут не так багато, як в літні місяці.

Мальдіви

Мальдіви ніколи не змінюються, і влітку, і взимку, і пізньої осені тут однаково жарко і сонячно. А тому їх прийнято вважати ідеальним місцем для відпочинку, проте вартість такої подорожі вам виллється в досить круглу суму. Адже для більшості жителів планети такий відпочинок вкрай доріг. А в іншому цей курорт просто чудовий.

Куба

Листопада є першим сухим місяцем на острові свободи. Все літо і початок осінь тут продовжують лити потужні зливи. В цей час тут можна не тільки полежати на пляжі, але і повеселитися. При цьому ціни на путівки ще не встигли злетіти до небес. Вони піднімуться тільки в грудні і січні, а тому вам вдасться відпочити досить недорого і зі смаком.

Листопад на Домінікані

Як і на всьому узбережжі Карибського моря тут починається посушливий сезон. Однак на Домінікані все ж час від часу може йти дощ і навіть траплятися невеликі шторми. Правда, це не зможе зіпсувати враження про красу природи і задоволеннях від проведеного тут часу.

Звичайно, купуватися і насолодитися сонячними днями можливо не вийде, але екзотики за невеликою ціною ви отримаєте в повній мірі. А адже в пік сезону така краса не всім доступна.

Недорогий відпочинок в листопаді

Коли поїздка за кордон здається недоступною, не варто відкладати відпустку Коли поїздка за кордон здається недоступною, не варто відкладати відпустку. Можна цілком комфортно і недорого відпочити і в Росії. Пляжний відпочинок в листопаді в Росії ви, звичайно, не знайдете, а ось помилуватися на рідні простори, які нікого не залишать байдужими, зможете від душі.

Прекрасним туром стане подорож по Золотому кільцю. Автобусне подорож по таким містам, як Калуга, Сергієв Посад, Ростов Великий, Іваново і інші міста покажуть вам всі свої краси.

У Петербурзі ви зможете помилуватися на багато історичних пам'яток. У листопаді Санкт-Петербург постане перед туристами у всій своїй красі. І нехай його погода далеко не настільки привітна, як морське узбережжя, байдужим воно не залишить нікого.

Екскурсія по місцях Ф.М. Достоєвського покаже вам це місто із зовсім несподіваного боку. Ви не побачите:

  • краси палаців;
  • квітучих садів;
  • розкішних кімнат.

Зате вдосталь налюбуетесь тими видами, які представлялися великому письменнику: задушливі приймальні, похмурі підворіття і гвинтові сходи, настільки нелюбимі сьогодні.

Варто відвідати і Казань, та це не пляжний місто і тут не так тепло, як у В'єтнамі. Але пам'ятки цього міста ви не зможете переглянути і за один день. Ні в якому разі не пропустіть фольклорну село в центрі міста. Вона вас точно не залишить байдужими.

Якщо ж ви не хочете проводити відпустку далеко від дому, то варто придивитися до санаторіїв і пансіону в вашому районі. Адже санаторно-курортна база Росії сильно зросла і змінилася за останній час. Сучасні корпуси пансіонатів і санаторіїв здатні задовольнити потреби самого вибагливого туриста. А тому варто все ж придивитися до них, як до варіанту недорогого і якісного відпочинку.

Подорож до Іспанії

В Іспанії кожен регіон представляє собою немов окрема держава, настільки їх культура і зовнішній вигляд не схожі між собою. Сказати що ви бачили Іспанію , Всього лише відпочивши на одному пляжі країни не можна. Пляжний відпочинок тут можливий влітку. А ось восени ви зможете відкрити кожен район поступово. А їх тут дуже багато:

  1. Андалузія. Це найтепліший регіон на листопад. Тут ви відчуєте присутність арабської культури у всьому. Адже саме ця частина Іспанії найдовше залишалася під впливом маврів. Але разом з тим ви зможете відвідати справжню Іспанію. Фламенко, корида і інші розваги родом саме з Андалузії.
  2. Барселона. У листопаді вона не дуже привітна. Але заради того, щоб подивитися місцеву архітектуру можна і потерпіти. Пляжний відпочинок вам ніхто не обіцяє, але ціни тут досить низькі, в порівнянні з іншими містами та країнами.
  3. Коста-Брава. Це місце де неміряна кількість екскурсій. Просто беріть машину і вирушайте уздовж узбережжя. Але в листопаді тут абсолютно немає студентів і молоді. Хоча курорт і вважається найулюбленішим місцем для молоді Європи, восени пляжі тут абсолютно порожні.

Відпочинок з дітьми

Якщо ви хочете провести відпустку з дітьми, то варто орієнтуватися на їх вік. Адже різка зміна клімату може несприятливо позначитися на їх здоров'ї. Організм крихітки погано переносить зміну клімату. Так що, варто звернути увагу на ті курорти, які з клімату схожі на ваш:

  • гірськолижні курорти Європи;
  • місцеві санаторії;
  • Сочі і Адлер;
  • Фінляндія.

В'єтнам і південно-східна Азія для дітей восени абсолютно не підходять ще і через вологого клімату, що дає можливість підчепити серйозні хвороби. Та й специфічна їжа може призвести до розладів кишечника.

Хочете порадувати свою дитину? Відправляйтеся в Фінляндію. Тут він зможе погостювати у Санта-Клауса, який відкриває двері своєї резиденції вже в перших числах листопада. Повірте, це порадує дитини будь-якого віку.

Листопад на море - чи можливо це?
Хочете більше розваг?
Хочете порадувати свою дитину?

Новости