Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де недорого відпочити на море в 2019 році

  1. Росія
  2. Крим - 1000 (17 $)
  3. Європа
  4. Кіпр - 2000 (34 $)
  5. Чорногорія - 1700 (29 $)
  6. Італія - ​​2100 (36,5 $)
  7. Хорватія - 2350 (40 $)
  8. Болгарія - 1925 (33 $)
  9. Іспанія - 2300 (39,5 $)
  10. Азія
  11. Таїланд - 2300 (40 $)
  12. Шрі-Ланка - 2700 (47 $)
  13. Індія (Гоа) - 3400 (59 $)
  14. Малайзія - 2500 (43 $)
  15. Мальдіви - 3200 (55 $)
  16. Туреччина - 1100 (19 $)

Багато хто любить проводити літню відпустку в теплих краях, де можна і на сонці погрітися, і купуватися, і пам'ятки подивитися. Одним з найважливіших критеріїв при виборі місця є вартість поїздки: економічна ситуація зараз не найсприятливіша, і далеко не всі можуть дозволити собі Сейшели або Балі, а розслабитися на пляжі хочеться. Тисячі економних росіян їздять до Туреччини, але насправді курортів, де можна відпочити влітку на море добре і при цьому недорого, крім неї досить багато.

Тисячі економних росіян їздять до Туреччини, але насправді курортів, де можна відпочити влітку на море добре і при цьому недорого, крім неї досить багато

Головні аспекти ціни на поїздку за кордон - витрати на проживання, авіаквитки в обидва боки і на оформлення візи, якщо вона потрібна. Саме за цими критеріями розраховується спеціальний індекс, який визначає, наскільки бюджетний відпочинок пропонують ті чи інші країни. Для цього потрібно скласти три наведені вище складові і поділити їх на кількість днів; в статті використовується умовний розподіл на 10. Виходить, що при виборі європейських держав можна заощадити на перельоті, а азіатських - на проживанні. Ціни на авіаквитки вказані туди-назад і з урахуванням вильоту з аеропортів Москви: як правило, саме звідти відправляються найдешевші рейси, а з регіонів часто вигідніше виходить спочатку дістатися до столиці, а потім - до місця призначення. Індекс для зручності дублюється в доларах США: на початку 2019 року його курс становить 66 рублів.

Витрати на транспорт та інші витрати усередині обраної держави при розрахунках не враховуються, тому що вони досить сильно залежать від індивідуальних переваг. Отже, отримані результати відображають не кінцева вартість поїздки, а лише необхідний мінімум на день, до якого необхідно додавати інші витрати.

Росія

Сочі і Адлер - 1200 (20,5 $) і 880 (15 $)

Курорти Великого Сочі останнім часом стали користуватися величезною популярністю: інфраструктура в регіоні після проведення Олімпіади помітно покращилася, а добиратися туди досить зручно: політ триває всього пару годин, а квитки коштують близько 6000. Адлер пропонує більш бюджетний відпочинок за рахунок того, що вартість проживання там нижче.

Знайти номера в готелях дешевше 2000 навряд чи вийде, а от зняти житло у приватників можна по 700-1200 р. за добу. Непогану і недорогу їжу економним туристам пропонують різні столові: ситний обід на двох у Сочі і Адлері цілком укладається в 500 р. Ще менше можна витратити, якщо готувати самостійно: кілограм риби коштує в середньому 250 р., Курячого філе - 115, картоплі - 32, десяток яєць - 55, літр молока - 45.

Крим - 1000 (17 $)

Одне з найпопулярніших туристичних напрямків у Росії - Кримський півострів. Вартість авіаквитків влітку знаходиться в районі 7000-8000. У вересні вона дещо знижується, хоча відпочивати в оксамитовий сезон не менш приємно: людей на пляжах менше, температура води ще комфортна для купання (+ 22 ° C), а повітря досить теплий (в середньому + 21 ° C вдень і + 16 ° C вночі).

Найдорожчі міста - Ялта і Алушта, а ось Судак, Феодосія, Керч і Євпаторія відносяться до більш бюджетним напрямками. Дешевше тільки невеликі селища на кшталт Курортного, Оленівки та Міжводного, але інфраструктура там практично відсутня. Жити бюджетні всього в приватному секторі: по 300-600 р. за ніч. Номер в готелі на двох обійдеться в 800-1000. Відносно їжі майже завжди діє правило «далі від узбережжя - дешевше», але зустрічаються і приємні винятки - наприклад, Судак. У їдальнях і невеликих кафе можна пообідати за 200-300 р .; популярний варіант ситної, смачною і доступною їжі - чебуреки, які в Криму вміють і люблять готувати. Продукти для самостійного приготування їжі вигідніше купувати на ринках: так, кілограм сосисок - 270 р., М'яса - від 250, картоплі - від 30, літр молока - 50, пельмені - 190, риба - 220.

Європа

Греція - 1550 (26,5 $)

Долетіти до таких міст, як Афіни і Салоніки, можна за 9000, а до аеропортів островів Крит, Родос і Корфу - як мінімум за 12000. Крит і Родос вважаються дорогими напрямами, однак і там цілком реально знайти готельний номер в межах 20-25 $ (16-21 €) за добу, а на Родосі і в Афінах - навіть за 15-18 $ (12-15 €).

Щільно і смачно перекусити можна в кафе для місцевих жителів всього за 4-10 € (5-11 $): цих грошей вистачить на салат, піту і напій. Вечеря, в який входитиме кілька страв, обійдеться трохи дорожче - 7-14 € (8-17 $). Популярний варіант ситного перекусу - гіррос: грецька коржик, в яку загорнуте рубане м'ясо, картопля, овочі і соус. Вона продається практично всюди всього лише за 2-3 €.

Консульський збір за оформлення візи - 35 €, плюс до цього в Візовому центрі стягують додатковий сервісний збір в розмірі 1380 р. Людям, які проживають в Україні, потрапити в Грецію ще простіше - з недавнього часу для знаходження на території держав Шенгенської угоди (до яких Греція також відноситься) протягом 3 місяців їм досить біометричного паспорта.

Кіпр - 2000 (34 $)

Віза на Кіпр для росіян робиться дуже швидко, і сервісний збір при цьому не стягується. Її зручно оформляти онлайн через сайт посольства в Москві, але вона підходить лише для одноразового відвідування країни протягом півроку, що триває максимум 90 днів. Така ж процедура оформлення документа передбачена і для тих, хто подорожує з дітьми. Якщо ж потрібно багаторазове дозвіл на в'їзд в країну, його доведеться отримувати безпосередньо в посольстві: приємний момент полягає в тому, що це також безкоштовно і швидко.

Квитки до Ларнаки на рейси зі стикуванням в Ризі, Белграді чи Афінах можна купити за 10-11 тисяч, а на прямі - за 12-15. А ось переночувати в готелі менше, ніж за 35-40 $, навряд чи вийде: навіть знайти місце за 35-40 $ досить-таки важко.

Харчування на Кіпрі дороге: скромний обід коштує не менше 10-12 €. Щоб заощадити, доведеться купувати їжу в супермаркетах, найвигіднішим з яких вважається Papantoniou; до речі, за відгуками туристів, він відрізняється неймовірно смачною випічкою.

Чорногорія - 1700 (29 $)

Туристи, які хочуть недорого поїхати на море в Європу, часто роблять вибір на користь Чорногорії. Квитки на літак до Подгориці і назад влітку обійдуться як мінімум в 11000; в серпні ця цифра традиційно збільшується, так як в цьому місяці в країну приїжджає найбільша кількість відпочиваючих.

Зупинитися в готелі менше, ніж за 18-20 $ / добу, в високий сезон практично нереально, а ось щільно поїсти в кафе можна і за 4-9 $. В меню місцевих закладів є спеціальний розділ під назвою Gotova Jela: там представлені так звані готові страви, які стоять трохи дешевше інших позицій меню. Також можна заощадити на візових витратах: росіяни і українці користуються правом безвізового перебування в Чорногорії терміном до 1 місяця.

Італія - ​​2100 (36,5 $)

Найнижчі ціни на квитки - всього по 9000 рублів - на літаки до Рима, Мілана та Венеції: вони залучають мандрівників не морем, а архітектурними та культурними пам'ятками, проте звідти можна доїхати до приморських міст автобусом або поїздом. Для того щоб дістатися безпосередньо до курортів, доведеться заплатити трохи більше: 11000 за переліт в Ольбію, 15000 - в Ріміні і Барі.

Найбільш популярне місце для недорогого пляжного відпочинку - Ріміні. Він славиться доглянутими піщаними пляжами; деякі з них платні, але є і відкриті для загального відвідування - наприклад, Марина Чентро, Рівабелла, Торре Педрера, Маребелла. Найбільше грошей знадобиться для плати за номер в готелі: 35-50 $ в день. А ось на прожиток піде не так багато: сніданок або велика піца - 4-5 $, обід - 7-10 $.

Якщо хочеться подивитися визначні пам'ятки, а замовляти недешеві екскурсії - немає, можна орендувати велосипед (5 € за кілька годин з доплатою 0,8 € за наступні годинник понад оплаченого часу) і поїздити по ним самостійно. Приємний аспект Ріміні - рясне число аутлетов, де можна практично даром придбати брендовий одяг.

Візові витрати - 70 €: по 35 на сервісний та консульський збори.

Хорватія - 2350 (40 $)

Хорватія, все ще є досить екзотичним напрямком серед російських туристів, також надає можливості бюджетно відпочити за кордоном на море. Політ до Спліта, Пули або Дубровника і назад - 13000. Заслуженої любов'ю відпочиваючих з різних держав користується саме Спліт: він не такий дорогий, як Дубровник, а берег там з плавним входом в воду, чистий і обладнаний - скрізь є лежаки, користуватися якими можна абсолютно безкоштовно, кабінки для переодягання і парасольки.

Для проведення доби в двох-тризірковому готелі Спліта буде потрібно не менше 30-35 $, сніданку - 2-4 $, вечері - 6-8 $. Щоб уникнути зайвих витрат і неприємностей, краще утриматися від куріння на пляжі: якщо це буде помічено поліцією, доведеться виплачувати штраф розміром в 135 €.

Безвізового режиму з Хорватією у Росії ще немає, тому тим, у кого немає чинного Шенгену, потрібно підготувати ще 61 € (66 $) і подбати про оформлення документів заздалегідь.

Болгарія - 1925 (33 $)

Болгарія займає одну з перших рядків у списку найдешевших для туризму країн Європи. Навіть незважаючи на те, що російським громадянам для відвідування Болгарії потрібна віза, витрати на яку складуть 54 €, країна залишається ними улюблена і щорічно під час курортного сезону приймає тисячі туристів.

Найекономніші воліють відправлятися в Бургас: вартість авіаквитків до нього і назад укладається в 13000 рублів, ночі в готелі або апартаментах - в 20 $. Поснідати можна навіть за таку невелику суму, як 1,5 $, пообідати - за 3-5 $. Для перекусу підійде болгарська шаурма, яка називається донер (2-3 $ за штуку) або варена кукурудза зі спеціями (0,5-1 $). Ще менше грошей піде, якщо готувати самостійно, купуючи продукти на ринках або в супермаркетах - наприклад, таких, як «Максима», «Кауфланд», «Фантастіко» або «Промаркет».

Іспанія - 2300 (39,5 $)

Недорогий відпочинок на морі можливий і в Іспанії. Летіти найвигідніше - від 11000 - в Аліканте, Малагу, Барселону і Пальма-де-Майорку. На 7000 дорожче коштує квиток до Тенеріфе, проте періодично компанії проводять акції і знижки, за допомогою яких виходить дістатися до казкових Канарських островів за ще меншу суму. Візові витрати становлять близько 60 €: 35 на консульський збір і 25 - на сервісний.

На добове проживання в хостелах материкової Іспанії вистачить і 17-20 $, а ось на готелі піде в 2,5-3 рази більше. Проживання в готелях Тенеріфе не така дорога: там для розміщення на одну ніч вистачить і 25 $. Що стосується харчування, то бюджетні заклади є як на Тенеріфе, так і на материку: пообідати за 4-5 $ цілком реально. Непогано перекусити можна в мережах Rodilla (за 3,5 € - два сендвіча і напій), Pans and Company (за 4 € - великий сендвіч, картопля фрі і напій) і булочних Granier (1,6 € - кава і круасан з начинкою) .

Азія

В'єтнам - 2300 (40 $)

Інфраструктура В'єтнаму останнім часом бурхливо розвивається, що в поєднанні з комфортним кліматом і великою кількістю пам'яток приваблює туди велике число відпочиваючих з усього світу. Переліт до Ханоя або Хошиміну обійдеться як мінімум в 20000; з цих міст зручно добиратися до курортів - наприклад, Дананга або Нячанга.

Витрати на літак компенсуються низькобюджетних проживанням і харчуванням: кімната в непоганому готелі - 10-13 $, сніданок - 0,5-1 $, вечеря - 1,5-3 $. В'єтнамська кухня дуже різноманітна і смачна, при цьому в закладах для місцевих за ситні блюда просять зовсім мало: наприклад, знаменитий суп Фо - 1-2 $, бутерброд з м'ясом і овочами Бан Мі - 0,5-1 $, комбінований обід з обсмаженої в соусі риби, тарілки рису і невеликої чашки супу - всього 1 $. Ще один приємний момент - для перебування на території В'єтнаму терміном до 15 днів займатися оформленням дозволу на в'їзд росіянам не доведеться (на українців це поки що не поширюється, але вони можуть отримати документ після прильоту в аеропорту).

Таїланд - 2300 (40 $)

Таїланд - улюблене місце серед тих, у кого відпустка випадає на холодну пору року, а погрітися на сонці, не несучи великих витрат, все одно хочеться. Клімат цієї азіатської держави відмінно підходить для пляжного відпочинку взимку: в кінці листопада там завершується сезон дощів і встановлюється комфортна температура повітря (в середньому + 30 ° С) і води (+ 25-27 ° С).

Квитки до Бангкока стоять так само, як і до в'єтнамських курортів - 20000-24000, а до Пхукета - 26000-30000. Зняти кімнату в готелі можна за 10-12 $ / добу. Відносно їжі найбільш дорогим місцем вважається Пхукет, а найдешевшим - Бангкок, проте в середньому 5-10 $ на добове харчування вистачить. Можна купувати продукти в магазинах; економні туристи, які побували в Таїланді, радять мережу супермаркетів Tesco Lotus. У великих містах завжди є можливість практично даром перекусити свіжоприготовленими національними стравами - її надають так звані «макашніц», пересувні візки з їжею. Наприклад, порція шашлику з такою макашніц разом з напоєм обійдеться всього лише в 1 $. Кожна макашніц спеціалізується на 1 конкретному блюді, що робить такий спосіб харчування ідеальним для тих, хто хоче познайомитися з тайською національною кухнею.

Термін перебування в державі без візи для росіян становить місяць, українцям же в сезон доведеться отримувати її в аеропорту, на що вони витратять 30 $. До речі, громадяни Білорусі без попередньо оформлених документів потрапити в Таїланд не можуть взагалі.

Шрі-Ланка - 2700 (47 $)

У Шрі-Ланку, як і в Таїланд, варто вирушати з листопада до початку травня. Справа в тому, що з травня по кінець жовтня там постійно йдуть дощі, а ось в інший час тепло і комфортно - температура повітря майже ніколи не опускається нижче + 28-30 ° С, а води - + 26 ° С.

Найвигідніші варіанти перельоту до Коломбо пропонують арабські авіаперевізники, але і в цьому випадку він обійдеться як мінімум в 23-25 ​​тисяч. Електронну візу на місяць можна оформити за 30 $, а той же документ, але через посольство - за 25 $.

Добова оплата за житло в готелі зі зручним розташуванням невелика: всього 15-18 $. Харчуватися можна в межах 10 $ в день, причому нерідко ця сума виявляється ще менше завдяки тому, що в готелях пропонується безкоштовний сніданок.

Індія (Гоа) - 3400 (59 $)

Дешево на море можна відпочити навіть у Гоа: вартість самостійної поїздки туди в 2 рази менше, ніж по путівці, однак на гарячі тури це не поширюється, тому має сенс перевіряти наявність таких вигідних пропозицій з системою «все включено». Летіти, як це часто буває, краще до столиці - різниця у вартості перельотів до Делі і Гоа складає близько 10000 (19000 до Делі і 30000 до Гоа відповідно).

Кімнату в гостьовому будинку на Гоа можна знайти за 8-10 $, хостел - взагалі за 3-5 $. Їжа в Індії досить бюджетна: на триразове харчування в кафе вистачить і 7-9 $. У меню закладів Гоа присутні страви як місцевої, так і європейської і навіть російської кухонь, тому, якщо гостре не в пошані, альтернативу знайти зовсім не складно, але там, куди ходять місцеві, ціни традиційно нижче.

Візу, теоретично, реально отримати по прильоту, але такий спосіб складно назвати зручним: для цього необхідно приїжджати в складі організованої групи з попередньо поданим турфірмою списком її членів, їх номерів паспортів і докладним маршрутом поїздки. Легше оформити дозвіл на в'їзд заздалегідь в посольстві: для цього буде потрібно близько 35 $.

Малайзія - 2500 (43 $)

Долетіти до малайзійської столиці можна за 25-30 тисяч рублів; з Куала-Лумпура на курорти Борнео і Лангкаві ходить різний транспорт. Візове питання для громадян Росії, які приїжджають до Малайзії не більше ніж на місяць, не на часі, але для цього потрібно мати з собою як мінімум 500 $ на людину. Переночувати в гестхауса або хостелі можна за 7-10 $.

Вартість одного щільного прийому їжі в кафе - близько 3-5 $; вигідно харчуватися в фудкорти торгових центрів або в фастфудах. Продукти в магазинах досить дорогі: ціни на них в 1,5-2 рази вище, ніж в сусідньому Таїланді.

Мальдіви - 3200 (55 $)

Мальдіви, як не дивно, теж входять в список країн, де відпочити на морі недорого. Найбільша стаття витрат - авіаквитки: відшукати їх за ціною нижче 24000 досить важко. Харчування обійдеться приблизно в 16-20 $, і то за умови відвідування самих бюджетних закладів. Знаходження на території держави в межах місяця можливо без оформлення візи, а ось на проживанні заощадити не вийде: середня ціна кімнати - 25-35 $.

Згідно відгуками, кращий варіант для економних мандрівників - острів Маафуші. До нього з Мальдівської столиці щодня, крім п'ятниці, відправляються приватні пороми (квиток - 2 $). Житло на Маафуші можна знайти за 18-20 $, але шукати такі варіанти потрібно досить довго. Продукти коштують недешево, тому що всі вони - привізні; обід в кафе для місцевих на двох обійдеться в 7-10 $. За відвідування пляжів Маафуші, пейзажі яких дещо поступаються сусідніх островів по частині мальовничості, але майже не відрізняються в плані чистоти, платити не доведеться, однак захищають від сонячних променів парасольок там не буде.

Туреччина - 1100 (19 $)

Туреччина давно завоювала любов туристів з Росії - вона привертає їх висококласним сервісом, комфортним кліматом і, звичайно, доступними цінами. Турфірми нерідко пропонують гарячі путівки на різні турецькі курорти, а й для подорожуючих самостійно Туреччина залишається однією з найдоступніших країн для відпочинку на морі. Важливий фактор - для росіян і українців передбачений безвізовий режим при знаходженні на території держави терміном до 2 місяців.

Злітати до Анталії і назад можна за 8000, до Стамбула - і зовсім за 5500-6000. За ніч в готелі доведеться заплатити 13-16 $, за сніданок - 2-3 $, обід або вечерю - 3-5 $. Перекусити (і заодно заощадити на кафе) можна і на вулиці: неймовірно ситний турецька фастфуд користується любов'ю і місцевих, і приїжджих. Особливо хвалять такі страви, як кокореч, Кумпір, балик екмек і денер-кебаб. Їх готують прямо на очах у відвідувача і подають в розташованих на узбіччях доріг вагончиках або в маленьких закусочних.

Если ви нашли помилки, будь ласка, віділіть фрагмент тексту и натісніть Ctrl + Enter.

[Caption id = "attachment_5691" align = "aligncenter" width = "600"] Аеропорт в Ейндховені. [/ Caption] Якщо перед мандрівником стоїть непросте завдання, як дістатися з Ейндховена в головне місто Голландії Амстердам. Те, в даному ...

Історичні корені міста налічують 5 тисяч років. Європейський порт сьогодні є елітним курортом Кіпру. Його пам'ятники старовини користуються світовою славою. Поширений питання, що необхідно подивитися в стародавньому Пафосі? - виникає у туриста, вперше відвідав ці ...

Поширений питання, що необхідно подивитися в стародавньому Пафосі?

Новости