Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чому росіяни перестають відпочивати за кордоном

Росіяни з кожним роком все частіше відпочивають всередині країни, відзначили фахівці Ростуризму. Росіяни з кожним роком все частіше відпочивають всередині країни, відзначили фахівці Ростуризму

Велика частина квитків на травневі свята була продана на внутрішні російські напрямки. За даними відомства, це найвищий рівень з 2011 року.

Глава Ростуризму Олег Сафонов підкреслив, що подорожі по країні стали комфортніше в світлі розвитку інфраструктури та поліпшення туристської середовища. При цьому портал Aviasales повідомив, що як мінімум дві третини мандрівників в цьому році вибрали російські напрямки.

Лідерами напрямків стали Москва, Сочі, Сімферополь, Краснодар, Петербург, Мінеральні Води, Махачкала і Калінінград. Проте, в 2017 році російські туристи витратили за кордоном 31 млрд дол, що на 7 млрд дол більше (+ 13%), ніж роком раніше, виходить з даних Всесвітньої туристської організації при ООН.

Найбільші гроші на подорожі витрачають китайці і американці. Туристи з Піднебесної витратили трохи менше 260 млрд дол в закордонних поїздках. На другій позиції опинилися жителі США з витратами 135 млрд дол, що на 12 млрд більше ніж роком раніше.

В інтерв'ю, яке заступник голови Ростуризму дав Pravda.Ru , Сергій Коренєв зазначив, що на першому місці по відвідуванню Росії китайські туристи, які обігнали два роки тому німців - Німеччина тепер на другому місці.

"Тобто основні зростаючі ринки - це все азіатські, починаючи з Близького Сходу - такі країни, як Дубай або Кувейт. Зараз вони дуже добре відчули інтереси і вигоду поїздок до Росії. Дуже велике зростання по країнам Південно-Східної Азії, знову ж по Китаю . За 5 місяців вже 51% збільшення! У 2015 році ми думали, що вже досягли піку, тому що до нас приїхали близько мільйона туристів з Китаю як групами, так і індивідуально. А зараз ми бачимо ще більше зростання ", - розповів він.

Читайте більше:

Іноземні туристи вважають Росію "найбезпечнішою країною"

Новости