Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як заробити музикантові - це питання актуальне повсюдно

  1. приваблива закордон
  2. морські подорожі
  3. Кавер-бенди

У наших статтях Ви вже читали про багатьох способах заробітку для музиканта. Деякі з них не можна назвати дуже стабільними. Але, як то кажуть, музиканта ноги годують. Тим більше, що зараз глобалізація бере своє: можливостей для заробітку досить, головне - бажання і дію.

способах

МУЗИКАНТ.укр пропонує Вам ще кілька актуальних можливостей, багато в чому більш стабільних і довгострокових.

приваблива закордон

Китай. Ця країна пропонує нам не тільки всілякі товари (читай: ВСЕ товари), а й непогану роботу. Створюйте кавер-групу, трохи репетицій, і - вперед, підкорювати Піднебесну. Наша екзотична зовнішність з високими носами, круглими очима і світлим волоссям дуже приваблива для азіатських друзів. Красиві стильні костюми, якісне виконання (безумовно - найголовніше!), І Ви вже виступаєте в клубах, молодіжних кафе і ресторанах, на святкових майданчиках, весільних помостах і парках розваг вражаючих розмірів.

Для виконавців академічної музики теж знайдеться робота: дуети, квартети та інші ансамблі прикрашають ресторани і лобі великих міжнародних готелів, весілля і офіційні прийоми. Активно розвивається культура вимагає створення оркестрів навіть в самих невеликих (за мірками китайців) "селах" з населенням в кілька мільйонів.

Звичайно ж, необхідно бути дуже акуратним у виборі агентів і фірм, що займаються відправкою музикантів за кордон. Але, на щастя, ми не сферичні курчата в вакуумі, і не складе особливих труднощів знайти знайомих з досвідом, які зможуть порадити конкретного представника.

Буде несправедливим не згадати в цьому зв'язку Індію. Країна контрастів так само охоче приймає наших музикантів. Поп-музика всюди актуальна, і розучити десяток-другий улюблених індусами пісень Вам не важко буде, а їм приємно.

Терміни контрактів можуть бути самими різними - від 4-х місяців до року. Якщо Ви знайшли надійного агента, який може надати хороші умови, то сміливо можна вибирати довгострокову угоду. Заробіток: Від $ 1000..

морські подорожі

Корабель. Теж дуже приваблива пропозиція для любителів подорожувати. Тут можна і світ подивитися, і себе показати. Європейські та американські компанії мають потребу в розвазі своїх гостей на лайнерах: це і шоу, і мюзикли (робота в шоу-бенді), і лаунж-бари (джазове тріо, тапер, гітарист з вокалом і інші камерні склади), ресторани і лобі (академічні ансамблі).

Вам буде потрібно:

1) З професійної точки зору - відмінна читка з листа для бенду, знання 200-300 джазових стандартів і вміння імпровізувати, об'ємний репертуар.
2) З технічної - знання англійської, в європейських компаніях німецька, іспанська та інші мови також вітаються. Демозаписи. І, звичайно ж, агент, який допоможе в пошуку контракту і оформленні всіх необхідних документів.

Терміни першого договору - від півроку. Надалі можна буде обумовлювати і менші терміни, але це все дуже індивідуально і залежить від того, як Ви себе зарекомендуєте, і які стосунки складуться з менеджером.

Заробіток: Від $ 1500, частіше біля $ 2000. Все залежить від компанії і комісії агента. Коли Ви себе зарекомендуєте, поїдьте за кількома контрактами і налагодите зв'язку, від послуг менеджера можна буде відмовитися.

Якщо Вас не зовсім влаштовує така тривала робота за кордоном, є варіант створення кавер-бенду (або вступу в уже існуючий ).

Кавер-бенди

Групи, які виконують хіти сучасні і не дуже, забезпечують розвага як на постійній основі в різних кафе, пабах і ресторанах, так і на всіляких заходах на кшталт корпоративів, весіль та прийомів.

Однак не думайте, що в своїх виступах Ви будете обмежені тільки територією України. Одна наша знайома жіноча кавер-група, крім постійних виступів в Києві і інших містах по всій країні, отримує запрошення і на закордонні заходи: Новий рік вони зустріли в Дубаї, а до цього були в Норвегії, Молдові і так далі. Правда, дівчата почали перейматися і великим репертуаром, і якістю його виконання, і розкручуванням свого проекту.

Описані три способи заробітку припускають деякі вкладення: це і фотосесія, і демозаписи. У випадку з кавер-бендом, не зайвим буде і сайт, але якість і стиль себе виправдають.

МУЗИКАНТ.укр закликає Вас до діалогу: діліться в коментарях до статті зі своїми колегами "по цеху" власними варіантами відповіді на питання «Де знайти роботу музиканту?»

Кр закликає Вас до діалогу: діліться в коментарях до статті зі своїми колегами "по цеху" власними варіантами відповіді на питання «Де знайти роботу музиканту?

Новости