Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як перевезти тварину в США

  1. перед польотом
  2. Що потрібно зробити:
  3. Відправлення тварин без супроводу
  4. Важливо знати
  5. В аеропорту
  6. Обживаємося в США
  7. Готелі та квартири, доброзичливі до тварин
  8. Пляжі, де тваринам дозволено плавати
  9. спеціальні парки
  10. зоомагазини
  11. ветклініки

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited.

Переїзд за океан з домашніми улюбленцями вимагає певної підготовки: потрібно зробити їм щеплення, отримати необхідні документи і створити коту або собаці комфортні умови для багатогодинного перельоту. Без дотримання ряду вимог тварина можуть просто не пустити на борт. "Форум" зібрав всю інформацію про те, як переїжджати в Сполучені Штати з домашнім вихованцем.

перед польотом

Є два варіанти, як перевезти тварину: воно може летіти або разом з пасажиром, або без супроводу (тобто хтось оформляє вихованця на літак за океаном, а ви забираєте його вже в США). Процес підготовки в обох випадках однаковий.

Ваш улюбленець може летіти як в салоні літака, так і в спеціально пристосованому для цього вантажному відділенні. Правила перевезення тварин вказані на сайті Американського центру з контролю і запобігання хвороб , Однак обов'язково потрібно перевірити вимоги авіаліній, якими ви летите в Америку. Авіакомпанії часто мають власні обмеження на транспортування домашніх вихованців.

Починати готуватися до перельоту з твариною слід не менше ніж за два місяці до дати вильоту, інакше можна не встигнути виконати всі необхідні формальності.

Що потрібно зробити:

1. Забронювати на літаку місце для вихованця. Після покупки квитка зателефонуйте в авіакомпанію і попередьте про те, що ви везете кота або собаку. У деяких компаній може бути ліміт за кількістю тварин, яких вони візьмуть в салон, і взагалі - на один рейс. Тому, чим раніше ви забронюєте місце для домашнього вихованця, тим більше шансів, що він полетить з вами на одному літаку. Зверніть увагу: деякі компанії перевозять тільки кішок і собак, і якщо ваш домашній вихованець - черепаха або папуга, дізнавайтеся в авіакомпанії додатково про можливість їх перевезення.

Яна Матвійчук купила свою собаку по кличці Дива в Ізраїлі, потім перевезла її в Україну, а потім вирішила забрати з собою до Каліфорнії. На той момент авіаквитки для себе Яна вже купила, тому їй довелося в терміновому порядку телефонувати в обидві авіакомпанії, якими вона мала летіти до Сан-Франциско, бронювати місце для Діви і оплачувати онлайн її перевезення. «Це було дуже ризиковано. На той момент на рейсі вже було заброньовано місце для однієї собаки, і якби я подзвонила пізніше, могла б уже не встигнути, оскільки у авіакомпаній були обмеження по кількості тварин на одному борту », - зізнається Яна. Перевезення Діви їй обійшлася в $ 200 (за $ 100 доплати на кожного авіалінії).

2. Отримати ветеринарний п аспорт. Це можна зробити в будь-якій ветеринарній клініці. Якщо у цуценяти була метрика, її бажано переробити на паспорт дорослого собаки в кінологічної асоціації. Документи на дорослого породистого кота або кішку видаються тільки через фелінологічна організацію. У ветеринарному паспорті, крім основної інформації про тварину (ім'я, порода, забарвлення, стать, дата народження) повинні стояти відмітки про всіх вакцинації (дата щеплення і вакцина) і дегельмінтизацію, починаючи з народження.

Паспорти для собак і кішок. Фото з сайту pardi.ru

Без наявності ветеринарного паспорта з усіма належними за віком щепленнями, перельоти і відвідування виставок будуть неможливі.

3. Зробити щеплення тваринам. Робити їх потрібно не раніше, ніж за місяць до поїздки. А за два тижні до вакцинації потрібно провести дегельмінтизацію (дати глистогінні засоби і вклеїти відповідні наклейки в спеціальну графу паспорта). Для в'їзду в США обов'язковою є одне щеплення - проти сказу.

Колишня москвичка Катерина Калугіна при переїзді до Флориди забирала з собою двох своїх собак. "Найскладніше в процедурі перевезення тварин - це оформлення ветеринарних документів, так як тварина повинна бути вакциновано не пізніше, ніж за місяць до вильоту, і факт вакцинації повинен бути документально підтверджений в журналах державної ветеринарної служби. Без цього ніяк. Само собою зрозуміло, що вихованці повинні бути здорові і не мати внутрішніх і зовнішніх паразитів », - розповідає вона.

За словами Яни Матвійчук, у неї всюди питали довідку з підтвердженням, що у її собаки є щеплення від сказу. «Крім того, ми ще в Ізраїлі робили чіп для Діви, але для Америки він не був потрібен», - уточнює вона.

4. Отримати державну довідку. Для цього за десять днів до поїздки потрібно здати аналізи тварини, і не менше ніж за три дні - отримати в державній ветеринарній клініці транзитну довідку на тварину, в якій також буде вказано, з ким саме воно летить. Якщо ви везете його з собою, значить, в довідці буде стояти ваше прізвище. При реєстрації на літак в аеропорту цю довідку обміняють на сертифікат, який, по суті, буде головним документом вихованця при перетині кордону. «На всіх перевірках дивилися тільки цей сертифікат. По суті, це єдиний документ на собаку, де є інформація англійською мовою. У ньому якраз і зазначено, що у тварини є щеплення проти сказу », - каже Яна Матвійчук.

5. Купити клітку для перевезення. Клітка повинна бути зручною для вашого вихованця, відповідати вимогам авікомпанії і мати міцний замок. Тварина в ній повинно мати можливість вставати в повний зріст і повертатися навколо себе.

Необхідні розміри контейнера легко розрахувати за нижче вказаними формулами:

Вимоги до розміру клітини повинні бути дотримані. фото: cargoavia.ru

Для перевезення тварини в салоні літака підійде невелика пластикова клітка. Для перельоту в вантажному відділенні вихованцеві потрібна пластикова або металева клітка з міцним замком.

«Продавці клітин для собак умовили мене купити металеву клітку, яка була в два рази дорожче, ніж пластикова. Але виявилося, що можна брати будь-яку клітину, головне, щоб тварина в ній вільно поміщалося », - радить Яна Матвійчук.

Наталія Савчук в Серпень 2015 перевозила йоркширського тер'єра на прізвисько Блекі з Москви в Майамі. «Найголовніше - це зручна клітка для собаки. З нами в салоні летів кошеня, якого везли в маленькій сумці, так він нявчав всю дорогу, а Блекі лежала спокійно і навіть поїла трохи », - говорить Наталія.

Втім, Катерина Калугіна радить завжди перевозити тварину в багажному відділенні. «Наш перший йорк летів в салоні з нашим другом. Спочатку все було добре: сусіди-пасажири раділи миленький маленьку собачку, собачка теж була не проти поспілкуватися. Але коли літак набрав висоту, йорк завив. Вже не знаю, чого йому не вистачало - то чи туга за Батьківщиною, то чи боязнь висоти, але вив він практично весь політ, - згадує вона. - З тих пір ми завжди перевозимо собак в багажному відділенні: і їм, і нам, і всім пасажирам рейсу так спокійніше ".

Туалет. Дно клітки повинно бути покрито абсорбуючим матеріалом, одноразові пелюшки підійдуть найкраще. Також візьміть в дорогу кілька пакетиків для прибирання за твариною. Плюс вологі серветки. Загалом, майже як для маленької дитини.

Їжа. Зазвичай під час перевезення в багажному відсіку власники заздалегідь дають своєму вихованцеві несильно заспокійливе, щоб він поспав і прилетів відпочив. Можна собаці дати кісточку і поставити воду. Кішці - суху їжу і воду. У салоні літака тварині теж можна давати воду і трохи їжі, головне стежити, щоб його не вирвало. Перед польотом краще багато не годувати.

Відправлення тварин без супроводу

Якщо немає можливості летіти разом з твариною, то можна звернутися в спеціальні компанії, що займаються відправкою живих вантажів. По суті, вся процедура та ж сама, тільки за вас все роблять інші люди, а ви зустрічаєте свого вихованця в Америці. Якщо ж навпаки - ви оговтується вихованця в США, то просто привозите тварину разом з документами, оплатою і кліткою в вантажний термінал аеропорту в обумовлений час. Менеджери зустрічають вас і оформляють всі необхідні документи для перевезення вашого улюбленця. Тварина міститься в клітку і далі передається співробітнику вантажного терміналу аеропорту для очікування вильоту.

Відправлення тварин здійснюється на пасажирських літаках в спеціально обладнаних відсіках літака, що дозволяють уникати переохолодження або травмування домашньої тварини іншим вантажем.

Забирати вихованця після прибуття в США потрібно в спеціальному вантажному відділі аеропорту, часто він розташовується не на території терміналів. Тому дізнайтеся заздалегідь, де він знаходиться.

Важливо знати

1. У салоні літака можна перевезти обмежене число тварин (наприклад, в Аерофлоті - не більше двох). У літаку дозволено перевезення собаки, кота чи птиці. Інші тварини не можуть подорожувати в салоні разом з господарями або в багажі, але їх можна перевезти на вантажному літаку. Собака або кіт повинні знаходитися в розрахованому на це контейнері, птиця - в спеціальній клітці, рибки - в герметичному акваріумі. Перевезення великих собак (важче восьми кілограмів) дозволена тільки в багажному відділенні літака. Зверніть увагу, що деякі авіакомпанії взагалі забороняють перевезення великих собак.

2. В салоні літака дозволяється перевозити тварин, маса яких разом з кліткою не перевищує п'ять-вісім кілограмів. Габарити клітини в сумі трьох вимірів (тобто довжина + ширина + висота) повинні бути не більше 115 сантиметрів.

3. Вартість перевезення не включається в норму безкоштовного провозу багажу і оплачується як нестандартний багаж , Виходячи з ваги тварини з клітиною. Оплата тварин чи птахів, що перевозяться в одному контейнері, проводиться за кожну тварину або птаха окремо. Оплата за перевезення собаки в літаку відбувається за тарифами додаткового багажу: від 14 доларів за кілограм (в залежності від маси клітини). Але деякі компанії практикують фіксовані тарифи ($ 150-300), на які впливає напрямок рейсу, а не вагу вихованця.

4. Собака-поводир з сертифікатом про спеціальне навчання може супроводжувати господаря безкоштовно. Під час польоту собака в літаку повинна перебувати в наморднику і бути прив'язаною до крісла господаря біля його ніг.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ: Нижче ми даємо посилання на правила перевезення тварин конкретних авіакомпаній: Аерофлот , Трансаеро , Дельта, Люфтганза , S7 , AirFrance, LOT , UIA, Turkish Airlines .

В аеропорту

Щоб без поспіху пройти всі формальності з оформленням тварини, в аеропорт бажано приїхати за 4-4,5 години до часу вильоту. Якщо у вас кілька вихованців, то ще раніше.

Перш за все, потрібно зареєструватися та зважити вашого вихованця з кліткою. Потім заплатити за його перевезення. Далі - ветконтроль, на якому подивляться всі документи на тварину і поміняють довідку з державної ветклініки на сертифікат. У московському аеропорту Шереметьєво, наприклад, реєстрацію проводить Московський авіатранспортний прикордонний ветеринарний пункт (ПКВП), який контролює переміщення тварин на повітряних перевезеннях (розташовується в терміналі Е).

Як правило, саме на ветконтроль часто буває чергу, плюс регулярно виникають позаштатні ситуації, через які реєстрація затягується. Після ветконтролю тварина в клітці можна здавати в багаж або забирати з собою в салон.

Обживаємося в США

По прильоту в США, якщо всі документи на руках, чотириногого мандрівника в аеропорту навіть не оглядають.

Америка є країною, де тварини не повинні проходити карантин в спеціальній зоні аеропорту. В списку дивіться і інші країни, де вихованця після прильоту можна буде відразу везти з аеропорту додому.

Стюардеса авіакомапніі "Дельта" Наталя Котова навіть згадує комічний випадок, коли через прикордонний контроль вдалося провести бездомну собаку. "Одна наша стюардеса-американка підібрала в Москві бездомного пса і привезла з собою на нашому рейсі. З абсолютно наївним особою прийшла на митницю, простягнула їм декларацію, в якій так і вказала - "dog". У тих, звичайно, очі на лоб полізли. Питають: «Що, дійсно жива собака?» Вона: «Ну так, ось». Митники чи то від несподіванки, чи то по доброті душевній сказали їй, мовляв, проходь швидше і ми нічого не бачили! "- сміється Наталя.

Наталя Котова на борту авіакомпанії «Дельта». Фото з особистого архіву Наталії

Готелі та квартири, доброзичливі до тварин

тут є список готелів в США, де можна зупинитися з тваринами. Потрібно ввести свої параметри, і система видасть список готелів. При бронюванні в інші готелі обов'язково потрібно уточнювати, чи можна привезти собак і кішок. Також при бронюванні квартири неодмінно повідомляйте, якщо ви будете з вихованцем. Інакше можуть виселити, якщо асоціація будинку не дозволяє перебування з тваринами, а господареві квартири загрожує великий штраф. А ось в приватному будинку немає обмеження, можна жити майже з будь-якими вихованцями (при оренді, проте, все ж краще уточнити цю можливість і отримати згоду господаря).

Пляжі, де тваринам дозволено плавати

Як відомо, майже на всі пляжі США не можна приходити "з собакою, велосипедом і морозивом". Але є й винятки. ось тут можна подивитися, де чотириногим друзям можна поплавати в океані.

спеціальні парки

В Америці є парки для прогулянок з собаками, а також спеціалізовані парки з майданчиками для тренувань і вигулу собак, з басейнами і душем для них, а також парки, де можна гуляти з собакою на повідку (всі деталі дивіться тут ). А ось у Флориді, наприклад, для кішок і котів не самі привільні умови. Справа в тому, що домашні кішки можуть завдати шкоди місцевій фауні (птахам і рибам, які перебувають під опікою), тому Асоціація по захисту тварин рекомендує утриматися від прогулянок з котами або ж навчити їх гуляти на повідку.

зоомагазини

В Америці багато магазинів з товарами для тварин. Самі, мабуть, відомі - це PetS'mart, PetSupermarket та інші. Зазвичай власники вибирають найближчий до місця проживання.

ветклініки

Тут також немає єдиної рекомендації. Вибирайте найближчу / зручну / саму привітну клініку - але важливо розуміти, що медпослуги для тварин в Америці не найдешевші.

Читайте також:

Топ-5 витрат на утримання домашніх вихованців в США

У Брукліні з'явилися парковки для собак

Техаський пенсіонер катає тварин на паровозику. ВІДЕО

У нью-йоркському аеропорту відкрили туалет для тварин

Український стартап в Силіконовій долині: радіоняня для тварин

Заходьте на сторінку ForumDaily в «Фейсбуці», щоб бути в курсі останніх новин і коментувати матеріали.

Ми просимо вас про підтримку: зробіть свій внесок в розвиток проекту ForumDaily

Спасибі, що залишаєтеся з нами і довіряєте! За останні чотири роки ми отримали масу вдячних відгуків від читачів, яким наші матеріали допомогли влаштувати життя після переїзду в США, отримати роботу або освіту, знайти житло або влаштувати дитину в садок.

Зараз ми хочемо попросити ВАС про підтримку.

Якісна журналістика потребує серйозних фінансових вкладень і наші доходи не завжди покривають витрати на утримання редакції, що ставить під загрозу безперервну роботу сайту. Ми не вводимо платну підписку, щоб російськомовні іммігранти в США могли безперешкодно отримувати перевірену інформацію рідною мовою. Але будемо вдячні вам за будь-яку суму, яку ви готові поділитися для того, щоб ми могли безперебійно надавати корисну інформацію тисячам іммігрантів.

Завжди ваш, ForumDaily!

Питають: «Що, дійсно жива собака?

Новости