Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Марсіанські пейзажі, три моря і доброзичливі верблюди: чим уральців здивував Ізраїль

Гранат вважається символом Ізраїлю

Безвізовий в'їзд, менше п'яти годин польоту, і ми на місці, в Ізраїлі - країні трьох морів і трьох релігій. Багатьох приваблюють сюди святині і відмінна медицина, а кого-то - смачна їжа, морські курорти і різноманітні екскурсійні програми. Ми вирушили на Землю обітовану, щоб подивитися на місці, як там в листопаді.

Зустрічають по прибутті в тель-авівському аеропорту Бен-Гуріон дружелюбно, але з грунтовним оглядом і питаннями. Втім, випускають ще більш неохоче: з коротким співбесідою.

При в'їзді після нетривалої бесіди з представником служби безпеки туристу вручають квитанцію про в'їзд в країну і датою виїзду з неї. Це робиться, щоб не створювати проблем для мандрівників, які, можливо, коли-небудь зберуться відвідати арабські країни. Головне - не втратити цей квиточок під час подорожі. До речі, при заселенні в готель його вимагають показати. Всього можна провести в країні 3 місяці.

Ізраїль компактний: по площі він займає всього 147-е місце в світі. Днів 7-10 повинно вистачити для близького знайомства з країною. Наша екскурсія зайняла 7 днів.

Коли в Єкатеринбурзі вже сиро, сніжно й тоскно, в Ізраїлі ще літо. Їхати сюди можна цілий рік (правда, в липні-серпні не всі винесуть спеку під 40 ° С), а в листопаді ще тримаються літні +25 ... 30 ° С. Правда, можуть бути дощі, потужні і холодні. Темніє рано і швидко. Але трохи засмаги все одно встигне прилипнути.

Середземне море вже не для купань. Але позасмагати ще можна. А дехто і купається.

Тель-Авів, що лежить на березі Середземного моря, включає до свого складу нове місто початку XX століття і давню Яффу. Це місто контрастів, де сучасні висотки сусідять з вузькими вуличками, ресторани - з вуличними закусочними, гігантські торгові центри - з "блошиними ринками". Тут можна побачити знамениті квартали з будинків в стилі баухаус, який включений до списку Всесвітньої спадщини людства. За старовинним містом-порту Яффі приємно побродити по вимощених бруківкою вулицями.

Яффа збереглася як музей під відкритим небом. Місту менше 4,5 тисячі років.

Місту менше 4,5 тисячі років

У старому кварталі Яффи є "Стежка гороскопу". Всі вулиці в цьому кварталі носять назви знаків зодіаку. Потрібно знайти свій, загадати бажання і доторкнутися до таблички з його зображенням У старому кварталі Яффи є Стежка гороскопу Прогулянки з давньої Яффі Всередині є лавочки, де можна прикупити картини На найвищій точці пагорба стоять білі ворота. Точніше Врата Бажань, або Врата віри. За повір'ям, потрібно пройти через ці ворота і загадати бажання! По дорозі зустрічається невеликий магазин зі скульптурами. Серед експонатів - Володимир Висоцький А всередині у нього ... Марина Владі Якщо, гуляючи по Яффі, ви забреде на вул. Мазаль Ар'є, там ви побачите що витає в повітрі апельсинове дерево. Символ міста. Правда, на фото ширяюче дерево вийшло з ніжками. Трохи вуличного колориту Місцевий блошиний ринок Всі товари під відкритим небом ринок спецій Продуктове достаток. До речі, зараз в Ізраїлі повторний урожай полуниці. Ціни в шекелях. А розмінні монети Ізраїлю називаються Агора (агорот) Вечірній Тель-Авів

З Тель-Авіва шлях лежить в сторону Мертвого моря. Заїжджаємо на річку Йордан - це природна межа між Ізраїлем і Йорданією і популярне місце паломництва християн.

Річка Йордан - одна з основних водних артерій регіону. Довжина - 252 км. Занурюватися без дозволу не можна

В дорозі зустрічаються мляві пустельні пейзажі, бедуїнські селища, рідкісні стада, арабські та єврейські поселення. Рухаємося далі вздовж берега Мертвого моря. Заїжджаємо в Кумран - стародавнє поселення, поруч з яким були знайдені сувої Мертвого моря. Потім Ейн Геді - заповідник-оазис з каскадом водоспадів. А в 20 кілометрах від заповідника - фортеця Масада, з якою пов'язана героїчна історія. Захисники фортеці Масада протистояли римській армії, але сили були не рівні. Захисники вибрали померти, ніж стати рабами римської імперії. Так надійшли сотні чоловіків, їх дружини і діти.

Пустельні пейзажі. Без поливу тут нічого не росте. Але стада тварин щось знаходять їстівне Пустельні пейзажі Кумран - поселення в півтора кілометрах від узбережжя Мертвого моря, на західному березі річки Йордан. Тут будь-хто може знайти під ногами залишки давнього посуду Головне, не забувайте взяти щось підкріпитися і запас води.

Вразив парк-заповідник Ейн-Геді, що в перекладі з івриту означає "джерело козеня". Козлов тут правда багато. Як і скельних зайців.

Це насправді заєць Це насправді заєць   Гірських козлів тут більше, ніж туристів   Фотофон для закоханих   Масада - це потужна фортеця, розташована на вершині скелі, що височіє недалеко від берега Мертвого моря Гірських козлів тут більше, ніж туристів Фотофон для закоханих Масада - це потужна фортеця, розташована на вершині скелі, що височіє недалеко від берега Мертвого моря. Тисяча людей протистояла знаменитим римським легіонам протягом трьох років. Фортеця впала, але люди не здалися. Канатна дорога несе туристів до фортеці Стародавня фортеця Масада

Мертве море зустрічає нас теплими водами і жовтим піском. Вода тепла, до +28 ° С, потонути неможливо, плисти, втім, теж. При попаданні в очі пече немилосердно, навіть шкіру обличчя стягує кожна крапелька.

Перебувати у воді лікарі рекомендують не більше 20 хвилин. Перебувати у воді лікарі рекомендують не більше 20 хвилин Мертве море - це один з найбільш солоних водойм на Землі

- Більше 60% території Ізраїлю - безводна кам'яниста пустеля, - розповів наш гід Олександр Гандман. За його словами, оазиси, парки і ліси, які зустрічаються в пустелі, створюються копіткою працею протягом десятків і навіть сотень років (спеціальний фонд, який почав викуповувати землі і вкладатися в відродження лісів ще до утворення держави Ізраїль, в цьому році відсвяткував 150- річчя!).

А пустеля - це не суцільні поклади піску. Це кам'янисті гори, кратери, долини, каньйони, стародавні міста, природні парки і пересохлі русла річок, які в сезон дощів заповнюються і заливають дорогу.

Попереду пустеля Негев, могила одного із засновників держави Ізраїль - Давида Бен Гуріона, і величезний кратер Міцпе Рамон.

Могила одного із засновників держави Ізраїль - Давида Бен Гуріона Могила одного із засновників держави Ізраїль - Давида Бен Гуріона   А навколо захоплюючі дух види А навколо захоплюючі дух види

Пустеля Негев - це найбільша з трьох пустель Ізраїлю, вона займає близько 60% всієї території країни.

Чудо природи сховалося на півдні Ізраїлю, в пісках пустелі Негев. Називається це місце - Кольорові піски Чудо природи сховалося на півдні Ізраїлю, в пісках пустелі Негев Єдине житлове поселення в цих краях - місто Міцпе Рамон, розташований прямо біля кратера

Якщо опинитеся тут, то загляньте в мультимедійний музей першого ізраїльського астронавта, який загинув під час катастрофи шаттла Columbia в 2003 році, Ілана Рамона.

Заїжджаємо в Єрусалим. Єдиний список того, що необхідно подивитися в Єрусалимі, скласти дуже складно - багато що залежить від вашого віросповідання, цілей поїздки.

Єдиний список того, що необхідно подивитися в Єрусалимі, скласти дуже складно - багато що залежить від вашого віросповідання, цілей поїздки

З ринку виходимо до невеликої площі біля Храму Гробу Господнього З ринку виходимо до невеликої площі біля Храму Гробу Господнього   По дорозі можна отримати благословення   Храм Гробу Господнього в Єрусалимі   Стіна плачу По дорозі можна отримати благословення Храм Гробу Господнього в Єрусалимі Стіна плачу. Чоловіки окремо від жінок. Тут можна вилити душу, омити сльозами стародавні камені і залишити між них записку. Якщо пощастить і знайдете вільне місце

Далі рухаємося в Ейлат - ізраїльський курорт в найпівденнішій точці країни, на березі Червоного моря. Тут ще спекотніше і дощів майже не буває.

Черга в океанаріум Черга в океанаріум   Серед мешканців є акули, скати, черепахи   У вікна океанаріуму постукав водолаз Серед мешканців є акули, скати, черепахи У вікна океанаріуму постукав водолаз. Насправді - це мийник стекол Червоне море. Насправді, синє, звичайно

Закінчити подорож можна прогулянкою на верблюді. Спершу здається, що ця конструкція дуже ненадійна, але потім приходить рівновага, і прогулянка починає приносити задоволення.

Дякуємо за організацію поїздки Міністерство туризму Ізраїлю.

Текст: Анастасія МОСКВІНА
Фото: Костянтин Штейн

Новости