Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Країни світу - Танзанія: розташування, столиця, населення, пам'ятки, карта

  1. Розташування та географія Танзанії
  2. населення Танзанії
  3. природа
  4. Кліматичні умови Танзанії
  5. Мова
  6. кухня
  7. релігія Танзанії
  8. свята Танзанії
  9. Валюта
  10. час
  11. Основні курорти Танзанії
  12. пам'ятки Танзанії

Розташування та географія Танзанії

Держава Танзанія, що включає Занзібар і Танганьїку, розташоване в південно-східній частині африканського континенту. Столицею країни в 1993 році стала Додома, але, фактично, ці функції виконує Дар-ес-Салам. Північними сусідами Танзанії є Уганда і Кенія , Південними - Замбія , Малаві і Мозамбік . На заході проходить кордон з Бурунді , Конго , Руандою і Заїр . Східні території омиває Індійський океан.

населення Танзанії

У країні проживає близько 44 млн. Чоловік, 99% з яких африканці (близько 120 груп), європейців менше: їх 0,3%.

природа

У західних і південних районах поширене Сава рідколісся, а гірські схили поросли вологими тропічними лісами, в яких у великих кількостях росте червоне дерево. Тваринний світ Танзанії багатий і вигадливий. Тут водяться антилопи, жирафи, слони, гіпопотами, носороги, леви, гепарди, леопарди, мавпи і величезна кількість пернатих.

Кліматичні умови Танзанії

Ближче до узбережжя і на островах клімат має тропічний характер, в центрі країни -більш сухий екваторіальний. Температура взимку коливається від + 20 ° C до + 22 ° C. Влітку доходить до + 28 ... 30 ° C.

Мова

У Танзанії дві державні мови: суахілі та англійська.

кухня

Національна кухня Танзанії відрізняється великою кількістю екзотичних м'ясних страв, в основному, це м'ясо диких тварин в поєднанні з місцевими фруктами. Дуже часто м'ясо антилопи або великих птахів запікають в тесті. Жодна трапеза не обходиться без каші і коржиків, які подають з гострими соусами. На узбережжі віртуозно готують рибу і екзотичні морепродукти.

релігія Танзанії

В країні трохи більше 35% християн, стільки ж мусульман. Близько 30% дотримуються місцевих культів.

свята Танзанії

12 січня в державі відзначають День Революції, 9 грудня святкують День Незалежності, 8 серпня - День Селян, 7 червня - День Індустрії.

Валюта

Грошова одиниця - танзанійський шилінг (код TZS).

час

За часом Танзанія відстає від Москви на одну годину.

Основні курорти Танзанії

В першу чергу Танзанія приваблює туристів своїми пляжними курортами. Це бухта Ойстер-Бей, пляжі Рас-кутана і Кундучі на узбережжі Індійського океану.

Ваблять відпочиваючих і острова. Найпопулярніший острів Занзібар, неодноразово оспіваний в літературі, дуже люблять навіть американські знаменитості. Крім білих пляжів і прозорої води, приваблює туристів особливий аромат, що виділяється знаходяться неподалік плантаціями мускатного горіха, гвоздики і кориці. Усе узбережжя оточене рифами надзвичайної краси, з берега можна побачити дельфінів і китів.

Більш комфортними і привабливими вважаються курорти північній частині острова, тут розташовуються найсучасніші упорядковані готелі, а коралові рифи і численні лагуни виглядають просто казково. Морські прогулянки можна зробити на побудованих вручну тут же на острові і оснащених сучасними моторами човнах - доу. Острови Мафія і Пемба, більш віддалені від цивілізації, популярні серед любителів дайвінгу, спортивної риболовлі і людей, що прагнуть до відокремленого відпочинку посеред екзотичної природи.

пам'ятки Танзанії

У Дар-ес-Саламі приголомшливий Національний музей, присвячений історії суахілі. У Занзібарі є свій Національний музей з чудовою експозицією. У селищі Танга знаходяться Амбон - мальовничі реліктові печери, руїни старовинної іранської фортеці. Унікальною природною пам'яткою Танзанії є знаменитий національний парк Серенгеті, де на нескінченних африканських просторах пасуться мільйони великих тварин, в водоймах живуть крокодили і бегемоти, а кількість птахів не піддається обчисленню. У заповіднику співіснують найчисленніші на континенті популяції левів, гепардів і гієн. Біосферний заповідник Нгоронгоро внесений до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, як унікальна химерна екосистема, що виникла всередині раптово згаслого вулкана. На дні кратера утворилося озеро Магаді, береги якого стали місцем проживання фламінго.

Карта Танзанії

Новости