Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Країни світу - Хорватія: розташування, столиця, населення, пам'ятки, карта

  1. Розташування та географія
  2. населення Хорватії
  3. природа
  4. Кліматичні умови Хорватії
  5. Мова
  6. кухня Хорватії
  7. Валюта
  8. релігія Хорватії
  9. свята
  10. курорти Хорватії
  11. пам'ятки

Розташування та географія

Хорватія розташована в південно-східній частині Європи. Загальна площа - 56,5 тис. Кв. км. Межує з Боснією і Герцеговиною , Угорщиною , Сербією . Має вихід до Адріатичного моря. Столиця держави - Загреб.

населення Хорватії

Загальна чисельність жителів близько 5 млн. Чоловік. Етнічний склад населення: хорвати - 90%, серби - 4%, а також боснійці, італійці, угорці, албанці.

природа

Хорватія - це одна з найбільш екологічно чистих країн в світі. Вода на узбережжі настільки чиста, що дно проглядається через 50 метрову товщу води. Країна здавна славиться своїми мінеральними й термальними джерелами, національними парками (їх тут 3 в горах і 1 на березі моря). Рослинність на території країни характерна для степу і лісостепу: найбільш часто зустрічається клен, граб, липа, дуб, в річкових долинах - тополя, верба, чагарники. Тваринний світ Хорватії дивно різноманітний. Біля берега водяться найкращі в Середземномор'ї раки, омари та устриці, в лісах можна зустріти лисиць, куниць, косуль, кабанів, а також фазанів, тетеруків, диких гусей і качок.

Кліматичні умови Хорватії

На півночі Хорватії переважно континентальний клімат, на півдні - середземноморський, в центральній частині країни переважає гірський клімат. Середньомісячна температура липня в країні до + 34 ° С, в січні + 2 ° С.

Мова

Державна мова - хорватський. Поширені також італійська, англійська та німецька мови.

кухня Хорватії

Візитною карткою хорватської кухні є морепродукти. Тут чудово готують раків, молюсків і рибу. Все це, до речі, дуже приємно запивати місцевим розливним вином. Ще один відомий хорватський продукт - пажський сир, виготовлений з молока пасуться на острові Паг овець. Відмінною консистенції і неповторного аромату, цей сир становить конкуренцію кращим французьким і голландським сортам. Сир готують за старовинним рецептом, з додаванням ароматних трав і оливкового масла.

Валюта

Офіційна грошова одиниця - хорватська куна. В 1 куне міститься 100 Липовий.

релігія Хорватії

77% жителів країни сповідують католицизм. Решта належить до православної і мусульманської конфесій.

свята

25.12 - Різдво, 8.10 - День Незалежності, 5.08 - День збройних сил Хорватії, 15.01 - День міжнародного визнання Хорватії.

курорти Хорватії

Хорватія - ідеальне місце для пляжного відпочинку. Туристів сюди приваблює прозора солона вода, білосніжні галькові пляжі і мальовничі скелясті уступи, що спускаються прямо в море.

Самим популярними курортами країни вважаються острів Крк, з'єднаний з материком величезним мостом і званий ще сонячним островом. Ландшафт острова разюче різноманітний: густі ліси змінюються мальовничими виноградниками і оливковими гаями, а невеликі камерні готелі і сімейні таверни (конобах) надають острову неповторний середньовічний колорит.

Місто Пореч вважається найвеселішим і невимушеним курортом країни. Численні бари, дискотеки, відкриті кафе прямо на набережній не дадуть занудьгувати навіть найдосвідченішому тусовщику. Стара частина міста може похвалитися віковими корабельними соснами, що ростуть в невеликих затишних скверах і маленькими типово-середземноморськими двориками.

пам'ятки

Столиця Хорватії Загреб цікавий своєю чотирьохсотрічної історією. У центрі Градца, старої частини міста, розташована церква Святого Марка, вибудувана в величному готичному стилі, і старовинні кам'яні ворота XIII в. з ликом Діви Марії. За пішохідної вуличці Івана Закмардія можна піднятися до старовинної вежі Лотрчак, звідки відкривається приголомшливий вид на лежить під ногами місто.

Найбільше місто Істрії, Пула, зацікавить туристів прекрасно збереженими давньоримськими руїнами. Більшості з них понад 2 тисячі років. Найцікавіші: римський театр з кам'яними воротами, амфітеатр Арена, храм Августа і тріумфальна арка Сергія.

Ще один пам'ятник римського панування в країні - квадратна фортеця Палацу Діоклетіана в Спліті, при будівництві якої використовувався білий мармур.

Карта Хорватії

Новости