Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Держдума затвердила перехід бюджетників на карту "Мир"

Москва, 21 квітня - "Весті.Економіка". Держдума прийняла в остаточному читанні законопроект про перехід бюджетників і пенсіонерів на обслуговування за допомогою національної платіжної системи "Мир". Термін переходу - до 1 липня 2018 р

Держдума в п'ятницю в третьому читанні розгляне законопроект про переведення бюджетників на платіжні карти "Мир". На засіданні депутати висловляться на тему алгоритму санації банків, а також про роботу онлайн-кінотеатрів. Що ще в порядку у народних обранців?

Повна назва прийнятого документа - проект федерального закону № 61700-7 "Про внесення змін до статті 161 Закону Російської Федерації" Про захист прав споживачів "і Федеральний закон" Про національну платіжну систему "(в частині вдосконалення вимог до організації та функціонування платіжних систем).
Прийнятим проектом закону визначено терміни переходу бюджетників на платіжні карти "Мир" - до 1 липня 2018 р Пенсіонери зможуть отримати карти "Мир" замість наявних карт після закінчення терміну їх дії, але не пізніше 1 липня 2020 р
При цьому пенсіонерам не потрібно буде спеціально приходити для отримання нової карти, коли закінчиться термін дії поточної карти: її просто замінять на карту "Мир" без справляння плати.
Законопроект передбачає поступовий перехід на карту "Мир" для бюджетників і пенсіонерів. Відповідно до законопроекту банки до 1 липня 2017 році повинні будуть забезпечити прийом національних платіжних інструментів - карт "Мир", у всіх призначених для розрахунків з використанням платіжних карт пристроях, включаючи банкомати та касові термінали.
З 1 липня при зверненні бюджетників за відкриттям нового рахунку банки будуть зобов'язані видавати карту "Мир". Що стосується установки терміналів, законопроект визначив термін - до 1 жовтня 2017 р
Обов'язок забезпечити можливість оплати товарів (робіт, послуг) з використанням карти "Мир" пропонується не поширювати на суб'єкти підприємницької діяльності, виручка у яких не перевищує 40 млн руб. на рік. У місцях, де відсутній доступ до стільникового зв'язку або колективний доступ в інтернет, продавець звільняється від обов'язку забезпечити можливість оплати товарів (робіт, послуг) з використанням карти "Мир". Продавці з річною виручкою менше 5 млн руб. також звільняються від цього обов'язку.
Виняток обов'язковості переходу на карту "Мир" - громадяни, які мають постійне місце проживання за межами Російської Федерації, співробітники дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв Росії при міжнародних (міждержавних, міжурядових) організаціях.
Вимоги про обов'язковий перехід на карти "Мир" також не будуть поширюватися на отримання громадянами податкових відрахувань по ПДФО, виплат на банківські рахунки, які не передбачають по ним операцій з використанням платіжних карт, виплат у готівковій формі (в тому числі через поштові відділення), одноразових виплат або виплат, що здійснюються рідше одного разу на рік.

Історія питання

В результаті введених три роки тому санкцій проти Росії, в тому числі блокування операцій міжнародних платіжних систем ряду кредитних організацій, багато росіян опинилися в складній ситуації, тому що не могли оплатити свої витрати картами цих систем. У відповідь Росія прийняла рішення про створення національної платіжної системи карт. 180 банків стали учасниками російської платіжної системи, карти приймають банкомати та 80% терміналів. Картою "Мир" можна буде користуватися за кордоном - вже укладені відповідні міжнародні угоди.Що ще в порядку у народних обранців?

Новости