Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Італії соціальний кооператив вирощує базилік в гідропоніці

27 червня 2018, 09:00, АПК-Інформ

Соціальний кооператив Il Bettolino знаходиться в провінції Емілія-Романья (Італія). Він був організований в 1989 р за підтримки ряду муніципалітетів провінції. Основна мета цього кооперативу - продовжувати просування людини і соціальну інтеграцію інвалідів та малозабезпечених громадян шляхом розвитку досвіду в сфері сільського господарства, промисловості, комерції та надання послуг. В даний час в кооперативі трудоустороено 27 осіб з обмеженими можливостями, а також 40 осіб, що беруть участь в програмі соціальної інтеграції. Вирощування овочів забезпечує 80% всього обороту цього кооперативу. Кілька років тому він увійшов до складу плодоовочевого кооперативу «Агріболонья» (Agribologna).

Серед інших видів діяльності тут вирощують базилік і пряносмакових трави в гідропоніці на плотах в сучасній теплиці площею 1 га. Цей кооператив продає свою продукцію безпосередньо в роздрібну торгівлю.

Всі члени кооперативу орієнтовані на технології і виробництво високоякісної продукції. Це один з небагатьох кооперативів в провінції, який вирощує базилік на настільки великій площі. В даний час базилік вирощують як конвенціональних, так і органічним способом. Органічний базилік вирощують в горщиках, наповнених землею. У 2017 році було вироблено 450 тис.горшков. Органічний базилік сертифікований фірмою «Віві Верде Біо» (Vivi Verde Bio).

У теплиці, де вирощують базилік, застосовуються екологічно дружні технології, включаючи когенерацію і інтегрований захист рослин. Для освітлення приміщень застосовуються світлодіодні світильники, а електроенергію для них, як і тепло для обігріву теплиці поставляє підприємство самоврядування за зниженими цінами. Теплиці нагріваються завдяки біогазу, що утворюється при розкладанні відходів від муніципальних підприємств. Це знижує споживання палива і знижує вплив на навколишнє середовище.

Фірма має ISO тисячі чотиреста один на вирощування базиліка в горщиках і в басейнах, а також на його упаковку.

Фірма має ISO тисячі чотиреста один на вирощування базиліка в горщиках і в басейнах, а також на його упаковку

Посів базиліка проводиться автоматичною сівалкою на поверхню субстрату в горщику. В кінці кожного циклу вирощування плоти стерилізують і використовують повторно відповідно до вимог за якістю та охорони навколишнього середовища, а також з урахуванням системи НАССР. Базилік продають в свіжому вигляді, зрізаним і в горщиках, а також частина продукції переробляють на місці в песто. Близько 70% песто продається в кафе і ресторани, але кілька років тому виробник почав співпрацю з фірмою з Лігурії зі створення бренду «Amici in Campo» (Аміцил в Кампо).

Близько 70% песто продається в кафе і ресторани, але кілька років тому виробник почав співпрацю з фірмою з Лігурії зі створення бренду «Amici in Campo» (Аміцил в Кампо)

Обговорити в форумі

Новости