Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як користуватися громадським транспортом в Амстердамі?

  1. зміст
  2. Що важливо знати про громадський транспорт Амстердама?
  3. Скільки коштує проїзд в трамваї, автобусі, метро Амстердама?
  4. Як зробити чек-ін та чек-аут?
  5. Де купити квитки на громадський транспорт?
  6. Чи можна купити квиток GVB на 1-7 днів в аеропорту Схіпхол?
  7. Що таке Amsterdam Travel Ticket?
  8. Який штраф покладається за безквитковий проїзд?
  9. Коли починає і закінчує роботу громадський транспорт Амстердама?
  10. Як дізнатися, який транспорт мені підходить?
  11. Як дізнатися, яка компанія обслуговує потрібний мені маршрут?
  12. Чому ціна поїздки на 9292.nl відрізняється від тієї, що вказана вище?
  13. Чи можна дістатися в / з Амстердама в аеропорт по квитку GVB?
  14. Що таке Hop-on Hop-off Bus?
  15. Як орендувати автобус для групових поїздок?
  16. Вам також може бути корисно дізнатися:

Про всі нюанси користування громадським транспортом в Амстердамі можна говорити нескінченно. Я вже не раз порушувала тему подорожей по Голландії на поїзді . Пора поговорити і про поїздки по самому Амстердаму на міському транспорті: трамваях, автобусах, метро. Скільки коштує проїзд, де купити квитки і як дізнатися розклад - розбираємося по порядку.

подорожей по Голландії на поїзді

зміст

Ви можете клікнути по посиланнях, щоб відразу перейти до потрібного питання:

Вартість проїзду та квитки на транспорт в Амстердамі

Розклад і маршрути транспорту в Амстердамі

Автобусні екскурсії по Амстердаму

Оренда автобусів в Голландії

Що важливо знати про громадський транспорт Амстердама?

Внутрішньоміський транспорт Амстердама обслуговується компанією GVB (запам'ятайте цей логотип, його ви побачите на борту транспорту) Внутрішньоміський транспорт Амстердама обслуговується компанією GVB (запам'ятайте цей логотип, його ви побачите на борту транспорту). Її мережа включає:

Чому я з цього починаю і роблю на цьому акцент? Справа в тому, що в Голландії є безліч компаній, які обслуговують транспорт (наприклад, Connexxion, EBS, які обслуговують міжміські рейси, NS - сeть залізниць). А зараз ми будемо вести мову виключно про транспорт GVB, його правилах і квитках (які не дійсні в транспорті інших мереж).

А зараз ми будемо вести мову виключно про транспорт GVB, його правилах і квитках (які не дійсні в транспорті інших мереж)

Скільки коштує проїзд в трамваї, автобусі, метро Амстердама?

Залежно від ваших планів, ви можете вибрати тип квитка. Відрізняються вони тривалістю дії. Відлік часу починається з того моменту, коли ви зачекінілісь (просканували проїзний на вході в транспорт) в автобусі, трамваї або метро.

Термін дії Ціна в 2019 році 1 годину € 3.20 1 день - 24 години € 8.00 2 дня - 48 годин € 13.50 3 дні - 72 години € 19.00 4 днів - 96 годин € 24.50 5 днів - 120 годин € 29.50 6 днів - 144 години € 33.50 7 днів - 168 годин € 36.50

50

Дітям до 4 проїзд безкоштовний. Для дітей 4 - 11 років є спеціальний квиток на 24 години, який коштує € 4.

Для дітей 4 - 11 років є спеціальний квиток на 24 години, який коштує € 4

NB. Ви також можете купити туристичну карту I amsterdam на 24 - 120 годин , Яка включає безкоштовний проїзд в транспорті GVB. Або користуватися громадським транспортом, оплачуючи його карткою OV-chipkaart (персональної або анонімної) .

Update: недавно з'явився новий офіційний сайт для туристів про квитки на громадський транспорт Амстердама. Там можна порівняти різні типи квитків і дізнатися, де їх купити. Дивіться і вибирайте . Увага! На сайті public-transport-holland.com при купівлі квитків береться комісія 3,95 євро. Без комісії квитки на 1-7 днів можна замовити тут .

Користуючись автобусом, трамваєм і метром, обов'язково потрібно робити чек-ін та чек-аут.

Як зробити чек-ін та чек-аут?

Увійшовши в транспорт, вам потрібно докласти квиток до автомата і переконатися, що на ньому з'явився напис «Goede reis» ( «Доброю поїздки»). На виході потрібно знову прикласти карту - і на цей раз упевнитися, що автомат написав вам «Tot ziens» ( «До побачення»). Чек-ін та чек-аут потрібно робити при кожному використанні транспорту, незалежно від того, яким типом квитка ви користуєтеся.

Де купити квитки на громадський транспорт?

Ви можете купити квитки:

  • у водія або кондуктора (одноразові квитки, а також 24-48-годинні квитки в трамваї і 24-годинні квитки в автобусі)
  • в автоматах GVB (одноразові, а також 24-96-годинні)
  • в павільйонах GVB Tickets & Info (Наприклад, на площі біля центральної залізничної станції Амстердама).

Тут можна знайти карту з повним переліком точок продажів квитків GVB. Вкажіть, в якому районі Амстердама ви хочете купити квиток - і система запропонує найближчі пункти продажів. Клацніть по вибраному пункту - і там буде написано, яким саме типи квитків продаються в даній точці.

ви також можете замовити та оплатити квитки на 1 - 7 днів онлайн . Після оплати ви отримаєте ваучер, який потрібно обміняти безпосередньо на картку-квиток в павільйонах GVB Tickets & Info.

Увага! З 26 березня 2018 року в усьому громадському транспорті Амстердама не приймаються готівкові. Ви можете купити квитки у водія або кондуктора тільки по картці, включаючи Visa, Maestro і Mastercard.

На фото: ось так виглядає автомат з продажу квитків GVB
На фото: ось так виглядає автомат з продажу квитків GVB

Чи можна купити квиток GVB на 1-7 днів в аеропорту Схіпхол?

Якщо дивитися на офіційну карту GVB , То пунктів продажу квитків в аеропорту немає. Що не дуже зручно, якщо ви плануєте добиратися з аеропорту на транспорті GVB - в такому випадку, вам доведеться купувати годинної або денної квиток у водія.

Але недавно ми з учасником Telegram-чату Віктором виявили один лайфхак - якщо купити квиток GVB на 1-7 днів онлайн , То обміняти отриманий ваучер на квиток можна в Схіпхол, в червоному мобільному пункті продажів (маленькому бусі) Connexxion на площі перед аеропортом.

Інформація перевірена 22 травня 2018 року - квиток був успішно отриманий. Не виключено, що правила можуть змінюватися. Тому, перш ніж замовляти квитки онлайн переконайтеся, що в списку Meeting point внизу сторінки присутній пункт видачі Connexxion (Red) Van. Location: Outside Schiphol Airport Plaza at the bus station.

Спасибі Віктору за фото і тест-драйв
Спасибі Віктору за фото і тест-драйв!

Що таке Amsterdam Travel Ticket?

У 2015 році в Голландії з'явився новий квиток Amsterdam Travel Ticket на 1 - 3 дні , Який включає в себе проїзд на транспорті GVB + необмежені пересування між будь-ж / д станцією Амстердама і аеропортом Схіпхол на поїзді + Проїзд на автобусі №397 (експрес з аеропорту). Вартість такого квитка на 1 день складає 17 євро, на 2 дні - 22,50 євро, на 3 дні - 28 євро (тарифи на 2019 рік). Купити його ви можете прямо в аеропорту Схіпхол (промо-стійки розташовуються біля автоматів з продажу звичайних квитків на поїзд).

Цей квиток дійсний з моменту першого чек-ін до 4 години ранку дня, наступного за останнім сплаченим. Наприклад, якщо в середу ви купите і активуєте квиток на 48 годин, то він буде діяти до 4 ранку п'ятниці.


Booking.com

Який штраф покладається за безквитковий проїзд?

Сподіваюся, вам ніколи не знадобиться ця інформація. Але штраф за безквитковий проїзд в транспорті становить 37,5 євро. Дешевше купити квиток на 7 днів!

Коли починає і закінчує роботу громадський транспорт Амстердама?

Громадський транспорт Амстердама працює 24 години на добу. Як правило, звичайні трамваї, автобуси і метро працюють з 6 години ранку і до 0:30 ночі. А в проміжку з 0:30 до 7:00 по місту курсують нічні автобуси - 11 маршрутів. Поїздка на нічному автобусі коштує € 4,50 (термін дії квитка - 1,5 години). По квитку GVB на 1-7 днів ви можете їздити в тому числі і в нічних автобусах без доплати.

Як дізнатися, який транспорт мені підходить?

Спеціально для цих цілей існує сайт 9292.nl . Там ви можете ввести пункт напрямки і пункт призначення - і система підкаже, який транспорт вам підходить і покаже розклад. До речі, цим сайтом можна користуватися для планування поїздок не тільки всередині Амстердама, але і по всій Голландії.


На фото: павільйон GVB біля станції Amsterdam Centraal
На фото: павільйон GVB біля станції Amsterdam Centraal

Як дізнатися, яка компанія обслуговує потрібний мені маршрут?

Це також легко зробити на сайті 9292.nl. Вбиваєте інформацію, звідки і куди вам потрібно їхати. Вам видаються варіанти. І біля номера автобуса, праворуч, написано, яким оператором він обслуговується (на скріншоті нижче це компанія Arriva).

Чому ціна поїздки на 9292.nl відрізняється від тієї, що вказана вище?

Планувальник марштуров на сайті 9292 Планувальник марштуров на сайті 9292.nl показує, скільки коштує поїздка, якщо ви користуєтеся багаторазової пластиковою карткою OV-chipkaart . В цьому випадку вартість поїздки залежить від кілометражу. Якщо ви купуєте одноразові квитки, вартість яких і приведена вище, то ви оплачуєте фіксований тариф.

Якщо ви плануєте багато їздити на громадському транспорті, розгляньте можливість покупки OV-chipkaart, щоб не переплачувати за кожну поїздку. Коштує така карта (сам пластик) 7,50 євро. Діє 4-5 років, тобто ви зможете використовувати її в наступних поїздках або віддати / продати знайомим, які збираються в Амстердам.

Чи можна дістатися в / з Амстердама в аеропорт по квитку GVB?

З аеропорту в Амстердам можна дістатися на прямому автобусі №397 (Його обслуговування компанія Connexxion) або на поїзді (Компанія NS). У них карта квиток GVB не діє.

Але є один фокус, який все-таки дозволить дістатися в центр по квитку GVB з однією пересадкою. В аеропорту потрібно сісти на автобус №69 , Напрямок Station Sloterdijk, доїхати до зупинки Antwerpenbaan (час у дорозі 12 хвилин). Там пересісти на трамвай №2 в напрямку Amsterdam Centraal. якщо ваш готель знаходиться біля станції Amsterdam Sloterdijk , То потрібно їхати без пересадки і до кінцевої.

Тут описано, як купити квиток GVB в аеропорту . Аналогічним чином можна їхати і по мапі I amsterdam , Забравши її в аеропорту.

Що таке Hop-on Hop-off Bus?

Якщо ви приїжджаєте в Амстердам на пару днів і плануєте активне знайомство з містом, зверніть увагу на автобус Hop-on Hop-off . Він возитиме вас по туристичним маршрутам Амстердама і зупинятися біля пам'яток ( карта маршрутів автобусів hop-on hop-off в Амстердамі ).

На будь-якій зупинці ви можете вийти, прогулятися, а потім знову сісти в автобус (вони курсують кожні 15-20 хвилин). Таким чином, ви можете гуляти по місту в своєму темпі, не прив'язуючись до групової екскурсії. І при цьому вам буде легко зорієнтуватися і не загубитися в малознайому місті.

У самому автобусі є аудіогід, в т.ч. і російською мовою. Ви можете купити квитки на 24 або 48 годин. За аналогічною схемою працюють і човни (так зване, водне таксі) Hop-on Hop-off .

Зверніть увагу, що ці автобуси і човни обслуговуються туристичними компаніями, а не GVB, тому квитки на них потрібно купувати окремо.

Зверніть увагу, що ці автобуси і човни обслуговуються туристичними компаніями, а не GVB, тому квитки на них потрібно купувати окремо

Як орендувати автобус для групових поїздок?

Останнім часом мені часто приходять запити від турагентств з проханням забронювати автобуси з водієм для групи. Зробити це можна самостійно на сайтах:

На обох сайтах можна розрахувати приблизну вартість оренди, а також запросити оферту.

Чи збираєтеся в поїздку? Корисні посилання для вас:

Питання? Перед тим, як поставити запитання, будь ласка, скористайтеся пошуком по сайту і почитайте відповіді в коментарях. Цілком можливо, так ваш відповідь виявиться сам собою.

У мене немає можливості відповідати на питання:

  1. Відповіді на які вже є на сайті.
  2. Потребують індивідуальних розрахунків і планування маршрутів.
  3. Знову пояснювати, як дістатися з аеропорту і переводити умови акцій (з цим відмінно справляється Google Translate).

Такі питання я буду залишати без уваги.


Booking.com

Вам також може бути корисно дізнатися:

Хочете подорожувати легко і цікаво? Слідкуйте за новинами!

Скільки коштує проїзд в трамваї, автобусі, метро Амстердама?
Як зробити чек-ін та чек-аут?
Де купити квитки на громадський транспорт?
Чи можна купити квиток GVB на 1-7 днів в аеропорту Схіпхол?
Що таке Amsterdam Travel Ticket?
Який штраф покладається за безквитковий проїзд?
Коли починає і закінчує роботу громадський транспорт Амстердама?
Як дізнатися, який транспорт мені підходить?
Як дізнатися, яка компанія обслуговує потрібний мені маршрут?
9292.nl відрізняється від тієї, що вказана вище?

Новости