Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Провінції Таїланду - центри і адміністративний поділ

  1. північні провінції
  2. Північно-східний регіон
  3. центральні провінції
  4. західні провінції
  5. східні провінції
  6. південні провінції
  7. Список провінцій Таїланду

Будь-яка подорож слід починати з отримання деякої інформації про країну, поїздка в яку входить в найближчі плани. Мандрівникам в Таїланд, крім інформації про визначні пам'ятки, транспортної системи та національної кухні, важливо знайти достатньо даних про регіональний поділ Королівства.

Провінції Таїланду - це не просто частини однієї країни, а унікальні культурні одиниці. Чумпхон і Транг, провінція Пханг Нга і Чонбурі, Районг і Прае відрізняються один від одного не тільки регіоном розташування і кліматом, але також культурою і особливостями побуту. Офіційно 77 провінцій і окремо виділяється округ Бангкок об'єднуються в шість великих регіонів.

Розташування на мапі Таїланду

Будь-яка подорож слід починати з отримання деякої інформації про країну, поїздка в яку входить в найближчі плани

▣ На карті не вказана нова провінція Бунгкан з частини провінції Нонгкай, створена в 2011 році.

Подорож не по великим туристичним центрам, а по віддалених районах дозволяє познайомитися з культурою і побутом країни, побачити справжніх тайців, які не зіпсованих жагою наживи на туристах і готових до відкритого спілкування.

північні провінції

Саме північ країни вважається тим самим регіоном, який зберіг автентичність і національні особливості країни. З 17 провінцій цієї частини Таїланду особливо виділяються Лампанг і Пхре, добре зберегли яскраві історичні риси.

З 17 провінцій цієї частини Таїланду особливо виділяються Лампанг і Пхре, добре зберегли яскраві історичні риси

▣ Лампанг Луанг.

Проявляється це і в ідеальній збереження пам'яток архітектури, і в можливості долучитися до минулого: наприклад, покататися в кінному возі по старому місту.

▣ Прогулянки на кінних візках.

У місті Лампанг туристів з усього світу привертають храмові будівлі в тайському і бірманській стилі: священні місця, що володіють, згідно з повір'ями, надприродною силою.

Північні провінції Таїланду привабливі своєю історичною частиною: подорож в ці регіони варто планувати тим, хто класичного пляжного відпочинку воліє пізнавальні екскурсії і поїздки.

Не менш привабливі для туриста не мають виходу до моря Чіангмай і Чіанграй: Таїланд в цьому регіоні постає в усій своїй унікальній красі. Численні храми, з яких особливо виділяється Білий храм, унікальний Нічний ринок, музеї і сади - все це справжній рай для захоплюється туриста.

Північно-східний регіон

Північний схід країни - це майже третина території і третина населення. Цей найбідніший і найменш відвідуваний регіон країни має настільки ж похмуру назву - Ісан - на честь індуїстського бога смерті. Нетуристичний регіон туристичного Таїланду не говорить по-тайськи і не благоволить до мандрівникам: більшість населення, зайнятого на виснажливих сільськогосподарських роботах, не відрізняється доброю вдачею.

Нетуристичний регіон туристичного Таїланду не говорить по-тайськи і не благоволить до мандрівникам: більшість населення, зайнятого на виснажливих сільськогосподарських роботах, не відрізняється доброю вдачею

▣ Нетуристичний регіон туристичного Таїланду.

Мізерні грунту, мінімальний заробіток, невдале планування міст і погана система міжміського сполучення - все це відштовхує від відвідування Ісана не тільки завзятих туристів, а й корінних жителів країни.

▣ Пірс на північному сході Таїланду.

Серед міст Ісана виділяється хіба що негласна столиця - Корат, яка приваблює туристів зоопарком з аквапарком для сімейного відпочинку, а також історичним центром, в якому кожен знайде щось цікаве. Кафе з приголомшливою національною кухнею, майданчики молодіжного відпочинку, історичні пам'ятники і музеї - відпочинок на будь-який смак.

▣ Парк фантастичних скульптур на північному сході Таїланду.

Серед інших заслуговують уваги об'єктів цієї провінції варто згадати храмовий комплекс Пхі Травень - кхемерскіе руїни, частково збереглися і частково реконструйовані.

▣ Храмовий комплекс Пхі Май.

Національний парк Кхао Яй представляє інтерес своєю унікальною незайманою природою, насолодитися якою можна під час пішої подорожі по одній з 15 стежок або під час нічного сафарі.

центральні провінції

Саме центральна провінції Таїланду вважаються серцем країни: 19 унікальних регіон, не схожих один на одного, але об'єднаних історією і культурою. Незаймана природа в глибині провінцій, розвинене господарство, історичні пам'ятники, ферми і виробництва, регулярні фестивалі та плавучі ринки - це Таїланд в своїй справжню красу.

Незаймана природа в глибині провінцій, розвинене господарство, історичні пам'ятники, ферми і виробництва, регулярні фестивалі та плавучі ринки - це Таїланд в своїй справжню красу

▣ Центральні провінції вважаються серцем країни.

Говорячи про центр країни, першої зазвичай згадують столиці - Бангкока, древній і стрімко розвивається місто, який об'єднав в собі не тільки старі храми і висотні офісні будівлі, а й людей різних національностей.

Два-три дні, проведені в цьому місті, невблаганно змінюють людину, роблячи його частиною Таїланду, частиною древньої культури і майбутніх звершень. Монастирі та храми центру міста змушують задуматися про тлінність буття, а фасади хмарочосів спускають з небес на землю.

західні провінції

Захід країни - це поєднання унікальних природних заповідників і збережених недоторканими пам'ятників старовини. Найчастіше відвідують цей регіон туристи, залучені славою національного парку країни в провінції Пхетчатбурі.

Найчастіше відвідують цей регіон туристи, залучені славою національного парку країни в провінції Пхетчатбурі

▣ Печера Phraya Nakhon - візитна картка провінції Пхетчатбурі.

Практично половина провінції - це незаймані вологі ліси, екскурсії по яким виявляються не просто цікавими, а надзвичайно захоплюючими для натуралістів. Шанувальникам більш пізнавального відпочинку цікавим буде відвідування комплексу палаців і храмів Накхон кхир, що представляє собою зосередження кращих зразків тайської і китайської архітектури.

▣ Пхра Накхон кхир - літній палац короля Монгкута.

Не менш цікава й інша частина країни - Канчанабурі. Ця провінція вважається казковим регіоном, що привертає увагу знаменитим парком Ераван з водоспадами, Золотим храмовим трикутником, Храмом печери тигра та іншими пам'ятками.

Крім того, ця частина країни не настільки популярна у туристів, так що малолюдно і умиротворення цієї провінції створює особливий настрій для спокійного відпочинку.

східні провінції

Схід країни - туристичний рай, який, крім численних історичних і природних пам'яток, включає в себе і дивовижної краси пляжі, що радують білим піском і ультрамариновим морем не тільки мандрівників, але й місцеве населення. Наприклад, провінція Районг приваблива майже стокілометрової пляжної лінією і островом Ко Самет .

Наприклад, провінція Районг приваблива майже стокілометрової пляжної лінією і   островом Ко Самет

▣ Самет - острів рай для любителів незайманої природи.

Острів з чистими пляжами і кораловими рифами, печерами і садами ідеальний для комфортного відпочинку. Східні провінції, вважаються ідеальним зосередженням всіх видів цікавого туристу відпочинку і приголомшливого сервісу.

▣ Чонбурі більш індустріальне місто, ніж туристичний.

Провінція Чонбурі зручна для туристів не тільки своєю близькістю до Бангкоку, а й особливим місцевим колоритом, ретельно оберігаємою місцевим населенням. Один з найвідоміших курортних міст країни - Паттайя - розташований в цьому регіоні. Крім традиційних туристичних прогулянок по Уолкінг-стріт (найпожвавленішій в нічний час вулиці міста), гості цього регіону можуть відвідати тваринницькі ферми, ботанічні сади і храми.

Статуя Великого Будди - найкрасивіше місце, священне для буддистів усіх країн. Тому відвідування цієї пам'ятки повинно бути включено в список обов'язкових.

Чантабурі - межує з Камбоджею провінція, приваблива для активних туристів, котрі піші походи і рафтинг, а також для шанувальників місцевої культури і релігії. Комфортні готелі, доброзичливий персонал і місцеве населення, розваги на будь-який смак - класичний для туристичної країни набір представлений і в цій провінції.

південні провінції

Південні провінції Таїланду - уособлення туристичного початку країни в унікальному різноманітті природи та архітектури: пляжі тут є сусідами із старовинними храмами, а відокремлені острова можуть похвалитися непрохідними джунглями.

Південні провінції Таїланду - уособлення туристичного початку країни в унікальному різноманітті природи та архітектури: пляжі тут є сусідами із старовинними храмами, а відокремлені острова можуть похвалитися непрохідними джунглями

▣ Південь країни - це унікальне різноманіття архітектури.

Провінція Транг - це острови, пляжі і гори, що гарантують усім гостям спокій і самота. Саме спокій і розслабленість ідеально характеризують відпочинок на островах Мук, Лебонг і Крадан. Провінція Чумпхон (або Чумпон) відома своїми пляжами, островами, водоспадами і парками. Любителі природи будуть задоволені видом з вікна свого готелю, а сусідство пам'яток не дасть занудьгувати на лоні ідеального пейзажу.

▣ Провінція Транг розташована на півдні Таїланду, і майже межує з Малайзією.

Провінція Пхангнга приваблює туристів недоторканими пляжами і всесвітньо відомим « островом Джеймса Бонда », Фігурували в кінострічці про знаменитого шпигуна. Комфортабельні готелі, морські розваги та екскурсії по національному парку Ао Панг Нга - все це південь країни.

Список провінцій Таїланду

Рекомендуємо обов'язково прочитати: Чіанг Май - популярна провінція серед туристів

Новости