Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Port Royale 3: Pirates & Merchants

Якщо інших видавців можна уявити як лисіючих менеджерів, відстібати гроші на розкрутку чергового таланту, рідкісних шахтарів, відважно риють надра в пошуках нових IP, або, на худий кінець, як операторів доїльних апаратів, які - вже будьте впевнені! - вичавлять з вашої улюбленої серії останні соки, то Ганс з Kalypso - це такі рятувальники на півставки. Вдень вони прості видавці і роздають квитки в парк юрського періоду, а ввечері відправляються на пошуки занедбаних ігрових серій. Постраждалих годують курячим бульйоном, одягають в чистий костюм і заново випускають у світ. Так було з Tropico, так було з Patrician, тепер другий шанс отримав Port Royale.

Хіпстера, зайняті пошуками душі в іграх, швидше за все, не застали оригінальні Port Royale: Gold, Power and Pirates і Port Royale 2. Економічні стратегії Ascaron Entertainment є розповідали про те, що життя в Карибському басейні в проміжку між XVI і XVII століттями мало схожа на тростинний цукор. По крайней мере, спочатку, коли салага в особі гравця на кволому суденці виходив в нестерпно відкрите море. Подальша свобода дій п'янить не гірше ямайського рому - займатися в Port Royale можна було, натурально, всім: нападати на кораблі, боротися за фортеці і заробляти мільйони на торгівлі бананами.

Подальша свобода дій п'янить не гірше ямайського рому - займатися в Port Royale можна було, натурально, всім: нападати на кораблі, боротися за фортеці і заробляти мільйони на торгівлі бананами

Іспанія б'є французів, англійський монарх щось не поділив з Нідерландами. Герой тільки що заробив звання контр-адмірала на торгівлі бананами.

Третя частина, на перший погляд, рівно про те ж саме. Хіба що графіка стала красивішою і виникла пара незначних моментів - наприклад, тепер в конвой можна об'єднувати максимум три корабля (проти п'яти в попередніх частинах). У грі всього дві кампанії, які більше скидаються на навчання, ніж на зв'язкові історії. Втім, справжні купці і пірати знають, що головне блюдо - це режим вільного плавання.

Штурм піратського лігва (є в грі і таке) зводиться до мурашиної метушні, дивитися на яку немає ніякого бажання.

Біда в тому, що Pirates & Merchants дуже старається бути доступною грою. Акуратні іконки біля міст показують найбільш затребувані товари, так що стежити за швидко мінливих попитом тепер можна не покидаючи глобальної карти. Прикро, але саме спроба навчити карибських мешканців доброзичливим манерам грає з Port Royale 3 злий жарт. Орієнтуючись на іконки потреб, можна легко побудувати вигідні маршрути і стрімко розбагатіти, створити величезний торговий флот і ... втратити інтерес до всієї цієї метушні з очеретом і бананами. Кораблі курсують з порту в порт, товар продається і купується сам собою. Залишається прискорити хід ігрового часу і дивитися, як золото тече рікою, а герой зростає в мало кому потрібних ранги. Спроби зайнятися війною ні до чого доброго не приводять: морські битви позбавлені розмаху, нудні і невигідні - навіть ліцензія на відстріл британських кораблів не врятує фамільний бізнес від краху.

Відроджуючи славну серію, в Gaming Minds якось не здогадалися забезпечити гру якийсь рушійною силою. Чотири країни сваряться, миряться і починають відносини з чистого аркуша, але віртуальним Кариби все одно - світ в Port Royale 3 обертається навколо гравця, а той, швидко заробивши все золото на світі, просто помре з нудьги.

реіграбельность:

Класний сюжет:

оригінальність:

Легко освоїти:

Звук і музика:

5

Інтерфейс і управління:

7

Дочекалися?

Продовження стратегії про купців, піратів і ром, полюбити яку так само просто, як в ній занудьгувати. Якщо ви грали в попередні частини серіалу - проходите мимо.

Рейтинг «Манії»: 6,5

"Вище середнього"

Новости