Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найсмішніші свята. Частина 1

До знаменитого Октоберфесту залишилося зовсім трохи. І цінителі пива вже поспішають купити тур до Німеччини. З 12 жовтня 1810 року всі більше і більше туристів відкривають для себе цей оригінальний фестиваль. Не тільки цінителі пива і любителі гучних компаній, а й просто ті, хто хочуть відчути себе частиною нестандартного святкування, купують тури в Німеччину на Октоберфест . До знаменитого Октоберфесту залишилося зовсім трохи

Але це не єдиний оригінальний свято, що існує в світі. Їх, повірте, вистачає в кожній стороні світла.

Вечірка "Повної місяця". На тайському острові Ко Паньян відзначають повний місяць так, що вся Ібіца заздрить. І 10 000 туристів можуть це підтвердити. Це стільки любителів потусуватися приїжджають не раз на рік, а на повний місяць. Які, як ви розумієте, буває кожен місяць. І взагалі, це свято спочатку пов'язаний з туристами, адже вважається, вперше тут організували святкування дня народження в повний місяць колись в 80-х. А вже далі, з року в рік нові і нові туристи вирішують відпочити в Таїланді в повний місяць.

Безумовно, тут ви навряд чи зустрінете домогосподарок і зразкових дівчаток, золоту молодь, знаменитостей і бізнесменів. Музиканти, художники, молоді письменники, танцюристи, ді-джеї та багато інших людей творчості збираються на острові. Звуки прогресивної музики заповнюють собою атмосферу. Якщо ви читали або дивилися "Пляж", то ось він той самий рай на землі. Як і в книзі, так і в реальності, чим більше людей про це місце дізнаються, тим швидше воно втрачає свою особливість. Так що, вирушаючи туди, ви одночасно стаєте частиною і знищують прекрасного. І все одно це куди цікавіше екскурсійного туру до Чехії, в який ви зможете з'їздити хоч в 50 років. До того ж, якщо ви ще не витрачали гроші, заплановані на відпочинок, купити тур в Таїланд восени буде чудовою ідеєю.

До того ж, якщо ви ще не витрачали гроші, заплановані на відпочинок,   купити тур в Таїланд   восени буде чудовою ідеєю

Де: Таїланд, о. до Паньян
Коли: щомісяця в повний місяць
Що взяти з собою: зручне взуття, купальник, напої

Чемпіонат світу з пірнання в болото. І ось знову інтелігентні, освічені й нудні британці. Ви все ще так думаєте? Тоді ми йдемо до вас! Адже вони ще й в бруд стрибнути готові! Звичайно, це чемпіонат для самих відважних героїв. Потрібно не просто забруднити одяг, але і проплисти 55 метрів в масці, використовуючи ласти. Але, може, героїв так багато тому, що призи дістаються всім, всім, всім. Не має значення, яким за рахунком допливеш. Головне, що ти зважився на занурення.

Де: Великобританія, Уельс   Коли: Останній понеділок серпня   Що взяти з собою: ласти, маску для пірнання, зубну щітку і пасту Де: Великобританія, Уельс
Коли: Останній понеділок серпня
Що взяти з собою: ласти, маску для пірнання, зубну щітку і пасту

"Томатина". Щороку, з 1945-го, в останню середу серпня (якщо є віза, встигаєте!) На вузеньких вуличках іспанського міста Буньоль починаються томатні бої. Понад сто тонн помідорів перетворюються в веселе зброю, до речі, виділене владою міста. І не сподівайтеся стати першим чистим учасником і не шкодуйте помідорів, ті, хто не хоче забруднитися, сидять вдома. Адже на будь-якого перехожого можуть "наїхати". Якщо коли-небудь ви хотіли запустити в недруга помидоркой - вам варто купити тур до Іспанії . Вулиці перетворюються на справжні томатні річки, учасники - в ходячі помідори. Все в найстарішій одязі, адже сподіватися відіпрати речі після таких боїв, що сподіватися злітати в іншу галактику. Нашому поколінню це не під силу. І кидайте, купайтеся і розважайтеся. Томати правлять світом)

Де: Іспанія, Буньоль   Коли: остання середу серпня   Що взяти з собою: старий одяг і плавальні окуляри, сік щипає очі Де: Іспанія, Буньоль
Коли: остання середу серпня
Що взяти з собою: старий одяг і плавальні окуляри, сік щипає очі

Арт-фестиваль "Палаюча людина". За 8 днів до першого понеділка сентября (День Праці в США) люди рухаються до пустелі Блек-Рок. І там споруджують власний місто, який є і заповнюють. Завдання всіх гостей - вижити в новому світі. А світ цей неймовірно дивний і цікавий. Люди там все творчі, незвичайні, з почуттям гумору. І на кожній вуличці ви можете зустріти таких дивних людей, в немислимих одежах, розмальованих, з цікавими аксесуарами, а не заблукати в місті допомагають назви, які даються кожній вулиці.

Щороку фестиваль організовується під певну тематику, що дає можливість здивувати навіть постійних гостей пустелі. А їх може до кінця тижня набирається до 47 000 чоловік! Ну і в останній день фестивалю, вже після того, як споруджений місто рівняють із землею, спалюють символічну статую людини. Навколо багаття танцюють під звуки барабанів, що ще більше віддаляє від реального світу.

Навколо багаття танцюють під звуки барабанів, що ще більше віддаляє від реального світу

Де: США, Невада, Пустеля Блек-Рок
Коли: за 8 днів до першого понеділок вересня
Що взяти з собою: намет, зручне взуття, засоби особистої гігієни, крем від засмаги, хустки і окуляри (щоб захистити себе від піщаних вітрів). І замість грошей (вони знадобляться тільки при оплаті входу) беріть те, що зможете обміняти на щось інше. У пустельному місті діє виключно бартерна система

Чемпіонат світу "Найстрашніша гримаса". Навіть інтелігентні англійці здатні витворяти щось нестандартне. Ось кажуть про цей народ: "Сноби, сноби", а вони то змагаються в кращій гримасі, значить, не бояться пожартувати над собою. Маленький англійське місто Егремонт щороку як магніт притягує самих розкутих. Відчайдушні люди навіть зуби собі видаляють, в надії на перемогу. «У погані» - думаєте ви. І даремно! Адже Пітер Джексон, який саме так і зробив, вигравав неодноразово. Сподіваюся, що в якості призу, йому не подарували ящик волоських горіхів.

Починається все з ярмарку кислих яблук (Egremont Crab Fair), яка вперше була проведена аж в 1267 році! Святкування закотили в честь Лорда Ергемонта, який був так щедрий, що роздав бідним людям кислі яблука (сорт "кислиця"). І починається ярмарок з параду візків, завантажених яблуками (які акуратно кидають глядачам). І поки свято тривати, проходять різні спортивні змагання. А закінчується все саме Чемпіонатом світу на "Найстрашнішу гримасу". Цілком логічно думку, що конкурс цей своїм корінням сягає до тих років, коли жителі містечка кривилися від кислих яблук. Щоб побачити все це на власні очі, купити тур до Великобританії потрібно до третин тижня вересня.
Де: Великобританія, м Егремонт
Коли: кожну третю суботу вересня
Що взяти з собою: фотоапарат, дзеркало (потренуєтеся), яскравий одяг

Міжнародний День пірата. "Йо-хо-хо! І пляшка рому!" Погані хлопці нині в моді. Якщо ви якимось чином володієте туристичною візою в США, то ви, по-перше, везунчик. А по-друге, повинні обов'язково взяти участь у цьому святкуванні. І найприємніше те, що не потрібно їхати кудись в конкретне місце країни (вона то велика). Відзначайте де завгодно.

Збирайте банду, наряжайтесь, придумуйте собі місії, співали пісні. А для настрою і кращого входження в образ не забудьте подивитися або знаменитий мультик, або ще більш відомий фільм. Явно друге творіння кіномистецтва посприяло популяризації Міжнародного Дня пірата. Цікаво, а сомалійські, бразильські і пірати приїдуть в США або відзначать у себе в країнах черговим пограбуванням? ..

Де: США, де завгодно   Коли: 19 вересня   Що взяти з собою: пов'язку на око, пляшку рому, перуку Джека горобця Де: США, де завгодно
Коли: 19 вересня
Що взяти з собою: пов'язку на око, пляшку рому, перуку "Джека горобця"

Марш зомбі. Любіть фільмі жахів? Фрік шоу завжди вас притягували? Готика, розповіді про вампірів і серил "Сімейка Адамс" викликають найпрекрасніші асоціації? Чи не можете дочекатися Хеллоуїна і можете з'їздити в Америку? Ну, тоді і думати нема чого, 19 вересня ви зобов'язані там бути. Адже вулиці Бостона заповняться героями кліпу Майкла Джексона «Триллер». І, до речі, відвідати цей марш варто і тим, хто шукає натхнення. Це вам не банальні янголята, дияволки, медсестри і потопельники. Тут і серійні вбивці, і нареченої в крові, образи без кінцівок, і вбиті клерки, продавці, домробітниці і моделі.

Де: США, г Де: США, г.Бостон
Коли: 19 вересня
Що взяти з собою: ой, на що вистачить фантазії

Автор: Катерина Слівіснкая

Ви все ще так думаєте?
Цікаво, а сомалійські, бразильські і пірати приїдуть в США або відзначать у себе в країнах черговим пограбуванням?
Любіть фільмі жахів?
Фрік шоу завжди вас притягували?
Готика, розповіді про вампірів і серил "Сімейка Адамс" викликають найпрекрасніші асоціації?
Чи не можете дочекатися Хеллоуїна і можете з'їздити в Америку?

Новости